M2018, uge 1+2

Jeg er, som tidligere nævnt, ved at arbejde mig baglæns gennem alle mine gamle blogindlæg og slette kode, så der ikke er 16 forskellige skrifttyper og -størrelser. På den ene side et virkelig irriterende stykke arbejde. På den anden side en fin mulighed for gensyn med alle mine tidligere rablerier.

Det er ikke så længe siden, jeg var forbi indlægget om sparetips, som er et af de indlæg, jeg har skrevet, der har skabt allermest liv i kommentarfeltet.

Jeg kom derfor til at tænke på, at det kunne være sjovt at lave et indlæg om ugen, hvor jeg lister 3 ting, jeg i den forgangne uge har gjort for at downsize, stoppe madspild eller spare. Egentlig bare fordi jeg selv bliver vældig inspireret, når jeg hører eller læser om helt konkrete tiltag hos andre. Overskrifterne til de her emner er jo ofte ret “Duh!”-agtige – “Lad være med at købe mere end du bruger” – men når det bliver omsat til noget helt lavpraktisk, som jeg ser mine veninder gøre, er det meget nemmere for mig at indarbejde.

Det bliver (relativt) kort og godt, og der bliver ikke meget mere indledning til punkterne, end et link til dette første indlæg i rækken.

Overskriften vil hver gang være M18, Uge xxx (forkortelse for “Minimalisme 2018” – et navn, som jeg i mangel på fantasi har tyvstjålet fra en facebookgruppe, jeg fik anbefalet i kommentarfeltet til sidste indlæg). På den måde er de både nemme at springe over, hvis man synes de er trælse, og at finde i ‘Kategorier’ hvis man gerne vil læse tilbage.

Jeg kommer stadig til at blogge med samme frekvens om alt det, jeg plejer, så disse indlæg vil blive postet ud over det, der normalt kommer op.

Vi tester ideen frem til slut-februar, og hvis det fungerer, fortsætter jeg året ud.

Og endelig: Nu, hvor jeg har fået ideen, kan jeg næsten ikke forstå, hvis andre ikke har fået den før mig, men jeg er ikke stødt på den andre steder i blogland; hvis jeg plagierer nogen, er det ikke med vilje.

(Update: Et par stykker har gjort mig opmærksom på, at Project Handmade har en lignende type fredagsindlæg. Jeg ved ikke, hvordan jeg ikke har opdaget hende, for det er virkelig en fin blog, og jeg kun opfordre andre latemovers, der heller ikke kender hende, til at skynde sig derover.)

Det ville gøre mig glad, hvis I havde lyst til at lege med og byde ind i kommentarfeltet, hvis I har noget at supplere med.

Ok?

Vi ruller.

I den forgangne uge:

1)
Er jeg gået igang med at bruge stakken af Go-Cards, jeg over 10 år har samlet på cafeer og i fitnesscentre, til noter. Jeg lægger simpelthen en bunke på køkkenbordet, hvor jeg normalt har min blok til at ligge, og bruger dem til huskelister, indkøbssedler, to-do’s osv. Det er en del af mit forsøg på at få brugt de ting, jeg har, som bare optager plads.

2)
Har jeg fået fremgravet alle de bloklys, jeg gennem tiden har købt, fordi jeg engang troede, jeg var hurricane-typen, og sat dem, hvor jeg normalt har fyrfadslys. I lang tid har jeg bare rykket rundt på dem, fordi min hjerne ikke tænker længere, end at de skal bruges til det formål, de er købt, men i stedet for at købe en ny sæk fyrfadslys, giver det ret god mening at få brugt de her i stedet. Hygge-niveauet er det samme.

