Hvad skal vi lave i sommerferien?

Jeg har susende travlt i denne uge; fødselsdagsforberedelser, arbejde og et halvandet time langt skole-teaterstykke om sunde madpakker lægger beslag på timerne.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville sætte en gryde over, der kunne stå og simre lidt uden mit opsyn. I søndags spurgte Marie nemlig i kommentarfeltet, om ikke jeg kunne lave et oplæg til, at I derude kunne byde ind med gratis/billige ideer til sommerferieaktiviteter i jeres respektive lokalområder.

Det er en forrygende ide, og det er det, jeg hermed inviterer jer til at gøre.

Hvis I kender til aktiviteter/seværdigheder/andet derude, som er et besøg værd, og som ikke kræver førstfødte og vitale organer i entreafgifter, må I meget gerne smide en kommentar om det under dette indlæg.

Når jeg får lidt luft igen, konverterer jeg alle jeres kommentarer til et indlæg, som man kan bookmarke og hive frem, når sommerferien banker på.

Det behøver ikke være børneaktiviteter, man foreslår, men jeg vil gerne, at man har 1. hånds- (måske 2. hånds-) kendskab til det, man smider i puljen, så vi ikke sender 400 uskyldige mennesker afsted til noget, en opportunistisk lokalpolitiker har smidt rigeligt med superlativer efter, men som viser sig at være fire træstubbe og et mølædt telt.

Skriv meget gerne landsdel/by som overskrift til din kommentar. På den måde bliver det nemmere at sammenfatte det hele, så indlægget der ryger op, er præ-sorteret, og det dermed er nemmere at finde inspiration, der er relevant for feriens planer.

Published by

48 Replies to “Hvad skal vi lave i sommerferien?

  1. København / gratis: Må jeg lige slå et slag for Vandlegepladsen i Fælledparken? Info for voksne: Der er (selvfølgelig) ingen entre; der er kaffevogne; der er ordentlige toiletter, som bliver gjort rent jævnligt; der er en grillbar lige uden for indhegningen (hegnet slutter hele vejen rundt om det store areal); der er pladser til tæppet i både sol og i skygge. Info for børnene: Det er nærmest et lille, rigtigt vandland, men bygget så snedigt og tilpas “uspændende”, at det lige akkurat ikke er spændende nok til store børn, hvorfor de 2-5-årige kan lege ret uforstyrret uden at store dominerer. Ideelt til småbørnsfamilier på en varm dag. Kh Karoline!

  2. Madsbyparken i Fredericia har jeg kun hørt godt om fra børnefamilier (selv har jeg aldrig sat mine ben der fordi, well, børnefamilier høhø. Omend jeg tænker dét nok snart ændrer sig) Og den er gratis, og det kan skotten her godt lide 😉

    1. Madsbyparken er et fantastisk sted😊mine børn på 6 og 7 elsker det og vi kan snildt bruge 3-4timer der. Husk madkurv, kiosken er dyr! Parkering ved parken er desværre ikke længere gratis (10,- i timen, hvis jeg husker rigtigt).

  3. Aarhus: Lige om lidt åbner havnebadet på Aarhus Ø. Der er både baby- og børnebassin, og tegner til at blive et fedt sted. Derudover er der gode muligheder for fiskeri hernede, så har man større børn, Kan man også snuppe et par fiskestænger med og være heldige at få bid. OG vigtig info til de voksne: lige bagved ligger VinDanmark. Et lille foretagende som begyndte primært som engros-salg, men nu i den grad har taget revanche på servering. Der er selvbetjening af både vin og bobler, et glas koster altid 40-50 kr og så er der tapas og pil-selv rejer i solen. Absolut hyggeligt sted, både til et enkelt glas og en god brandert!
    Og så er jeg jo stadig helt oppe og ringe over Dokk1 – hvor man med børn kan bruge en hel dag. Der er både indendørs- og udendørslegepladser, tumlerum, bøger, klæd ud tøj mm og en fin cafe med rimelige priser!
    Og dagen kan altid sluttes på Street food, hvor alle kan få deres livret!

