M2020, uge 50

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Fået en bunke undertrøjer til Frida af min mor.

Vi er så heldige, at min mor syr temmelig meget tøj til børnene, og i den forbindelse er der ofte rester af stof tilbage, som hverken rækker til det ene eller det andet. Jeg spurgte derfor, om ikke de kunne forvandles til en stak ukurante undertrøjer, for i disse dage, hvor de i børnehaven er udenfor hele tiden, er der mere skiftetøj med hjem, og undertrøjer mangler vi nærmest altid. Nu har vi 5 nye af slagsen, som til Fridas udelte begejstring alle består af forskellige for- og bagstykker i alt det stof, hun og mormor gennem tiden har valgt til kjoler, bluser osv. 

2.

Ryddet op på Antons værelse med Anton som rasende, modvillig assistance.

Som nævnt i sidste indlæg er jeg i gang med at lave en plan for at rykke rundt i starten af det nye år. De 3 værelser vi har, er meget forskellige i størrelse. Lige nu har Frida det mindste, Anton det mellemste, mens jeg har soveværelse i det største – af den simple grund, at det er der, det store, indbyggede skab er at finde.

Men børnene har brug for mere plads, og jeg har brug for, at de har værelser, de kan tage deres legeaftaler med ind på. Udfordringen er, at vi nærmest er nødt til at lave hele rokaden i ét ryk, fordi vi bor så relativt småt, at det ikke er muligt at have ekstra senge og tøjskabe stående i stuen. Derudover har jeg også haft meget bøvl med at finde en løsning, så jeg kan have både min seng og mit tøjskab på det lille værelse, for hvor jeg de næste par år sagtens kan hente tøj i skabet på det store værelse, bliver det træls, når Anton bliver teenager. (Løsningen bliver formentlig en futon, så alle tips, tricks og erfaringer modtages med kyshånd) Planen tager så småt form, ligesom rækkefølgen også begynder at falde på plads, og derfor gav det mening at benytte en påtvungen og meget nødvendig oprydning til at få kigget lidt på det hele, så jeg kan sætte en mental gryde over sagte ild, hvor den kan stå og simre ideer frem ift. hvad han har brug for af reoler og opbevaring. 

3.

Kørt vegetar-tema på madpakke-fronten. 

Jeg har aldrig været sådan en, der fråder i store bøffer, eller ikke kan leve uden bacon, og vores kødforbrug ligger klart i den beskedne ende. Ikke pga. etiske forbehold, men egentlig bare fordi jeg foretrækker kulhydrater over proteiner.

Nu bliver det lidt personligt (skrev hun på sin blog, hvor hun på 13. år krængede sit hjerte ud), men de sidste 3-4 år er der også sket noget med mine smagsløg, som med 100% garanti er hormonelt betinget. To steder i min cyklus går de helt grasat; kaffe og cola smager af metal, og jeg bliver nærmest fysisk dårlig ved tanken om at tygge på koldt kød.

Dér var jeg, da jeg i sidste uge skrev indkøbsseddel, og jeg besluttede derfor at køre (næsten) kødfri uge. Det er somme tider nemmere at være kreativt idealistisk, hvis man sætter nogle rammer for opgaven. I fald nogle af jer kunne bruge lidt inspiration, har min madpakke de seneste dage således budt på:

-Chili-philadelphia smøreost med avocado (den frosne version fungerer fint og er ekstra god i denne sammenhæng, fordi man kan nøjes med at tage den mængde avocado op, man skal bruge)

-Chili-humus, avocado og tomat

-Chili-philadelphia med kartoffelskiver

-Feta, syltede rødløg, chilihumus og tomat

Den opmærksomme læser vil bemærke, at der er en del overlap på ingredienslisten, og på papiret ser madderne næsten end ud. Det er de overhovedet ikke, når først man sætter tænderne i dem, og som ekstra bonus slipper man for, at der står tyve halvtomme bøtter og bægre og kigger bebrejdende på én, når man åbner køleskabet.

