The trust fall

D. 31.03.21 betaler jeg det allersidste afdrag på mit lån, og den seneste uge har jeg haft det sådan her:

Jeg kan. ikke. forstå det. Men det er ikke desto mindre en realitet, og tak virker som det mindste ord i verden lige nu.

Normalt gør jeg en dyd ud af at svare jer enkeltvist og ordentligt, når I kommenterer, fordi jeg selv finder det ret utilfredsstillende at have brugt tid på at formulere en gennemtænkt kommentar, og så få “Lol – tak” retur. 

Men efter denne uge, hvor det næsten virker som det allervigtigste tidspunkt overhovedet at trykke jer verbalt i hånden enkeltvis med et dybfølt og inderligt: “TAK! Tak for kontant støtte, ros, opmuntring og den tsunami af kærlighed, som lige præcis DU har sendt afsted” bliver det også tamt og copypaste-agtigt at gøre det, for der er kun så mange måder at formulere det på.

Så derfor:

Tak. Til DIG. Både dig, jeg kender privat, og dig, jeg aldrig har mødt. Tak fra bunden af mit hjerte. For det hele. DIT bidrag gjorde forskellen.

Et par stykker har været så søde at foreslå, at det her bliver en årlig begivenhed, og den tænker jeg, at jeg lige kapper haserne på med det samme: Det gør det ikke. Det her er tæt på at være det vildeste, jeg nogensinde har oplevet, og som med alle ekstraordinære og formidable begivenheder, skinner de klarest og funkler mest, hvis de får lov at stå alene. Jeg sætter uendelig stor pris på den hensigt og intention, der ligger bag forslaget, men det her var en once-in-a-lifetimer, og vi lukker den her og binder en smuk, taknemmelig sløjfe omkring.

Jeg ville ønske, at I forstod, sådan rigtigt, hvad det er, I har gjort.

Published by

32 Replies to “The trust fall

 1. Det er et smukt indlæg som tak for hjælpen. Velbekomme og det var så lidt.
  Og for at sige det med dine egne ord: Jeg ville ønske, at du forstod, sådan rigtigt, hvad det er du gør med din blog- i vores liv og hverdag.

  1. Jeg er helt enig. Linda, vi har aldrig mødtes, og vi kender ikke hinanden, men jeg har fulgt dig siden før Anton, og det her gør mig så usigeligt glad på dine vegne ❤️ Du har givet så meget af dig selv til os fremmede her på internettet, og hvor er det bare magisk, at du nu får lov at opleve, at vi gerne vil give dig noget igen. Det har virkelig været et fint og strålende lyspunkt i den her tid.

  2. @Christina og Trine H:

   Tusind, tusind tak. Jeg er simpelthen så overvældet og rørt over al den kærlighed, der regner ud over både mig og hele vores lille community herinde. Hvor er det særligt, at vi har fået skabt et hjørne af internettet, hvor folk er så fulde af omsorg og engagement <3

 2. Hvor er det bare skønt at høre, og jeg kan SÅ godt forstå det. For selvfølgelig har alle haft lyst til at være med her. Ud over alle de indlæg om livet og hverdagen, som du er så fantastisk til at sætte ord på, så har du også gennem flere år inspireret os alle at spare og genbruge på alle måder.
  Jeg kunne ønske mig, at du en dag fik økonomisk overskud til at være den, der inspirerede mig til at investere. Indimellem læser jeg om folk, der gør det – bare i det små – og hver gang får jeg fortrængt det lidt igen, fordi det lyder lidt… besværligt? Men du ville garanteret kunne præsentere det på en måde, så jeg kom med på vognen.

  1. Der er faktisk et par stykker, der har efterlyst det. Jeg skriver mig det bag øret, for jeg har det på samme måde som dig. Jeg synes, det virker lidt uoverskueligt. Men hvis jeg, når jeg er nået i mål, får blod på tanden, vil jeg gøre alt for at videreformidle mine erfaringer, så andre kan få glæde af både fejltrin og succes’er:)

  2. Hej Marie. Jeg er lige gået igang med at investerer. Bedste råd indtil videre: Find gruppen MoneyPenny på Facebook – kvinder der hjælper hinanden med at investere og næsten lige så hyggeligt hjørne af internettet som her. Jeg har oprettet en konto hos Nordnet, der også har gode guides. Det samme har Female Invest. Held og lykke!