3)
havde jeg i lørdags besøg af nogle af damer til brunch. Jeg lavede en batoffee-pie (cheesecakebund, hjemmekogt karamel, frisk frugt og flødeskum) og til bunden valgte jeg at tømme dåserne med julesmåkager ned i kværnen, sammen med den halve plade mørk chokolade, jeg har flyttet rundt på i 3 måneder. Shit, det blev godt. Igen: Jeg kan være virkelig slem til at låse mig fast på, at hvis opskriften dikterer at bruge Digestive-kiks (ingen spons) (og I skal ikke ringe, Digestive, for min røv er rigeligt stor som det er), så stryger jeg lige ud og køber dem, i stedet for at bruge, hvad jeg har. Det er, hvad politikerne kalder ‘et indsatsområde’ for mig.

Som sagt: Kommentér gerne, både med fif og med generelle kommentarer til ideen.

Published by

75 Replies to “M2018, uge 1+2

 1. Gerne mere af den slags! Jeg lider af en vild trang til nyt tøj konstant. Har du en tilsvarende “afhængighed” og vil du dele fifs til at undgå at give efter for det og bruge penge på noget man dybest set ikke har brug for?

  1. Ida, måske den her er lidt drastisk for dig, men jeg har de seneste år bestemt mig for at købe max. 12 stykker tøj (find selv dit eget tal, hvis det er for urealistisk) om året. Det gør, at jeg virkelig tænker over om jeg vil bruge 1/12 på et bestemt stykke tøj. Alternativ så indfør en 48-timers regel, så du er tvunget til at vente. Ofte vil trangen gå over af sig selv 🙂

  2. Hej Ida.

   Jeg har netop opdaget bloggen http://saga-i-farver.blogspot.dk, som jeg lige har på min watch-list. Hun har lavet noget, hun kalder ‘revearse packing’ – måske er det et fast begreb, det ved jeg ikke, men det synes jeg var vildt interessant. Ideen er at pakke alt tøj væk, efterhånden som man bruger det, og en gang for alle at få det sorteret fra, som man ikke bruger. Jeg synes, det så vildt inspirerende ud. Måske kunne det give noget at få øjnene op for, hvad man allerede har?

   Og ja. Jeg lider af tilsvarende afhængigheder. Jeg kan ikke gå forbi krus og notesbøger uden at det river i mig – og selvom prisklassen er en anden, er impulsen stadig lige så irriterende og unødvendig. Jeg har lavet en regel med mig selv om, at jeg ikke må udvide lageret, uden at noget er brugt/givet videre, men jeg falder stadig i. Det vigtigste må være forsøget, ikke?

   Kh

   Linda

 2. I tråd med dine Go Cards, bruger jeg bagsiden af alt muligt papir. Selvom vi lever i et papirløst samfund, så har vi alligevel ret meget papir. Og i stedet for at smide det ud, så kan man skrive mange fine lister på bagsiden inden det så ryger ud.

  Og så genbruger jeg fryseposerne (ikke når de har været frosset og der har været våde/fugtige ting i). Det er især godt, hvis man har en hund, og når den skal passes og have foderportioner med. Alle de små idiotiske plasticposer man får i butikkerne er også gode til det formål: hundemad og snacks på farten 🙂

  1. Den med fryseposerne har du virkelig ret i. Jeg er SÅ slem til bare at bruge løs med en ny hver gang.

   Tak for reminder:-*

 3. Elsker det konkrete i disse indlæg. Er selv i gang med at rydde op i denne måned 😊 jeg har til gengæld svært ved at følge opskrifter, hvilket betyder at jeg får brugt mine krydderier op. Forstået sådan at timian godt kan erstatte rosmarin mv. I stedet for at købe nyt hele tiden, så bruger jeg det vi har. Samme når jeg bager. Kh Birgitte

  1. Jeg er helt misundelig:-D

   Ej, faktisk synes jeg, at det hjælper, når først man skærper opmærksomheden på det. Jeg har i hvert fald med stort held lavet Haydari med det, jeg havde/kunne få, i stedet for det, der stod i opskriften. Al begyndelse starter et sted:)