  4. København: Thomas Dambos 6 Glemte Kæmper på Vestegnen.
    De er bygget af genbrugstræ, og er gemt i forskellige grønne områder, så der går lidt skattejagt i den. De er virkelig flotte og finurlige.
    Vi var to voksne på cykel og nåede tre af dem på et par timer

  5. Sove i shelter – de findes overalt. Det kræver nok en bil hvis man vil have små børn med og relativt høj skidt-tolerance. Vi havde en fest med den treårige. Ellers er jeg stort fan af årskort og udendørs koncerter. Zulu sommerbio findes vist også stadig?

  6. Legeparken i Kolding er et kæmpehit og det er pivgratis. Der er mooncars, stor legeplads , grill og pavilloner til fri afbenyttelse og toiletter osv. Derudover en dejlig sø hvor man kan ro eller cykle på vandcykel og tilmed låne redningsveste. Ganske gratis. Og nu vi er ved Kolding så er geografisk have også et hit. Dyr man må klappe og smuk natur. Arter vejret sig ikke og man er kommet afsted med unger, så kan man køre i Nikolaj For Børn (legested med klæd-ud-tøj, yeaterscenr, gymnastikredsjabrr og alskens kreahalløj. Men legeparken holder så meget !!

  7. København/Amager – Byggelegepladsen/bondegården. Jeg har ikke selv været der – uvist egentlig hvorfor, ud over at vi bor på den anden side af byen – men jeg har hørt mange rigtig gode ting om denne her. Der er dyr og lidt legeplads osv – og det er gratis. https://www.kk.dk/artikel/bondeg%C3%A5rden-og-byggelegepladsen-i-remiseparken

    Storkøbenhavn/Albertslund – Herstedhøje. De her to store høje har altid været populære hos ungerne i huset, og ofte bare fordi der er en megaflot udsigt oppefra. Samtidig har det lille hus et par fine små naturting at se på, og de sælger bl.a. egenproduceret honning og garn fra gederne/fårene, som man også nogle gange kan spotte. Jeg vil dog råde til ikke at komme i høj-hvepse-sæson, da toppen af især den ene høj godt kan være lidt plaget af hvepse. Og så skal man også holde øje med gedelorte 🙂 Men en dejlig udflugt – kan også anbefales til kælk om vinteren og til gåture i skovene omkring for voksne.

  8. Oksbøl/Vrøgum – Ballonparken – en park med god legeplads, stort græsareal, 2 store grill, overdækket spiseplads med bænke, gode parkeringsmuligheder og ikke mindst gode rene toiletforhold. Perfekt til sommerens børnefødselsdage, familieture eller bare et par hyggelige timer ude. Det er gratis og man deles om grill og bænke hvis man er flere i parken.

    https://www.tripadvisor.dk/Attraction_Review-g2553316-d8825765-Reviews-Ballonparken_i_Vroegum-Oksboel_Varde_South_Jutland_Jutland.html

  9. København:

    Vi benytter ofte Ku.Be på Frederiksberg, indendørs legefaciliteter som børn fra måske 2-8 kan hygge sig i – udenfor er også en fin legeplads.
    Bellahøjbadet – svømning og vandleg både inde og ude til helt fine priser.

    Bondegården og byggelegepladsen ved Urbanplanen på Amager. Her kan man fodre geder, se kaniner, heste, grise osv. og få timer til at gå – der er også et indendørs legerum og mooncars mv. på legepladsen.

    Tjek markedskalenderen – oversigt over loppemarkeder i hele landet. Mine børn elsker at gå på opdagelse med lidt mønter på lommen og købe “nyt” legetøj. Jeg plejer at vælge et par stykker ud som ligger i hyggelige områder som f.eks. kolonihaveforeninger, så kan man samtidig gå en tur på opdagelse:)

    Amar kulturhus: Her er der hver lørdag åben værksted, man betaler 30 kr til materialer og kan så deltage i dagens kreaprojekt. Der kan medbringes madpakker og der er også små legerum i huset.

    1. Må jeg så i al beskedenhed foreslå loppemarked i HF Vennelyst lørdag d. 23. juni ? Københavns ældste og hyggeligste haveforening 😀

  10. Landsdækkende: findveji.dk
    Gå ind og find en rute i nærheden og gå på jagt efter poster i naturen. Medbring evt. madpakke.
    Man kan få linket til sin rute sendt til sin mobil, så man herpå skriver koderne på posterne eller man kan på ægte orienteringsløbs-maner “stemple” sit kort ved hver post.
    Begge vores unger (3 og 6 år) elsker når vi er afsted. Og det er uanset vejret. Det er et spørgsmål om påklædning.

