M2018, uge 9

(Se forklaringen på M2018-konceptet her)

I den forgangne uge har jeg:

1)
lavet en madplan, der gav mulighed for at producere ekstra retter til fryseren. Hvis man ikke lige har orket at trawle kommentarfeltet fra sidste M2018-indlæg, så var fryseren det helt varme emne, og konklusionen var, at man i sin iver for at leve billigt og bruge, hvad man har, godt kan komme til at tømme sin fryser, og dermed hælde babyen ud med badevandet (#ImBringingOrdsprogBack) For det betyder, at man så ikke har noget som helst at gøre med i det, vi i kommentarfeltet fik døbt “panik-ugerne”. Så i denne uge har jeg haft hjemmeværnsgryden fremme stort set hver dag, og min fryser er nu så pakket, at der ikke kan mases så meget som en solsikkekerne mere ind.

2)
genfundet min cykel. Inden jeg fik børn (og bil) cyklede jeg til stort set alting, men i Aarhus boede jeg også væsentlig tættere på mine tolkeopgaver, end jeg gør herude på vestkysten. Jeg tolker mest i Kolding/Fredericia/Vejle-området, og det *giver* mere logistik, når jeg skal finde ud af, hvordan jeg får afleveret børn og hentet dem igen på cykel, når jeg ikke har cykelstativ på bilen. Men i ugen, der er gået, har jeg haft som fokuspunkt at finde og bruge mulighederne, når de opstod (hvis jeg f.eks. var før hjemme end beregnet og dermed havde mulighed for at trække både Antons og min cykel ned til skolen) og vi har fået cyklet ca. 12 km. Det er ikke Tour de France, men det er stadig mere end ingenting. (Og så er min bil i det mindste ikke gået i stykker på dé ture *bitter-smiley*)

3)
opdaget tomatpuré på tube. Det startede egentlig med, at jeg havde forsøgt at købe tomatketchup fra en af discountkæderne, som flere har lovet smager “fuldstændig som Heinz!” Enten er folk fulde af løgn, eller også er mine smagsløg mere raffinerede end flertallets; det smagte *overhovedet* ikke af Heinz. Jeg stod og kiggede på flasken, og tænkte: “Nå ja. Så må jeg vel bare bruge det til madlavning” Og så fik jeg sgu næsten en åbenbaring af den slags, hvor man bliver slået af forundring over, hvor stor en idiot, man somme somme tider er. For jeg søder ofte med ketchup, når jeg laver kødsauce, lasagne osv. Og indtil nu har jeg stået og hældt Heinz, som holder ca. samme literpris som blyfri 95, ned i tomatsacuen – hvilket jo er helt idiotisk. Så nu har vi en ketchup til madlavning og én til at bruge som ketchup-ketchup. Al den fokus på tomater i mad, fik mig til at tænke over, at jeg altid bare smider en hel dåse tomatpure i maden, selvom det egentlig ikke er nødvendigt. Og derfra var der ikke langt til tuben. Jeg medgiver, at det er i småtingsafdelingen, men det føles faktisk godt at tage det, jeg skal bruge, i stedet for at få mit forbrug defineret af pakkestørrelsen. Det vil jeg klart forsøge at overføre på flere af mine køkken-ingredienser.

Til sidst:
Da jeg startede denne lille serie af indlæg, lovede jeg, at vi ville evaluere på det, sådan slut-februar – og det er vist nu. Det svinger meget, hvor mange kommentarer indlæggene genererer, og jeg har været i gamet længe nok til at vide, at manglende kommentarer ikke altid er lig med manglende interesse. Omvendt er der heller ingen grund til at bruge tid og spalteplads på dem, hvis det kun er 15 af jer, der føler, at de er underholdende/brugbare at læse. Så jeg ville blive rigtig glad, hvis I ville bruge 30 sekunder på at smide en kommentar på, om I har noget ud af M2018-indlæggene herunder. (Og der er no hard feelings, hvis det ikke er tilfældet.)

God søndag!

