M2018, uge 33

(Se forklaring på M2018-konceptet her)

I den forgangne uge har jeg:

1.
Brugt 3 aftener på at finde en brugt vinterjakke og et par brugte sko til Frida.

I den bedste af alle verdener købte jeg nye sko til hende (jakker er jeg mere loose med), men – med fare for at gentage mig selv – vi er pressede pt. Jeg diskuterede lidt frem og tilbage med mig selv og nåede frem til, at jeg hellere vil have sko i en ordentlig kvalitet og leve med, at de er let brugte, end at købe billige, syntetiske sko – som stadig vil være dyrere. Jeg kiggede på kurven med ting, jeg selv har sat til salg, som også indeholder sko i varierende grad af brugt, men nogle par er brugt max. 10 gange, og andre er mærket ikke engang klippet af. Fejlkøb, gaver og perioder, hvor børnene vokser gennem 2 størrelser på 2 måneder. Jeg konkluderede, at det samme måtte ske i andre børnefamilier, og gik i gang fra en ende af. (Her må jeg så lige indskyde, at jeg igen forbløffes over, hvad nogle mennesker mener, de kan få for noget, der ret beset er affald) MEN: Efter mange timers intensiv jagt, fandt jeg et par næsten nye Ecco til 100 kroner, og en meget-lidt-brugt LEGO jakke til 100 kroner. Nu er vi fri for at skulle bruge penge på dét, når vi får børnepenge næste gang, hvilket betyder, at der kan flyttes penge over i julepuljen.

2.
Speaking of jul: Begyndt at spekulere på, hvad jeg skal finde på til kalendergaver. Der er bare ret mange penge at spare, hvis man køber på bud, eller har tid til at finde noget ordentligt brugt. Sidste år købte jeg 4 Flunkerne-bøger brugt, som Frida fik hver søndag, sammen med en anden lille ting (vi kører adventsgaver), og de er læst ca. 1 million gange siden. Hvis nogen har gode ideer (ud over klassikerne med at give noget, de alligevel mangler) så hold jer endelig ikke tilbage i kommentarfeltet.

3.
Solgt brugte ting og tøj for 300 kr, hvilket betyder, at jeg – når portoen kommer oveni sko og jakke – faktisk har et nulsumsregnskab kørende.

4.
Færdigbrugt et par flasker med forskellige rengøringsmidler, hvilket bringer mig tættere på mit mål om at reducere kassen med diverse rengøringsremedier væsentligt. Jeg har læst lidt på det, og flere steder nævnes det, at man faktisk kan nøjes med 3-4 stykker. Jeg kommer måske ikke helt så langt ned, men ligesom med bodylotion/ansigtscreme-eksperimentet, kan jeg godt lide tanken om, at det samme produkt kan bruges til flere formål, så man både har et bedre flow i sine ting, og et bedre overblik over, hvad man har/mangler.

5.
Taget hul på noget, jeg har danset rundt om et par måneder, nemlig at træne herhjemme. Jeg har altid HADET hjemmetræning, fordi jeg synes, man får tingene blandet sammen. Det hører med til historien, at jeg meget hurtigt synes, at jeg ikke træner nok, så jeg har måske også været lidt afmålt ift. at forvandle mit hjem til et mini-fitnesscenter: Hvis jeg hele tiden har muligheden, synes jeg også hele tiden, at jeg burde. Det er svært at forklare, men jeg føler aldrig helt, at jeg har fri. Og hvis mit mentale helbred skal bevares, bare nogenlunde, så er jeg nødt til at have mine aftener fri. Ellers bliver jeg sur og tosset, og ikke nødvendigvis i den rækkefølge.

Men jeg savner at træne, og der er bare ikke penge til et medlemskab i et fitnesscenter lige nu, så jeg har sat mig ned, og prøvet at skrive alle de punkter ned, som står i vejen for at træne hjemme; helt ned til “jeg synes, det er irriterede at tage stilling til, om jeg skal have træningssko på indenfor”. Da jeg havde skrevet listen, gennemgik jeg punkterne og besluttede, hvordan de kunne løses.