Published by

37 Replies to “M2020, uge 50

 1. Jeg forstår ikke, hvordan futon er den bedste løsning? Men måske rummet er på en særlig måde? Kan du evt vise os en skitse (cirkamål og placering af dør og vindue), så vi kan tænke med?
  Som jeg forestiller mig rummet, så tænkte jeg umiddelbart på en indbygget, høj seng med opbevaring i skuffer/hylder, og så måske en lille bøjlestang i loftet til de fine kjoler. Se inspiration her, jeg tænkte på det sidste, hvide billede. Alternativt en almindelig seng med skuffer under. https://altomindretning.dk/indretning/sovevaerelse/10-forskellige-senge-med-integreret-opbevaring/

  1. IKEA køkkenskabe kan også snildt bruges som ‘sengestel’ til en madras. Det giver vis indstigningshøjde til sengen, men også oceaner af opbevaringsplads.
   Det er ikke verdens mest krævende IKEA-hacking/DIY projekt, men det kræver selvfølgelig at et gran talent med en umbraco nøgle og en skruetrækker…
   Husk dog MDF plade under madrassen, så du ikke ligger oven på skabene. Der er mit bedste lifehack (hvis vi sætter baren lavt) at betale en af de venlig ungarbejdere i Bauhaus/Silvan/XL-bygs trælasthandlen for at skære i nøjagtige mål.
   Det er en del af den eksisterende service, koster ikke alverden og sparer uendelige mængder tid i sidste ende.

 2. Jeg tænkte også straks høj seng? – min kollega har bygget en af Malm kommoder fra Ikea med en madras ovenpå, det er økonomisk til at komme i nærheden af

 3. Jeg er også på team høj seng. Der findes er hav at lette hacks hvor du bygger ovenpå ikea møbler. Endda af den slags som tit kan landes brugt.

  Så kan du stadig med lameller og en ordentlig madras sove godt i modsætning til på en del fulton.

 4. Hele husstandens tøj befinder sig i det walkinrum, som man kommer til via ældste barns værelse. Det tænker jeg to ting om: 1) Barnet har det største værelse (det, der er tænkt som soveværelse) og den fordel opvejer ulemperne. 2) Når (og netop først når) teenageudfordring bliver aktuel kan de enten bytte rum, så yngste får mest plads eller vi kan aftale rammerne for at hente tøj og lægge tøj på plads, men jeg løser ikke et problem, som faktisk først (og måske) opstår senere, når det fungerer for nuværende.

  1. Jeg kan sagtens følge dig. Jeg har fulgt samme politik, da vi indrettede værelser sidst, for man kan ikke lave løsninger, der er gangbare 10 år frem i tid. I hvert fald ikke nogle, der så også er gode her og nu. Men Anton er lige blevet 10, og derfor tænker jeg, at det er smart at prøve at tage højde for så meget vi kan, nu hvor vi laver helt om, så vi ikke skal til at ændre det hele igen om 2 år.

 5. Lone/Henriette/Trine/Stine:

  Da vi lavede værelser om sidst, købte jeg faktisk høje senge til begge børn af netop de grunde, som I beskriver. Men jeg har ikke været ret glad for den løsning, fordi man godt nok får opbevaringsplads under sengen – men til gengæld mister man også en sofa, børnene kan sidde med vennerne i. For det fungerer ikke rigtigt, at de skal klatre op og sidde i en seng med sengehest, som jo af gode grunde er nødt til at være der, og derfor kommer jeg til at skille mig af med de to højsange, når vi rokerer.

  Det, der så kommer til at ske, er, at børnene hver får en af de 90 cm. boksmadrasser, som min nuværende dobbeltseng består af, indtil vi finder ud af, hvad den bedste løsning er. Oprindeligt havde jeg tænkt, at Frida skulle have en udtræks-seng, for hun kommer til at have soveaftaler konstant de næste mange år, men efter at have spurgt alle jeg kender, har jeg fået så blandede tilbagemeldinger, at jeg egentlig gerne vil se, hvad den rigtige løsning er, når børnene først har fået deres nye værelser.

  Det efterlader mig uden seng, og det værelse, jeg skal ind i, måler 2 x 4 meter. Det kæmpeskur af et skab, Anton har stående på sit nuværende værelse, som viste sig at være vildt overkill til et barn, kommer til at fungere perfekt, fordi det kan stå helt op ad væggen, bag døren (hvor den hænger nu). Døren piller jeg af, og jeg har fundet nogle trådgardiner til ingen penge, jeg i første omgang prøver at sætte op.

  Og nu er det så, at vi når frem til, hvorfor futon’en er min umiddelbare løsning: For min stue er indrettet, så jeg kigger direkte ind i det lille værelse, når jeg sidder i min sofa, og jeg kan ikke holde ud, hvis hele rummet er PROPPET med et kæmpe skab og en dobbeltseng. Med en futon af ordentlig kvalitet, som kan slåes op til en sofa, har jeg dels lidt gulvplads, og dels har jeg så faktisk også pludselig et værelse, jeg kan sætte mig ind på, når børnene har legeaftaler.