Published by

226 Replies to “M2018, uge 9

 1. Jeg læser dem med interesse, og håber de fortsætter! Dog behøver frekvensen måske ikke være ugentlig, for min skyld – medmindre det giver dig selv noget ekstra at gøre ugentlig status 😊

  1. Det lyder godt – jeg tror, det ender med, at jeg holder fast i frekvensen, fordi det giver en god skriverytme:)

 2. Kære Linda. Jeg har ikke kommenteret på m2018-indlæggene, men NØJ hvor har de været inspirerende. Jeg har gennemgået rigtigt mange af vores ting herhjemme med henblik på at få overblik over lagrene, fået tingene frem, så de kunne blive brugt (eller givet dem videre). Fx lå kort til at skrive på, kreativt, gaveindpakningsremedier, festartikler (pynt, spektakulære sugerør og flagting) mange forskellige steder. Nu har jeg samlet dem, lagt dem overskueligt, så det er nemt at gå til og noget, man får lyst til at bruge. Så tak! Og fortsæt meget gerne hvis du har lysten. Kh Henriette

  1. Det er jeg rigtig glad for. Super fedt, at indlæggene på en eller anden måde sparker en proces igang – tak for feed back:)

 3. Jeg læser dem med interesse, og tager hvad jeg kan bruge, også selvom jeg ikke får kommenteret 😉 godt arbejde!

 4. Jeg synes, de er rigtig gode og inspirerende! Nogle ting er ikke så relevante for mig, fordi jeg er enlig studerende med begrænset køkkenplads, men det får mig til at tænke på de områder, hvor netop jeg kan sætte ind. Så bliv endelig ved! Ikke nødvendigvis ugentligt, men når du har noget godt, du vil dele.

 5. Jeg giver lige igen et kæmpe klapsalve for de her indlæg og din blog i det hele taget! Jeg er bare (nærmest grænsende til pinligt) mega vild med det😁👏👍

 6. Jeg sætter stor pris på det. Det inspirerer, giver nye ideer og sætter fokus på noget vigtigt. Men det allerbedste er, at indlæggene stadigvæk er skrevet i bedste Linda-stil.

 7. Jeg læser dem rigtig gerne! Er selvfølgelig endnu mere vild med de “rigtige” indlæg, men jeg er selv begyndt at tænke mere i minimalisme – dog mere ift. oprydning og forenkling end økonomisk besparelse, men det er inspirerende uanset 🙂

  1. Jeg kan ikke beskrive, hvor vil jeg er med, at vi har fået skabt en zone, hvor udråbstegn kun bruges, når de er berettigede 😀

   Tak for feed back <3

 8. Jeg vil også meget gerne blive ved at læse om det spændende emne, selvom jeg sjældent får kommenteret. Tak for en fantastisk blog!

 9. Jeg er slet ikke med på bølgen i samme stil og totalt respektgenererende omfang, som du er.

  Men jeg synes du har nogle gode overvejelser, som jeg med glæde læser og prøver at huske i min hverdag, så keep up the good work!

 10. Jeg er en meget trofast læser igennem mange år. Jeg har bare aldrig kommenteret. Jeg er vild med dine sparre indlæg. Jeg står nemlig også i samme fase af mit liv hvor jeg gerne vil forbruge mindre og sparre.
  Og så vil jeg gerne skrive – at jeg synes bloggen har fået en fantastisk start på 2018. Jeg elsker når der er nyt på bloggen!
  De bedste hilsner herfra.

  1. Det var virkelig en dejlig kommentar, Rikke. Tusind tak for den, og fordi du læser med <3

 11. Søndagene er rigtig gode, for jeg elsker disse indlæg. De er super inspirerende, og jeg elsker dem <3 Bliv endelig ved med dem <3

 12. Jep. Jeg læser dem. Og tager det med som er brugbart for mig. Hvis du skal ændre noget, så ville det også være fint, at det bare var hver 14 dag. Kommentarfeltet er ofte også meget brugbart på de her indlæg 😊 kh Birgitte

  1. Det er så fint, at man bare tager det, der giver mening og lader resten fare.

   Og så er jeg helt enig: Jeg får ofte mindst lige så meget tilbage i kommentarfeltet, som jeg selv lægger op, når jeg poster de her indlæg. Jeg har gode læsere <3

 13. Jeg læser med, men faktisk kun i håbet om at der er noget af din vanlige humor gemt i slutningen. Jeg er mere vild med dine indlæg som de plejede at være-og elsker dine “i øvrigt” lister eller finurlige og sommetider utrolig morsomme fortællinger om hverdagens små og store begivenheder. Så for min skyld mere af det gamle og færre sparetips.