  11. Odense:
    Friluftsbadet. Det er gratis for alle, der er opvarmet børnebassin, en lille legeplads, plads til tæpper og medbragt mad, cafeteria, osv.

    Fredericia: Madsbyparken er rigtig hyggelig. Gratis entre, legepladser, dyr at se og klappe.

  12. København/Kgs. Have Dukketeater egentlig for de mindste børn, men for mine drenge (snart 12 og 14 år) er det noget vi SKAL hvor sommer (Juni-August) dog ikke mandag ellers 2 forestillinger hver eftermiddag. Gratis.

    København/på grænsen mellem Sydhavnen og Vesterbro findes Bavnehøj badet, tjek deres hjemmeside for åbningstider (hver dag juni-august) både til voksne, stor og små børn med features i børnebassinet. Ny omklædning/ toiletbygning. Mange solstole og en stor tumlelege græsplæne ved siden af hvis man bliver træt af vand. Gratis

  13. København: Marionetteateret i Kongens Have. Der er forestilling hver dag i juni og juli, det er gratis og mægtig fint. Varer en halv times tid, og både små børn, større børn og voksne er underholdt.

    De Gamles By – der er geder og høns og kaniner og marsvin, man må lege med, og der er et orangeri, man kan hænge ud i og en legeplads med svævebane.

    Naturcenter Vestamager på Amager Fælled – der er høns og får og mulighed for aktiviteter a la karte uld og låne fiskenet og fange igler og andet ækelt i de små vandhuller. Der er også træstamme-både, man kan padle rundt i i et af vandhullerne. Husk røjsere og skiftetøj!

    Fælledparken: trafiklegepladsen – rigtige veje med lyskryds, bare i miniformat til trafikleg. Medbring løbecykel, løbehjul, cykel, rulleskøjter eller dit foretrukne, ikke – motoriserede køretøj og giv den gas!

  14. Aalborg:
    Friluftsbadet er efter en renovering absolut et besøg værd. Det hedder Vestre fjordpark.

    Ud over bassiner i forskellige dybder er der 1,3,5,10 meter vipper, som om ikke andet er fascinerende at kigge på folk der hopper fra.

    Der er legeplads og trampoliner. Og iskiosk.

  15. Nær Århus
    Altså er man i Aarhus er Dokk1 et must, men gider man køre lidt uden for byen er der selvfølgelig Dyrehaven, Marselisborg Slot osv.
    Men kører man til Kasted ligger der en økologisk gårdbutik, hvor de har forskellige Bondegårdsdyr, man må gå rundt og se på, blandt andet masser af høns, geder og kaniner. Steder hedder Topkærgård og har både Facebook og hjemmeside. I selve landsbyen Kasted er der en fin lille legeplads og kirke. Der er også en vandrerute fra kirken. Kører man de 1-2 km ind til Tilst er der en byggelegeplads med geder, høns og andre dyr. Her er det store hit en gammel lastbil på legepladsen, som børnene kan ‘køre’ i.

  16. Gentofte/Charlottenlund.
    Garderhøjfortet. Entré koster 60 kr, så helt gratis er det ikke. Men der er krudt og kugler, uniformer til udklædning og gamle våben og kanoner – og egen mad er mere end velkommen (kan både nydes inden- eller udenfor, afhængig af vejret). De frivillige er nogle virkeligt underholdende mennesker, der brænder for formidling.

  17. Kolding: Kulturnatten og Lysfestivalen (godt nok ikke i sommerferien..) er fine meget velbesøgte
    events hvor der er aktiviteter specielt for børn også.

    Jelling: Et besøg i Jelling når der er vikingemarked er sjovt og så kan man bestige gravhøjene og kigge på jellingestenen og snakke om vikinger.

    Aarhus: Det store årlige vikingemarked sidste weekend i juli på Moesgaard strand er virkelig fedt.

    Hele landet: Dyrskuer! Det er virkelig hyggeligt at tusse rundt og kigge på dyr og måske maskiner og vædde på grisens vægt og fornemme landbostemningen 🙂

  18. Økolariet i Vejle. Fri entré. Mest egnet for skolesøgende børn (indskoling). Udstillinger om natur, klima, økologi mm.
    http://www.okolariet.dk/

    LEGOHouse i Billund – er ikke gratis. Men man kan komme ind i huset, besøge butikken og cafeen, og bedst af alt – man kan lege på legepladserne udenpå huset ganske gratis.