  Det er jo nemt for mig at forstå, fordi jeg ved, hvordan rummet ser ud, så jeg håber, at det også giver mening, når man bare får det beskrevet her:-D

  1. Linda, nu er jeg ikke så god til at se det for mig, men jeg/vi har nu i ti år haft denne model (https://www.ikea.com/dk/da/p/hemnes-sengestel-sovesofa-med-3-skuffer-hvid-90349326/) fra Ikea. Den har fungeret i ret forskellige konstellationer: da jeg boede alene, som fast dobbeltseng og nu som gæsteseng. Den er 80×200, men kan trækkes ud til 160×200, og den har tre rummelige skuffer. Da jeg boede alene på kollegieværelse, brugte jeg den som enkeltseng, dobbeltseng og sofa 🙂

  2. Jeg er helt enig med dig ift høje senge til børn, så dem har vi heller ikke. Men når vi skriver “høj seng” mener vi vist alle en seng på skabe eller skuffer, dvs max 100 cm i højden, og du kan bygge en lille trappe i reoler/bogkasser, som en del af løsningen.
   Jeg forstår behovet for æstetik og gulvplads, for vi har samme type af rum og udfordring hos os. Og det blev først løst, da vi solgte det store skrummel af et skab. Jeg tænker at det vil give mere ro i rummet med tilpassede løsninger, i stedet for at arbejde omkring et stort skab. Og jeg tror, at du med opbevaring og seng i ét, vil kunne få plads til hygge og æstetik, fx en hyggelig stol og lille bord, eller et væghængt skrivebord/reol bag døren.
   Ift futon/sovesofa, så ville jeg aldrig få den redt. Så enten vil jeg anbefale en model, hvor sengetøjet nemt kan rulle sammen og gemmes i ryggen. Eller finde en mindre seng, fx 120-160, og rede den med dobbeltdyne. Det er nemt og ser altid ordentligt ud.
   Ift overnattende venner, vil jeg også anbefale udtræksseng, men ellers kan et alternativ være foldemadrasser. Vi har tre fra Bilka Cubus, det er en super kvalitet i skum. Og min drenge bruger dem nærmest hver dag, til sofa og huler og lego-universer og gæster.

  3. Hm, jeg læste Lone/Henriette/Trine/Stines forslag om høje(er) (men ikke køjesengshøje) seng, som tiltænkt dit nye, lille, soveværelse. Og som et bud på måder at slippe for kæmpeskabet. For hvor perfekt passer det reelt ind hvis du er nødt til at fjerne døren?

   Men så skal du selvfølgelig af med/finde anden anvendelse for skabet og måske det er en præmis at det ikke er muligt? Det havde jeg bare ikke forstået fra start.

 6. Jeg er elendig til indretning men til gengæld har jeg lidt ideer til vegetar-pålæg ærmet:

  halloumi ost stegt let på panden på en bund af fx most avocado eller toppet med tomatskiver
  brie, tomat og basilikumblade (seriøst en undervurderet kombi!)
  mandelsmør eller peanut butter toppet med banan eller tynde skiver æble (fungerer bedst på lyst/surdejsbrød)
  tern af æble, blegselleri og hårdkogt æg vendt i en dressing af græsk yoghurt og karrypulver med en par dråber hvidvinseddike (en favorit herhjemme)
  smuldret feta krydret med friskristede, stødte korianderfrø og toppet med finthakkede friske tomater blandet med finthakket koriander og krydret med lidt limejuice
  Flødeost, tynde skiver jordbær, frisk basilikum (bedst om sommeren og på surdej)
  Flødeost toppet med en mos lavet af grønærter (fra fryseren), olivenolie, salt og peber og evt lidt frisk mynte.

  Jeg er personligt ikke fan af kød i madpakken for det bliver nemt lidt sløjt, så har oparbejdet et repetoire af vege-fyld 🙂

 7. 23.37, og jeg var egentlig på vej i seng. Men – Marie S – nu er jeg jo pludselig SULTEN!!!😩
  Seriøst, der skal skisme prøves nogle madder af i morgen!!😋😋

 8. Nu bliver jeg nødt til at skrive min første indskydelse. Selvfølgelig har du tænkt alt igennem, men det med at fjerne døren står for mig som en mistet mulighed for at kunne lukke den, og dermed få ro for børn og besøgende venner, så er du nu helt, helt sikker på, du vil af med den dør? Jeg forstår fint det med futonen, som aldrig ville blive redt her i huset og som altid vil stå som en ærgrelse lysende ud i stuen, når nu døren ikke kan lukkes. Og jeg forstår også ønsket om et kæmpe skab, der kan sluge alt tøj og rod og ting, der ikke bruges ofte nok til at stå fremme. Men døren…?