  1. Hej Mette.

   Det er fuldstændig fair, at du er mest til de andre indlæg. Som jeg lovede, inden jeg startede M2018 indlæggene, holder jeg den samme frekvens på mine “gamle” indlæg, som jeg plejer, men faktisk har jeg opdaget, at det næsten giver flere af de andre indlæg også, at jeg har fingrene i bloggen lidt oftere, så jeg tænker, at alle vinder:)

   Der er absolut no hard feelings, hvis du hopper søndagene over <3

 14. Jeg er glad for dem! Jeg kommenterer sjældent, men det er en god reminder for mig selv ang. hvad jeg kan gøre i næste uge for at være bæredygtig/minimalistisk

  1. Jeg bliver virkelig pinligt glad for alle dem, der kommenterer på, at indlæggene sætter noget i gang hos dem, så tusind tak for din tilbagemelding <3

 15. Jeg er vild med disse indlæg. Der er virkelig inspirerende tips at hente til minimalisme på et (for mig) realistisk niveau, samtidig med at dine indlæg er virkelig velskrevne, hylesjove og enormt relaterbare. Jeg er fan!

 16. Jeg gør virkelig hvad jeg kan for at spare i hverdagen- ikke altid med held, men jeg forsøger 😉 så du må endelig ikke stoppe, der er så meget inspiration i dine indlæg og ikke mindst i kommentarfeltet.

  1. Jeg er så utrolig enig. Jeg får langt flere gode ideer, end jeg selv lægger op, i alle de tilbagemeldinger, folk bruger tid på at lægge <3

 17. Jeg er enig med Mette, i at jeg læser din blog for de andre ting. Jeg er selv inspireret af minimalisme og bæredygtighed, så det er ikke fordi det ikke er relevant for mig. Jeg synes bare ikke det er dit speciale, det er alt det andet du gør super godt. Så måske du skal fortsætte fordi det fylder hos dig, men i mindre omfang, fx hver måned. Så læser jeg også gerne med 😊

  1. Hej Lone.

   Som jeg lige fortolker din kommentar, er det måske noget med, at du er væsentlig længere i processen, end jeg er? For så forstår jeg virkelig godt, at det er svært at hente noget i de her indlæg; det er lidt som at sidde i børnehaveklassen igen, når man er færdig med 9. klasse:)

   Men min egen oplevelse er, at der er meget få steder, hvor det her emne tages op af “nybegyndere” – mange grupper på fx. FB føles lidt overvældende og måske ikke så implementerbare, når man kun lige er startet på tankegangen, og det er faktisk også den fornemmelse, jeg får, når jeg læser mange af de andre kommentarer: At rigtig mange får lyst til at give sig i kast med tankegangen, fordi det er så ‘lige til højrebenet’ som det er.

   Derfor har jeg besluttet at blive ved, og at holde frekvensen. Det er en god reminder, både for mig selv, og alle de andre newbies. Men fuld, fuld forståelse for, at du hopper søndagene over:)

   Kh

   Linda

 18. Elsker elsker elsker disse indlæg, som enlig mor til to er det virkelig fedt med inspiration til at spare og bruge de ting jeg har i hverdagen. -Så bliv endelig ved.

 19. Linda, du kan skrive om et hvilket som helst emne, du måtte føle for, bare du gør det med din signaturstil – så æder jeg det råt. Simpelthen. Eneste anke er, at du skriver for lidt til os. Du skriver enestående. Knus til dig.

 20. Jeg melder mig under hurra-fanerne: Jeg er vild med de ugentlige M2018-indlæg, og de hjælper mig til selv at være lidt mere obs på mulighederne for minimalisme i det daglige. Og nu, hvor jeg er her, skal du have et tifoldigt leve for en helt fantastisk skarp, klog og underholdende blog <3

 21. Fortsæt endelig.
  Og lige et tip: prøv at gå på Pinterest og søg på “frugal living”. Sådan startede jeg, for 3 år siden, med at få styr på min økonomi og udover at den er så helt utroligt meget bedre nu, så fik det også mine øjne op for minimalisme (hvor det at være fri af økonomiske bekymringer jo bare er én brik), hvor jeg lige nu har meget fokus på hvordan jeg prioriterer min tid, mit nærvær med børn, mit helbred mm.
  Tak for en dejlig blog. Kh Maria

  1. Jeg oprettede et board med det samme. Er der mon nogle bestemte profiler, du kan anbefale at følge derinde?

   Og selv tak – og tak for feed back:)