   Kh

   Linda

 4. Du lyder altså simpelthen så tjekket!

  Ved ikke om det er aktuelt, men hvis du gerne vil downsize kødforbrug kan jeg anbefale kogebogen “I [heart] nem vegetarisk” af Katrine Klinken. Opskrifterne er med forholdsvis få ingredienser men resulterer i smagfuld mad, og så er de beregnet til 2 personer. Det er ret genialt – er vi 6 til middag laver vi 3 retter og deler. Vi har haft den i 2 år og laver mad fra den mindst en gang om ugen. Vi spiser altså også stadig kød et par gange eller tre om ugen og retterne fra bogen kan sagtens suppleres m en frikadelle eller en pølse fra fryseren hvis der er kræsne børn tilstede.

  1. Kæmpe tak for tip! Jeg er nemlig ikke den store kødspiser, sådan rent mængdemæssigt. Der skal ikke være ret meget for meget kød i en ret, før jeg synes, det bliver ulækkert. Derfor har jeg længe leget med tanken om at indføre noget mere rent vegetarisk, men jeg er ikke nået længere end til tanken. Jeg vil have fat i den kogebog – det var lige den anbefaling, jeg manglede.

   Kh

   Linda

  1. – hvis man har nogen tilbage *skamfuld-smiley*

   Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg ikke har opdaget Project Handmade for hun er SKØN! Hun ryger på rullen – tak for at gøre mig opmærksom på hende <3

 5. Jeg falder alt for tit over *gode* tilbud på nettet (læs:facebook). Når jeg har puttet noget i kurven, lukker jeg ned for siden, og hvis jeg husker det, kan jeg dagen efter tjekke, om behovet stadigt er der – hvilket det faktisk sjældent er.

  1. Det er en virkelig god ide, Lisbeth. Jeg er SÅ impulsstyret, når jeg lige finder noget, jeg ikke kan leve uden.

   Jeg har faktisk tænkt over, at jeg måske skal til at svare nej, når jeg får pop-up vinduet om, om jeg vil gemme mine kortoplysninger. Måske de ekstra minutter, det tager at finde kortet, kunne fungere lidt på samme måde?

   Kh

   Linda

   1. Indtil man har gjort det så mange gange at man kan sit kortnummer udenad. Inkl exp dato, år og CVR…. 😳🙄

 6. 1) Jeg har kogt hønsekødssuppe af alle skrogene fra fryseren (gemmer dem, når vi steger en hel kylling). Det gav mad til to dage.

  2) Jeg har brugt alle ketchuprester (skyller flasken), skinkerester og grøntsagsrester i en omgang kødsovs.

  3) Jeg har afholdt mig fra alle udsalgskøb (selvom de fristede) og i stedet købt en fin kimono i genbrugsbutikken til at tage over en kjole, når jeg skal ud i aften med jobbet. Billig og mere bæredygtig opdatering af garderoben.

  1. Det er meget, meget gennemført og tjekket, Anne. Jeg ville gerne blive bedre til det med de hele kyllinger, for der kommer bare mange flere gode bi-produkter ud af den, end af de små amputerede pakker, ikke?

 7. Jeg er så meget med på de her blogindlæg, og jeg vrider hjernen for gode tips, for jeg går også ind for så lidt spild som muligt. I dag brugte jeg en rest risengrød i vafler, lækkert. To be continued…

  1. Tak for tilbagemelding, Stine. Jeg vil glæde mig til at følge med i dine kommentarer, efterhånden som ugerne går:)

 8. Project handmade, poster ‘frugal friday’ næsten hver uge, det er i samme dur, det er hele hendes blog faktisk. Jeg synes hun er ret inspirerende.

  1. Som jeg lige skrev til Hope ovenover, så fatter jeg ikke, at jeg ikke har opdaget hende. Hun ryger på rullen med det samme, for hun er da virkelig skøn <3

 9. Mht. at skrive lister bag på go’ cards – så bruger jeg også bagsiden af vores bordkalender (Marens) til lister, og når jeg så er færdig med at købe ind giver jeg listen til kassedamen som tak for god betjening. Det giver smil!