 9. Kære alle.

  Jeg trækker lige i nødbremsen her; jeg kan godt se, at jeg får det formuleret, så det ser ud som om, jeg efterlyser ideer til indretning – det var egentlig futon-anbefalinger, jeg var efter.

  Jeg kender godt til konceptet med skabe under sengen, og har også selv været omkring den løsning. Grunden til at jeg er gået fra den igen er, at værelset kun er 2 meter bredt. Det betyder, at sengen ville skulle stå langs siden af væggen, og da jeg stadig ville have brug for at kunne hænge ting på bøjler, har jeg brug for et skab, der er mindst 60 dybt. Det låser indretningsmulighederne lidt fast.

  Der er en del småting, der spiller ind, f.eks. vinduets højde og placering osv, hvilke ting, jeg har brug for at kunne opbevare, og så vil jeg gerne væk fra, at jeg kun har en seng at sidde i, hvis jeg går ind til mig selv. Lige nu kunne jeg jo i princippet bare gå ind i soveværelset og lukke døren, men jeg synes ikke, at det er særlig rart at sidde og arbejde i min seng – derfor går jeg efter en anden løsning nu.

  Døren, jeg piller af, kan jeg have stående bag min dør i bryggerset uden problemer, så hvis det viser sig at være helt åndssvagt, at den er væk, er det ikke værre, end at jeg kan sætte den på igen.

  Endelig har jeg forsøgt at fremtænke en løsning, der genbruger så mange af de møbler, vi allerede har, som muligt. Både pga. økonomi, og fordi jeg synes, at det ud fra et ressourceperspektiv giver mest mening.

  Jeg er ked af, at jeg ikke har været tydelig nok. Jeg er lidt ved siden af mig selv, så formuleringen har måske ikke været i top. Fredag fik jeg at vide, at en af Lenes og mine gamle kolleger er faldet død om med et hjertestop. Han var 49. Lørdag stod jeg op til indbrud i min bil, og en besked om, at en af mine gode bekendte har fået konstateret parkinsons og i aftes begik et familiemedlem selvmord. Han var ikke en, jeg idag har noget med at gøre, eller er tæt på, men mennesker, jeg holder meget af, er forfærdelig kede af, så jeg er også slået lidt ude af vater.

  1. Nogle gange er det bare som om svære ting har det med at klumpe sig sammen. Der er ikke så meget at sige tror jeg andet enden masse omsorg i jeres retning. Der er ikke noget at sige til det slår en lidt ud af kurs.

 10. Det gør mig ondt at høre om de ting, der rammer rundt omkring dig lige nu.

  Jeg ved ikke nok om futoner til at vide om der er stor forskel på dem og sovesofaer, men jeg har sovet på sovesofa i 5 år og købte endda en af de dyre pga madrassens kvalitet osv og aldrig har jeg haft så mange rygproblemer.
  Min ryg har elsket at være tilbage i en rigtig seng igen de seneste 8 mdr.

  Vil du fortælle om hvilke ulemper du har hørt vedr udtræksseng til Frida? Jeg har en på samme alder, som jeg har planlagt sådan en seng til, fordi den halvhøje seng snart skal pensioneres.

  1. Tak for feed back. Så vidt jeg kan læse mig frem til, er der ret stor forskel på en futon og en sovesofa, og det er derfor, jeg er lidt på jagt efter erfaringer med deciderede futoner.

   Jeg har fået meget blandede tilbagemeldinger på udtrækssenge. Mange er glade for den billige fra Ikea (ca. 1400 kr), mens en enkelt havde oplevet, at den var gået alt for hurtigt i stykker. Flere nævnte den lidt dyrere fra Ikea (mener den stod til omkring 4000), som de var glade for, men her var kritikpunktet, at den dels var KÆMPE stor på et børneværelse og at kanten foran er høj og skarver under benene, når man sidder i den som sofa.

   Flere fortalte, at de havde haft både udtrækssenge, og også 3/4 senge, men at sidstnævnte var hverken fugl eller fisk, fordi den er for bred til at man kan forsvare optaget af plads, hvis værelset er småt, men stadig er for smal at sove to i, når man bliver 6.