  1. *fælde-der-klapper-smiley* Haha – ej, men det bliver jeg bare så glad for at høre:)

 22. Jeg er fan! Og jeg er også rigtig glad for kommentarfelterne, hvor jeg også synes, der kommer gode tips frem.

 23. Jeg elsker din metodiske og dog humoristiske tilgang til det 🙂

  Og så synes jeg også godt om tomatpuré på tube, men det er ret meget dyrere end de små dåser… når du er færdig med din madlavningsketchup, så overvej at søde med en smule almindelig sukker. Kendt kokketrick – og færre ting i skabet 😉

  1. Måske har jeg været heldig? For det var nemlig også det, der indtil nu har afholdt mig fra den model, men jeg købte en tube i Netto for 4 kroner, og der er ca. dobbelt så meget i, som i en af de store dåser, så faktisk var det billigere. Men det kan nemt tænkes at være en enlig, billig, svale.

   Og sukkerideen er god – den er hermed taget videre:)

 24. Jeg læser med og bruger, hvad bruges kan. Supergode og enkle tips. Bliv endelig ved. Tak:o)

  1. Helt perfekt, at du bare tager, hvad du kan bruge, og springer over resten. Det har været mit håb fra starten, at det var sådan I ville bruge dem.

   Tak for feed back:)

 25. Læser rigtig gerne med på dine mange gode indlæg. Og stjæler skamløst dine ideer – helt uden at sige tak. Før nu, that is. TAK! (med udråbstegn).

  1. Du skal stjæle til du bliver gasblå i hovedet – det er hele kongstanken:)

   Tak for tilbagemeldingen.

 26. Det er virkelig brugbart og inspirerende. Du burde samle dem efter fx et år og udgive det som bog 👍👍

  1. Mit håb er, at dem, som føler, de kan bruges, evt. tager dem i “Kategorier” ovre til højre på siden. På den måde kan man få dem linet op, lige under hinanden. For jeg er vist for ny i gamet til, at der er en bogmæssig målgruppe:-D

   Tak for feed back.

   Kh

   Linda

 27. Meget inspirerende, de giver stof til eftertanke om hvordan jeg lever livet.

  Tomatpuré på tupe er gud godt i forholdstal dåse, så kan man lige tilføje en slat til div. Retter.

 28. Fortsæt endelig. Meget inspirerende. Også de kommentarer og råd der kommer fra andre læsere 🙂

 29. Husk du kan også søde med andet end tomat…. nogle frugter/grønt, sukker eller honning. Frugt/grønt er selvfølgelig det sunde valg.

  1. Vi er rigtig gode til det grønne i kødsaucer osv. – men det er rigtigt, at man sagtens kan tænke i andre baner i bagværk osv:)

 30. Fortsæt, fortsæt, fortsæt. Jeg kommenterer også sjældent, men jeg synes simpelthen at det er så nærværende, nede på jorden og nemt at relaterer til, så bliv endelig ved.

 31. Hej Linda!
  Jeg startede med at følge dig under din graviditet med Anton og det her er vist min 2. kommentar (i det hele taget pp blogs) til dig: fortsæt endelig! Og gerne ugentlig! Jeg er vild med de indlæg og kommentarerne til de indlæg!

  1. Shit, du er vild! Godt hængt på, synes jeg <3

   Og skønt med konkret feed back på disse indlæg. Tak for din kommentar, og fordi du læser med.

 32. Jeg kan lide ALLE dine indlæg også de her. Og jeg læser også kommentarfelterne – du har begavede læsere.

  1. Det er nok det sandeste statement i hele det her kommentarfelt. Jeg har virkelig begavede læsere, og jeg sætter større pris på dem, end de ved:) <3

 33. Fortsæt endelig med dem! Jeg bruger måske ikke så meget af dine råd (endnu), men jeg bliver inspireret af selv at gøre ting herhjemme, med f.eks. at rydde op i alle mine ting 😄

  1. Jeg er blevet virkelig glædeligt overrasket over alle jer, der skriver, at I bruger indlæggene til at begynde at tænke i samme baner. Så tusind tak for den tilbagemelding. Det får det til at give endnu mere mening at bruge tid på.