 10. Skidegod idé. Jeg prøver selv at være meget opmærksom på hvad jeg køber, samt at vi får spist alt det mad vi køber.
  Jeg køber meget af min lille datters tøj på Reshopper. Der er virkelig mange penge at spare, og det bliver jo på ingen måde slidt når de er så små. Så sælger jeg det igen samme sted, når hun vokser ud af det, og har dermed stort set ikke betalt noget for det.
  Min store søn på syv år sælger sit gamle legetøj samme sted. Så får han selv lov til at beholde pengene, på den måde er han mere villig til at give slip på det han aldrig bruger.

  Mht mad, prøver jeg at være kreativ med at få brugt smårester. Jeg lavede f.eks. Omelet i dag, og havde en lille rest broccoli, som jeg rev ned i. Det smagte rigtig godt og blev jo så endnu sundere.

  1. Jeg er også ret glad for Reshopper og Tradono. Ikke mindst fordi jeg kører så meget rundt i Jylland med mit job; tingene er ofte væsentligt billigere, hvis man lige kommer udenfor de største byer, og hvis jeg alligevel kommer forbi, er det en god måde at spare penge på.

 11. Jeg kommer linser i noget nær al den mad vi indtager. De er billige og gør det nemt at spise vegetarisk eller skære ned på kødet. De smager jo ikke af det store, så både røde, sorte og grønne linser kan fint bruges i både karryretter og pastasovse. Oftest koger jeg dem om morgenen sammen med havregrøden, og så er de klar til at loppe i en sovs når middagen skal laves.

 12. Da jeg impulskøbte et par sko fra Zalando, på 2 minutter, mens jeg gik fra A-B, besluttede jeg at det var blevet for nemt med de der impulskøb. Så jeg startede med at delete min ønskeliste, men besluttede i stedet at pille appen helt af telefonen, afmelde nyhedsbrevet & nu kun åbner Pandoras æske efter behov. Det hjalp.
  I banken har jeg i øvrigt sådan en ekstrakonto, som bruges til hovsausgifter a la ny mobiltelefon hvis den gamle dør pludseligt, dyre(-re) støvler, p-bøder, eller andet nice-to/need-to. Den konto har jeg nu givet navnet på et rejsemål jeg godt gad invitere min familie til, når jeg runder et voksent hjørne om et par år. Så når jeg går på Netbank står der ikke længere “disponibel konto” men Island. Så overvejer jeg en ekstra gang, om jeg virkelig skal hæve fra den konto.

 13. Brug alle grøntsagsrestene – det man skærer fra på løg, skræl og hele molevitten, hvidsløgsskræl. kartoffelskræl og alt muligt, træt persille og selleri feks. og kog hele skidtet godt og grundigt. Derefter filtreres det og så har man en god grøntsagsfond enten til suppen eller til sovsen.

  1. Nu spørger jeg nok utrolig dumt, men er det ikke et problem med eventuelle jordrester? Eller er det mig, der er bakterieforskrækket?

  1. Det kan du tro.

   1/2-1 rulle digestivekiks (afhængigt af, hvor tyk man vil have bunden)
   1/2 plade mørk chokolade
   1/2 pakke smør

   1 dåse kogt, kondenseret mælk

   Frugt

   Flødeskum

   Kiks og choko køres en gang i en køkkenmaskine, så det bliver helt finthakket, og det smeltede smør hældes ned i og kører med et par gange. Presses hård sammen i en springform, og sættes på køl.

