M2022, uge 7

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

Denne uges M2022-indlæg rammer dig tidligt pga. pkt. 4. På den måde har du i morgen, fredag, hvor du kan nå at ringe/tjekke/gøre noget inden weekenden.

I den forgangne uge:

1.

Skulle vi have været til Luminis på Egeskov Slot med min søster og hendes familie. Billetterne var en julegave, og datoen var aftalt lang tid i forvejen. Men ak – covid, det lille svin, kom og stak to streger i hjulet, og derfor stod jeg fredag med 3 ekstra billetter til lørdag. Min søster og jeg blev enige om, at der nok ikke var meget ide i at ringe derover og forsøge at ændre datoen, eftersom Luminis kun kører en uge, og de fleste børnefamilier godt ved, hvad klokken er slået, når først der er én i hjemmet, der er testet positiv. 

Jeg hev min kammerat og en veninde med i stedet, og selvom det var trælstrælstræls, at vi ikke kunne gennemføre den familietur, som alle ungerne havde glædet sig til, så vi nogle andre gode mennesker og fik brugt to af billetterne, så de i det mindste ikke gik til spilde.

2.

Har jeg tjekket op på ferie, fordi jeg pludselig blev i tvivl om, hvordan det nu lige var med ferie-fridage og den nye ferielov.

Her giver jeg mig selv et gult kort, for som gammel TR burde jeg have kunne huske, at FF-dage er bundet op på overenskomst, og ikke Ferieloven.

Beklageligvis er der ikke en eneste arbejdersgiver for tegnsprogstolke, der i dag har overenskomst, og dermed har vi jo som udgangspunkt ikke ret til dem. Men som på mange andre ikke-overenskomstdækkede arbejdspladser, får vi dem alligevel, men om de bliver tilskrevet efter de gamle ferieregler, så der kommer 5 dage til maj, eller om de kræver 6 eller 9 måneders anciennitet er ikke nedskrevet nogen steder. 

Når jeg gik på jagt efter dem, er det fordi, jeg allerede nu gerne vil have en fornemmelse af, hvor meget ferie, jeg kan holde med børnene til sommer. Hvor vi efter den gamle ferielov havde 5 (6) uger at bruge af, sparer vi nu, som de fleste ved, 2,08 dage op pr. måned, og jeg synes sgu, at det er svært at samle til bunke, fordi der hele tiden kommer en efterårsferie, lidt tvungen julefri og noget påske. Derfor  “sparer jeg op” forstået på den måde, at jeg selv har valgt at betale for de fleste af de fridage, jeg holder og har holdt, fordi jeg bedre kan undvære 3 dages løn hist og pist, end selv at skulle betale for at holde 14 dage fri til sommer.

Og derfor blev det pludselig vigtigt for mig at vide, om jeg får 5 ekstra dage i nakken, fordi det sgu er *lidt* hidsigt at undvære løn for hele dage, når nu andre ting også sparker til økonomien, som f.eks. de kørepenge, jeg ikke får pga. fjerntolkning og hjemmeisolation, elpriserne, der bare har sat kursen mod himlen osv. Derfor ville det være meget fedt med 5 betalte dage, der kan bruges, når vi rammer nogle af alle miniferierne i løbet af foråret.

Nu har jeg skrevet det på min langtids-to-do, så jeg husker at holde øje med, om de kommer, så jeg kan nå at rykke for dem, inden jeg skal bruge dem, hvis de ikke gør. 

3.

Har jeg fået hele 3 forespørgsler på panini-opskrifter fra mennesker, der har en paninigrill, men er helt ideforladte.

Så nu får I lov at hjælpe.

Skriv jeres bedste opskrift(er) enten i kommentarfeltet eller i en mail, så samler jeg dem i et seperat indlæg, så vi alle sammen har et sted at gå hen, når vi mangler inspiration.

4.

Er jeg blevet sådan én, der går op i el, og det skal du også være, for der er MANGE penge at spare.

