Påsken 2017, epilog

Påskeferien er slut, og hvis jeg skal lave et positivt spin på det, ville det være, at det er godt at have haft ferie så længe, at alle mand glæder sig til at komme igang igen.

Frida fik skoldkopper, allerede da vi kom hjem forrige fredag, hvilket jeg egentlig var ret godt tilfreds med. Det var rart at få overstået, uden at skulle stresse over antallet af sygedage, og bare kunne tage dagene, som de kom. Fordi jeg selv har det lidt stramt med, når folk slæber tydeligt syge børn med ud i offentligheden, var vi i en slags selvvalgt karantæne; i hvert fald ift. legesteder indefor. Og her var det så, at påsken blev lidt … lang. For selvom hun faktisk tog det ret pænt, var lunten naturligt nok kortere hos hende – og dermed også hos mig, fordi skoldkopper mest er noget, man snakker om om natten, åbentbart. Anton smed en post-skolestart-reaktion i puljen, der hos ham sætter sig som raseri, så hvis påskeharen havde haft stesolid med i ægget til mig, havde den sgu fået et kram.

For ikke at få indespat, har vi været på mange forskellige legepladser; vejret har ikke just været forårsagtigt, så der var ikke rigtigt nogen børn at smitte. Og selvom Frida, der pludselig har besluttet, at alle dyr er farlige (jeg vil godt medgive, at jeg måske også satte tempoet *lidt* op, da vi blev jagtet af store, udsultede svaner) til lejligheden havde udviklet røntgen syn, og stod og råbte: “STOP!! NEJ!! BANGE!!!” af små prikker i horisonten, der måske/måske ikke var køer, kastede sig hen af jorden over, at der ikke var flere sæbebobler i flasken, fordi hun havde hældt dem ud på jorden – hver gang – (ffs..!) og Anton trampede rasende rundt, fordi jeg ikke lige kunne fjerne de træer, han syntes stod i vejen, var det helt forfriskende med nogle nye udfordringer.

Påsken gav dermed også anledning til at tage et par valg op til revision. For det første havde jeg jo egentlig besluttet, at jeg ville tage Anton med til København og vise ham Planetariet og Tivoli, men efter at have vurderet, at han de næste par måneder får så rigeligt fyldt på, har jeg konverteret turen til en tilsvarende i Aarhus. Jeg er faktisk ret imponeret over, at vi kan tage med tog frem og tilbage, komme i det mindre, men virkelig hyggelige Planetarium i Aarhus, og få en hel dag i Friheden med alt betalt for 850 kr. i alt.

Og de penge vi sparer, ryger så i puljen til en trampolin, for med 3 ugers sommerferie lige om hjørnet, ville det være rart, hvis vi kunne skrabe sammen til sådan én, så man kunne smutte ud og hoppe det værste raseri af. Målgruppen her er potentielt os alle 3. Lavede en quickpoll på fb, og havde nok egentlig forventet, at der ville komme en del “det er spild af penge, vores bruger den aldrig”-kommentarer, men tværtimod lader det til, at man skal forvente, at ungerne flytter ud på den, når den er anskaffet. Så nu har jeg gennemreseachet emnet, og har man spørgsmål til fjedre eller galvaniserede stel, til rektangulære kontra cirkulære, eller fritstående vs. nedgravede trampoliner, I’m your girl.

Nu vil jeg hente en kop kaffe mere, og nyde roen, og glæde mig over, at jeg faktisk allerede her, 3 timer efter aflevering, begynder at glæde mig til at hente lopperne igen.

Published by

17 Replies to “Påsken 2017, epilog

 1. Jeg vil meget gerne høre mere om fritstående vs. nedgravede og om det er klogt være flere på ad gangen (jeg forudser allerede en række brækkede håndled og forstuvede ankler, hvis de kommer til at hoppe oven på hinanden, kh. pylre-mor) eller om man skal lave en form for et-barns-politik, når det kommer til trampolin…

  1. Eneste argument, jeg er stødt på for ikke at grave ned, er arbejdet ved at gøre det. Ikke mindst fordi man ikke bare sådan lige kan komme af med jorden; der skal tages jordbundsprøver, hvis man som privatperson vil af med det hele på én gang, og ellers kan man kun aflevere et læs om dagen på genbrugsstationen. Det skulle efter sigende være virkelig hårdt at grave ud til, så alle de steder, jeg læste, anbefalede de, at man fandt én, der kunne komme og gøre det. Som bonus kan de typer også ofte hjælpe med at afskaffe jorden bagefter.

   Jeg hælder selv til at købe en rektangulær, fordi den pga. fjederpåsætningen giver det samme hop på hele trampolinen, modsat en cirkulær, der har det bedste hop på midten. Jeg har på forhånd opgivet at sørge for, at mine kun hopper alene, så tænker, at det bedste og mest sikre vil være, at der er lige meget hop på hele trampolinen, så de kan hoppe i hver sin ende, når de er der begge to:)

 2. Eneste minus (?) ved trampolin er at man har alle kvarterets unger til hopning hver eftermiddag hvis de ikke selv har. Men i virkeligheden var det nu meget hyggeligt. Jeg syntes også det var sjovt at hoppe. Én gang. Hvor jeg konstaterede at jeg ikke har lavet mine knibeøvelser som jeg burde. Det kræver sgu en Tena for mig at hoppe. Men børnene var glade for den. Selvom den er virkelig grim og stor. Og blå! Nå ja, og så kostede det et brækket lårben hos den 2 årige fordi hun hoppede med jævnaldrende kammerat. Hos os hoppede man derefter kun en ad gangen….

