M2018, uge 5

(Se forklaring på M2018-konceptet her )

I den forgangne uge har jeg:

1)
været i Odense Zoo (ok, lidt snyd; det var faktisk i sidste weekend vi var afsted, men den får lov at komme med alligevel). Vi var derovre for første gang i sommerferien, og da jeg stod og skulle betale ved indgangen, blev jeg ramt af den sædvanlige “Ej, men det ville da næsten være idiotisk *ikke* at købe årskort!” Det er en fælde, jeg er faldet i flere gange, end jeg gider at indrømme. Men fordi jeg med hele det her projekt fokuserer på, at vi skal bruge det, vi har – også de oplevelser, som vi har betalt for – blev jeg lørdag morgen pludselig optændt af den spontane ild, og spurgte børnene, om vi skulle over og kigge på pingviner. Det skulle vi, og sådan gik det til, at vi nu har tjent vores entre-penge ind igen.

2)
genindført min tradition med at have frosne pitabrød i fryseren. Bedre mennesker end jeg bager dem selv, men jeg lever fint med den færdigkøbte version. Jeg laver en ordentlig omgang af sådan en salat, der ligger et sted mellem coleslaw og råkost to gange om ugen, og det betyder, at stort set alle rester af kødsauce, baked beans, æggekage osv. kan konverteres til pitafyld. Det er en meget velsmagende måde at tilintetgøre sine rester på.

3)
købt en ny dukkevogn til børnene (den fungerer upåklageligt til både dinosaurusser og dukker), efter at have solgt nok af deres brugte legetøj til, at vi ikke skulle have penge op af lommen. Jeg har ledt efter en god brugt, men lige præcis legetøj af stof, er jeg hysterisk med ift. om det har stået ude/på loftet. Desuden er dukkevogne – viser det sig – noget af det legetøj, folk måske er en smule urealistiske omkring ift. hvad man kan videresælge det for. Men hele processen omkring anskaffelsen var faktisk rigtig fin, både fordi ungerne selv var med til at pege på, hvad de var færdige med at lege med, men også fordi de var mere interesserede, end jeg havde forventet, i det med, at der nu er nye børn, der får glæde af tingene, og at man kan spare op til noget, man gerne vil have, ved at sælge noget, man ikke bruger mere. Endelig har vi reduceret 10 stykker legetøj til ét, og det sætter jeg kvadratmetermæssigt stor pris på.

Published by

16 Replies to “M2018, uge 5

 1. Hvilke pitabrød er du fan af? Jeg er nærmest gået væk fra dem fordi jeg altid gribes af et afsindigt raseri over at de enten er nærmest umulige at få hul på eller også er flækket på en måde så de revner bare man hælder en spsk ærter i….(indsæt selv fnyse-emoji)

  1. Jeg køber de store på frost fra Hatting. Jeg køber dem i Bilka, men gætter på, at de også har dem i Føtex, måske? De bliver bedst, hvis man lige tager dem op en times tid før, så de ikke skal skam-varmes; når de er optøede, giver jeg dem bare et par minutter, og så er det virkelig sjældent, at de revner (hvilket – er jeg helt enig i – skal være en del af pakken, når regeringen næste gang skal forhandle strafferammen for sædelighedsforbrydelser)

 2. Jeg har i denne uge sorteret min make-up. Med virkelig grov hånd. For jeg er sådan et menneske, der får købt de der sam-pak med ting, som jeg ikke bruger. Hvem har også brug for 4 (!) sorte mascara, når jeg mest bruger grå. Så nu er alt gennemgået. Noget er smidt ud og andet er givet væk til veninder og min ældstes kusine på 16 år. Kh. Birgitte
  PS. Hatting frosne pita er det eneste pita, der kommer ind i mit hjem.