 3. Jeg er glad for at kunne bidrage. Tak for dine kloge ord og betragtninger. Jeg glæder mig over at du kan drikke champagne den 31.3. Det er jo lige om lidt☺️

 4. Af hjertet selv tak. Din tidligere sammenligning med, at give en buket blomster eller lignende til en man holder af, var simpelthen så genial, og gav så meget mening. Mit beskedne bidrag er lige netop dette. Og samtidig har jeg, hver eneste gang jeg har læst en fantastisk bog, som har rørt mig af forskellige årsager, faktisk næsten lyst til at sende en buket til forfatteren for at give lidt igen. Sådan har jeg det med både din bog og dine indlæg så det vi er jo ude i en form for win win🤩💋

 5. Jeg tror vi er mange, der også siger TAK til dig, for det du gør og betyder for os. Selvom jeg kun kender dig igennem bloggen, har dine skriv virkelig betydet alverden. Jeg har bl.a. slået op med et par veninder takket være dig. Du har givet mig et andet syn på rigtig mange ting. Så stort TAK fra mig.
  Og tak til alle I andre, der følger. Jeres input er guld værd.

 6. Jeg ønsker dig alt godt og dejligt, at du har fået denne økonomiske håndsrækning fra dine læsere, men må jeg forsigtigt hoste: Har du styr på, hvad det betyder for dig skattemæssigt?
  Jeg kender ikke reglerne til bunds, men generelt skal man betale skat af “alt” bortset fra små gaver som en buket blomster ect., men det er den samlede gavesum altså værdien af – billedligt talt – det samlede antal blomsterbuketter, der er skattemæssigt interessant. Jeg tror, at skattepligtsgrænsen er ca. 1200 kr., men hæng mig ikke op på det.
  Mvh. og ønske om alt godt

  1. Jeg har lagt det hele i skødet på min søde og ordentlige bankmand, så han hjælper mig med detaljerne😊🧡

 7. Jeg er selv desværre endnu mere ludfattig, end jeg nogensinde før har været (eller sådan føles det), efter at manden og jeg nu skal leve for 1 og 1/4 folkepension, så derfor har jeg undladt at donere, MEN Linda: For pokker da! Du har i den grad fortjent, at nogen spytter lidt i bøssen her! Alene dine spareråd har sikkert været med til at rette op på slingrende husholdningsøkonomier over det ganske land! Hvis du havde udgivet dine tips i bogform, ville du da have haft indtægter på dem, fra forlag, fra bibliotekspenge mm. så jeg håber bare, at du får lov at beholde de fleste af pengene, uden at skattefar lægger sine klamme hænder ud over dem.

  Jeg læser med, også i fremtiden, selv om det nok bliver en “gratis omgang” fra min side. Vi har ikke de samme problemstillinger, er ikke samme generation osv. men det er en glæde at læse dine smukt formulerede, fornuftige indlæg.

  1. Du er mere end velkommen. Det har altid været tanken, at bloggen her skal være et sted, der udelukkende drives og læses af lyst, og alle er til enhver tid velkomne <3

 8. Jeg kender dig ikke, men har læst med siden mange år før Anton blev til. Det glæder mig så usigelig meget på dine vegne at vi nu har fået muligheden for at give lidt igen. For alt det, som du har givet os gennem årene. Jeg er vis på, at du har både rørt, berørt, påvirket og ændret mange liv gennem årene, og at kunne få lov til at bære en lille bitte brøkdel for dig, er jeg sikker på er en stor glæde for mange.
  Tak for dig. Igen.

 9. Hvor dejligt vi sammen har gjort en forskel for dig! Det varmer i en tid med afstand. Og det er så velfortjent for en inspirerende og tankevækkende blog. Alt godt din vej 🥂

 10. Jeg er sikker på, at du har sparet os for 10 gange så mange penge i dine M20xx indlæg
  Og underholdt os for mindst det samme
  Og gjort os klogere for et langt højere beløb.

  Ergo; det er os der takker for alt det fantastiske gratis indhold du laver i en verden, hvor ellers INTET er gratis.

 11. Hvis nu man vil give en blomst- sådan helt vildt forsinket- men bare ikke kan finde dit nummer i nogle indlæg, kan du så hjælpe med det ?? 🙂 Mvh Trine – begejstret læser i årevis!!

 12. Ej altså, har ikke lige fået tjekket ind hos dig i et par uger og har nu misset en gylden mulighed for at give lidt igen for alt det gode, du har givet mig – og mange andre – med dine ord gennem mange år. Tror aldrig eller måske meget sjældent at jeg har kommenteret, men sætter så stor pris på din blog, din sejhed og klogskab. Så jeg vil også være med, selvom målet er nået. Vil du også sende mig en mail? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.