Mør

Som jeg nævnte i kommentarfeltet til sidste indlæg, har der i den forgangne weekend været trængsel i Afdelingen For Dårlige Nyheder, og idag, da jeg kørte gennem mørket, tænkte jeg, at man efterhånden har fået hård hud på følelserne. Ligesom thaiboksere, der ved, de bliver sparket, og at det forretter skader – men som nærmest ikke længere kan mærke det længere, fordi de har hærdet skinneben og fødder ved at tæske løs på dem i årevis. 

Det her år, mand. Jeg er efterhånden der, hvor jeg har lyst til at skrabe en unge ind under hver vinge, stikke næbet ned i reden og bare ligge helt stille og håbe på, at 2020 ikke får øje på os.

Jeg trænger til et nyt år. Ikke fordi jeg tror, at vi med 2021 vasker tavlen ren og med et snuptag slipper for alt, hvad der er svært, men jeg trænger til, at vi alle sammen går ind på værelset, lukker døren og trækker vejret, og kommer ud med et skud ny energi. Det er for mig blevet tydeligt, hvor meget vi hver især har ansvar for den kollektive følelse af både glæde og mismod. Når man skræller alle abstraktioner fra og det eneste sted, vi kan hente energi, er hos de mennesker, vi har kontakt med, så bliver humørkurven så stejlt nedadgående, at den må defineres som en sliske, når alle har udsolgt af det hele, og der er tomme hylder over alt. 

Vi holder juleferie fra på fredag; undervisningen fortsætter egentlig til onsdag i næste uge, men jeg har ferie, og har besluttet at holde begge børn hjemme, når nu jeg har mulighed for det. Anton har haft én sygedag over de sidste to år, og vi trænger til god tid, og til at kravle sammen på sofaen og se julefilm. Vi trænger til gløgg, omsorg og varm kakao, og til at beundre juletræet, som efter en hård start med meget slagside på pynte-fronten, er blevet rettet lidt til af julenissen, så alle i husstanden kan kigge på det uden at få tics.

Jeg glæder mig usigeligt til fredag kl. 16.

PS:

På fredag kommer årets sidste M2020-indlæg op, men jeg regner stadig med at stikke snuden herud et par gange mellem jul og nytår.

Published by

9 Replies to “Mør

 1. Det lyder, alt hvad dette år har budt os taget i betragtning, som en virkelig dejlig juleferie. Sådan en børn vil tænke tilbage på, når de bliver voksne, og glædes ved minderne om. Vi skræller også mange lag af julen her, men pønser på at skyde tiden i husrenovering. Nu må vi se om, om vi kan, når der kommer til stykket. Der er ærlig talt også udsolgt her.
  Ha’ en dejlig, dejlig juleferie. Er sikker på 2021 har gode ting i vente <3

 2. Det lyder som en rigtig god ide med “tidlig” juleferie, Linda! Mine drenge har ferie fra fredag, så det giver sig selv, altså bortset fra, at jeg selv skal arbejde til og med d 24. kl 15…

  Jeg kan hilse og sige, at sundhedsvæsenet ikke er noget sjovt sted at arbejde pt – heller ikke selvom jeg ikke direkte arbejder med coronapatienter. Men der er flere og flere af vores patienter, mine kollegaer og vores studerende der bliver smittede og nervøsiteten, frygten for at blive smittet eller blive udkommanderet til et coronaafsnit og den endnu mere uforudsigelige hverdag tærer på os alle sammen. Kan vagtplanerne holde, kommer vi til at holde jul med vores familier, bliver vores ambulatorier og operationer aflyst og så er der hele tiden det nagende stress over at det hele lige pludselig kan vælte.

  Jeg savner at danse og kramme og rejse og grine og se mine veninder og solen og bare fucking lave noget, der er sjovt uden at være bange for, at nogen uvidende kommer til at slå en ihjel bare ved at være der.

  Stort kram til dig og dine og jeg håber, I får en virkelig dejlig jul – det har I fortjent.

  1. Alle jer i sundhedsvæsenet fortjener sku en ekstra måneds ferie i 2021, når alt det her er overstået. Og ordentlige overenskomster.

   Eller. Mest af alt fortjener I, at vi alle tager det seriøst nok, så vi kan komme videre fra det her shit

   Tak.

  2. Herfra et virtuelt sympati afstands kram med face mask og masser af håndsprit til alle i sundheds- og pleje arbejdet. I vores fam er der pt heldigvis ingen der har brug for læger osv. Men jeg tænker ofte på det når jeg er på indkøb i min lille lokale brugs. Der er ofte andre kunder, der maser sig forbi en og jeg tager mig selv i at gå i rette med dem (blive arrig). Men jeg er der kun som kunde i få minutter, personalet i brugsen skal være der på hele deres vagt og de skal være diplomatiske over for de kunder der mener alle forholdsregler og værnemidler er en personlig fornærmelse. Så bare tak.

 3. Jeg synes det kommer lidt i bølger og er glad for at have kolleger og venner og familie der formår at have lidt at give af når jeg synes det er op ad bakke og som jeg så kan skubbe lidt på når de har det på samme måde.
  Vores ældste har også først ferie fra d. 22, men i dag har man meldt ud af det er besluttet at forældrene selv må bestemme om de kommer de to dage før jul
  Eller om de skal have et opgavesæt med hjem fredag og så selv skal lave noget. Man laver is redet lidt julehygge fredag så de får sagt god jul. Og ærlig talt så havde jeg det som dig. Jeg har ledt bare lyst til at pakke vingerne om dem og gå i hi. Så det var en let beslutning her fordi vi andre har ferie fra fredag
  Så satser vi på at lave opgaver i løbet af weekenden så der er dømt ren julehygge resten af tiden. Knus til jer.

 4. Jeg genkender følelsen. Jeg har også valgt at trække mig tilbage for i år. Det er timet så smukt med at begge børn småhoster og dermed retteligt bør holdes hjemme; også selvom det tydeligvis “kun” er en vanlig forkølelse. Det passer mig fint. Nu laver vi risengrød, (endnu) mere julepynt, ser film og bygger huler. Og driver hinanden til vanvid – bevares – så er det heller ikke mere idyl end som så. Men det er tiltrængt og det er rart, på sin helt egen småbørnsfamilieagtige måde.

  God jul Linda <3 Må den bringe ro, sjælefred og tilpas varm gløgg i tilpas generøse mængder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.