 3. Vi tog midlerstolperne, altså det stykke stål, der forbinder trampolinen med ben, af. Vupti – ingen behov for nedgravning. Kun hvis to voksne hopper samtidig rammer vi jorden.
  Hvis du graver ud, så husk at du nok får frøer i den sø der samler sig under. 🙂

 4. Hvis man graver trampolinen ned for at undgå at have net omkring (fordi det er grimt), kan der også opstå det problem at ungerne springer fra (blød og eftergivende) trampolin ud på (hård og ueftergivende) jord. Det kan være farligt.

  1. Hej Sofie.

   Tak for din kommentar:)

   Løsningen på det er at sætte sikkerhedsnet omkring den, også selvom den er gravet ned. Åbentbart er der også en populær trampolinleg, der går ud på at hoppe ind i nettet (der er – virkelig – så meget, voksne ikke forstår…) så man er nok nødt til at have et under alle omstændigheder.

   Men fedt, at du nævner det – det kunne jeg sagtens have overset.

   Kh

   Linda

 5. Vi er også i gang med at klargøre til trampolin. Og ender med en ikke-nedgravet pga det m at fjerne jorden.

  Godt nok ville jeg hellere have et drivhus end sådan en gedigen øjenbæ, men jeg overgiver mig i forventning om at få glade (og trætte) børn, som er godt underholdt! #momoftheyear

 6. Hvis man har plads i haven til den overskydende jord, behøver man ikke køre den på lossepladsen. Den kan fx. bruges til højbede eller til lægivende jordvolde – så hyggeligt med en bålplads i! Den dag, man nedlægger trampolinen, kan man så vupti kaste jorden tilbage i hullet.

 7. Vi fik en trampolin i haven sidste år og det er helt alvorligt en af vores bedste investeringer. Børnene eeeeeelsker den!
  Jeg har en kollega, der kom meget galt afsted med en saltomortale, så det var min store frygt.
  Da vi havde sat trampolinen op, så holdt vi et meget seriøst familiemøde, hvor vi sammen med børnene bestemte reglerne for trampolin-brugen. De bliver læst højt for ALLE, der vil hoppe på trampolinen og det virker faktisk. Det er meget nemt, for alle kender reglerne og hvis man ikke kan følge dem, så må man gå ned af den og det bliver respekteret. Og fordi børnene selv har været med til at lave reglerne, så tager de det ekstra alvorligt, så det kan varmt anbefales. (at vi så har et par bizarre regler såsom at man ikke må ryge på trampolinen og ejheller må snyde (?), det tager vi med 😀 )

 8. Vi står også overfor trampolin indkøb og så vidt jeg kan se,er der forskel på hvor meget der skal graves ud til de forskellige trampoliner.
  Er du kommet frem til en optimal diameter på trampolinen. Jeg synes de fleste er på omkr. 4,5m i diameter, men hvis man skal lægge 50 cm sikkerhedsmagen til, hele vejen rundt, så skal man jo have afsat den halve have til monstrumet.

  1. Jeg er endt på, at jeg vil have en rektangulær. Pga fjederopsætningen skulle den give lige meget "hop" på hele trampolinen, hvilket jeg tror er fedest, hvis man hopper flere sammen. Jeg synes også, den tager mindre plads end en rund.

   Jeg vil købe hos en mærkevarebutikkerne, når jeg køber. Alle, jeg har snakket med, har anbefalet de lidt dyrere pga holdbarheden. Jeg synes også, at det er virkelig smart med muligheden for at købe reservedele. Og da de lader til at vide alt, hvad man kunne få brug for at vide, vil jeg snakke med dem om den optimale udgravning.

   Kh

   Linda

 9. Du må få vores – knap 3 m i diameter – hvis du henter den i Århus.. men en 4.5 meter er klart bedre! Annegrete

  1. Hej Annegrete.

   Fordi jeg læser kommentaren på min telefon, kan jeg ikke se, om
   det er mig eller Amalie, du tilbyder en trampolin.

   Det er under alle omstændigheder virkelig, virkelig pænt af dig! I og med at jeg vil have gravet ned, så er jeg nok nødt til at gå med den endelige (større) model fra start – ellers tusind tak!

   Kh

   Linda

  2. Hej Linda, det var dig, jeg tilbød trampolinen, men Amalie eller andre potentielle aftagere er meget velkomne. Når det så er sagt, så er en 4.5 m trampolin langt bedre, hvorfor vi også selv købte sådan en efterfølgende. Og dit argument for den rektangulære er vældigt overbevisende, Linda! Kh Annegrete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.