Hvornår får de stillekupeer på sygehusene?

Forleden var jeg på hospitalet for at få lavet en sukkerbelastningstest, fordi jeg – ligesom da jeg ventede Anton – er lidt for dygtig til at blive tyk.

Skulle man være lykkelig uvidende om, hvad en sådan test går ud på, følger forklaring her: Man faster fra midnat (altid træls, men grænser til tortur, når man er preggo), og næste morgen stempler man ind hos enten egen læge eller på sygehuset, får taget en blodprøve, nedsvælger et par deciliter af noget virkelig vammeltsødt stads, sidder helt stille i 2 timer og venter, får taget en ny blodprøve, og så må man gå.

I Aarhus fik jeg den lavet hos egen læge, og jeg kan huske, at jeg sad på sygeplejerskens kontor i dejlig, ophøjet ensomhed og strikkede, mens jeg ventede på, at de to timer skulle gå. Jeg fandt det voldsomt kedeligt, men ak, havde jeg bare vidst…

For denne gang skulle den laves på sygehuset, og i optimeringens navn, blev vi placeret 3 tykke damer på rad og række, og så sad vi dér.

Når jeg er gravid, er jeg grund-rasende, jeg er aldrig ret god til ventetid, og når jeg så oveni har fastet 12 timer, bliver jeg nærmest dødbringende. Havde derfor for en sikkerheds skyld iført mig min helt, helt stille og sammenbidte personlighed, og det var kun på grund af den, at jeg ikke kom til at snerre, da hele undersøgelsen blev skubbet en halv time, fordi en af de andre damer kom for sent.

Under normale omstændigheder synes jeg, at small talk er ret hyggeligt, og jeg er ikke superstram ift. hvilke emner, jeg snakker med relativt fremmede mennesker om. Jeg er socialt anlagt, og vil faktisk betegne mig selv som rimelig åben, både som taler og som lytter. Men en sjælden gang møder jeg mennesker, som jeg, helt instinktivt, har lyst til at kvæle.

Som f.eks. min sidemand.

Og det er sgu ikke for at være tarvelig, vel? Men der er virkelig nogen, der lige burde løbe deres valg af emner igennem i hovedet, inden de åbner munden og delagtiggør resten af verden i dem.

Hun lagde hårdt ud med at fortælle om sin kæreste, og hvor svært det havde været, da de ventede det første barn, fordi han “var kommet til at lave en baby på to forskellige damer med 3 måneders mellemrum.” Det havde været en svær tid, ikke mindst fordi han “samtidig gik og ventede på sin dom for uagtsom manddrab.”

Jeg ville ønske, det her var noget, jeg fandt på.

Herefter gik den muntre rute gennem samtlige medlememmer af hendes mødregruppe, hendes fødsel, hvordan hendes søn havde fået svamp i hele tarmsystemet, fordi hun havde fået svamp i brysterne (med hertilhørende grafisk fremstilling af, hvordan den slags ser ud), og hvordan hun under sin indlæggelse lige havde sat samtlige sygeplejesker og et par jordemødre på plads *knips-knips*.

Desværre var jeg her nødt til at afbryde hende, fordi jeg havde noget arbejde, jeg simpelthen var nødt til at lave. *Holder-telefonen-op-med-beklagende-ansigtsudtryk*

Har dog skam nok i livet til at ønske, at jeg havde justeret volumen inden, så de ikke 3 stuer henne havde kunne høre mig blive budt “VELKOMMEN TIL P3 PODCASTS MED MADS & MONOPOLET!”

På den anden side: Hvis man lever fint med utroskab og uagtsomme manddrab, tilgiver man nok også de små, hvide løgne.

Published by

10 Replies to “Hvornår får de stillekupeer på sygehusene?

  1. Been there, done that. Sukkerbelastningstest under gravisiteten på ambulatoriet på Århus Kommunehospital for 28 år siden…. dengang tog den 4 timer, med brodprøvetagning i øreflip hver time. OG, hele sceancen blev gentaget da jeg fødste et barn på over 5 kg. Vi var to mødre med kæmpebabyer der måtte trille ned på ambulatoriet (med de små pus) og atter sidde 4 timer på sukkervand. Ingen af os havde sukkersyge – bare store børn 🙂

  2. Åhh, skal til sukkerbelastningstest i morgen…misunder dig lidt for at have overstået det.
    Louise

  3. Så kan hun lære det – eller, det gør hun nok aldrig. Jeg får ondt i maven over mine (fordomsfulde) tanker om de børns opvækst. M&M er med mig i ørene i sporvognen (dem har vi her hvor jeg bor) hver dag fra arbejde, lifesaver efter en lang dag!

  4. Muligvis temmelig belastende hele vejen igennem, men til gengæld virkelig underholdende at læse om. Tak for beskrivelsen. Alt godt til jer alle 3! (altså dig og dine børn, ikke samlingen af gravide… selvom de da også må hygge sig på alle måder)

  5. Og her gik jeg og troede at jeg var den eneste der altid havde en skodmagnet klistret på ryggen som tiltrækker de mærkeligste mennesker i en radius af 100 km!!!

  6. Hold nu kæft !!! Haha altså andre mennesker! Håber testen gik som den skulle og kan godt huske den, selvom det efterhånden er maaaaannnngge år siden ;-). Knus ps skønt at se dig i dag!

  7. Så er det nu at jeg kan fortælle dig at de sagtens kan lave testen uden at du skal vente i 2 timer. De kan lave en på fastende mave, hvor de bare skal prikke i øreflippen. Det eneste er at det er bare lidt dyrere at lave den test end "sukker 2 timer"…men man kan godt slippe en tur gennem helvede, hvor man overvejer at spise alt inventar i venteværelset. Been there, kastede alt op hele tiden og fik til sidst adgang til den nemme test! Yeah!

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.