Det var jeg ikke blevet, hvis ikke min kammerat havde taget mig i kraven, peget venligt men utrolig bestemt på min el-måler og sagt: “Nu får du tjekket op på det der.”

Først blev jeg meget gammel og træt, for det er sgu godt nok ikke nemt at gennemskue, synes jeg. Men jeg fik hentet den app, han talte så forelsket om, og selvom jeg sukkede mig teatralsk hele vejen gennem oprettelsen, fordi den spurgte mig om alt *MULIGT*, endte jeg – som man jo ofte gør – med at blive fanget af det.

I dag har jeg ringet til Norlys og bedt dem flytte mig fra Pulje El til Flex El. Sidstnævnte er den, hvor det betyder noget, hvornår man bruger sine kWh; hvor det f.eks. kan betale sig at tænke over, hvornår man tænder sin opvaskemaskine.

Og jeg *ved* godt, at det lyder skidebesværligt og kedeligt, men hæng lige på to sek. 

For det, jeg lærte, da jeg sad og klikkede rundt på alle mulige hjemmesider var, at godt nok er prisen på din el altid sammensat af alle mulige tal, hvilket gør det virkelig svært at sammenligne. (Jeg bestilte faktisk priser hjem fra andre elselskaber, bare for at se, om jeg kunne).

MEN!

Det, man i hvert fald *kan* sammenligne, er priserne på fast og variabel hos det selskab, man har, og det var her, det blev interessant.

For se her: (Hvis det er svært at se billederne, så find hjemmesiden her)

“Men Linda” siger du så. “El er DYRT nu, så hvis nu prisen er meget højere – så bliver det jo dyrere, end det, der står der?”

Hæng på. For lidt længere nede på siden, kan du se den her graf:

Det er timeprisen for el. Nu. I dag. Hvor det er dyrt. Find den ALLERDYRESTE time. Den er stadig LANGT billigere, end den faste pris.

Jeg blev ved med at tænke, at der måtte være noget, jeg overså, for hvis ét produkt er så indlysende billigere end et andet – hvorfor skulle man så vælge det dyre? Derfor ringede jeg til Norlys og imagine my surprise da den søde unge mand svarede, at jo. Den var god nok. Flex/variabel er stort set altid billigst. “Jamen, hvorfor i alverden har I så det andet produkt??” spurgte jeg vantro (-og kæmpede med at holde fordømmelsen ud af mit tonefald). “Fordi der er nogen, der bliver bange, når noget ikke er fast’” lød svaret. “Og derfor bliver alle som default sat op med den faste pris.”

Jeg skiftede på stedet, for om jeg så har alt, hvad jeg ejer og har af hårde hvidevarer til at køre prime time, så er det STADIG billigere, end det, jeg betaler i dag. Vi bruger lige knap 3000 kWh om året, så med priserne lige nu betyder det for os en årlig besparelse på omkring 1600 kr. 

Norlys har ikke en app (endnu), hvor man kan følge priserne time for time (du kan se det på hjemmesiden), men det er der mange andre selskaber, der har. På den måde kan du helt konkret se, hvornår det er en god ide at starte opvaskemaskinen, og hvornår du skal vente med at tumble tøj. 

Jeg har læst mig frem til, at hårde hvidevarer står for ca. 50% af el-forbruget i en husholdning, så hvis man har det her i baghovedet, og samtidig tænker over sine vaner, er der god mulighed for at trække elregningen betragteligt ned. Jeg slukker f.eks. konsekvent ovnen 10 minutter før, jeg tager maden ud, jeg smider låg på, når jeg koger ting i gryder, og jeg tørrer så vidt muligt tøjet 80% på stativet, og giver det så bare lige det sidste i tørretumbleren, så mine håndklæder ikke føles som karton. 

Så blot en opfordring til at tjekke, om du også kan spare penge ved at skifte til variabel pris gennem den udbyder, du nu har. Evt. kan du tage den samme tur som mig med app’en først (Watts) – hvis du bor til leje, står de fleste af de oplysninger, du skal bruge, på din lejekontrakt. Ender du med at beslutte dig for at skifte udbyder, er der også flere af dem, der tilbyder, at du kan betale månedsvis i stedet for kvartalsvis – og når du køber noget sjovt for alle de penge, du har sparet, så send min kammerat en kærlig tanke. 