    Søg på skovlegepladser på Naturstyrelsens hjemmeside
    http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/naturlegepladser/
    Her kan man også læse om geocaching
    http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/geocaching/

    1. Jeg stemmer også for Geocaching! Har været med på legen siden jeg var ung teenager sammen med mine forældre.
      Vi har været spænde, sjove og fantastiske små steder, som vi aldrig havde fundet eller opdaget, hvis ikke vi havde været på skattejagt.

  19. Ej Linda, er helt benovet over, at du tog min ide op. Jubi hvor hyggeligt, og der er allerede kommet mange gode ideer. Jeg vil lige lægge et par oveni:
    Horsens Middelalderfestival sidst i august er et kæmpe tilløbsstykke med ridderturneringer, madboder og gøgl. Er kommet til den i flere år pH det er en stor og gratis oplevelse for både store og små. http://www.middelalderfestival.dk
    Madsby Parken og Geografisk Have i Kolding er begge gode udflugtsmål, hvor man kan få en hyggelig dag med ungerne.
    Dyrehaven i Vejle er et skovområde med en bestand af hjorte og smuk udsigt over fjorden. Et besøg kan evt kombineres med et besøg i Fjordenhus, den nye bygning i vandet i Vejle Havn. Man kan booke guidede ture på https://oplev.vejle.dk/#
    Skærup Zoo er en lille hyggelig zoo med cool dyr (de har ozelotter og pantere men også kæle-geder). Det koster omkring 200-250 for en familie på fore, så ikke helt gratis men helt klart et godt alternativ til de mere kendte zoos. http://skaerup-zoo.dk
    Hjerl Hede Frilandsmuseum var en favorit da jeg var barn – har ikke været der siden men skal helt sikkert afsted når mim datter er lidt større. De har gamle bygninger, en stenalder boplads og børn under 18 får gratis adgang. http://hjerlhede.dk/en
    Gåtur på Hjarnø i Horsens Fjord var tradition da jeg var barn. Man tager en lille færge derover og kan gå øen rundt på en dag og se masser af spændende fugle og smuk natur. http://hjarnø.dk/Hjarn.dk.html

  20. Roskilde/Lejre/Borup:

    Sagnlandet Lejre i Lejre.
    Det er desværre halvdyrt at komme ind (vi giver 580kr for to voksne og to børn på 8 og 12), men til gengæld har man så gratis indgang resten af ÅRET. Vi bor tæt på og tager derfor ofte dertil. Og med gratis indgang kan vi godt nøjes med et par timer ad gangen. Som regel bliver vi dog længere, for tiden flyver bare.
    Der er jernalderlandsby, 1800-tals-huse, værksteder, mulighed for at kaste spyd, skyde med bue og pil (koster lidt), søge efter metalting med detektor, grutte mel og bage brød over bål, tage en tur i hestevogn (koster lidt), se vildsvin blive fodret, sejle i kano. Dejligt sted at gå rundt og kigge og hygge.
    Man kan have egen mad med, som kan deponeres i skab med lås, så man ikke behøver bære rundt på det. Der kan dog også købes lette forfriskninger, is og drikkevarer i Madpakkehuset.
    Tjek evt dagens program inden besøg, som regel sker der noget særligt.
    Sagnlandet virker aldrig proppet, da det har et vældig stort areal.
    Lige udenfor Sagnlandet Lejre ligger restauranten Herthadalen, som er et skønt sted med fantastisk beliggenhed.

    Mosehuset/Badesøen i Borup:
    Badesøen er en hyggelig lille sø, som er meget brugt af de lokale her i byen. Lige ved siden af ligger Mosehuset, som sælger kaffe, te og ting til hjemmet. De er desværre ret dyre, men der er rigtig hyggeligt. I gården kan man købe kaffe/te/pandekager, når man har badet i søen.

    Madsby Legepark i Fredericia:
    Her var vi for nogle år siden på vores Jyllandstur. Vi tog kun et pitstop, men ungerne kunne godt have brugt laaang tid der. Så sjovt!

  21. Fyn.
    I Svanninge Bakker ved Fåborg ligger Naturlegepladsen. Kæmpestor og naturskøn legeplads med hus til at spise i, bålplads, toilet.
    Gratis. Der er dagligt opsyn med toiletterne, men de blir desværre hurtigt beskidte.
    Her kommer vi årligt, da min mands forældre bor lige i nærheden.

