M2019, uge 13

(M2019-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.)

I den forgangne uge:

1.

Er jeg faldet af parfumevognen med et brag. Jeg siger ikke, at det er jeres skyld. Jeg siger bare, at hvis man bliver ved med at sende en narkoman links til billig heroin, well….

Nå, men i det mindste gjorde jeg det på den rigtige måde. For jeg fandt den på tilbud, købte den og fik sat byttebevis på, og sikrede mig, at jeg kunne få pengene retur, hvis det blev nødvendigt. Og så ventede jeg ellers på at nå til slutningen af måneden, så jeg kunne se, hvordan lønsedlen for marts kom til at se ud, nu hvor jeg har rettet mine fradrag. 

Den var bedre end frygtet, og da jeg samtidig fik 3000 kr. tilbage i varme (tak til den globale opvarmning, som i 2018 holdt temperaturen på jævne 39 grader fra 01. april til 31. oktober og dermed overflødiggjorde gulvvarme) lod jeg propperne springe og tænkte: 

Jeg bliver glad i låget, hver eneste gang, jeg får øje på den og 

2.

har jeg repareret min bruser med en plastik-kile. Vippefunktionen i brusestangen er så slidt, at bruseren nu hele tiden taber hovedet, sad-lonely-man style. Det er til at gå amok over at stå under, og selvom en ny formentlig ikke koster alverden, og jeg gætter på, at jeg ville kunne få den af boligforeningen, fungerer plastik-kilen, man kan ikke se den, og jeg er miljømæssigt meget tilfreds med mig selv. 

3.

Har jeg planlagt mellemmåltider ud fra, hvad jeg havde, der skulle bruges.

Jeg er efterhånden ret god til at få brugt rester til hovedmåltider, men de små ting, der hverken er noget eller ingenting, er svære at tænke ind i en madplan, synes jeg.

I denne uge besluttede jeg at bruge dem til mellemmåltider i stedet. F.eks. havde jeg en pakke knækbrød, som jeg har flyttet rundt på i 100 år. Jeg købte en god ost, og fik dén onduleret. Lidt forskellige mandler og nødder blev fordelt i små poser, jeg fik brugt de mandariner og kiwier, der har leget gemme i grøntsagsskuffen, og jeg købte en liter appelsinjuice, så vi kunne få gule smoothies ud af de frosne poser frugt og risengrødsrester, jeg ikke har kunne finde anvendelse for.

De fleste af tingene krævede et tilkøb af en slags for at kunne bruges, men på bundlinjen gav det stadig mening, fordi vi dels fik tingene brugt, og fordi vi under alle omstændigheder skulle have købt noget til mellemmåltiderne. 

4.

Har jeg taget lyskæden af min bænk ude foran, og gjort den klar til forår og sommer. Den er vasket grundigt og tørret pænt af, alle alger og pletter er fjernet, og jeg har skrevet på min seddel, at jeg skal have købt lidt træolie til de steder, hvor malingen er skallet af.

Ligeledes har jeg pudset mine vinterstøvler pænt, inden jeg pakkede dem væk, for det er efterhånden gået op for mig, hvor meget jeg kan forlænge levetiden på ting og tøj, hvis jeg passer ordentligt på det.

Det handler selvfølgelig også om, at der er lidt mere tid nu, end der var, da Frida var spæd og vi lige var flyttet, men jeg kan godt lide tanken om, at et biprodukt af at blive bedre til at passe på mine penge, også er at blive bedre til at passe på de ting, jeg vælger at veksle dem til. 

Published by

7 Replies to “M2019, uge 13

 1. Bare lige en hurtig hilsen hvis den kan bruges
  Hav altid en rulle “vandtape” telfobånd på lager til og vinde om vand hande -rør-bruse slange lignende inden du sætter det sammen så er det helt tæt og kan holde en år mere
  Der skal ikke bruges meget. Mit sidste køb er nok 20år gammel men dur endnu
  Har lige tjekket en rulle ved Harald Nyborg koster en10kr

  (nej det skal ikke klister lige som rigtig tape. Det er tape uden tape)

 2. Det lyder da til at parfumen var et godt køb for dig, man skal jo heller ikke berøve sig selv for ting der bringer så meget glæde.
  Jeg er også på “reste”holdet, eller stop madspild-holdet lyder nok bedre. Har du prøvet at bage knækbrød selv? Så skal de aldrig flyttes rundt igen
  Kh Maria // FamilieFinanser.dk

  1. Præcis:-D

   Jeg har en opskrift på knækbrød som er virkelig, virkelig god, og jeg er enig: Det er længder bedre end det, man køber. Tiden løber bare lidt fra mig i disse uger, fordi vi har supertravlt på arbejde, og så bliver det en af de ting, der ryger lidt ned på listen.

   Kh

   Linda

   1. Altså bortset fra at jeg nu er kommet fra det igen, så havde jeg en god periode med at blande en masse bøtter til knækbrød (mel og gerne) og så var det kun vand og olie der skulle tilsættes = man kunne faktisk godt lige nå at få det mast en i hverdagen.
    …. altså kom det fra en med to voksne i hjemmet, men stadig..

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.