M2019, uge 46

(M2019-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

1.

Foræret Fridas vinterjakke, som hun ikke kunne passe mere, væk. Det var en lækker Lego Wear i virkelig fin stand, og jeg har forsøgt at sælge den, men af en eller anden grund, var der ikke nogen, der bed på. Og her kunne jeg så faktisk mærke, at der er sket noget med mit syn på ressourcer, for hvor jeg for bare et år siden ville have gjort mere for at få den solgt, så synes jeg egentlig nu, at det er vigtigere, at den bliver brugt, og med en vinterjakke er det ved at være op over. Røde Kors osv. er jo altid en mulighed, men ved at forære den væk på fb, betyder det, at der nu er nogen, der ikke går ud og køber en ny jakke, og på den måde prøver jeg at hjælpe med til, at tingene bliver brugt helt op.

2. 

Har jeg købt en lille reol og stillet den i stuen.

Jeg skrev for et halvt år siden det her indlæg om at lege selv, og det var et af de indlæg, hvor noget faldt på plads, da jeg skrev det. Det gik op for mig, at Fridas mangel på lege-lyst handler mere om, at hun er udadvendt og langt mere social end både Anton og jeg, og at hun er mere til de kreative sysler, hvis det endelig skal være. 

Derfor har jeg gået og tygget på, hvordan jeg kan fremme det, og mit forsøg på en løsning er en krea-reol i stuen. Jeg har sat klistermærker, papir og malebøger i tidskriftholdere, og fyldt perler, modellervoks og maling i gennemsigtige kasser, så hun kan se, hvad der er i. Og så ved jeg tilfældigvis, at der på pakkekalenderen kommer en hel kuffert, fyldt med glimmerlim, stempler og sakse, som nu også har et hjem.

Min egen ordnung-muss-sein personlighed har jeg sat på loftet og besluttet, at hvis hun maler på væggen, eller tegner på gulvet – ja, så må vi se, om ikke det kan vaskes af.

Ift. det her tema er reolen købt brugt til den svimlende sum af 60 kr., de gennemsigtige kasser er købt på bud og i et design, der gør, at de kan stables, så jeg kan gemme dem, uden at de fylder det hele, når hun på et tidspunkt ikke gider lege med tingene mere, og endelig vi har fået flyttet de kreative legesager ud af det skab, hvor de stod og oftere blev glemt end husket.

3.

Haft 1/2 liter pumpkin spice-mælk, som jeg ikke kunne nå at drikke, og derfor brugt det i boller. Jeg bagte på slump og smed lidt ekstra kanel og kardemomme i, og de blev så gode, at Anton spiste 3. Det lader til, at alt, hvad der er græskar i, taler til ham, og næste gang, der er casting til et boyband, ryger han til audition som Pumpkin Spice.

Published by

14 Replies to “M2019, uge 46

 1. Er sikker på, han bliver optaget! Så kan han henført synge “I want it that way”, og pege på dine nybagte boller i musikvideoen, efterfulgt af heftige dansetrin og klimaks toner.

  1. Der skal være en sort/hvid dansesekvens i regn, ellers opsiger jeg mit medlemskab af den menneskelige race.

 2. Jeg har det på samme måde med nogle af de ting der ikke lige ryger selvom de ikke fejler noget. Det er trods alt bedre de bliver brugt. Vi har i øvrigt konverteret vores repos (som tidligere har været hjemmekontor) til kreabord og på samme måde arrangeret så det er let at gå til (og rydde op). Og det bliver brugt virkelig meget af vores ældste. Den yngste vil stadig helst være hvor vi er og derfor tænker jeg jeres løsning er så fin.

  1. Ja, det er faktisk bare rart, at de kommer ud ad døren, og bliver brugt et andet sted, ikke?

   Frida vil, præcis som du skriver, helst være, hvor jeg er, så derfor er det mit håb, at den her løsning kan fungere. I hvert fald bliver jeg selv mere inspireret til at huske at fremlægge krea-mulighederne, når jeg hele tiden kan se dem, så alene dét, tror jeg, kommer til at gøre en forskel.

 3. Inspireret af dit indlæg vil jeg nu finde det lille Ikea børnebord vi har fra drengene og som de aldrig rigtig har brugt frem igen og sætte op i stuen. Så kan frøken sidde der med tryllesand (det har jo en praktisk kant…) og andre sager. Og sjovt nok ender hendes dukkevogn i køkkenet 117 gange om dagen sammen med alt hendes legetøj, bamser, dimser og duploklodser så det (igen) er et veritabelt minefelt at bevæge sig rundt derude…

  1. Jeg trådte i et barn i køkkenet forleden. HvorFOR har de ikke mere selvopholdelsesdrift end dét??!

   Jeg håber, at mindstepigen bliver begejstret for tiltaget, og at det resulterer i en karriere som velrenommeret kunstner med udstillinger i både Paris og Milano.