  22. Himmelbjerget (Ry/Silkeborg) Holder stadig 100% på en sommerdag. Det koster 10 kr. per person over 5 år at komme op i tårnet. Fed legeplads og masser af muligheder for at holde picnic. Er budgettet til det, kan man tage en sejltur med rutebådene til Silkeborg eller Ry.

    Århus Domkirke (Århus, naturligvis) er også et ekstremt undervurderet sted. De har gratis skattejagter for børn, hvor man leder efter symboler rundt i hele kirken. Og så er det muligt for et par håndører (kan ikke huske præcist hvor meget) at komme helt op til klokkerne i tårnet. Hvis man har børn der kan lide Tempelriddernes skat, Absalons hemmelighed og den slags, er det helt kanon.

    Saksild strand (Odder) er bare den bedste til børn. Der er lavvandet, ingen bølger og sandbund hele vejen ud. Man kan også tage til Norsminde havn og fange krabber.

    Bjørnegrotten (Odder) er også et fantastisk udflugtsmål. Her kan man holde skovtur og lege længe i et gammelt zoo-bur, komplet med badekar, madskål, tremmer for vinduerne og det hele. I skoven rundt om kan man gå på jagt efter gamle fortidslevn fra en forsvunden herregård.

  23. Jelling v./Vejle
    Kongernes Jelling – gratis entre. Jeg har ikke selv været der, men min familie har og synes det var rigtig spændende.

  24. Århus:
    Væksthusene i Botanisk Have. Gratis adgang og virkelig en fint sted. Man må have egen madpakke med og ellers er der en god cafe (med rimelige priser) som laver god (og sund) børnemad.

    Legepladsen ved Frederiksbjerg skole. Ny og virkelig god til både store og små. Alt fra sandkasser og babygynger til klatrestativ og basketbane på taget. Desuden geder, fugle og kaniner. Toilet og god kaffe på Ingerslevs Torv, hvor der i øvrigt er marked onsdag og lørdag (hvor man fx kan købe varme fiskedunser til frokost)

    Børnenes Jord i Hjelmensgade. Kæmpe stor, fantastiks leegplads i øgaderne hvor man nemt kan bruge mange timer.

    Naturhistorisk museum: gratis adgang for børn, 90kr for voksne (120 for et årskort). Masser af udstoppede dyr, biller, sommerfugle osv. Incl. en udstoppet bjørn man må klappe (og tage selfies med).
    Stort område til madpakker. (bonus: gå-afstand til Børnens Jord)

    Følg desuden Børnenes Aarhus på Instagram eller Facebook – der er tips om mere eller mindre ‘hemmelige’ legepladser og andre udflugtsmål som de besøger og ‘tester’ med egne børn og 99% af det er gratis.

    1. kommentar til naturhistorisk museum – spis frokosten i uniparkens matematisk kantine hvor frikadellerne er gigantiske og kagestykkerne ligeså – til gengæld koster det ikke en sk.. Fysisk kantine ligger på 7.sal og har den fineste udsigt.

  25. Parnas ved Sorø sø. Hyggelig cafe og en del spændende huler til børnene. Gynger, geder og en fin lille strand med badebro.

  26. Værløse/Ballerup
    Motionsruten ved Egebjerg/i udkanten af Hareskoven – i vores familie kendt som “kondiruten”. Markeret i nederste højre hjørne på kortet: http://naturstyrelsen.dk/media/nst/67567/MotionHareskovene.pdf
    Starter med en større plads, hvor der er borde/bænke/grill. Selve ruten er vel 2-2,5 km og med indlagte forhindringer langs stien, men der er muligt at køre uden om med en klapvogn og have ældre mennesker med.

  27. Esbjerg/Henne: Barfodsparken. Ikke vildt dyrt. Spændende for både voksne og børn, teenagere vil nok kede sig. Grill til fri afbenyttelse.

    Nysø ved Varde. Shelter og grill mulighed. Gratis.

  28. Det her er jo genialt!
    Mit bidrag er ikke lokalt funderet, men mere generelt. De fleste museer har gratis entre for børn, og nogle steder falder voksenprisen ved medbringelse af børn. Mange steder har også en gratis dag og områder til madpakker.
    Shelter-ture med rugbrød/bål, fungerer godt for vores familie på fredage -trætte børn der får frisk luft leger godt og falder hurtigt i søvn -og weekenden får et skær af ferie over sig. (Man kan ofte booke shelter).

