M2023, uge 51

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og mental-minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg: 

1.

Lavet menuen til årets julefrokost, som skal holdes her. 

Og ligesom jeg ville have gjort, hvis det bare havde været en almindelig sammenkomst, har jeg tjekket min fryser, så jeg får brugt nogle af de ting, jeg har i den, i stedet for at købe ind fra scratch.

Jeg tror, at mange af os, der er 40+ har en form for Emma Gad-brist, hvor vi helt automatisk køber ind fra bunden, når vi laver mad til gæster – men der er jo INTET som helst i vejen for, at man bruger de rester af chorizo, ost eller pesto, man har i fryseren, f.eks. i en tærte.

Der bliver smidt hysteriske mængder af mad ud i julen, og vi har alle sammen traditioner, vi ikke kan fravige, uden at det føles amputeret – men måske man godt kan leve med en julefrokostmenu, der tænker madspild ind, hvis man til gengæld kan få lov at køre fuld mormor d. 24.?

2.

Undladt at købe ind til nytårsaften, udelukkende for ikke at falde i ‘fuck det – vi køber ALTING – og MEGET af det! – nu!’-fælden.

For al emperi her på adressen peger på, at overblikket ryger lige omkring d. 17. december, og at jeg derfor får købt for meget af .. jamen, alting, egentlig.

Samtidig vil der med stor sandsynlighed også være penge at spare, hvis man kan beholde bukserne på til efter d. 26., for butikkerne ved godt, hvad vi skal bruge d. 31.12, og derfor er det ofte mellem jul og nytår, at de gode tilbud bliver smidt efter os.

3.

Bagt boller til juledagen og sørget for at få brugt alle rester af specialmel og kerner.

Koldhæver man en dej, eventuelt med lidt revne gulerødder eller en squash i, så den ikke bliver tør, er det næsten umuligt at fucke den op, så egentlig kan du bare køre din favoritopskrift, og så smide i, hvad der trænger til at blive brugt.

4.

Været badeværelsesskabet igennem, og tjekket op på, hvad jeg mangler af shampo, ansigtscreme og make up.

Sygt mange butikker kører i anledning af julen tilbud, gaveæsker og mængderabat på lige præcis den type produkter, og det er næsten for åndssvagt ikke at stock’e up, hvis man kan se, at man løber tør i løbet af de næste par uger.

——-

Nu er det lige ved at være op over, så tilbage er vist bare at ønske hver eneste af jer en rigtig glædelig jul.

 

Published by

12 Replies to “M2023, uge 51

 1. Glædelig jul 🎄
  Vi har spist mad fra fryseren den sidste uge for at gøre plads til æbleskiver og julerester. Har meget lidt fryser, men der gemmer sig alligevel altid noget, der kan blive til aftensmad.

  1. Det er altid overraskende, hvor lidt det egentlig kræver at skabe noget, der kan kaldes et måltid:)

 2. Rigtig glædelig jul til jer.
  Det er så skønt, at læse med hos dig.
  Selvom jeg sjældent får kommenteret, så er jeg meget taknemmelig for alle de emner du kommer med. Det er lærerigt og berigende at følge med herinde.
  Jeg håber aldrig du stopper.
  Tak

  1. Det var en meget dejlig kommentar at få – tusind tak for dén, og rigtig godt nytår til dig og dine <3

 3. Rigtig glædelig jul! Vi har den 23. tømt køleskabet og serveret “buffet” efter inspiration fra dig – det lyder bare så meget bedre, end når vi kalder det ugens rester 😊

 4. Jeg er med den største fornøjelse ved at gnaske mig gennem din blog fra begyndelsen. Jeg er altså ikke en klam starker, kun en yderst fredelig folkepensionist-dame. Bare så du ikke frygter at have fået kontakt til en øksemorder.

  Du er en skæg kvinde og en dejlig mor. Held & lykke med fremtiden.

 5. Pis. Jeg så lige, at jeg havde skrevet starker og ikke som korrekt stalker. Men godt nytår til os allesammen alligevel.

  1. Jeg læser hen over den slags, når det kommer fra mennesker med gode intentioner. Godt nytår <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.