I sidste måned fandt jeg lidt flere håndvægte til samlingen på Tradono, jeg har lavet et program, der er kort men hårdt, og nu tester jeg frem til jul. Hvis jeg stadig hader det, når jeg står og sveder ved siden af juletræet, men har fundet tiden til det, må jeg prøve at kigge på, om jeg ikke på en eller anden måde kan stampe penge op ad jorden til et medlemskab i et fitnesscenter. Har jeg ikke fundet tiden til det, ville jeg heller ikke have haft den i et center, og så er det under alle omstændigheder spild af penge, og skulle det utrolige være sket – at jeg er kommet til at holde af det – kan pengene bruges på noget andet.

Published by

52 Replies to “M2018, uge 33

 1. Kære Linda
  Hvis du kan bruge den i din pakkekalender sender jeg gerne et stk Halfdan Rasmussens ABC (stort set ubrugt).
  Vi er endt med to af den samme, og lige meget hvor mange børn man får kan man stadig kun læse en bog af gangen.

  1. Det var da helt utrolig sødt af dig!! Ja tak – den vil vi meget gerne have <3

   (Ps: Jeg sidder lige og bliver lidt bekymret over, om det i indlægget lyder som om, jeg prøver at luske noget ud af jer? Det håber jeg virkelig, virkelig ikke)

   1. Hej – Nej, sådan lyder det slet ikke. Jeg har det sådan at hvis jeg tror at vores brugte ting har det bedre et andet sted, så giver jeg det meget gerne væk. Selvom vi ikke kender hinanden personligt, så kan jeg simpelthen så godt lide dig og jeg vil gerne hjælpe folk, jeg synes om 🙂

 2. Vi forsøger i år med en (billigere købt sidste år midt i december) kreativ kalender. Efter tanken at det ikke er ting de har brug for i december men ro og nærvær så tanken er at vi skal lave lidt på den hver dag. Men det kom sig også af at vi sidste år havde succes med at de fik ting til at lave julekort f.eks. (og så lavede til farmor osv). Det var ikke så vildt mest noget med lidt pap, nogle klistermærker og glimmertusser eller lign. Hvis jeg ellers skal anbefale en ikke oplagt ting er det spillet batavaf fordi det kan vores den lille (knap 3) så småt begynde at spille og jeg tænker det måske kunne du hos jer også. Det er et kortspil ligesom krig men det er billedkort med hunde i forskellig størrelse og 6 streger i siden. Det er så den der har den største hund (eller hvor der er fyldt flest streger/har højeste kort der vinder de kort der er lagt ud. Ellers virker det som krig..hvis der er to ens er der batavaf og man vender osv. Men det gode ved det er at de små godt kan se hvilke hund der er størst og ikke behøver kende tallene, at det ikke er så komplekst hvad man skal fordi alle vender kort.

  1. Det lyder som en rigtig god ide til kreative børn <3

   Jeg så faktisk lige i Søstrene Grene, at de havde en masse af sådan noget til at dekorere og pynte med. Måske der var noget, der kunne bruges? Jeg købte nogle meget smukke glansbilleder sidste år, som jeg klistrede på julegaverne, der var pakket ind i brunt papir; det så virkelig fint ud.

   (Jeg kommer MEGET i julestemning af det her indlæg!?)

   1. Det gør jeg også. Vi har også brugt det brune papir til at de tegner/maler på og vi så pakker gaver fra dem ind i. De synes det er fedt med kæmpe papir og så ryger tegningen ikke bare ud efterfølgende..det gør den så efter den har haft en funktion

 3. Det er da lige netop det faktum at du ikke prøver at luske noget ud af os, der gør at jeg tænker om der er noget jeg kan glæde dig og dine børn med! Og så vil jeg anbefale NTC appen, som jeg synes er genial til hjemmetræning (som jeg desværre ikke får gjort meget i, af lidt de samme grunde som dig) det er en no-brainer – vælg det du gerne vil med din træning, vælg program og gør som damen siger.

  1. Enig med Lise.

   Jeg vil anbefale det her kastespil. Da min svigermor kom med det, tænkte jeg, at det var noget bras, der ikke ville blive leget med, men der har været mange timer leg i det, og det kan hænge både ude og inde: https://m2.ikea.com/dk/da/p/lattjo-dartspil-10302243/
   Jeg ved ikke, hvordan det rammer budgetmæssigt, men ellers kunne det være en julegave måske.

   1. @Trine: Det ser ud som noget, der er mange timers god leg i. Vi arvede noget tilsvarende for et par år siden (sådan noget til haven), men det var så hærget, at intet kunne hænge fast, og så går ideen lidt af. Jeg havde faktisk ikke tænkt på, at man kunne få en version til indedørsbrug.