   Kh

   Linda

 34. Selvom jeg slet ikke er der, hvor fokus er på at spare, så synes jeg, at disse indlæg – som alt andet du brænder for at reflektere over – er helt vildt læseværdige.
  Blandt andet fordi en stram økonomi både er lidt tabubelagt og let bliver sådan noget med, at det er nogle andre mennesker end en selv, som er ramt af den slags vilkår (=vi er mindre solidariske og villige til at værne om vores fælles samfund) og fordi det handler om sund fornuft, refleksion over tilfældighederne i vores vaner og meget mere end det jeg ellers forbinder med det der modefænomen minimalisme, som ikke interesserer mig specielt meget pt.
  Så bliv endelig ved hvis du har lyst 🙂

  1. Joan, du lægger altid de bedste kommentarer.

   Jeg var faktisk længe om at have lyst til at indrømme det; netop af de grunde, du nævner. Men som alle andre svære ting, jeg gennem tiden har blogget om, er min oplevelse, at det svære forsvinder, i det sekund, man lægger facaden ned. Det er virkelig livsbekræftende at iagttage, og derfor så meget desto mere værdsat, at det bliver taget så godt imod.

   Tak for dit kommentar <3

 35. Jeg tilslutter mig plenum og råber hurra for M2018-konceptet, for kommentarfelterne og for dig generelt. På min Bloglovin-profil ligger du i gruppen “Ordmestre” (i selskab med Sneglcille og den hedengangne Dines), for du kan kunsten at formulere dig skarpt og præcist. Bliv ved!

  1. Ikke hedengangen længere – har blot fundet vej til nyt domæne. Og SNART kommer jeg op i udgivelsesfrekvens igen 🙂 Kh D – icarriedawatermelon.dk

   1. Ja, jeg vil jo ikke nævne navne, eller hænge nogen ud, men jeg siger bare, at refresh-knappen på din side måske er ved at være lidt træt af mig…

 36. Jeg er glad for de her indlæg (tør jeg kalde det indlæg)? Kender jeg til dine tips i forvejen, sætter de alligevel altid gang i tankerne, så jeg får filosoferet lidt over, hvad du/vi/jeg ellers kan finde på i denne retning – og så det er jo altid hyggeligt at læse med her inde.
  Det er dog en retning og tankegang der optager og interesserer mig i forvejen.
  Jeg håber bestemt du vil fortsætte disse skriverier, men jeg ønsker helt egoistisk også meget mere om alt muligt andet fra din hånd 😉
  Du er så god til det her jo.

  1. Haha – det er virkelig en skøn kommentar; tak!

   Og som jeg skrevet ovenover til nogen af de andre, så elsker, elsker, elsker jeg, at mine spæde forsøg på at ændre vaner, inspirerer andre til at fokusere (mere) på det samme emne. Ringe i vandet, ikke?

   Tak for din feed back <3

 37. Bliv endelig ved. Så længe du skriver om noget der betyder noget for dig er det læseværdigt. Du er – by far – yndlingsbloggeren fordi du både skriver reflekteret og klogt om alt fra vacciner til madopbevaring til fagforeninger.

  1. Det er svært ikke at blive ægte, oprigtigt glad for sådan en kommentar der. TAK for pokker! <3

 38. Elsker disse indlæg 👍🏻 Store som små foreslag til optimering af hverdagen er meget inspirerende.

 39. Jeg er også glad for alle dine indæg og læser dem med stor interesse. Hvis jeg ikke var gift med en hoarder 😉 , så ville jeg have stor glæde af dine sparetips, men min mand får tics, hvis ikke køleskabet og fryseren er fyldt.

  1. Altså, hvis jeg skal være *helt* ærlig, så bliver jeg faktisk lidt stresset over, at fryseren nu er SÅ fyldt:-D

   Jeg er glad for, at du har lyst at læse med.

   Kh

   Linda

 40. Jeg er nærmest pinligt besat af de her indlæg, selvom jeg lever noget mere maximalistisk end jer! Vild med indlæggene, tankerne og kommentarerne.