   Den kondenserede mælk skal koge 2,5-3 timer. Du kan koge 3-4 dåser samtidig; holdbarheden ændres ikke af, at de er kogt. Så længe du bare undlader at åbne dem, og opbevarer dem koldt, kan de holde i laaaaang tid. Protip: Dåserne SKAL være dækkede af vand hele tiden; ellers kan de eksplodere. Pil papiret af inden du koger dem. Ellers laver det sådan en træls belægning i gryden. Og vent evt. lige med at smide papiret ud, til du har kogt dåserne, for hvis holdbarheden står på det, skal du lige have skrevet det på dåserne med en tusch. (Karamellen kan smørres på brød (som nutella), hældes over grød, piskes i flødeskum, spises med en ske/på is og. så. videre. Det er GODT. Hvis ikke du gider arbejdet, har Urtekram lavet en færdig version, men prisen er en helt anden.)

   Jeg hakkede en bakke jordbær, et par kiwier og en banan og smed på, inden jeg dækkede med flødeskum. Hvis du forbereder tingene dagen før, så vent med at samle kagen til sidste øjeblik. Med mindre du kører ren banan, får vandet i frugten karamellen til at vande lidt, fordi der ikke rigtig er noget, der kan absorbere væden.

   1. Min mand (som er fysiker) vil ikke have, at jeg koger karamel på den måde. Han siger, at metallet afgiver giftstoffer, når dåsen koges. Det irriterer mig meget – for det smager jo SÅ herre godt.
    Jeg synes egentlig, det her er en irriterende kommentar, for jeg har selv irriteret mig over det lige siden, han forbød mig det. Men der er så mange, der gør det, at jeg håber, der er én eller anden, der kan fortælle mig, at det faktisk ikke er et problem. Og hvis det er et problem, så synes jeg folk skal koge dåsen med åbne øjne. Jeg er selv holdt op, selvom jeg næsten er ved at tude ved tanken om det, jeg går glip af. Karamellen kan også laves på panden eller direkte i gryden, men den bliver grynet og ikke så glat og blød, som når den koges i dåsen.

     1. @gravidgrahvad: Tusind tak for research – jeg skal have nærlæst indlægget, du linker til, når jeg lige er lidt mere frisk i hovedet:)

    1. Kondenseret mælk kan købes færdigt i netto, og sommetider har de også den , der er “ færdig” karamel, så køber jeg lige 5 af hver…kondenseret mælk i te eller kaffe smager, desværre , ret så godt…
     I øvrigt. De letteste kokosmakroner laves med en dåse, eller en halv dåse kondenseret mælk..søg opskrift på nettet😉

    2. Haha – jeg blev helt sur på Fysikeren, da jeg læste din kommentar:-D Fratag os ej vor simple glæder!:)

     Men så fint, at de andre lige kommer til undsætning med tips og tricks. Jeg skal have nærlæst Valdemarsro-indlægget. Hende er jeg i forvejen ret vild med, så jeg er sikker på, at hun har noget klogt at sige:)

 14. Jeg har, sammen med en veninde, besluttet at vi IKKE køber nyt tekstil hele 2018. Reglen gælder ikke fodtøj. Så nu står den på genbrug og hvad garderoben rummer resten af året. Og når året er slut skulle jeg gerne have taget stilling til alt mit tøj, brugt det, syet det om eller givet det videre til genbrug.
  Det er ret befriende bare at gå forbi tøjbutikkerne og slette alle tilbudsmailene, uden at overveje at læse dem.

  1. Det er en god plan. Jeg har faktisk overvejet noget tilsvarende. Det er, som om man godt kan leve med lidt fnuller og forvaskethed, hvis man ved, at det er for et år, ikke?

   1. Jo! Så en dokumentar på Netflix “The True cost” og det slog hovedet på sømmet. Så hvis du/man mangler entusiasme og incitament, så se den!

     1. Jeg gjorde det samme som Pernille i 2017, og det gik faktisk overraskende nemt! Og så havde det den modsatte effekt end hvad jeg havde forventet; det blev pludselig nemmere at smide ud/sende til genbrug. Jeg har endnu ikke købt noget nyt her i 2018, men til gengæld ved jeg præcis hvad jeg virkelig mangler, så når jeg finder det, vil det være en helt anden glæde at købe det. Og ja, alle tilbuds-mails skal bare afmeldes, man skal nok finde ind på webshoppen hvis man mangler noget.

