M2019, uge 27

(M2019-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg: 

1.

Gjort klar til den kommende uge, hvor vi bytter hus med et par kammerater i Aarhus. Jeg har undladt at handle mere end det allermest nødvendige, så vi kunne få tømt køleskab og skabe, og det er lykkes til fulde – uden at det på noget tidspunkt har føltes træls, for med ferien lige om hjørnet, er opmærksomheden på dén, og ikke på, at der de sidste par dage kun har været én slags pålæg til frokost, eller at morgenmadsudvalget har været lidt begrænset. Og faktisk har det også medført, at nogle måltider har været lidt ekstra luksuriøse; der har f.eks. været friskskåret frugt på yoghurten de sidste par dage, så no apple got left behind.

2.

På jeres foranledning givet e-reolen en chance mere. Første gang jeg forsøgte mig med den for et par år siden, opgav jeg, fordi intet virkede og alt crashede, og jeg havde egentlig afskrevet den. Men I var mange, der anbefalede den i kommentarfeltet til sidste uges indlæg, så jeg prøvede at hente den som app, og jeg er helt blæst væk over, hvor nemt og brugervenligt den er (blevet?). Så i stedet for at købe lydbøger til ferien, som jeg ellers havde indstillet mig på at skulle gøre, har jeg nu hentet en håndfuld, som er klar til at tage toppen af utålmodigheden i bilen den næste uges tid. Tak for tip!

3.

Handlet på Bilka To Go (ikke spons), og sat afhentningstedet til ‘Bilka, Tilst’. Det blev dyrere, end når jeg normalt handler til en uge, men til gengæld har jeg truffet alle ‘det *er* jo ferie’-beslutninger med fuldt overlæg, jeg slipper for at klathandle hele ugen deroppe, hvilket med 100% garanti ville ende med at blive dyrere, og på komfortsiden er det bare virkelig smart, at jeg (eller rettere, min kammerat) svinger forbi Bilka, samler varerne op og har dem med, når han kommer ud til os i morgen. Ud over at vi får en mere behagelig biltur, fordi vi ikke skal kile os ind mellem toiletpapir og køkkenrulle, betyder det også, at vi kan ankomme i ro og mag, og bare kan bruge hele den første dag på at lande. 

4.

Givet vores trækvogn væk, fordi jeg vurderede, at vi ikke skal bruge den mere. Skulle vi en enkelt gang beslutte at tage på en tur, hvor det ville være smart at have en trækvogn med, betaler jeg de 20 kroner det koster at leje en. Ressourcemæssigt er det for åndssvagt at have den stående i vores garage, mens den ruster og forfalder, bare fordi jeg muligvis, måske, man-ved-jo-aldrig skal bruge den én eller to gange mere. 

Jeg lagde den op til gratis afhentning i den lokale facebookgruppe, og 25 minutter senere var den væk, og kommer nu forhåbentlig til at opfylde det formål, den er produceret til, hos en anden familie.

5.

Haft gæster og serveret resterne af kagen fra Fridas fødselsdag, og konklusionen er, at man uden problemer kan fryse frosting. Både konsistens og smag var præcis, som inden jeg frøs kagen ned. (Jeg har lavet efter denne opskrift (varianten med smøreost)).

Published by

5 Replies to “M2019, uge 27

  1. Sidste år bestilte jeg Nemlig til levering i det sommerhus, vi havde lånt. Det giver så god mening at undgå den der omgang stress, med at man SKAL ud og handle første dag (vi har en lille bil, så kan på ingen måde have varer med også, når vi skal pakke til 1 uge i sommerhus). Kh. Birgitte

    1. Når først man har fået ideen, virker det nærmest ufatteligt, at man ikke har tænkt på det noget før?!

  2. Jeg var i sommerhus med 10 venner for nogle år siden og online bestilling og levering af varer var SÅ smart! Vi lavede bestillingen sammen så alle kunne tilføje deres ønsker, lagde madplaner og minimere både bøvl og spild. Skidegodt Egon, som min far ville sige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.