Til nye begyndelser

Om 27 timer er det sidste sandkorn for 2014 løbet igennem glasset.

Måske er det en af de erindringer, man med tiden moderer og ændrer på uden egentlig at opdage det, men jeg husker det som om, nytårsaften for bare 8-10 år siden, altid var noget, vi så frem til. Hvis jeg sætter mig godt til rette foran spejlet og stirrer mig selv dybt i øjnene, ved jeg egentlig godt, at det er løgn; jeg har aldrig været så fuld af glimmer og champagne, at jeg udelukkende har set frem til den aften på året, hvor man gør status, uanset om man vil det eller ej. Det er ikke ubetinget en lystfyldt opgave, når man har et sind, der godt kan tippe lidt til den mørke side, når man dvæler for meget og for længe ved alle de gode ting, man har i sit liv; hvis jeg havde læst filosofi, ville jeg formentlig have hængt mig halvvejs igennem første semester, fordi jeg ikke kan overskue, at vi alle sammen skal dø engang.

Men jeg læser ikke filosofi, og jeg traf for mange år siden en bevidst beslutning om at holde et relativt højt tempo på livets line, der gør, at jeg kommer fremad og kan nyde udsigten, i stedet for at stå stille for længe og fortabe mig i dybet under mig. I år er det løfte til mig selv ekstra vigtigt, fordi Lene ikke er her mere, og jeg derfor er blevet endnu mere opmærksom på at glæde mig over alt det, jeg har her og nu – og så stoppe tankerækken der. Man går i stykker inde i hovedet af det andet.

Eller bliver forfatter af den slags, der kun går i sort og ryger cerutter og skal udgives på virkelig smalle forlag, og det virker også lidt uoverskueligt.

I den helt store bog har det været døden men heldigvis også livet, der har fyldt mest i 2014. Tanken om barn nummer to har rumsteret længe, og jeg glæder mig uendelig meget til at få lov at møde det lille menneske, jeg bærer rundt på. Jeg er i 18. uge nu, og de første 4 måneder har været en svimlende blanding af euforisk glæde, hysterisk kvalme og inderlig, iskold angst. Når man læser på nettet, at pletblødning ”er helt normalt for nogle kvinder under graviditeten” skulle man tro, at det kunne virke lidt beroligende, men for mig har det h.v.e.r e.n.e.s.t.e gang udløst koldsved og akut frygt. Det er virkelig opslidende at gå og være bange hele tiden, så derfor har det denne gang betydet så meget desto mere, at den lille nu er begyndt at gå til trampolin om aftenen. At ligge med Antons små fødder i ryggen, og så puffe lidt til maven og mærke, at der bliver svaret, gør mig fuldstændig ør af lykke, og i de øjeblikke ved jeg med fuldstændig klarhed, at jeg er det rigeste menneske i verden.

I 2015 står jeg til at få et sommerbarn, og jeg glæder mig usigeligt til at få lov at gøre det hele igen, med den afgørende forskel, at jeg denne gang har bare en flig af begreb om, hvad det handler om. Vi skal ikke, midt i det hele, til at flytte fra alt, hvad jeg har kendt hele mit voksne liv, vi er tæt på det nære netværk og endelig ved jeg nu, at man ikke behøver tage imod alle de gode råd, man uopfordret får tvunget ned i halsen, men tværtimod godt må smadre folk med et bat, hvis de, efter 365 dage og nætter uden søvn spørger, om man er sikker på, at barnet kan mærke, at man mener det, når man prøver at lægge det til at sove?

Særligt det sidste glæder jeg mig til.

Tak for kommentarer, mails og hilsner i året der gik. I er de bedste læsere, jeg ved, og jeg bliver klogere af at blogge, fordi det er lige præcis jer, der sidder derude og forholder jer til det, jeg skriver. Det betyder mere, end jeg kan forklare.

Så tak for jer, rigtig godt nytår og drik et ekstra glas champagne for mig, ikke?

Published by

11 Replies to “Til nye begyndelser

 1. Jeg drikker og skåler gerne i et ekstra glas champagne for dig. 🙂
  Selv om det er MEGET længe siden, jeg var gravid med nummer to, så husker jeg tydeligt angsten, der kom med visheden om hvad jeg kunne miste. Jeg har også haft følgeskab af tendensen til at være for mig i mit hoved i stedet for at være i livet og mærke i maven, så respekt og anerkendelse for din beslutning for at glædes over det som er lige her og nu. Du har nok heller ikke tid til andet når det sommerbarn, der allerede leger trampolinspring, kommer ud 😉
  Ønsker også dig et godt nytår, Linda. Og håber så at du med trampolinspringeren i maven, ikke mere skal tolke på Lars Tyndskids Mark.

 2. Tak for rigtig mange gode blogposter i år – jeg ønsker dig alt det bedste i 2015. Godt Nytår, Linda.
  KH Nina

 3. Hej Linda. Godt nytår fra en smuglæser der ikke er så god til at få kommenteret 😉 Al mulig respekt for dine evner som blogger og ikke mindst mor til snart to. Jeg har selv to drenge, og selvom det er det mest fantastiske, så er det også det hårdeste arbejde, selv hvis man er to om det. Gode nytårs ønsker til dig og dine, vi læses ved 🙂 Mette

 4. Tak for at du deler, og din skønne underfundige humor! Mor til to, som lige nu ligger med hver sin fod/fødder under min numse, og sådan går de fleste nætter. For det meste elsker jeg det alligevel, det håber jeg du også kommer til.
  Rigtig godt nytår til dig og dine!

 5. Kære Linda! Rigtig godt nytår til dig, bette A og den lille ny ❤️. Forstår godt din angst og uro, men det skal nok gå alt sammen. Pas på dig, lyt til din krop og dens signaler. I tre er det vigtigste! Jeg øver mig selv i, at blive bedre til at lytte i 2015 og se resultaterne af det ��
  Knus

 6. Hej Linda

  Din blog er så go! Jeg har aldrig tidligere kommenteret, men så kom jeg til at tænke på, at du jo så ikke ved, at jeg faktisk kan lide det, du skriver. Og det kan jeg!
  Jeg glæder mig til at følge med i 2015 – rigtig godt nytår!
  Katrine

 7. Godt nytår – og kæmpe stort tillykke med at følge mavefornemmelsen og få barn nr. 2. Det er så godt!! Jeg har ikke sovet i 10 måneder, så jeg er meget langt fra en lignende beslutning, haha. kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.