    Tak for inspiration.

    Kh

    Linda

  2. @Lise:

   Men Lise – det er jo mig, der er damen!:) (Jeg er tæt på at være det værste menneske i verden at undervise, fordi jeg selv har gjort det i så mange år. Lige nu træner jeg til musik, jeg henter på You See app’en, og jeg er 2 mm fra at skrive til den samlede musikindustri og spørge, om de vil være venlige at mixe deres musik i 4 x 8 takter, så det passer til en 4-part. Det er der, vi er)

   Og tak. Jeg er glad for, at det ikke er sådan du/I læser det <3

 4. Ingen grund til bekymring, du lyder overhovedet ikke som om du forsøger at luske noget ud af nogen (allerhøjest et grin).

  Sagen er bare den, at vi mega-godt kan lide dig. Jeg tror ikke at nogen af os læsere bilder sig ind, at du giver en en-til-en gengivelse af dit liv, eller at vi er veninder eller noget. Men vi er heller ikke i tvivl om at du giver rigtig meget af dig selv på bloggen. Og så er det såre menneskeligt gerne at ville give lidt tilbage.

  Du har de cooleste læsere i blogosfæren og jeg er stensikker på at de tilbud du får gives nøjagtig ligeså oprigtigt som de indlæg du skriver. Med ligeså stor respekt for et nydeligt nej tak, som beundring for dit projekt for at få en sundere økonomi.

  Det e så sejt at du arbejder så hårdt og målrettet på det, og så afsindigt respektindgydende at du deler det og den tilhørende sårbarhed.

  1. Lise, den kommentar blev jeg simpelthen så rørt over. Tak! Det er ingen sag at blotte sine svage sider, når det bliver taget imod på den her måde.

   Tusind tak for ordene<3

 5. Da mine børn var mindre, havde vi i flere år en julekrukke. Børnene skulle så lave sedler til alle hverdagene i december(fik hjælp til at skrive og udtænke) og jeg fik weekenderne. Så skiftedes de til at trække en seddel hver dag-så kunne der ex.vis stå: spis morgenmad til aftensmad/drik varm kakao efter skole/børnehave/vi skal synge mindst to julesange til morgenmaden/grøn saft i drikkedunken/lyt til en julebog osv osv. weekenderne var så lidt større, som at lege biograf i stuen/bage småkager osv. Og her kom der så små adventsgaver til, som en bog eller film. De var lige spændte hver morgen-også selvom de kendte de fleste “opgaver”. En hyggelig og meget billig julekalender, som vi alle nød.
  Og ih, nu bliver jeg helt i julestemning-tak for det.

  1. Det var da en fantastisk ide! Jeg er primært gået fra kalendergaver til hverdag, fordi jeg synes, at det bliver for sølle, hvad jeg kan finde, og alligevel ender det med at løbe op. Så vil jeg hellere finde 4 gode ting, som faktisk kan bruges. Men derfor synes jeg stadig, at det er hyggeligt, at der sker lidt hver dag. Sidste år skrev vi breve til nissen sammen hver aften og lagde dem til ham sammen med et par pebernødder. Næste morgen havde han svaret, og også lavet et eller andet dril-agtigt. Det største hit var, da han havde tegnet en smiley med tusch på hvert af børnenes fødder, mens de sov, men det var også en forrygende morgen, da mor vågnede med sort pirat-overskæg:)

   Jeg skriver din ide i min bog, for jeg tænker, at nisse-konceptet nok ikke er så sjovt for Anton til næste år, og dit alternativ er fantastisk, fordi det kan tilpasses alderen på begge børn <3

 6. Jeg kan anbefale at snige nogle praktiske gaver i sokken også. Ting til penalhuset, strømper, hårelastikker (nok mest til Frida), og så kan en tur i den/det lokale genbrug eller loppemarked måske skaffe spil, puslespil, kreating eller lignende for meget få kroner. Vi kører også med nogle dage med et lille stykke chokolade, så der ikke ligger en ting, hver dag 🙂 Og point for at holde fast og finde sko og jakke til Frida. Jeg køber gerne brugt fodtøj, primært til mig selv, fordi til drengene bliver det max slidt op, men de har begge arvet sandalder og fodboldstøvler i tidens løb, og deres fødder er ikke faldet af 🙂