   En håndfuld nævnte, at de, hvis de kunne gøre det om, ville vælge en drømmeseng af god kvalitet til soveaftaler, som så kunne opbevares under en dobbeltseng ell. lign. når den ikke var i brug. Det synes jeg lød fornuftigt – også fordi man så kan bruge den til soveaftaler til begge børn, da de jo sjældent vil have aftaler samtidig. Desuden giver det mulighed for at tage sengen ind i soveværelset, hvis børnene har feber, og jeg gerne lige vil have dem i nærheden.

 11. Det er sgu lidt rigeligt med dårlige nyheder til dig. Jeg håber, at der snart dukker nogle bedre op til dig.
  Mht. futonsofa/-seng er min bedste anbefaling at holde dig langt væk den løsning, medmindre du er FULDSTÆNDIG LIGEGLAD med liggekomforten, da madrassen/hynden er kompromiset i futonmøbler, fordi den skal have flere funktioner.
  Æstetik er ikke uden betydning, men god nattesøvn er vigtigere i min optik. Er det muligt at vende døren, så den svinger væk fra rummet fremfor ind i det og vil det give plads nok?
  Nu ved jeg ikke, hvad du vil bruge din dobbeltseng til og behøver slet ikke at vide det, men manden og jeg har delt en, der “kun” er 140 cm. bred i +25 år, da indretningen, så faldt meget bedre på plads, og det har kun været problematisk, når der har været større uoverensstemmelser/kriser eller sygdom (det er meget generende at blive hostet direkte i øret, opvarmet af en feberhed/ikke kunne komme af med febervarmen ect.), men med en enkeltmandsskummadras i baghånden går det. Hvis den “doble” del af sengen ikke er i brug ofte, så kunne en løsning også være, at du til daglig lå på to madrasser og så lagde dem ved siden af hinanden, når du skal “doble”. Hvis du kan leve med det sidste, så vil der måske også være mulighed for et retræte-fra-børn-møbel.
  En bøjlestang behøver ikke at være i nåhøjde, når man ikke skal hænge en bøjle op eller tage en ned, så et hejse-system kunne måske være en løsning. Løsningen er simpel, men lidt langhåret at beskrive her til evt. ingen nytte.
  Så kan jeg ikke lige komme på mere.

  Pøj pøj og glædelig jul og pøj pøj med omrokeringen.

  PS: Hvorfor er behovet for flere undertrøjer stigende, når udendørsopholdstiden også er det? Det ligger helt udenfor min (logiske) fatteevne.

  1. Hvis der er ét milligram fugt i luften, så lover jeg, at Frida finder det, og får det inde for tøjet. Samtidig er hun et varmt barn, så hun sveder under for meget tøj. Det betyder, at hun har en del tøjskift, og derfor mangler vi altid undertrøjer:)

   Jeg tror, at der er stor forskel på en ægte futon og en sovesofa. Jeg ville aldrig gide en sovesofa, men de futoner, der bliver solgt gennem Futon House eller Blue Moon har jeg hørt ret meget godt om – men ikke fra folk jeg “kender”. Derfor var jeg nysgerrig, og håbede, at nogle af jer måske havde prøvet.

   Men ideen om en 3/4 seng er god, og det bliver den, jeg går med, hvis ikke det skal være en futon. Det er ikke muligt at vende døren udad, fordi den så kommer til at svinge op i spisebordet, og det bliver for træls.

   Tak for feed back:-*

 12. Jeg er ikke helt klar over, om du med “futon” mener madras eller sovesofastel? Hvis det er det førstnævnte, kan jeg bidrage med lidt indspark – futon er ikke nødvendigvis lig med rygproblemer.

  Jeg anskaffede min første futonmadras (Blue Moon, bomuld med latexkerne) for efterhånden 24 år siden, og jeg er stadig rigtig glad for den type. De første år lå den på et stel, som kunne klappes sammen midt i til sofa. Da jeg fik mere plads, prøvede jeg at sove på en boksmadras i stedet – det blev aldrig godt. Jeg byttede boksmadrassen med en æggekoger og sov videre på min futon. Min kæreste dengang døjede ofte med rygsmerter, men han oplevede, at futonen hjalp ham af med smerterne. Han endte endda med at købe en madras magen til min!