     2. @Ditte: Hvor er det vildt, at man bliver sådan mere all-round grøn, når man får sat ind de rigtige steder. Somme tider handler det bare om fokus, tror jeg?

 15. Jeg spiser 70% af min mad fra ‘stop madspildkassen’, bruger en madkasse, aflever brugt til genbrug og i år vil jeg forsøge at nedbringe mit svinske forbrug af indkøbsposer.

  – K

  1. Eneste anke, jeg har til det, er, at det (naturligt nok) er svært at gøre brug af, hvis man laver madplan og køber ind til en uge af gangen. Og så synes jeg, at der er stor forskel på, hvor “indkøbsvenligt” de forskellige supermarkeder præsenterer det. Vores lokale Rema har en køler lige inden for døren, hvor de hælder alle Stop MS varer i – det synes jeg virkelig er en god ide, for så ved man, allerede inden man kommer helt ind, om der er noget, man kan bruge der, og dermed ikke behøver at lede efter.

   Jeg vil gerne være med til den med poserne. Jeg har endda stofposer i min bil. Jeg glemmer dem bare, og så er man jo for fanden lige vidt:-/

   1. Jeg ved godt det her er et gammel indlæg, men jeg har ikke læst med længe og er lige ved at læse det igennem jeg har misset, så hvis det her kommer i et senere indlæg, så håber jeg det går alligevel.

    Men jeg har mine stofnet i min rygsæk jeg altid har med ind i butikken og sådan et “pakkes sammen i en lille pung”-net fra IKEA i min skuldertaske jeg har med alle steder. Så har jeg altid mindst ét net på mig, hvis jeg spontant køber ind et sted og rygsæk + 4 net der kommer med ind i butikken, hvis det er en planlagt indkøbstur. Det fylder en smule i tasken, men ikke mere end det ikke er til gene, og så er jeg ude ovre problemet med plastikposerne, som jeg tidligere har været slem til at købe mange af.

    1. Det er en super god ide. Jeg har en stak net bag i min bil, men falder alligevel i, gang på gang, at jeg lægger dem ud i min “pose-kasse” i bryggerset, når jeg har tømt dem, og derefter glemmer at læger dem tilbage i min bil. Jeg skal have fundet et system…

     Det er så fint, at du kommenterer på gamle indlæg; det er netop derfor, jeg har kommentarmoderation på:) Velkommen til – jeg håber, du finder lidt du kan bruge herinde.

     Kh

     Linda

 16. God idé, hvor rart med ny inspiration til at se vanerne efter i sømmene. Vi har tusind børn og konsekvent for lidt tid. Jeg frigiver ekstra tid ca. en gang om ugen ved at servere havregrød til aftensmad – det er ikke min fest, men ungerne synes det er optur med rigelige mængder kanel og smør. Det er billigt og tar 5 min. Eventuelle rester steger jeg på panden tilsat lidt vanilje, og dem spiser de gladeligt til morgenmad eller i madpakken. Dernæst har jeg sådan et vaskeæg – det erstatter vaskepulver til maskinen, koster ca. 150 kr, holder hundredevis af vaske og fungerer upåklageligt.

  1. Du skal se mig få googlet vaskeæg, når jeg er i bund med min Neutral næste gang, for det lyder da nærmest genialt!?

   Jeg har prøvet at lokke mine unger med på grødvognen, men det blev et nej. Til gengæld spiser de begge med stor fornøjelse pasta. Uden noget til. Altså, mel blandet sammen med vand og æg. Uden noget. Wtaf? Men det er min go-to, når det hele brænder på.