  1. Der er ingen skam på denne side; jeg trykker refresh ca. 600 gange om dagen hos “mine” bloggere:)

   Så glad for din tilbagemelding <3

 41. Synes M2018 har sin berettigelse HELT klart…

  Men jeg kunne godt savne en kategori der hed M2018 – så de var nemmere at finde i strømmen af ellers udmærkede blogindlæg – hvis man nu går ALL in og bare gerne vil læse sparetips 😉

 42. Jeg læser dem med stor glæde!
  Synes det er et kanon koncept, som jeg bliver meget inspireret af. Bliv endelig ved, tak 🙂

 43. Jeg har aldrig kommenteret før og er en ret ny læser på bloggen, men disse indlæg er nogle af dem, jeg altid åbner og læser i min bloglovin-feed. De er gode men jeg læser dem nok først og fremmest fordi jeg rigtig godt kan lide din stemme – du er så sjov og skarp og velformuleret. Så jeg læser alt fra din hånd med lige så stor fornøjelse, disse indlæg inklusiv 🙂

 44. Jeg elsker at følge med i disse indlæg som også har inspireret mig til at melde mig ind i minimalisme-gruppen på facebook du anbefalede. Noget er relevant og andet er ikke, men sådan er det jo tit. Men det inspirerer mig til at tænke over hvad vi bruger penge på og om det kan gøres bedre og/eller billigere!

  1. Jeg elsker din kommentar. SÅ fedt at høre, at bare konceptet sætter tanker i gang.

   Kh

   Linda

 45. Jeg bliver inspireret af at læse dine indlæg, og ser gerne at du fortsætter med dem. Jeg nyder også at læse de tilhørende kommentarfelter, og opdage at vi er mange som forsøger at have fokus på at blive mere bæredygtige, minimalistiske, miljøvenlige eller andet.

 46. Jeg er kæmpe fan, bliv endelig ved!!
  En anden skriver at hun ikke synes så godt om det, fordi det ikke er dit speciale. Jeg synes *netop* det er derfor det er godt. Helt nede på jorden og lavthængende frugter, som alle kan blive bedre til at plukke, hvis de vil (ordsprogs-high-five). Jeg elsker at du ikke vasker hår i rugmel eller hækler dit eget toiletpapir, men ‘bare’ opbruger gamle postkort og laver ekstra-mad til fryseren.
  PS Øgo-ketchupen fra Nettos egen linje, måler sig rigtig fint med Heinz, hvis du spørger mig!

  1. Der er flere, der nævner Nettos ketchup. Den får et skud!

   Jeg blev rigtig glad for din kommentar, fordi det netop er noget af det, der har inspireret mig til at starte; at det i mange grupper rundt omkring på nettet, er lidt svært at være “ny”. For det er klart, at jo længere, man bevæger sig i dybden her, desto mere avanceret bliver man også, men når man kun lige er nået til at prøve at stoppe med at bruge sølvpapir, kan det godt virke lidt .. overvældende, når folk vasker hår i æggeblommer…

   Tak for feed back<3

  2. Der mangler altså simpelthen en ‘like’-knap her 😃 Ku’ ikke ha’ sagt det bedre selv.

 47. Hej, jeg synes dine indlæg er virkelig gode og inspirerende! Så jeg har gladelig fulgt med uden at kommentere 🙂

  1. Det er bestemt heller ikke et krav!:) Det kan bare være lidt svært at vurdere, om det er et udtryk for det ene eller det andet, men nu, hvor I har været så søde at melde ind i stor stil, ved jeg, hvor I står. Så vi kører videre:)

 48. Tilslutter mig koret: jeg er rigtig glad for dem (og bloggen i det hele taget), også selvom jeg aldrig kommenterer, så bliv endelig ved.

 49. Keep ‘em coming, thanks. Og det med tomatpure – køb stor bøtte pure og frys det ned (hvis det er plads i fryseren haha), det er ret blødt at tage/skære et passende stykke af.

  1. Gud, en god ide!?! Hvor kan man købe dem større end de der små, pefide dåser? For jeg synes tit, der går pasata i den, når man går op i størrelse?

   1. Min lokale grøntbiks på Østerbro har en dobbelt op af normal dåse størrelse. Og ja det er meget, men den koster som tre stk. af de der mikro bøtter man normalt kan købe … del det evt. med naboen? Og tak, bare tak – for alt det du deler/skriver/undres over generelt.

 50. Jeg er glad for dine indlæg. Noget kan man bruge andet ikke. Jeg synes det er dejligt at læse om hvordan andre indretter deres hverdag. Man kan altid bliver inspireret og/eller få rykket nogen grænser/ideer.

 51. Hej Linda – jeg læser dem og får masser af gode ideer af det. Er desværre ikke god til at kommentere.

 52. Elsker disse indlæg. Lige dele inspirerende, sjove, finurlige, kloge og ydmyge. Og du skriver SÅ lækkert. Så bare klø på!

