M2020, uge 51

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Lavet ingefær-te af 3 knolde ingefær og 2 citroner, der var købt ind til andet formål, men som jeg aldrig fik brugt. 

(Hvis man gerne vil prøve at lave det, men ikke lige ved, hvad det er, så handler det i alt sin enkelthed om at skrælle og skive ingefær, smide skiverne i en liter vand eller to, bringe vandet i kog og lade det koge 5 minutter. Herefter slukker man og lader gryden stå og koge videre på restvarmen 10 minutter mere. Op med ingefær, citron- eller grape-saft i, og så er man kørende. Det, man ikke drikker som te, smider man bare i køleren; det smager også skønt koldt).

2.

Fulgt mit eget råd og arbejdet på at frigøre plads i fryseren. Vi har lavet smoothies, fået nem aftensmad, og jeg har smidt de småting, jeg ikke får brugt, ud.

3.

Kørt old school-indkøbs-matrix i mit kladdehæfte. 

Vi skal kun se familien denne jul, men lidt julefroskost skal vi have, og der er også en nytårsaften i horisonten. Jeg vil strække mig langt for ikke at skulle ud og købe stort ind mellem jul og nytår, men jeg vil også gerne undgå den fælde, jeg nogle år er faldet i, hvor jeg køber alting for tidligt i min iver for at få det overstået.

Derfor har jeg delt en side i mit kladdehæfte i 4, og lavet 4 separate indkøbssedler til hhv. almindelig indkøb, julefrokost, madplan til juledagene og nytårsaften.

På den måde har jeg alle indkøb samlet ét sted, og når jeg har været ude at handle, har jeg plukket det, det giver mening at købe ift. holdbarhed osv., men ved at skille listerne ad, får jeg ikke købt noget nu, som jeg først skal bruge om 14 dage, eller som jeg køber, for derefter, om 10 dage, for længst at have glemt, at jeg har købt det én gang, og derfor køber igen.

Jeg har nu købt ALT til resten af december, på nær 5 råvarer, som ikke kan holde sig mere end et par dage, og som jeg derfor er tvunget til at skulle afsted efter i næste uge, og vi kan derfor kravle i hi og låse døren bag os, så vi forhåbentlig får lov at holde jul med familien.

________________________________________________

Så gik der endnu et år med M20XX-indlæg, og selvom det efterhånden nok mere er gentagelser og påmindelser, end det er nye åbenbaringer, jeg poster, så elsker jeg stadig at skrive dem.

De fortsætter i det nye år, og skulle nogen i mellemtiden have lyst til at læse de to opsummeringer, jeg har lavet indtil nu, er de at finde her og her.

Published by

15 Replies to “M2020, uge 51

 1. Elsker dem stadig. Men altså, du kunne også skrive et indlæg om vejret i ugen der gik, jeg ville stadig læse det med fornøjelse.

  1. Jeg fik din kommentar som notifikation på telefonen, hvor jeg kun kunne læse “Elsker dem stadig. Men altså” – jeg nåede lige at få lidt klamme håndflader over, om jeg skulle have skæld ud:-D

   Tak. Ægte og virkeligt.

 2. Kære Linda

  Tak for endnu et godt år som læser på din blog. Ja det var vist en lidt fjollet formuleret sætning, men jeg gætter på du forstår 🙂 Tak for altid gennemtænkte, inderlige, livskloge og velformulerede indlæg. Tak for et dejligt kommentarfelt, hvor vi kan komme til orde uden det – som så mange andre steder – drukner i ligegyldigheder og petitesser.

  Tak for inspiration i M2020 opslagene. Tak for dit mod til at dele og tak for alle de gode grin, du har givet mig. Må 2021 komme os i møde med mildere omstændigheder.

  Jeg har læst med siden før Anton og da jeg i tidernes morgen fandt din blog ved et tilfælde, gik jeg tilbage og læste rub og stub. Selvom jeg er i en hel anden livssituation end dig – eller måske netop derfor – er det altid spændende, når du har skrevet noget nyt. Kh Mette

  1. Kære Mette.

   Tusind, tusind tak for en hjertevarm kommentar. Jeg bliver altid ekstra glad over at høre, at alle mine skriblerier også giver mening for mennesker, der lever liv, det måske ikke lige ligner mit.

   Tak for indsatsen i kommentarfeltet og rigtig glædelig jul.

 3. Kære Linda, min bedste virtuelle ven.
  Rigtig glædelig jul. Jeg glæder mig til at følge med hos dig endnu et år.
  Kh Sabrina

  Ps. Kunne det være en mulighed at du poster dit oprydningsindlæg i begyndelsen af januar – eller i det mindste linker til den.

  Jeg tror virkelig, vi er mange som får oprydningstrang, når julen er veloverstået. Det plejer jeg i hvert fald at få. At det skyldes den efterhånden alt for store kasse med julepynt, kan meget vel være.

  Blot en tanke.

  Igen – må du/I få dig/jer nogle skønne juledage.

  1. Den der fik mig til at grine højt. Det er sgu da noget af det bedste, man kan få lov at være på internettet.

   Og super god ide med oprydningsindlægget. Det sørger jeg for kommer på i det første 2021-indlæg, jeg lægger op.

   Jeg var lige inde og snuse på linket, du sendte, og der er godt nok også nogle fine ting. Tak for at pege mig i den retning.

   Rigtig glædelig jul <3

 4. Lige en ekstra ting. Og jeg ved egentlig ikke om denne kommentar hører sig til i denne tråd, men nu kommer den alligevel.
  Du skrev engang et indlæg om valg af tøj, og at du var kommet frem til at a Little Curvy Love var for dig.
  Jeg bliver i den forbindelse nødt til at tippe dig om Christina Wedels kollektion som netop også er til kvinder, der har levet et liv og født nogle børn. Klassisk, bæredygtigt og lækker i kvaliteten. Jeg har selv stor glæde af hendes buksedragt og har flere styles på listen.

  Kh Sabrina

  https://christinawedel.com

 5. Det er rigtig skønne indlæg. Her hjemme er jeg begyndt at fryse ting, jeg før ikke anede kunne fryses. Og den der dybderensende ansigtsmaske, jeg ikke får lagt to gange ugentligt i 15 minutter, står nu i badet.

  1. Jeg bliver altid så glad, når jeg hører om konkrete tiltag I har følt jer inspireret til at overføre til egne husholdninger. Det får det til at føles umådelig meningsfuldt at lave de her indlæg.

 6. Kære Linda.
  Det er egentlig bare en helt generelt kommentar. Tusind tak for input, for at gøre mig klogere og se tingene fra andre sider de sidste (efterhånden mange år.).
  Må altid blive lidt lysere, lidt lettere og sjovere næste år. Det her år har været vildt på godt og ondt, men nu er alle vist lidt trætte.
  God jul og godt nytår til jer!

  1. Tak for det, Stinne og i lige måde.

   Tak for mange gode og velovervejede input i kommentarfeltet – det er altid en fornøjelse at få “besøg” af dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.