  1. Jeg er helt misundelig – jeg er lidt en sucker for at finde noget med glimmer nederst i en skuffe og bruge det igen:) Men ok – 4 sorte mascara er måske lige i overkanten:)

 3. Godt nok på svensk og ikke rigtig testet på egen krop, men det er på to-do listen. Tænker jeg vil dele linket alligevel, og så må det briste eller bære. Konceptet lyder i hvert fald ret lovende: https://undertian.com/ (opskrifter for max 10kr/portion, vegansk og vegetarisk inspiration, 300-kronersugen med indkøbsliste og opskrifter)
  Bon appetite!

  1. Jeg var inde og kigge på den, og kan se, at de magiske 10 kroner er udregnet pr. portion. F.eks. har hun (de?) en lasagne, som består af 8 portioner – og der tænker jeg, at vi (ja, jeg trækker dig med i faldet her:)) er meget godt med, er vi ikke?

 4. Her kommer mine 3 ting:
  -Det er måske i den lidt for frelste øko-afdeling men vi prøver somme tider, at gendyrke nogle grøntsager. Det er jo ikke det vilde sparetips og tror heller ikke det sikrer jordens overlevelse, men kan man få ungerne med på den, så er det faktisk meget sjovt. Fx at gemme de nederste 3 cm af porrer/forårsløg (enden med rødderne), stille dem i vand og følge med i, at en ny vokser ud.
  -Det gør næsten fysisk ondt i mig, at smide plastik ud, og det er lige før jeg giver mine drenge penge for, at huske at tage frugtposerne med hjem hver eftermiddag, så jeg kan vaske dem af og genbruge dem. Et godt tip, er at vænne sig til at bruge plastikbøtter i stedet for poser, og jeg er faktisk blevet rimelig god til det.
  -De der irriterende tynde poser man ofte tager, når man køber løs frugt, har jeg fundet ud af, passer perfekt til toiletspandene på vores badeværelser. Hvilket ingen andre poser forøvrigt gør.

  1. Gode tiltag. Min mor har meget held med hhv. hvidløg og avocadoer. Måske man selv skulle kaste sig ud i det?

 5. De der frosne pitabrød fungere også som en okay bund for en minipizza. Her i huset har vi altid Kvicklys hjemmebagte pitabrød på frost og forskellig pizzatopping frosset ned i små portioner – det supplerer sommetider restedagen, den dag begge teen drenge pludselig har kammerater til spisning eller den dag hvor tingene bare ikke lige går efter planen.

 6. Vi er syge og dermed mindre effektive på den her front, men:

  1) Jeg har repareret Svends fleece

  2) Vi har spist rester og tømt køleskab

  3) Jeg har bestemt mig for at gøre en indsats for at få repareret hankene på min arbejdstaske i stedet for at købe en ny.

 7. Hej Linda
  Håber det er ok at kommentere så længe efter 🙂
  Hvad er det for en salat, du nævner? Jeg har netop genopdaget det geniale ved en coleslaw, men synes også den kan være liidt fed. Til gengæld er klassisk råkost – for mine smagsløg – noget af det mest trælse på jord. Har du fundet den gyldne middelvej?
  Marie

  1. Det er så fint – det er udelukkende derfor, jeg har kommentarmoderation på, så det er dejligt, når det virker efter hensigten:)

   Den salat, jeg lavede dengang, var spidskål, revet gulerod, helt tynde skiver pære (den skal være fast, ellers bliver det ulækkert) og tynde skiver rød peber. Jeg købte den færdige mango/chilidressing, og nøjedes med at komme et par skefulde i til en hel skål. Det holdt sig fint 2-3 dage, og var godt til alt fra kylling til falafler.

   Den, jeg lever af lige nu, er tabouleh, som også er virkelig godt.

   Og ellers har jeg i perioder kørt agurk (indmad fjernes), forårsløg, 3 slags peber, revet gulerod og tomater (skåret og opbevaret særskilt). Det giver en god basissalat, der kan jazzes op med feta og toppings, ellers spises som den er. Den fungerer også til stort set alt, og eventuelle rester er super lækre i fx. pitabrød sammen med en smule kødsauce eller, helt klassisk, skinke, ost og lidt dressing:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.