  29. Silkeborg:
    Almind sø. Lækker badesø med to badesteder, Østre og Vestre. Østre er det største sted med stort græsareal, beachvolley, iskiosk, omklædningsrum m.m. Vestre er mindre, men knap så overrendt, og der er stadig omklædningsrum.
    Der er gode stier rundt om søen, og mange sjove steder i skoven at lege ved væltede træstammer m.m. Man kan gå hele vejen rundt på ca. en time (mere, hvis man skal lege ved hvert af de væltede træer).

    Torvet i Silkeborg er nyrenoveret med et lille soppebassin, som er et stort hit hos de mindste. Det er i det hele taget blevet et meget rekreativt sted. Er du i byen, skal du spise din is hos Okkels.

    Silkeborg Bad er underligt nok ikke et vandland, men et kunstmuseum. Haven omkring er rigtig fin med sjove skulpturer, man godt må røre ved. Der er også en bunker og et bunkermuseum, som min snart 7-årige dreng har været meget optaget af. Og så er der også en børnehave med en god legeplads, hvis det andet bliver for kedeligt.

    Jorn-museet plejer at have aktiviteter for børn i skolernes ferier.

    Og så er der jo de forskellige begivenheder i byen:

    Riverboat Jazz Festival hvert år i slutningen af juni. Der er mange gratis koncerter, og byen er pakket med folk, men på en god og hyggelig måde.

    Ildregatta er en slags udvidet byfest, hvor den store hovedattraktion er fyrværkerikonkurrencen. Det plejer at være fabelagtigt og spektakulært, selvom det er ret sent for de små. Det er dog kun hvert tredje år. Næste gang er i 2020.

    Dukketeaterfestivalen “Festival of Wonder” ligger hvert andet år i starten af november. Her er der masser af dukketeater, for både børn og voksne og mange forestillinger er gratis (man skal dog stadig reservere plads). Næste gang er i 2019.

    Herning:
    Naturligvis skal både store og små klatre en tur op ad Elia – Ingvar Cronhammers store skulptur i Birk Centerpark, som får selv voksne til at føle sig som små børn pga. de høje trin.
    Bagefter kan man passende gå hen i skulpturparken og de geometriske haver, der ligger omkring kunstmuseerne. Her kan man lege en god gang fangeleg/gemmeleg.

  30. København:
    Mine små jyske unger havde den største optur over en eftermiddag på Hovedbanegården. Bare sidde og kigge på tog, der kom og kørte, var noget af det vildeste i løbet af en ferie, der ellers også havde både Tivoli og Zoo på programmet.
    Ligesådan med bybusserne, S-tog og metroen. Det var på begge ungers top tre over oplevelser den sommer.

  31. Kalundborg/Røsnæs:
    Vi har sommerhus på Røsnæs, der byder på en fantastisk natur. Vi har en fast tur til Naturskolen næsten helt ude på spidsen af Røsnæs. Der er geder, får, æsler, høns og kaniner + en meget natur-agtig legeplads. De har også en virkelig dejlig restaurant (Edderfuglen).
    Bagefter kan man tage ud til Røsnæs fyr, og man kan både se den fine udstilling fra 2. Verdenskrig og komme en tur op i fyret. Der ligger også en lille og meget billig café, der drives af frivillige.
    Alt det ovenstående er gratis altså undtagen hvis man skal have noget at spise 🙂

    Fredensborg:
    Vi bor i Fredensborg og her er der også dejlige ting at tage sig til.
    Fredensborg slot har den smukkeste have. I løbet af sommeren åbnes Dronningens private have for besøgende. Bagefter kan man gå ned til søen og til venstre. Så kommer man til Sørup Ishus og café, der byder på lækre is og vafler fra Hansen Is og de bedste kager.
    Mellem Fredensborg og Hillerød ligger naturlegepladsen Eghjorten, der også er super fed især for større børn. Der er bådplads, hvis man selv vil lave sin mad.
    Alt det ovenstående er gratis altså undtagen hvis man skal have noget at spise 🙂

    Helsingør:
    Kulturværftet er virkelig et besøg værd. Her er Værftets madmarked, der godt kan minde lidt om Papirøen i København. Og så er der det fedeste bibliotek før børn og voksne, hvis vejret ikke bliver ved med at arte sig så pænt.
    Kronborg ligger lige ved siden af og er også et besøg værd.
    Og midt imellem ligger Museet for Søfart og er også super fedt!