  1. Jeg har de sidste par år kørt med adventsgaver, netop for ikke at ende med, at det løber helt vildt op – og for at kunne få noget ordentligt. Begge år har jeg givet én ‘legeting’ og én praktisk ting, som f.eks. en bluse eller et par handsker. I år prøver jeg at holde øje med Tradono og Reshopper; genbrugsbutikkerne i Esbjerg er desværre meget cigarlugtende-farfar-agtige, så app’sne er bedre bud på de her breddegrader. (Ps: Kan vi snakke om, at det er blevet SYGT dyrt at kunne søge i hele landet på Reshopper? Det er sgu da tosset; man udelukker jo stort set alt, der ikke er København eller Aarhus. Det synes jeg virkelig er ærgerligt)

   Og det er good news, at I stadig har fødderne i behold. Så satser vi på, at det samme kommer til at gøre sig gældende her:)

   1. Hov – mht Reshop kan godt søge rundt i landet. Du skal blot flytte din egen lokation; altså den der knappenål med dig selv på. Du kan flytte den rundt på landkortet. Fx kan du sætte den på Amager og søger 20km rundt, eller Hellerup (- og jeg sender gerne!).

    1. Ej, KÆMPE serviceinfo!! Det var da dagens gode nyhed. Jeg er så træt af at få to forkølede hits, når jeg søger efter noget bestemt, så det en meget oplysning <3

 7. Nu indrømmer jeg lige noget… jeg synes, at det er pinligt at træne hjemme! Ja. Pinligt! Selvom der ikke er andre end mig selv i huset. Jeg bliver simpelthen så selvbevidst, at jeg giver op – til gengæld træner jeg fint i parken eller i træningscenter. Det giver jo ingen mening, og det er frustrerende, for jeg gad vildt godt træne derhjemme både for st spare tid og penge.

  1. No shame!! Der er virkelig ingen forklaringer, der i min bog er for tossede. Jeg har selv bøvlet med, at jeg (og nu bliver så faktisk lidt pinligt) ikke kan koncentrere mig, når jeg ikke har spejle. Det er, som om mit fokus øjeblikkeligt slipper, når jeg ikke kan se, at jeg er igang med at træne, og jeg er alt for nem at aflede. Men det tror jeg faktisk, at jeg har løst med det program, jeg har lavet nu: Jeg kører et sæt med 8 forskellige øvelser, 1 minut til hver øvelse og så hele sættet 3 gange. Det betyder, at jeg kun skal fokusere på at lave squat i ét minut, før jeg skifter til det næste og det næste og det næste. Fungerer perfekt, og så løser det også et andet praktisk problem, jeg har haft, nemlig opvarmning. Jeg kører bare sæt nummer 1 med relativt lette vægte, sæt nummer 2 med tungere vægte, og sæt nummer 3 for fuld smadder.

 8. Jeg hr en masse Hamaperler, som jeg med god succes har lavet sødt julepynt af. Vil du have dem til dine børn? Jeg får dem simpelthen ikke brugt mere. Ved ikke om dine børn har en alder hvor den slags er sjovt (eller om vi i mellemtiden har fundet ud af at den slags er farlige eller uskønne eller usjove, men der er fandme mange, og de ligger bare på loftet nu… (Disclaimer: jeg ved godt, det ikke var meningen med indlægget!)

  1. Ja tak! Ej, det vil jeg vildt gerne! Ungerne er stor-forbrugere af perler, og tænker, at man sagtens kunne finde mønstre på nem julepynt med dem, og så pakke små æsker, så det bliver en kreativ adventsgave til første søndag i advent. Kæmpe tak for tanken, og fordi du gør dig umage for, at det ikke skal føles træls for mig at takke ja til <3

 9. Vi giver primært vores børn en oplevelse sammen som familie i adventsgave om søndagen. En tur i biografen, svømmehallen, legeland eller måske bage julekager sammen kombineret med en god bog, vi kan læse sammen, mens vi spiser og hygger. For mig er målet færre materielle ting, der måske alligevel ikke bliver brugt, og mere fokus på at være sammen i en tid, der hurtigt bliver lidt stresset.

