M2018, uge 24

(Læs forklaring på M2018-konceptet her)

(Sommerferieindlægget kommer i næste uge, hvor jeg har tid til læse alle jeres gode ideer igennem, og sætte dem lidt i system)

Denne uges M2018-indlæg er en fødselsdags-edition, fordi hende her fylder 3 år i morgen:

I går havde vi besøg af børnehaven og i morgen, på selve dagen, kommer familien. Alle denne uges punkter handler derfor om fødselsdag.

I den forgangne uge har jeg:

1)
Været virkelig, VIRKELIG opmærksom på ikke at skabe unødvendigt madspild. a) Maden til både fredag og søndag er således planlagt, så rigtig mange af ingredienserne går igen, og vi på den måde får spist op, b) jeg har varmet maden i små portioner ad gangen, så det, der ikke blev varmet/serveret, kunne gemmes og fungere som nem aftensmad til os både i går og i dag, og c) så jeg har tænkt meget over at styre mig (jeg ved ikke, hvorfor jeg helt instinktivt tror, at et barn på 3 år kan spise en bradepande pizza, 2 hele agurker, 4 peberfruger og en lagkage selv; noget i min hjerne kortslutter, når jeg forsøger at gætte, hvor meget børn spiser). Denne gang har jeg holdt mig selv i stramme, STRAMME tøjler, og hver gang jeg har haft lyst til at bage en ekstra chokoladekage, eller supplere med 200 frikadeller, har jeg lige kørt mad-versionen af What Would Jesus do: “Hvad kan Frida spise?” Og der var – selvfølgelig – rigeligt.

2)
Da børnehaven kom, var der 9 børn med, hvilket ud fra et lydmæssigt synspunkt var rigeligt – men de er 18 børn på stuen, og det var det, jeg havde planlagt efter. Jeg spurgte, om de var ramt af sygdom, men det viste sig at mange børn havde fri/var på ferie. Derfor har jeg i min bog skrevet, at jeg til næste år skal lave en kolonne på invitationen, vi hænger op i børnehaven, hvor forældrene kan skrive på, hvis de på forhånd ved, at deres børn ikke kommer, den dag, vi inviterer til.

3)
Brugt virkelig lang tid på at lave en ordentlig ønskeseddel. I år kan jeg mærke, at jeg faktisk gerne vil, at de gaver, mine børn er så heldige at få, er lidt funktionelle, forstået på den måde, at de kan bruges til mere end én ting, og på den måde inspirerer til at bruge fantasien. Ikke et ondt ord om squishies og pruttepuder, for hvis det er det eneste i hele verden, man ønsker sig, så synes jeg faktisk også, man skal have det – men Frida har ikke på den måde haft inderlige ønsker, og derfor har jeg forsøgt at finde på ting, der kan bruges længe og måske endda af flere af os. F.eks. har jeg ønsket mig et telt til hende i en størrelse, som vi alle sammen kan sove i, og takket pænt nej til, at det skal været et 8 m2 stort pløk-udstyret hyldest-monument af Elsa & Anna, som nok er sjove i år, men formentlig ikke er det til næste år.

Og så lige et 4. punkt, som intet har med noget at gøre, men som nok nærmest kan betegnes som en slags disclaimer:

4)
Opdaget, at Argan-olie ikke bare er argan-olie, og den erfaring synes jeg næsten ikke, jeg kan sidde på selv. Jeg bestilte for et par uger siden en ny flaske,  og valgte den reneste af slagsen, jeg kunne finde – og fik så fedtet hår, at hormonramte teenagere ville vige bort i rædsel. Så. Man skal (åbenbart) købe én, der er beregnet til håret, hvis man skal bruge den, som jeg har gjort.

Published by

11 Replies to “M2018, uge 24

 1. Ville så gerne se den komplette ønskeliste til inspiration til os, der også har 3års-fødselsdag lige rundt om hjørnet <3

 2. Den kan du sagtens få:)

  Jeg synes, det er lidt svært med Frida, fordi hun er den lille. Det betyder, at rigtig meget af det, der ellers ville være oplagt – det er der adgang til herhjemme, fordi Anton har det. Lego, flexitrax, Shuffle book sangbog, legemad, bolde, løbehjul osv. har vi masser af, og det virker tosset at købe mere, bare for at kunne give det.

  Derfor er det endt med følgende:

  Fra mig:
  * En nattelampe fra Aloka (Hun ønsker sig en hest, og denne lampe formet som en hest må være det, vi kan overskue. Anton har rummanden fra samme firma, og vi er vildt glade for den. Jeg fandt den på DBA hos en, der har lukket sin butik, så fik den spritny og plomberet, til 1/3 af prisen)

  • En stor æske perler til at lave kæder med (vi genbruger dem, og hun bruger også perler og knapper som ‘penge’ når hun leger)

  Fra mormor og morfar:
  * Et telt (som det er planen, at vi skal sove i i haven, når vi holder sommerferie)

  Fra Anton:
  * En lommelygte formet som en larve, som vi kan have med i teltet.

