I øvrigt:

* nikkede Frida mig en springskalle i fredags, så næsen sprang op, lige der, hvor den er sat på. Her en illustration af, hvordan jeg reagerede vs. hvordan jeg havde lyst til at reagere:

* flækkede Anton i aftes min læbe i en slags rugby-tackling under godnathistorie-læsningen, og jeg ligner nu en, der har været i byen i Randers #SkaDuPyntes?

* fik jeg i går fra TV2 en BREAKING, der hed: “Sådan tjekker du, om du eller dit barn er sigtet sagen om deling af sex-video” Kan I huske dengang, vi troede, at man i 2018 ville have flyvende biler og sommerhuse på Mars?

* skal jeg om lidt igang med at skrive i de notesbøger, jeg har købt til mine børn. Tanken er at skrive de ting til dem, som man glemmer hen ad vejen. Der kommer til at være et kapitel om sygdom/sundhed (f.eks. hvad der er af psykiske/fysisk baks i generne, hvad de har haft af børnesygdomme, ekstravacciner de har fået osv.), et kapitel om, hvad jeg har gjort mig af tanker om opdragelse, et kapitel med små-oplysninger, som jeg tror, de vil synes er er sjove at læse senere (hvilke godnatsange de har fået (og stadig får) sunget, ting, de har sagt osv.) Jeg kan ligesågodt starte med at iføre mig helkrops-regnslag; det bliver ikke kønt.

* har jeg taget en pause fra serierne for at læse, og er lige nu igang med hhv. Jordens Kvinder, som er semi-feministisk, urtet og meget ulig det, jeg plejer at læse, og Bruce Springsteens autobio. Kan man være litterær bipolar?

* skal Frida starte i børnehave d. 01. marts. Ja. I år. Wtf?

* kan jeg ikke helt finde ud af, hvor jeg står ift. til de tiltagende rygter om, at Oprah stiller op som præsidentkandidat.

* har Anton tabt en tand mere i overmunden, og jeg kan ikke komme over, hvor sød jeg synes, han ser ud.

Published by

8 Replies to “I øvrigt:

 1. Fantastisk med sådan en notesbog – skriv gerne mere om emnet, hvis du får lyst – jeg må selv lave noget lignende til min søn. Jeg ville elske at selv finde ud af sådan noget.

  1. Jeg har købt en notesbog i Søstrene Grene, som har spiralryg og samtidig er inddelt i sektioner. Jeg har været på udkig efter sådan én i 100 år, for jeg *ville* have spiralryg (så jeg kunne hive ud, hvis jeg skrev forkert) og med inddeling, så jeg har mulighed for at lave emneopdelte noter. Jeg er indtil videre startet op på 4: 1: “Historien om dig”, som jeg starter med en indledning om, hvad bogen er, og hvornår de hver især skal have deres, og derefter skriver små, korte afsnit om, hvordan de var som babyer, hvornår de gik, hvordan de sov (…!) osv. Lige nu er det jo pænt og fortløbende, men det efterhånden som jeg kommer i tanke om ting, ryger de i. Jeg har besluttet, at det vigtigste er, at de får det – så må æstetik og logisk rækkefølge komme i anden række. 2: “Sygdom og sundhed”. Den her kom jeg til at tænke på, da jeg kom i tvivl om, om de begge havde haft skoldkopper eller om det kun var Anton. Man glemmer hurtigt. I dette afsnit kommer små infoafsnit om, hvad vi har af arvelige sygdomme i familien, både psykisk og fysisk, Frida får lidt om, hvordan mine graviditeter har været (med fokus på det, der kan blive relevant for hende, hvis hun selv vil have børn) osv. Da jeg selv blev undersøgt for knuder i brystet, blev jeg spurgt, om vi havde kræft i familien. Min mormor døde af kræft, men ingen ved, hvor det sad. Den slags usikkerhed vil jeg gerne gøre mit til at eliminere. 3: “Sproglige perler”. Den giver sig selv. 4: “Opdragelse og din bror/søster” Her har jeg tænkt mig at skrive lidt om, hvilke overvejelser, jeg har gjort mig i min opdragelse. Hvad har været vigtigt for mig, hvad har jeg prøvet at fremme og hvad har de haft brug for.

   Tanken er, at de får deres bog, når de fylder 18. Forhåbentlig er den både sjov og brugbar. Og så tror jeg, at tricket er, at få den startet op, og så have den liggende, så man bare, uden yderligere dikkedarer, kan skrive et afsnit i, uden at skulle bekymre sig for meget om, hvor det står, og hvordan det bliver formuleret. Hellere få det lavet i en uperfekt version, end at lade det dø i forsøget på at gøre det perfekt.

 2. Hvor er det en god idé. Jeg har aldrig fået lavet sådan en “barnets bog” ymtil Mine, og har dårlig samvittighed over det…men det her var da et godt alternativ. Og så pyt med om det er skrevet når de er 6 år eller 6 mdr.

  1. Jeg tænker også, at det, som giver mening med den her er, at der også er nogle af alle de vigtige oplysninger og gode historier i, som kommer i takt med, at de bliver ældre. Dem tror jeg ikke, jeg ville have tænkt på at smide i en Barnets Bog.

 3. Kunne simpelthen ikke lade være at smågrine lidt gennem dette indlæg 🙂 men håber da du er ok…..? jeg har også en notesbog til begge mine børn, hvor jeg skriver deres første ord, sætninger og søde sjove kommentar… det er allerede nu totalt underholdende at læse. Men du gav da lige inspiration til lidt mere… altså har snart ikke plads til alle de notesbøger, og kalendere jeg har gang i i øjeblikket… men de virker :-);-)
  Kh

 4. Prøv at læse hvad brinkmann har skrevet om Oprahs mulige kandidatur. Tror du vil kunne lide overvejelserne.
  Tak for rigtig fin blog

 5. God idé med notesbøgerne! I stedet for en traditionel Barnets Bog købte jeg en notesbog, da min søn lå i maven og begyndte at skrive små breve, og det første år skrev jeg hver måned, hvad han nu kunne, hvad der var sket osv. Jeg har også skrevet sprogperler ned og bogen var med til barnedåb, hvor gæster kunne skrive en hilsen. For mig er det nemmere end en almindelig barnets bog, da jeg helt selv bestemmer hvor meget og hvad jeg vil skrive. Jeg kunne sagtens forestille mig at inkorporere din idé med sundhed og sygdom også.
  Nu har jeg lige købt en bog mere og er begyndt at skrive til den lille ny i maven. Så blev det lige lidt mere virkeligt 🙂

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.