  1. Jeg har faktisk tænkt, at vi skal finde på noget tilsvarende i år. Ikke hver søndag, for jeg synes godt nok også hurtigt, at det bliver dyrt. Alene entre for os i det lokale legeland, løber op i 270 kroner, og biografen er nogenlunde det samme. Men hvis jeg kan finde gode gaver til små penge til nogle af ugerne, ville det være gode alternativer til de andre.

 10. Ingredienser til konfektdag – lidt marcipan, krymmel og frugtfarve. Resultatet bliver måske ikke så fotogent, men mine børn nød processen med at ælte, forme, trille og smage, så det var en fast adventsgave i mange år.

 11. Hvis jeg lige må starte med at sige, at 1. jeg ville til at starte med blot kommentere, at din blog er en af de eneste, hvor jeg hver (!) eneste gang altid læser hvert et ord. Hver eneste gang. Og 2. du forsøger på ingen måde at lokke ting ud af os, men som en anden skriver (jvf 1. punkt), så kan vi altså ret godt lide dig. Jeg aner ikke, om dine unger overhovedet er i Disney-fasen eller om I har en DVD, men vi har af en eller anden mærkelig grund, som er gået i glemmebogen, to Lady og Vagabonden-dvd´er – jeg sender dig gerne den ene, hvis det altså som sagt overhovedet er noget for dem.

  1. Det er jeg utrolig glad for at høre, Julie – tusind tak! Det er sådan en rar fornemmelse at skrive ud til nogen, man får så meget god energi tilbage fra <3

   Vi vil meget gerne have filmen. Den passer perfekt til den ‘hjemme-bio-dag’ pakke, jeg har besluttet at lave, så hjerter og taknemmelighed til dig over dét <3

   Jeg sidder lige og tænker, at jeg nok er den mindst hemmelige blogger i verden, eftersom jeg har udgivet en bog, og har et meget specielt efternavn, så for at gøre det nemt:

   Hvis du vil sende det til

   Linda Abildgren
   Berntsensvej 3H
   6715 Esbjerg N

   så når den frem.

   Kh

   Linda

   1. Åh, så dejligt, at der er nogen, der kan bruge den – det er jo faktisk det, mange af de her indlæg handler om – hvordan kan vi forbruge lidt mindre, så har egentlig håbet på, at nogen en dag kunne blive glade for den – hurra! Jeg ser om jeg kan få den sendt i morgen 🙂

    Og så en anden note – jeg synes faktisk, at det er rigtig dejligt at kunne give lidt igen. En anden blogger jeg følger har en firma-mobile-pay-konto, og så kan man, hvis man har lyst, donere lidt, når man har læst et indlæg. Jeg sender som regel mellem 5 og 20 kroner, hvis jeg synes, at indlægget har været godt, og det synes jeg faktisk slet ikke, at der er noget i vejen med. Jeg vil gerne betale for at læse kvalitet, og jeg betaler gerne for at få relativt spons-frie og velskrevne blogs i mit feed – bare lige lidt tanker om forskellige former for “betaling” 🙂

    1. Tusind tak!!

     Tanken bag din kommentar om betalingsknapper osv. er simpelthen så fin og ordentlig.

     Når jeg har fravalgt det, hænger det sammen med, at jeg ikke kan slippe følelsen af, at det kommer til at handle om penge, når man skriver, hvis der kan betales for det. På en eller anden måde bliver der sat konkret værdi på noget, som for mig er abstrakt, og det føles forkert. Jeg skriver ubetinget bedst, når jeg skriver om det, der optager mig, lige nu og her. Hvis jeg havde en betalingsknap, ville jeg øjeblikkeligt kunne se, hvilke indlæg, der var populære, og hvilke der ikke var, og det ville kvæle mit drive. Det er supersvært at skrive godt, hvis man på forhånd ved, at mange ikke synes, at lige dén type indlæg er bedst. Jeg kører af samme grund ikke statistik på min side. Jeg foretrækker at skrive i lykkelig uvidenhed om, hvorvidt jeg skriver indlæg, I derude elsker, eller om jeg keder jer til døde:)

     For mig føles det frit, at jeg gøre det, jeg har lyst til, lige nu og her, og aldrig kan skydes i skoene, at jeg har økonomiske interesser i det. Jeg synes, at man skal have penge for sit arbejde, men måske fordi det her ikke føles som arbejde, bliver det for mig sådan lidt ord-prostitution, hvis man kan betale for det.

