Det er – for det meste – et aldeles fremragende program

Jeg elsker Mads & Monoplet. I det omfang det har været muligt, har jeg stukket ørerne indenfor de fleste lørdag formiddage mange år tilbage. Jeg synes tit, at der kommer nogle ret gode pointer frem, når de forskellige deltagere diskuterer danskerne moralske kvababbelser, og jeg griner altid lidt af, at folk med usandsynligt specielle og specifikke dilemmaer tilsyneladende tror, at målskiverne for deres adfærdsmæssige vaklen ikke hører M&M.

(Eller også gør de og håber på, at problemet så løser sig selv.)

Men der er et par områder, hvor jeg synes, at der er en vis metaltræthed at spore hos medlemmerne af Monopolet. Måske har de bare diskuteret den samme sag for mange gange, og er derfor tilbøjelige til at gøre kort proces, men efterhånden begynder det at irritere mig lidt at veninder, der lider af venindejalousi altid skal 1) tage sig sammen, 2) komme mere ud og 3) unde andre noget, og at koner, hvis mænd gerne vil starte hele familiens ferie – som har været på tegnebrættet i 1½ år – 2 dage senere, fordi de skal på druk med bowlingholdet, altid skal 1) tage sig sammen, 2) komme mere ud og 3) unde andre noget.

Er det bare mig?

Jeg synes, at venindejalousi er noget besværligt klisterværk at blive rodet ind i, men jeg synes, at det er at gøre tingene lige simple nok, bare at vedtage, at det handler om at tage sig sammen. I den bedste af alle verdener undte vi alle hinanden alt, men de af os, der lever i virkeligheden, tror jeg da både har prøvet at være den, der var utro og den, der – uden helt at vide, hvordan det gik til – blev 3. hjulet. Det er nogenlunde lige træls. Jeg har siddet til fester med mine veninders veninder og tænkt ”Fuck, hun er sjov; hende gad jeg godt drikke kaffe med!”, og haft fornemmelsen af, at det er gensidigt – men ingen af os gør noget, for det var fællesveninden, der havde os hver især først. Og jo. Hun BLIVER sur, hvis vi hooker op. Uanset hvad hun siger.

Og jeg har også prøvet, at to, jeg kender, som ikke tidligere har snakket sammen, pludselig var pot og pande, hvilket har gjort mig både usikker og irriteret. Jeg ved ikke hvorfor. (Jo, jeg gør.) Måske fordi jeg er bange for, at to mennesker, hvis største fælles reference so far er mig, vil tale om mig #heleverdenhandlerommig, eller fortælle hinanden noget, jeg har fortalt dem hver især i fortrolighed? At de vil vælge hinanden frem for mig et sted ude i fremtiden? Og nej, gu er det da ej rimeligt, og ja, gu ville det da klæde mig at stole noget mere på mine veninder. Jeg siger ikke, at det er hverken pænt eller klædeligt. Jeg siger bare, at sådan er det.

Og den med konerne? Hvorfor er jeg den eneste, der synes, at konen har ret til at blive skidesur? (Dette svar vil være umiddelbart overførbart på spørgsmålet: ”Hvorfor er jeg single?”) Jamen, helt ærligt? Jeg gider ikke forhold, hvor man forbyder hinanden noget, men det forudsætter jo altså en vis enighed i, hvad man finder rimeligt at trække ind i forholdet af vilkår. Det er ikke fordi, jeg synes, at konerne altid skal have ret. Slet ikke. Det er fint nok at diskutere. Jeg synes bare, at Monopol-folket med Hella Joof i spidsen, latterliggør kvinderne, uden at bruge tid på at overveje, om der kunne være en grund til, at bægeret flød over lige præcis nu. Og jeg synes faktisk, at Mads Steffensen er for god til at synke til det niveau, hvor han lader som om, han spiller Djævlens Advokat, men i virkeligheden bare lægger bolden til rette, så dagens dommere kan hamre den i nettet, så det synger.

Så det, jeg i *virkeligheden* bare gerne vil vide er: Hvornår ringer DR og spørger MIG, om jeg vil være med i Monopolet?

Published by

6 Replies to “Det er – for det meste – et aldeles fremragende program

  1. Meget enig- men blev helt forvirret over billedet med at dommeren pludselig skal til at skyde på mål… Men okay- du har jo selvfølgelig udpenslet dit forhold til boldsport tidligere :).

  2. Jeg er meget enig!!! Men blev helt forvirret over billedet i mit hoved hvor dommeren skal til at skyde på mål… Men okay, du har udpenslet dit forhold til boldspil tidligere – nok meget godt du endte i fitnessverdenen ;).

  3. Jeg har også tænkt over den med konerne! Jeg ville sgu også blive godt og grundigt gal, hvis min man udskød ferie/bryllup/barnedåb pga druktur med gutterne. Så må de da bare lære at planlægge bedre. Som hovedregel bør man bare tattovere "første indgåede aftale vejer tungest" på de der slatne mænd, der tilsidesætter familien for bowling.
    Og enig i at monopolet ville have godt af dig!

  4. Jeg tror bestemt at der er noget metaltræthed – og en lidt større udskiftning end bare "guest stars" ville klæde programmet..
    Og jada, tag plads! 🙂

  5. Enig! Og savner lidt empati og medfølelse generelt i programmet. Og at Mads Steffensen ville lade være at tale så langsomt og så meget.

  6. Jeg ender sgu altid med at holde med mændene. Hvorfor? Fordi jeg synes det er ok at prioritere sine venner højere end sin partners familie. Min familie, mit ansvar. Jeg har ikke nogen forpligtelse overfor min kærestes kusine/grandtantes/onkels fødselsdag/barnedåb/osv. Når man ikke kræver at andre mennesker er bundet til ens familie HELE tiden, bliver det meget nemmere at bede om den særlige anledning, hvor man virkelig har brug for den anden til at være der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.