   1. Mindre kan fandeme heller ikke gøre det. Når nu man har holdt dem i live på trods af deres konstante dødskurs og forsøgt at stimulere deres (indrømmet, ret begrænsede) kunstneriske evner. Så manglede det bare, at de også blev til noget.

 4. Det er nemlig så dejligt at vide, at tingene bliver brugt. Og jeg vil gerne slå et slag for, at vi (som du gør) gør os umage, når vi sender ting ud i verden. Det er næsten for nemt bare at bære tingene til genbrug (og nogen gange er det kun det, som energien rækker til) men hvis der er mere overskud, så kunne man prøve at finde passende nye hjem, så ressourcer bliver brugt helt op. Så godt gået.

  1. Det er virkelig win-win, fordi man også selv slipper for at bruge mere mental energi på det, ikke? Og når jeg en sjælden gang har noget, som føles svært at sende afsted, så prøver jeg at komme i tanke om, hvad der skete med de andre ting, jeg følte mig knyttet til; altså, hvem jeg forærede dem til. Det kan jeg stort set aldrig huske, og konklusionen må være, at selvom det føles vigtigt, lige når man står med det mellem hænderne, så er det alligvel ikke mere betydningsfuldt, end at man slipper det mentalt i det sekund, det er ude af øje.

 5. Sikke en fin krea-reol, håber hun får mange gode timer med indholdet!
  Nu vi er ved legetøjet: har du fundet en god løsning til at opbevare Lego? Vi har arvet en hel masse Lego og jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvad der er den mest funktionelle (og nogenlunde æstetiske, for vi bor småt) måde at opbevare det på. Mindre kasser som dem du har købt? En kæmpe kasse? Bedrollers? Poser a la legetæppe der kan lukkes sammen og hænges op på en krog?

  1. Ja! Det har jeg faktisk. Vi har prøvet lidt af hvert, men så snart, der kommer et låg på legesagerne, kan jeg se, at der bliver leget mindre med det. Den nuværende løsning er den bedste, vi har haft; det er 3 små, stive stofposer med håndtag, købt i Søstrene Grene. Der kan være VIRKELIG meget lego i sådan en, men fordelen er, at de 3 poser hver især ikke vejer ret meget, og derfor er nemme at tage med, hvis man enten skal i byen, eller hvis jeg er i stuen og Anton gerne vil sidde og lege med det, hvor jeg er. De er nemme at flytte, fordi der er håndtag i, man kan rode og sortere, fordi det hele ikke bare ligger i én stor stak, og når han engang bliver træt af det, kan poserne enten bruges til noget andet med det samme, eller lægges i skabet, for de fylder ingenting, når de er slået sammen.

   Og så håber jeg, du kender tricket med at smide et lagen eller et dynebetræk ud på gulvet, så man kan hælde al legoet ud/tilbage i posen/kassen, uden at skulle samle 63498583 klodser op enkeltvis?

   Hvis du vil se poserne, vil jeg gerne sende et billede. Så skal du bare lige skrive til mig på blogsbjerg@gmail.com, så jeg har din mailadresse:)

  2. Med fare for at lyde SUPER stalker agtig, så så jeg faktisk præcis den type poser, vi har, men bare i Bilka i dag. Jeg tog et billede til dig, hvis du vil have det, så skriv, hvis det er, ikke?:)

 6. Du er sej! Ikke bare i denne uge, men især for vedholdenheden (autocorrect siger, at det er et ord). Hvordan går det med at nedbringe gælden? Har du nået nogle milepæle? Og har du overvejet at genforhandle med banken? Eller måske prøve en anden bank?
  Mange hilsner fra heppekoret 🙂

  1. Tak skal du have:)

   Jeg betaler fortsat 5.000 kr. af i måneden, så i årets løb har jeg betalt 60.000 af; det begynder at ligne noget. Renterne er trælse, men svære at gøre noget ved, så der er ikke andet at gøre end at bide tænderne sammen og holde ud.

   Jeg har flere gange forhandlet mine renter ned med min nuværende bank, som heldigvis har været til at snakke med. Jeg undersøgte på et tidspunkt muligheden for at skifte bank, men der er ikke nogen, der kan gøre det ret meget billigere, end min nuværende bank, og fordi jeg ikke ejer et hus, og stadig skylder på bilen, er jeg som enlig forsøger ikke en ret attraktiv kunde.

   Min vurdering har derfor været, at de par tusinde, jeg kunne spare på et skift, ville være dårlige givet ud, for sker der et eller andet (og ingen kender fremtiden) så vil det være væsentligt lettere for mig at lave en aftale med min nuværende bank, som har min historik at vurdere mig ud fra, og derfor med garanti gerne vil hjælpe, mens en ny bank kun vil se røde tal og derfor med stor sandsynlighed ikke vil strække sig så meget som 2 mm for at hjælpe:)

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.