     Jeg ved godt, at det er mig, der er sær, og der er virkelig no hate i forhold til dem, der kører modellen og trives med den. Den er udelukkende fravalgt her, fordi den skaber dårlig mojo inde i mig <3

     1. Det er også en HELT fair holdning, og jeg kan så godt følge dig. Hos hende den anden har det også været debatteret en del, og jeg tænker, at når jeg mobilepayer indimellem, går det jo ikke direkte ind på et enkelt indlæg. Men jeg forstår dig så godt, og det har jeg stor respekt for. Så meget desto bedre at du er “villig” til at acceptere, når vi læsere så gerne vil hjælpe dig på anden vis 🙂 DVD’en er pakket og der er kommet portokode på, så skal bare finde en postkasse, og så håber vi, at postnord formår at få den frem til dig inden jul 😉

 12. Jeg har med fordel brugt at købe et lego-sæt og splitte det op. Hvis man kan få et sæt på tilbud, som er stort nok til at blive delt i tre pakker plus byggevejledning, så er det ret passende.

  1. Det er en god ide med opsplitning af større gaver. Jeg så en anden, der anbefalede at gøre det samme med de der store pakker med modellervoks med forme osv.

   Det er en fin måde at give en ordentlig gave på, uden at det bliver alt for dyrt.

   Tak for inspiration.

 13. Da mine drenge var ca på dine børns alder fandt jeg i genbrug et gammelt dukkehus med lidt møbler. Jeg shinede det lidt op med lidt tapetrester, en lyskæde og filt gulvtæppe. Så fandt jeg nogle gamle dalle valle trænisser frem af gemmeren, og med møblerne og nisserne og 24 brune papirsposer fik jeg stykket et Nissen sammen. Natten til 1 dec satte jeg huset og de 24 nummerede poser frem. Hver morgen åbnede drengene på skift en pose og på magisk vis flyttede nisserne dermed ind i løbet af julemåneden – det var en kæmpesucces. Nu kommer huset frem hvert eneste år i december – de spørger selv efter det og glæder sig over gensynet med nisserne og deres ting. Vi køber en lille ny ting hvert år- det er blevet vores kalender tradition

  1. Jeg har lige siddet og måbet af beundring over billederne, du har sendt – hvor er det bare fint, Anna!

   Hvad gør du så; er det de samme møbler, de får igen, eller hvordan kommer du omkring det med gaver?

   1. Det er de samme ting, møbler og nisser der går igen. De glæder sig over gensynet og hygger sig med at sætte det hele på plads – specielt tisse-nissen (en nisse der sad fast på en kælk vha en lille pind – kælken er knækket af, så nu har vi en nisse med en taktisk velplaceret trætissemand i samlingen) De har dog haft en chokoladekalender og de seneste år også en moster sponsoreret adventskalender også – men min ærlige oplevelse er, at de virkelig nyder juletraditionen med kalender nissehuset mindst lige så meget som gaverne

    1. Jeg tror 100%, du har ret. Da jeg valgte, at mine skulle have adventsgaver, og ‘bare’ breve fra nissen i hverdagen, var jeg spændt på, om de ville blive skuffede over, at der ikke var gaver-gaver på hverdagsmorgener, men de har aldrig givet udtryk for andet, end at de synes den samlede model er sjov.

     Jeg tror, vores liv som forældre, ville blive nemmere, hvis vi, sådan helt generelt, var bedre til at huske, at vi selv starter de vaner, der ude i fremtiden, er svære for børnene at skulle slippe igen. Man bliver revet med, men netop derfor er det så fint at blive mindet om, at der er mange måder at gøre det på, og at de alle vækker glæde.

 14. Jeg er altså vild med de her indlæg – og kommentarfeltet, der altid følger! Det bugner altid af anvendelige tips! (Du må i øvrigt have de bedste læsere i hele blogospheren).
  Vi skal også til at have gang i adventskalender, den ældste er 3 nu. Jeg tror vi vil forsøge at gøre det til udflugter fremfor ting (fx en pose gulerødder vi kan tage ud og give rådyrene – fellow esbjergenser her).
  Mht. træning, så har jeg trænet hjemme de sidste mange år. Det er bare den måde, jeg nemmest når det. Hvis først jeg skal ud af døren, så bliver det ikke. Og jeg elsker den ro, der er herhjemme (når børnene sover) – men jeg er også mere ovre i pilates/yoga/ og pt efterfødsel, så det er måske lidt noget andet.

