I øvrigt:

* er jeg gået midlertidigt i stå med at sortere gamle indlæg, fordi jeg er så heldig, at en lille håndfuld gode mennesker har sendt opgaver i min retning. Derfor er jeres gæt ligeså godt som mit ift. hvad nummer ‘I øvrigt’ dette er i rækken. (Der kommer styr på det. Promise.)

* holdt Frida i fredags afslutning i vuggestuen. Mens jeg forsøgte at lægge neonblå glasur på kagen, spekulerede jeg lakonisk på, om jeg mon ender med at gå i graven uden at lære at justere glasur til den rette konsistens, eller om jeg for altid må pendulere mellem de to varianter ‘Modellervoks’ og ‘Vand’.

* var begge børn den anden morgen meget optagede af mit foredrag om det vildt, vi har i haven, og om hvordan ræven/ulven/den store kanin må have været så sulten i den sibiriske kulde, at den om natten havde væltet alt, hvad vi havde stående uden for vinduet, og revet trækassen fra hinanden. De snakker stadig om det, og jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg skal få rullet historien tilbage og afsløre, at det viste sig at være en 1,5 liters danskvand, der var eksploderet. Ulven Apollinaris. (Seriøst: Jeg har set bomber på tv forrette mindre skade #SagsanlægComingUp)

* vil jeg gerne vide, hvem – HVEM!?! – det er, der designer alle børnetandbørster i hele fucking Danmark, så de vælter, når man lægger dem på bordet ved håndvasken. At få børstet tænder i dette hjem har efterhånden udviklet sig en slags alternativt spa-ophold, hvor man iføres en helkrops-maske af Colgate.

* lavede jeg med et par småjusteringer denne kødsauce i fredags, og det er hands down den bedste bolognese jeg i mit liv har spist.

* var jeg i dag i Søstrene Grene efter en notesbog, og da jeg spurgte pigen ved kassen efter, hvad jeg skulle bruge, kunne jeg godt selv høre, at det er tippet over og har forvandlet sig til en besættelse. (“Den skal bare være sådan en almindelig én, du ved, A5-størrelse, hard cover med spiralryg, men ENDELIG IKKE præ-perforeret – jeg får spat af de der to millimeter restpapir – papiret må IKKE være ternet, og det skal ikke være det der trælse genbrugspapir, kuglepenne ikke kan skrive på. Har I det?”)

* har jeg aldrig været klar over, hvor meget jeg skriver “slet” før stavekontrollen konsekvent begyndte at auto-ændre det til “sket”, hvilket betyder, at man fra nu af kan forvente at modtage beskeder fra mig med rim, tysk-klingende syntaks og en undertone af mystik. “Det har jeg sket ikke set” “Det er sket ikke sikkert jeg når det”

* er jeg i dag blevet spurgt, om jeg har børnebørn. This shall not be forgotten.

* har Anton en ønskeseddel, han møjesommeligt skriver på, så den er klar til hans fødselsdag i november. De to ønsker, der indtil videre bekymrer mig mest, er ‘Tågehorn’ og ‘Brandslukker’.

* er boglisten opdateret med “Rum”

Published by

13 Replies to “I øvrigt:

 1. Åh I hear you! Jeg blev engang i mine glade guidedage skudt til at være 42. Jeg var 23. Tak.

  Vi har børnetandbørster med sugekop-fod og dé er et hit!

  1. Men de triller da nærmest endnu mere?! Og tandpastaen falder af, hvis man putter den på, og stiller dem, mens man venter på, at hyperaktivt yngel indfinder sig? Er det mig, der ikke har gået til tandbørste? Mvh Fortvivlet stenbuk

   1. Jeg har heller ikke gået til tandbørste (øjner jeg et muligt hul i AOF-programmet?), men hos os virker det hvis man så at sige maser tandpastaen godt ned i børstehårene. Så bliver det siddende hvor det skal, også selvom tandbørsten står lodret og/eller ungerne løber rundt mens de børster tænder.

    Jeg har endnu ikke prøvet at tandbørsten vælter; måske de svenske varianter har en vildere sugekop?

    Mvh. enlightened vædder.

 2. Når boglisten er opdateret med Rum, betyder det så at du har læst den? Og hvad synes du? Den sidder stadig i mig….

  1. Ja, listen jeg har oppe under ‘anbefalinger’ er de bøger og serier, jeg har set, som jeg kunne lide. Der er små, korte resuméer på de enkelte bøger, og et par ord til, hvorfor de gjorde indtryk. Rum var ligeså vanvittig som We need to talk about Kevin. De kravler under huden på én.

   1. okay, tak 🙂 Præcis! De har givet mig lige præcis den samme følelse. Og da jeg læste we need to talk about Kevin var jeg gravid – det gav lige et ekstra creepy element!

 3. Ift tandbørste-situationen, må jeg anbefale elektriske tandbørster til børn. Så slipper man for at skulle lave små børstebevægelser og kan *nøjes* med at få den manøvret rundt i barnest mund (hvilket kan være så riiiiigeligt udfordrende)

  1. Jeg købte, fordi alle andre børn åbentbart elsker dem. Mine insisterer på at være undtagelserne. (Men de ligger klar, bagerst i skabet, til et overraskelsesangreb, når børnene mindst venter det…*gnæg*)

 4. Har set små hold til tandbørster lidt som dem til spisepinde… en ide?

  Ang 1,5 flaske vand udvider sig når de fryser, det plus tynd flaske =eksplosion….

  Nem glasur
  200 g flormelis i en skål, 1 spsk kogende vand… rør kraftigt og hurtigt med en gaffel, skynd dig at få det på før det stivner. Skal det farves så farv vandet i skete lige før du rør det i eller dryp farver i efter det rørt ud, og rør igen. Det samme gælder flydende smag.
  for kakao glasur 180 g flormelis bland med 1 spsk kakaopulver, tilsæt 1 spsk kogende vand.. rør som oven over.

  1. Jeg brugte 600 gram hk. okse, i stedet for det, han hakker selv, 1 dl. rødvin i stedet for de 3 dl. hvid, 5 fed hvidløg i stedet for 3, og 3 rødløg og to porrer i stedet for 600. gram løg. Alt sammen ud fra et “hvad har jeg i køleskabet”-perspektiv:)

   Jeg lavede det hele i én gryde. Gjorde alt grønt rent, og tilsatte dem i gryden, en slags af gangen, i takt med, at jeg fik hakket dem. Det tog 15-20 minutter. Jeg hældte det grønne i en skål, brunede kød og bacon, og fulgte ellers bare opskriften derfra.

 5. Åh den bolo har jeg også haft kigget på. Skal vist afprøves.
  Og RUM – fantastisk bog. Jeg fik en paperback stukket i hånden af min engelske ven sammen med en anbefaling. Hold op jeg blev ikke skuffet. Kh. Birgitte

  1. Ej, men SÅ god!! Både bog & bolo (som virkelig burde være et koncept på biblioteker). Kh Linda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.