  2. Jeg er også ganske stor fan af æggene (jeg købte hos Suztain), men jeg kan simpelthen ikke lure hvornår man skal refill’e de der hvide kugler – de ser ikke umiddelbart ud til at forsvinde, som jeg ellers antog de ville, men indimellem synes jeg ikke at fx svedlugt fra træningstøj er helt væk som det var i starten, hvorfor jeg overvejer om det er fordi man skal udskifte de eksisterende hvide kugler.. Er du nået så langt endnu, Astrid? 😊

 17. Jeg havde et helt år hvor jeg kun købte tøj i genbrug og på loppemarkeder. (strømpebukser, sko og undertøj undtaget) Jeg fik udfrodret min tøjstil, opgraderet min garderobe med rigtig lækkert designertøj solgt til ingenting på loppemarkeder og nedsat mit forbrug.

  Den mission er nok lidt nemmere når man bor i en større by som fx København, hvor jeg bor. Efter at jeg fik børn har jeg heller ikke samme tid til at besøge loppemarkeder, men jeg køber stadig meget brugt. Min datter på 2,5 har næsten kun genbrugstøj og legetøj, men bor også lige i nærheden af en god mødrehjælpen-genbrug + en privat genbrugsbiks til børn.

  1. Jeg tror, du har ret i, at det kræver en storby. Hvis jeg stadig havde boet i Aarhus, ville jeg elske at gå ombord i det projekt, men i Esbjerg er der simpelthen for langt mellem noget, der kan bruges til mig.

   Til gengæld er byen ved at være godt med på genbrugsapp’s til børn, så vi har også gang i den store genbrugsmølle der, både ift. legetøj og tøj. Man skal se sig lidt for, for der er nogen, der ikke er kede af at sælge ting, der virkelig burde være destrueret i stedet, men der er masser af guld, hvis man gider grave lidt efter det.

 18. Jeg stemmer i koret: Ja tak!
  Go-cards har jeg tonsvis af, har samlet siden jeg var 14 og bruger dem til fødselsdags/god-bedring/tak-for-sidst kort hver gang. Har ikke købt et siden, udover et til min søsters konfirmation i 2009.

  – A

 19. Hent evt appen to good too go?
  Der er virkelig fine ting i de poser jeg har hentet, særligt dem fra Irma er ret skønne og de grønne er stort set altid øko.. emmerys kan også anbefales, særligt hvis man er typen med fryserkapacitet.
  Der er ofte to lækre rugbrød med i sådan en pose, udover groft brød, og måske et par muffins. Til 39kr synes jeg det er rigtig fint. Irmas er til 29kr…

  1. Jeg har den – men problemet er Esbjerg. Der er simpelthen for få madsteder tilmeldt, og konceptet har ikke helt fanget an, hvilket betyder, at tilbuddene sjældent er værd at køre efter. Desværre!

 20. Fed ide til indlæg.
  Camilla der har bloggen Myminmy skriver nogle indlæg der ligner.
  Det er vist ikke faste indlæg, men her er link, så kan man da få lidt inspiration.
  http://myminmy.momster.dk/2018/01/16/styr-paa-fryseren/

  I øvrigt orker jeg ikke altid kommentarfeltet.
  Måske en ide kunne være at samle op på de bedste ideer der kommer ind fra læsere?
  En slags best of fra ‘os’…
  🙂
  Tak for god blog.
  Vh Anne Lotte

  1. Hej Anne Lotte.

   Tak for heads up på den anden blog – den kigger jeg lige nærmere på.

   Ift kommentarfelter er jeg af tidshensyn nødt til at sige, at hvis man gerne vil have guldkornene, må man selv grave efter dem:)

   Mvh

   Linda

 21. Forresten; ved siden af papirkurven på mit arbejdsværelse står en alm. papirspose. Den bruger jeg til alt papiraffald der kan gå i papircontaineren. I den alm. papirkurv/skraldespand ryger resten af affaldet i.

 22. 7 mdr er måske bare meget længe at gemme på julesmåkager, i forhold til om de bliver dårlige

  1. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår, hvad du mener? Dette indlæg er fra midten af januar?

   Mvh

   Linda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.