  Min futon blev udskiftet med en tilsvarende for nogle år siden; denne gang med en lidt tykkere latexkerne. Jeg er stadig vild begejstret for at sove på den. Den største ulempe er, at den er så helt latterligt tung og uhandy. Når den skal vendes, er jeg nødt til at få hjælp. Og den nye madras er så tyk, at jeg kan glemme alt om at rulle den, som jeg gjorde med den første.

  Jeg købte den i øvrigt via dba og sparede en formue. Den var næsten ikke brugt, fordi den havde fungeret som gæsteseng.

  1. Perfekt! Det er nemlig præcis Blue Moon, jeg har hørt så meget godt om. Særligt har jeg hørt positivt om, at de er lidt hårdere i madrassen, end en alm. boksmadras.

   Jeg prøvede at skrive til Blue Moon for at høre, om de mon har et showroom i jylland, men det har de desværre ikke. Og når jeg nu aldrig har haft en futon før, så føles det sgu som lidt af et sats at bestille den uden at have prøvet den. Mon du kan se, hvad mærket på din hedder? Det kunne være, man kunne være heldig at finde en anden forhandler lidt tættere på?

   1. Det er en Innovation. Modellen findes vist ikke mere; mener den er med 9 cm. latexkerne med bomuld over og under.

 13. Min første seng (der kunne laves om til sofa), da jeg flyttede hjemmefra, var en Futon fra Futon House. Da jeg flyttede sammen med min kæreste, sov vi på hans Futon, mens min blev til vores sofa (og gæsteseng), og da vi flyttede i hus købte vi ny seng – igen futon Futon House – fordi vi begge to virkelig godt kan lide at sove på Futon (jeg kan desværre ikke huske madrasnavnene). Så jeg er ikke enig i, at Futon er lig dårlig liggekomfort, men jeg vil sige, at du skal kunne lide en “død” madras, der er ikke rigtig noget fjedring eller forme sig efter kroppen (til gengæld kan man heller ikke mærke når ens partner vender sig i sengen). Og så skal man huske at vende den jævnligt, hvilket vi ikke har været for gode til. Og jeg ville ALDRIG få den redt dagligt, men der er vi vist bare forskellige – jeg er vist væsentlig mere doven 😉

  1. Super fedt med konkret feed back – jeg kan godt se, hvad du mener med madrassen. Jeg prøvede lige at google, og det ser ud til, at Ilva har nogle af de samme mærker, som Blue Moon i Kbh kører med. Jeg prøver at køre derud efter nytår for at se, om de måske har et par stykker stående, man kan få lov at prøve. Tak <3

   1. Kære Linda

    Af en eller anden grund kan jeg ikke komme med en ‘generel’ kommentar, men kun besvare en anden – beklager rodet. Og så et kæmpe virtuelt kram, om end det er en kende fattigt ift. det du gennemgår pt. – kan godt forstå behovet for at gå i hi!

    Der er ikke nogen skøn overgang til fra liv og død til futon-madrasser, så jeg kaster mig bare ud i det:

    Vi har siden 2011 sovet på en DX4 plus Madras fra blue moon – ved ikke om der staid er noget, der hedder det? Og Vi elsker den. Vi har begge tidligere haft rygbøvl, men den fast madras har altså gjort underværker. Efterhånden har også både min søster, en veninde og min mor køb en futon, efter at have prøvet at sove i vores seng. Eneste minus er at den bliver mere fast med tiden. Vi har derfor sidste år suppleret med en tynd overmadras, da jeg ellers godt kan blive lidt øm i hofterne, når jeg ligger på siden. Jeg håber du kan bruge dette til noget.

    Alt det bedste med det hele ❤️

 14. For resten, ift. døren:
  IKEA har nogle ok prismæssigt tilgængelige løsninger med trådløse kontakter (og tilhørende lyskilder).
  Så hvis det på et tidspunkt viser sig at løsningen med gardin alligevel ikke var det du drømte om, kunne det måske give mulighed for alligevel at vende døren uden at skulle til at ændre alle elinstallationer i rummet.

  1. Den har jeg faktisk kigger på, for jeg elsker designet! Men er det mig, der er helt idiot, eller kan man ikke se målene på den, når man indlæser siden på tlf? Der er ingen mål under ‘Mål og specifikationer’ hos mig?

  1. Æv – var forbi Ilva idag og troede lige, jeg kunne nå at mærke den, så juledagene kunne bruges til at summe, men butikken var lukket. Jeg må glæde mig til at se den live til næste år, for 140×200 er perfekt. Tusind tak for hjælpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.