 53. Jeg læser dem, plukker ivrigt hvad der passer til mit ‘samboer men uden børn’-liv, men kommenterer nærmest aldrig. Skal man det? Altså, for at vise hvor glad man er for dine indlæg? Kan du ikke se på dine hits/visninger, at folk er glade? 🙂

  1. Hej Malene.

   Jeg kan sagtens forstå, at du spørger. Sagen er bare, at jeg aldrig tjekker min statistik, fordi den gør mig så utrolig selvbevidst. Har jeg mange læsere på et indlæg, får jeg hvinende præstationsangst. Har jeg færre, dræber det min skrivelyst og får mig til at analysere alting ihjel, når jeg igen skriver om et af de knap så populære emner. Derfor har jeg for år tilbage valgt, at når bloggen skal fungere som et sted, jeg bliver glad af at være, så jeg er nødt til at ignorere modtagelsen i tal.

   Så når jeg efterlyser feed back på enkeltelementer, så er det fordi, jeg faktisk reelt ikke har en fornemmelse af, om I føler det kan bruges. I Bloglovin’ kan jeg f.eks. se, at målt på antallet af likes, så er det her noget af det, der sættes mindst pris på. De første M2018-indlæg trak tocifrede likes. De sidste par stykker har fået 6 og 8. Derfor er det sindssygt svært at vurdere, om det er et udtryk for manglende begejstring, eller fordi man er så inspireret, at man styrter i køkkenet for at downsize sine køkkenskabe, allerede inden indlægget er læst til ende:)

   Så jeg er glad for, at du smider en kommentar. Det er konkret, og det er brugbart.

   Kh

   Linda

 54. Aldrig kommenterende, men altid følgende læser melder sig under fanerne med et ja tak.
  Trods jeg – efter barndom i et hus med massivt madspild – simpelthen ikke kan smide mad ud i håb om karmaflad på forældres vegne og uintenderet lever så spareagtigt som muligt som 1 personshustand (det er ulig nemmere end når man lever med andre mennesker) (og det er pænt spareagtigt, når man har hang til groft grønt på frost og en altædende hund, der spiser resterne af den halvsure hytteost samt gulerodsenderne), så læser jeg alligevel gladeligt med.

 55. Jeg har fulgt dig i en del år efterhånden, men meget sjældent kommenteret. Men nu vil jeg alligevel lige tage mig sammen og sige 1000 tak til dig, fordi du overhovedet holder din blog kørende. Temaet downsizing osv. er ikke noget jeg har specielt fokus på. Min grund til at hænge på her er lidt mere egoistisk: jeg elsker som i virkelig elsker din skrivestil. Jeg kan nogle gange næsten ikke være i mig selv af glæde. At læse dine indlæg er som at få et skud lykke direkte ind i systemet og så er der sgu ligemeget om det handler om ketchup eller verdenssituation. Jeg har boet i udlandet i mange år efterhånden og mit danske sprog er begyndt at halte gevaldigt. Derfor er det sådan en nydelse at læse dit sprog der indeholder så fine og tit så morsomme billeder. Det hele virker som rystet ud af ærmet, men samtidig så velformuleret. Giver det mening? Så jeg siger skriv… om hvad som helst…bare skriv! Mange hilsner fra Berlin

 56. Jeg læser alle indlæg – men helst dem i punktform.
  I øvrigt: kan du ikke søge legater ift økonomi? Mange legater er for specifikke og ligegyldige, men til dit held er de forfattet for ca. 100 år siden og dermed findes der stadig en del til ‘værdigt trængende’. Og med disse M-indlæg viser du, at du i høj grad er netop det.
  Venlig hilsen Liv

  1. Tak for din tilbagemelding, Liv.

   Jeg er faktisk ved at lede efter legater og fonde, men jeg kan mærke, at jeg selv synes, der skal være en vis rimelighed i det. Vi har tag over hovedet, og er aldrig bange for, at der ikke er penge til mad. Når jeg læser nogle af de fondsbeskrivelser, der ligger rundt omkring, sidder jeg med fornemmelsen af, at der er nogen derude, der har det så svært, at jeg synes, det vil være dårlig stil at hive brødet ud af munden på dem. Men der er et par legater indtil videre, som jeg synes passer til vores situation, og de får et skud.

   God søndag.

   Kh

   Linda

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.