  32. Frederikssund vikingespils markedsweekend fra d. 22-24/6. Gratis entre, mange spændende oplevelser og god stemning. Og man kan selv tage mad med.

  33. Småland, Sverige. Lidt uden for katergori måske, men det er nu engang mit nærområde 🙂

    Langt de fleste børnefamilier kommer hertil for at besøge Astrid Lindgrens Verden, der (heftige entrépriser til trods) faktisk er en super fin oplevelse for både børn og voksne. Der findes heldigvis også billigere seværdigheder. Vi er glade for Bullerbyn (https://www.astridsbullerbyn.se/): en fin lille samling huse hvor børnene kan klappe dyr, gynge, hoppe på høloft og som regel også ride på hest. Husene er privatejede og derfor ikke åbne for besøg, men stemningen er unik. Det koster 30-40 kroner at parkere (engangsbeløb der dækker hele dagen), og der er en fin lille café hvor man kan købe kaffe og “fika”. Det er måske ikke nok til at underholde ungerne en hel dag, men det er et fint sted at tilbringe en sommereftermiddag.

    De klassiske Astrid Lindgren-byer er til gengæld ikke altid helt værd at komme efter (dog med undtagelse af Vimmerby)… men hvis man alligevel kører rundt i området er det sjovtest at lave pauser de steder hvor der er loppis.

    Og ellers bruger vi faktisk det meste af sommerferien på at bade i søer og gå i skoven. Når det er sæson for blåbær og skovjordbær kan vi fint bruge en halv dag på at plukke bær og spise dem, og ungerne bliver aldrig trætte af det!

    /Kristina.

  34. Jeg synes generelt, at bibliotekerne er overset. Det er gratis, og der er så god underholdning og nærvær i at dumpe ned i en sofa og læse en bog eller nogle stykker sammen med sit barn.

    I Odense er der masser af gratis glæder: Kulturmaskinen har sommertilbud med aktiviteter for børn. Det kan hurtigt googles for nærmere tid og sted 😊

    Munke mose er et åndehul i centrum med stor legeplads og mulighed for at sejle en tur med Odense Åfart eller leje en pedalbåd. Det sidste er selvfølgelig ikke gratis, men bestemt overkommeligt.

    Stige Ø er et andet gratis tilbud i Odense. På toppen af byens for længst nedlagte losseplads og ned til fjorden er området omdannet med shelters, aktivitetsbane og legeplads. Udsigten er forrygende. Og man kan gå helt ud for enden af landtangen, hvor islandske heste er på sommergræs. Ishuset er den eneste aktivitet derude, der koster penge 😊

    På havnen i Odense ligger byens havnebad. Der er gratis entré, men stærkt begrænsede åbningstider. Man kan også leje en pedalbåd eller bruge legepladsen på havnen, der er god.

    Og så er der – i hvert fald her i Odense – mulighed for at lege på langt de fleste børnehavers legepladser, når de har lukket. Det kan også være en attraktion 😉

  35. Aarhus:
    1.Hasle Bakker I Aarhus V, man kan få løbet og brugt energien og så rigtig flot udsigt over byen
    2. En cykeltur rundt om Brabrand søen

  36. Hedeland mellem Høje Tåstrup og Roskilde.
    Et kæmpe naturområde, der primært er tilvokset gammel grusgrav. Der kører veterantog om sommeren om søndagen, der er et område m mini-tog (-som man sidder oven på 😊), og der er naturlegeplads til både store og små.

  37. Fyn ( og hele landet)
    Nu har jeg ikke læst alle de mange forslag, der er lagt ind. Så med fare for overlap, vil jeg nævne de danske børnebiblioteker, som både rare gratis væresteder og gode indendørs legepladser. I al beskedenhed kan jeg fremhæve min egen arbejdsplads Faaborg Bibliotek, som har legeting, man ikke ser andre steder. Mange børnebiblioteker har også sommeraktiviteter, som man kan detlage i.
    I Odense er der også Eventyrhuset Fyrtøjet, som godt nok koster penge, men er det hele værd. Mine egne døtre har brugt dage på det sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.