 15. Det er der slet ingen tvivl om, at jeg har – og hver eneste af jer gør det til en KÆMPE fornøjelse at blogge <3

  Udflugts-gear er en god idé – den kunne jeg sagtens finde på at stjæle:)

  Ps: Siger vi ‘rå-dyr’ eller ‘då-dyr’?

 16. Åh – jeg er vild med det her kommentarspor (som først blev skrevet som kommentarsport – men der er næsten gået sport i den).
  Du kunne jo evt. lave en ønskeseddel, og så er jeg ret sikker på dine fantastiske læsere vil sende afsted til dig/jer.
  Jeg hører til en af dem, som egentlig heller vil “pass it on” og “sharing is caring” mht. tøj/legetøj. Nej – jeg vil ikke foreære dig en VdT flyver brugt i 3 måneder, men der er masser af andet tøj, som jeg egentlig heller vil forære væk end at sætte til salg for 5kr (- for jeg har også prøvet de dér “købere”, som stiller meget og mange opklarende spørgsmål, dernæst prutter om prisen og slutter med at porto er alt for dyrt…there is a place in hell for you guys. Reshop-karma will hit you!).
  Jeg er med på at jeg kan sætte det af i RedBarnet, etc – og det gør jeg også. Men – det var bare mit stille forslag om en ønskeseddel. Det er ikke tiggeri, og slet ikke hvis vi alle gør det på facebook, IG, etc…

  1. Jeg har det sådan med legetøj; at jeg hellere vil glæde nogen, der kan bruge det, end at tjene 10 kroner på det, så jeg forstår dig 100%.

   Dit forslag om ønskeseddel er simpelthen så sympatisk, men jeg kan mærke, at jeg krøller lidt indeni, når jeg ser andre bloggere gøre det. Jeg kan ikke forklare hvorfor, for det er jo ikke fordi, jeg ikke sympatiserer med hverken dårlig økonomi eller ideen om at lade ting cirkulere, men det føles bare lidt forkert for mig. Til gengæld er jeg begyndt at skrive på vores ønskesedler, at det er rigtig fint, hvis man finder gaverne brugt; det har krævet lidt forklaring og overtalelse, men det giver jo bare så meget mening. Hvis min veninde har 4 flasker fantastisk rødvin stående, som hun aldrig drikker – så er det sgu da bedre at give dem i gave til en, der får glæde af dem. Jeg tror, vi er på vej. Der er blevet meget bedre forståelse for, at vi sender ting videre, så forhåbentlig bliver det næste, at vi også kan bruge dem som gaver <3

 17. Vi re-gifter altså her på matriklen. I al hemmelighed. Men min mor blev altså kosteglad (der skulle stå kiste- men det her er vist mere passende) for den parfume, som har stået i mit skab i årevis fordi jeg ikke bruger parfume. (Psst: vi taler ikke om at hun selv gav mig den i en mataslykkepose). Nogle er cool med det og andre lever bedst i uvidenhed. Men helt ærligt, gaven er 100% tiltænkt dig- også selvom jeg ikke selv har købt den. So what’s the big deal. Glæder mig til vi er ovre det udviklingstrin 😉

 18. Mine børn er lidt ældre end dine, men hjemme hos os laver jeg bare en julekalender med slik – ikke meget, bare et par stykker, fx en skumnisse og en kinder-bonbon i hver pakke. Hver aften til aftensmaden slår vi med en terning om dagens pakke, og hvert familiemedlem har 20% chance for gevinst. Der kan være år hvor et af børnene vinder halvdelen af det samlede antal pakker. Det griner vi af, surmuler måske lidt, men vi husker det hele året. Det lyder måske ikke som julens ånd, men det er en af de ting mine drenge ser frem til. Og jeg er ikke for fin til selv at spise gevinsten til dessert de dage terningen slår en femmer (som er mit tal, da jeg er næstældst. En etter giver omslag og gårsdagens vinder slår med terningen)

  1. Muhahaha – jeg ville også kaste min gevinst i gabet uden at se mig tilbage!:)

   Det er en supergod ide; bestemt en, jeg vil huske, hvis mine på et tidspunkt ønsker at konvertere adventsgaverne til 24 hverdagsgaver.

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.