  Jeg ved endnu ikke, hvad hun får af de andre gæster, men vi har ønsket os:

  En findebog med feer (Ligesom Flunkerne, som hun elsker)

  Udelegetøj (fx. spande-stylter, stangtennis)

  Cirkeline-kjole

  Historien om den kæmpestore pære

  Håber, der er lidt, der kan bruges som inspiration:)

 3. Jeg lavede dukkehus til min 3-årige. Hvis man er knap så handy, kan det snildt være et par bogkasser hængt forskudt. Lamper kan laves af store træperler hængt på lædersnor, og andet indbo har vi fundet/bygget hen ad vejen. Hun har hygget sig med at tage diverse kogler og bær med hjem fra skovbørnehaven til de mus, der bor i dukkehuset.

  1. Det er en superfin ide <3

   Vi har været så heldige at arve to mindre dukkehuse, og dem bruger hun mere og mere tid med, så det kunne sagtens være, at hun ville elske, hvis vi lavede noget selv. Jeg skriver mig din ide bag øret.

 4. Fredag var afslutning på ramadanen. Eid-festen skaber mandefald, der hvor jeg arbejder 😊

  1. Altså, her bliver det ret tydeligt, at vi bor i udkantsdanmark, for i en institution med omkring 120 børn, tror jeg faktisk ikke, at der er én eneste muslim…

   1. Ja ok, så er det ikke en forklaring, og en liste en god ide.
    Jeg arbejder på bibliotek i et område med mange muslimer. Vi skulle have besøg af 2 skoleklasser, der så pgr. af Eid var reduceret til 1 klasse. Da ramadanen flytter sig, ville liste ikke hjælpe på det fravær 🙂

 5. En god hårolie er denne fra Weleda – skal i fugtigt hår: http://www.weleda.dk/produkt/n/nourishing-hair-oil

  Har også prøvet ren argan til håret, men synes også det fedter. Til gengæld er arganolie godt til alt hudrelateret, hvor jeg synes, det plejer og trænger ind på en helt anden måde end i håret. Min hud elsker det i hvert fald og har ikke brugt andet i ansigtet i 5 år. Køber en flaske ren kosmetisk øko arganolie i helsekosten måske 1 gange årligt. Pt har jeg en fra en tysk helsekost hvor det var en del billigere.

  1. Jeg bruger også den rene på benene nu, hvilket fungerer virkelig godt.

   Den, jeg bruger til håret, er den fra Nashi – den er virkelig, virkelig god, så jeg har valgt at spille sikkert og bare bestille en ny af dem:)

 6. Jeg ville virkelig gerne have en løsning på det med fremmøde i børnehaven. Jeg blev forarget helt ind i maven, når folk skrev deres børn på til pasning og så alligevel holdt dem hjemme. Fx op til jul eller påske.

  Måske har den kommentar ikke så meget med dot indlæg at gøre, og så alligevel. Jeg håber, at du kan vriste et svar fra dem. Og opskriften må du gerne sende til mig 😉
  (hvorfor pædagogerne ikke gav dig en melding, når ungerne var skrevet på til ferie kan til gengæld undre mig…)

  1. Jeg ved, at der de sidste par måneder er mange af bhv-børnene, der er blevet storesøstre og -brødre, og tænker, at de 3, der bare var blevet væk på dagen, måske var sådan nogle ‘babyen har holdt alle vågne hele natten – alle mand holder fri i morgen’-typer fravær, men jeg ville godt have været prikket på skulderen ift. de 6, der åbentbart havde meldt ferie.

   Ift. til det med tilmelding til pasning, som man så ikke gør brug af, er jeg faktisk selv en af dem, der er problemet. Som alle andre steder skal vi melde til eller fra et par måneder før – hvilket jo også er det eneste, der giver mening ift vagtplan i institutionen. Problemet er bare, at jeg først får mit arbejdsskema fredag kl. 16 – hver eneste uge. Min arbejdsplads må planlægge mig i tidsrummet 6-17, og jeg har ingen ide om på forhånd, hvordan min uge kommer til at se ud. Ofte falder de dage, du nævner, sammen med skoleferier, og da 80% af vores opgaver er uddannelsestolkninger, betyder det, at vores opgavemængde er betydeligt reduceret. Men hvis ikke jeg har ferie, kan jeg stadig risikere at skulle afsted indenfor mine almindelige rådighedstimer, 6-17, og derfor er jeg nødt til at melde mine børn til pasning. Når så jeg modtager skemaet fredagen inden den pågældende uge, kan jeg godt være så heldig, at der ikke er opgaver sat på – og så kan jeg jo pludselig have børnene hjemme, hvilket jo er det, jeg allerhelst vil. Men at jeg fredag melder, at mine børn ikke kommer alligevel om mandagen, kan pædagogerne jo desværre ikke bruge til noget, ift. vagtplan.

   Jeg har vendt og drejet det i mit hoved 16.000 gange, for jeg ville virkelig ønske, at der fandtes en løsning, men indtil videre er jeg ikke nået frem til noget brugbart:-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.