M2023, uge 52

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og mental-minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge: 

1.

Har jeg lagt mig på lur på Marketplace, fordi jeg nu ved, hvad jeg fik i julegave.

Dermed ved jeg også, hvad jeg fortsat mangler af fri-vægte og skiver til min barre herhjemme, og fordi den slags er relativt dyrt at købe fra nyt, kan det godt betale sig at se, om man kan få fingrene i noget brugt. Trods alt er der grænser for, hvor meget man kan ødelægge jern, og da jeg tolker i alle hjørner af Jylland, er der ydermere gode muligheder for at spare fragten.

2.

Sørgede jeg for at få ekspederet resterne fra julefrokosten videre allerede samme dag, som vi havde afholdt den, så chancen for, at maden blev spist og ikke bare smidt ud af andre end mig, steg markant.

3.

Havde jeg faktisk lagt Min Bog frem, så jeg kunne notere, hvor meget, der blev spist til bemeldte julefrokost, status på diverse udendørslys, og om jeg har/havde fået fingrene i et billigt kalenderlys til min specialstage (hvilket stadig er en af de dårligste jule-idéer, jeg til dato har fået) – men jeg har lagt den væk igen uden at skrive noget i den. 

Det leder mig ret fint frem til en pointe, som jeg kommer til at skrive mere om i mit nytårsindlæg, nemlig at 2023 har været skelsættende på mange måder, og at én af dem er, at der for første gang i små 10 år er overskud til at overveje, hvad jeg gerne vil fremadrettet, og ikke bare automat-videreføre det, jeg har gjort de sidste mange år.

I år rystede vi posen ift. menuen til vores julefrokost, julelysene udenfor er et helt nyt set-up, og jeg er ikke sikker på, at vi skal have et kalenderlys til næste år.

Det er indlysende tydeligt (for mig selv i hvert fald), at det er tegn på overskud. Jeg har for første gang i årevis haft så meget ledig kapacitet på maskinen, at jeg kan forholde mig til, hvad jeg gerne vil, og dermed er det ikke længere en nødvendig forudsætning for at overleve og At Gøre Alting Særligt, at jeg bare gør, hvad jeg plejer.

Det betyder, at hele fundamentet nu er nulstillet, og at vi skal til at bygge på herfra. 

———————

Med alt det sagt har vi fulgt M2023 til dørs.

Jeg har brugt lang tid på at spekulere på, hvad jeg synes, det giver mening at gøre i 2024, for jeg vil gerne blive ved med at tale ind i emnet her. Det hjælper mig til at holde fokus, og det er også mit indtryk, at det for mange af jer fungerer godt som fix-punkt og som ugentlig reminder. 

Samtidig sidder jeg selv med fornemmelsen af, at jeg somme tider gentager mig selv. Vi er, helt overordnet, et andet sted som samfund i dag, end vi var i 2018, da jeg startede med at skrive de her indlæg, og vi taler i dag kollektivt langt mere om minimalisme, forbrug og CO2-udledning, end vi gjorde dengang. Derfor er nogle af de erkendelser, jeg gjorde for 5 år siden, i dag overflødige, og meget af det, jeg famlede rundt i, er nu så godt belyst, at mine betragtninger ikke længere er relevante.

Derfor er jeg endt med at beslutte, at jeg kører videre med M20XX-indlæggene, men at jeg ændrer en lille smule på formatet. Det bliver stadig ugentlige indlæg, og fokus bliver nogenlunde, som det hele tiden har været. Men der er nogle nye ideer og greb, jeg gerne vil inkorporere, og som jeg lige har brug for at kunne tænke igennem, om jeg kan få til at give mening. Det er svært med to overbegejstrede lopper om fødderne, så derfor har jeg besluttet, at jeg lige tager den første uge i januar fri, så jeg er sikker på, at jeg får lagt en plan og kommer ordentligt fra land, og så starter vi op i uge 2. 

Jeg håber, at I alle er kommet godt igennem julen, uanset om den var ventet med længsel eller frygt, og at I er klar til at lukke 2023-bogen, og se, hvad 2024 har med. 

Tak for at læse med, for gode input og for altid, uden undtagelse, at holde den gode tone.

Published by

6 Replies to “M2023, uge 52

 1. Jeg læser gladeligt med i disse indlæg og vil glæde mig til at se, hvad dine nye idéer indebærer. Uden at skabe forventningspres er jeg sikker på, at det er noget, det vil give mening. Uanset er dine betragtninger altid læseværdige og informative!
  Tak for en skøn blog, der som ovenfor skrevet altid er læseværdig og informativ! Jeg lærer altid lidt nyt eller får et nyt perspektiv på livet og verden, og det serveres altid med et herligt skud humor. Jeg elsker det!
  Rigtig godt nytår til dig og dine! Må 2024 give dig og jer mere af alt det gode, der har spiret i 2023.

  1. Hvor er du sød, Katrine – tak! Jeg håber, at det nye format kommer til at give mening. Både for mig at skrive, og for jer at læse. Godt nytår:)

 2. Jeg tilslutter mig fuldt ud Katrines kommentar!
  Jeg elsker at læse dine indlæg, både ift indholdet, men i høj grad også for bare at nyde din evne til skriftlig formulering, som bare er 👌👌👌!

 3. Godt nytår fra en “anonym” læser. Forstået på den måde at jeg læser med, men yderst sjældent kommenterer. Selvom vi er i vidt forskellige livssituationer, gør dine indlæg mig klogere på livet – og vores samfund. Du giver mig inspiration til at leve bedre og mere opmærksomt. Tak for det.

  1. Det må være på top 5 over de bedste kommentarer, jeg har fået, Conny. Mere kan man vist ikke drømme om at opnå som helt almindelig blogger. Tusind tak for at skrive det <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.