M2020, uge 44

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Ryddet op i mit tøjskab, nu hvor sommeren definitivt er forbi.

Jeg har de sidste par år kørt helårsgarderobe, hvor jeg bare skalerer op og ned med ekstra varme gamacher, en cardigan, en top indenunder osv afhængigt af årstid. Men derfor er der selvfølgelig stadig items (#fashionblogger) der helt specifikt er til enten sommer eller vinter, og nu, hvor jeg pludselig kan se, at vi er på den rigtige side af sommerferien ift. at blive gældfri (*skriiiig!!*) har jeg tilladt mig selv at tage nogle ting fra, som virkelig, virkelig trængte til at blive stedt til hvile. 

Da jeg var færdig havde jeg faktisk kun fyldt en bærepose, det tog 20 minutter at nå igennem samtlige hylder, og alligevel hvisker lågerne nu: “Kooondooooo” hver eneste gang jeg åbner dem. 

2.

Har jeg opdaget, at en af de netbutikker, hvor jeg køber børnetøj, fysisk har til huse i Brørup. Skulle man lige have glemt, hvor det ligger, er det ca. 25 minutters kørsel fra Esbjerg i østgående retning, hvilket betyder, at jeg kører lige forbi på motorvejen 3-4 gange om ugen. 

Det er ret fedt. Faktisk. For de kører ofte abSURD gode tilbud på børnetøj, og de har et stort udvalg, men jeg synes simpelthen, det er så træls at skulle pakke gummistøvler og andre uformelige genstande forsvarligt ind, fikse porto og huske at stikke ind et sted, hvor tingene kan sendes retur, når tøj og sko viser sig ikke at passe. 

Det her er både nemmere og billigere (- og jeg *har* dobbelttjekket, at man gerne må aflevere returvarer fysisk på adressen). 

3.

Aflyst den boksetræner, jeg havde booket til Antons fødselsdag, og fordi jeg på forhånd havde aftalt med ham, hvornår vi endeligt ville beslutte, om vi (ift. Covid) gennemførte eller ej, skulle jeg ikke engang betale depositum.

Vi bor så småt, at jeg hellere vil flække begge skinneben på langs, end at have besøg af 9 drenge, som alle er virkelig søde, men på størrelse med cykelskure og med så meget energi, at vindmøllerne skuler misundeligt til dem, når de cykler forbi. 

Men alt, hvad der er af etablerede tilbud, er enten alt for dyre eller henvendt til børn, der er yngre, end de her lømler er ved at være. 

Oprindeligt havde jeg planlagt, at de skulle ud og skyde med bue og pil, fordi Anton prøvede og elskede det i sommerferien, men da jeg tjekkede op på det, viste set sig at koste 1600 for 3 timer derude, lagkage ikke inkluderet.

Anton fik tilbudt, at vi kunne spørge de andre drenge, der også har fødselsdag i efteråret, om de ville holde det sammen, men det var alligevel for kommunistisk, så efter at tænkt længe over mulige alternativer, prøvede jeg at skrive til den lokale bokseklub, og de sagde ja. 

Så det her punkt er på, både som inspiration til, hvad man kan gøre med en børnefødselsdag, hvis man bor lidt småt, men også ift. at det de næste mange måneder nok er smart på forhånd at klappe er, hvad aftalen er, hvis kurven pludselig himmelflugter, og et arrangement må aflyses.

Published by

10 Replies to “M2020, uge 44

 1. Vi holder for evigt (Hvis det står til mig!) fødselsdag sammen med andre klassekammerater fra samme måned! Det er ikke spor kommunistisk, det er bare mega fedt at være mange om både at finde på, planlægge og gennemføre. Og både børn og forældre er afslappede og hygger sig!

  1. Jeg ville ønske, at Anton havde lyst, men det har han desværre ikke. Og når man har fødselsdag, er man den, der har bestemmepinden:)

  2. Fællesfødselsdage vejen! Oplever som mor og som lærer, at børnene nyder at mulighederne udvides når der er flere voksne om at arrangere og om at betale.

   Lidt det samme med fællesgave fra klassen: en enkelt ordentlig ting.

   Det fungerer så godt for børnene og er så let for de voksne.

 2. Åh ja tvillingebørnebørnene bliver 8 næste søndag. Da de bor i København og p.gr.a Corona er det no go for de gamle bedsteforældre at tage til fødselsdag.
  Det gør ondt, men på denne måde kommer der forhåbentligt mange andre fødselsdage.

  1. Jeg håber virkelig også, at vi er igang med at sætte i banken til et år, hvor vi igen får lov at lave noget af alt det, vi nok ikke satte helt så meget pris på, da vi kunne, som vi kommer til at gøre i fremtiden.

 3. Fik en ide til et indlæg, som jeg ville synes var interessant. Synes at huske at du på et tidspunkt skrev, at du vasker håndklæder torsdag? Jeg bøvler selv lidt med at få struktur og organisering på min hverdag – som skilt og alene med mine børn 10-4-model. Min tanke er, hvordan man effektiviserer sin hverdag – gør det nemmere for sig selv; samtidig med at man sikrer at man få gjort de basale ting, så man hele riden er et skridt foran (i stedet for som nu et skridt bagud). Et system, hvor man ikke skal tænke så meget – tingene kører bare. Måske en illusion, men hvis du har tips, tricks eller modeller, så høret jeg det gerne. Men måske du allerede har skrevet om det før?

  1. Hej Anne Marie.
   Ikke at jeg skal stjæle indlægget fra Linda, men jeg har de sidste 4 måneder kørt 7-7 og har stor gavn af min whiteboard, hvor ugen med ungerne er planlagt (den modsatte uge sejler så til gengæld fuldstændigt). Her kan rengøring og tøjvask også sættes i system, men for mig handler det mere om logistikken i, hvad vi skal have til aftensmad og at det passer til dagens aktiviteter, og at have købt ind på forhånd.

   Til gengæld skal man overveje om alt det praktiske nu også skal høre til i den børnefri periode. Med 7-7 er det faktisk en mulighed, men på den anden side, så bliver ugerne også pænt pressede med ekstra rengøring, ekstra indkøb, alt vasketøjet og alt det praktiske med hus, have og diverse læge/tandlæge/banken (som lige i mit tilfælde har vist sig at være ekstra omfattende med huset på den dårlige måde).

 4. Anne Marie – Jeg bor i villalejlighed og deler vaskerum med overboen. Derfor kan jeg kun vaske onsdag (aften) – lørdag (hvor det sidste tøj tørrer). Måske kan du beslutte, at du kun kan vaske to-tre dage om ugen, alt efter hvad der passer med 10-4-modellen?

 5. @Anne Marie (Paulsen og Siff)

  Super ide til indlæg; jeg prøver lige at lægge hovedet i blød og se, om det passer bedst som underpunkt i et M2020-indlæg, eller om det passer bedre i et ‘I spørger, jeg svarer’- format.

  Når det kommer på, må I (Siff og Paulsen) utrolig gerne byde ind i kommentarfeltet – jeg har jo ikke rigtigt erfaring med deleordning, så der ville det være meget værdsat med input fra andre, der kender det fra dem selv <3

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.