Published by

53 Replies to “M2022, uge 7

 1. Panini:
  Pågen javisst-brød
  Grøn pesto eller avocado
  Kyllingepålæg
  Bøffel mozzarella i gavmilde skiver.

 2. Det er lidt mystisk med det el, for jeg spurgte Norlys om præcis det samme for 14 dage siden, og fik at vide, at det ikke kunne betale sig, medmindre jeg havde en elbil jeg kunne lade om natten?

  1. Det giver jo ingen mening; deres egne tal på hjemmesiden viser jo helt tydeligt, at du selv, når det er dyrest sparer næsten 1/3 på en kWh.

 3. Efter at opvaskemaskinen har forstyrret min nattesøvn flere gange, har jeg opgivet, at den kører om natten 🙈

  Og her var planen faktisk en variabel pris oprindeligt, men den faste var billigere hos SEAS-NVE, så jeg bandt mig et år. Så i sommer overgik jeg til variabel pris, hvilket klart var en fejl, da fast sikkert var højest dengang, men med de prisstigninger vi har set siden juli, så ville den formentlig være væsentligt lavere nu.
  Det bør man have med i sine overvejelser. Det samme gælder for variable renter -om man tror på den stiger eller ej..

  I tillæg til punkt 4, så vil jeg gerne minde om, at der er mulighed for at få reduceret elprisen, hvis ens hus har el, som primær opvarmning (jeg ved ikke med lejligheder?). Det kræver dog, at man kontakter sit elselskab.
  Det skal fremgå af ens BBR, at boligen er opvarmet med el.
  Kommunen kan IKKE give en bagud-dateret BBR-meddelse, men den kan bekræfte en tidligere dato eller man kan prøve at bevise skiftet med en gammel regning. Nogle steder skal en blanket udfyldes, den har elselskabet, ikke kommunen.

  Det gælder også sommerhuse, men ikke kolonihavehuse

  1. Der er forskel fra selskab til selskab, både på priser og på binding. Hos Norlys kan jeg skifte med en måneds varsel, så for mig er det ikke specielt farligt at skifte, uanset hvordan udviklingen fortsætter.

   Jeg kan heller ikke holde ud, at min opvaskemaskine kører om natten, men jeg synes faktisk, at grafen meget fint illustrerer, at der netop er langt flere tidspunkter at arbejde med end kun om natten. Jeg havde nemlig også i første omgang forstået det sådan, at det nærmest kun var i nattetimerne, der var noget at hente – men sådan forholder det sig ikke (lærte jeg). Så man er selvfølgelig nødt til at kigge på, hvad ens eget selskab tilbyder, men det er mit indtryk, at der for manges vedkommende kan være ret meget at spare ved bare at forholde sig til det.

 4. Jeg ELSKER du nu går lige så meget op i at spare på strømmen som mig 😍😍

  Lige pt. ligger jeg 22 % under budget!!

  Hilsen den nævenyttige el-spare-finger-prikkede kammerat 🤩

 5. Må jeg anbefale at følge én der er helt nørdet om el og priser? Siden hedder “grønnere elforbrug” og finde på Facebook.

 6. Seas nve app har været med til at vi er gået fra + 5000 kwt i 2018 til 2800 kwt i 2020 og 2580 kwt i 2021, vi kan næppe presse den mere, men en øget bevidsthed om priser og tidspunkter for vask mm har virkelig rykket.
  Og ja, 2018 forbruget var særdeles højt, jeg mistænker den enormt varme sommer for en del af forbruget, da vi bl.a havde blæseren tændt hele tiden.. Desuden har jeg slukket fyret om sommeren de sidste år, det giver også lidt.

  1. Og det vilde er, at det havde man formentlig ikke skænket en tanke, hvis ikke prisen var steget så voldsomt. På den måde er det – ud fra et miljøperspektiv – jo faktisk ret fint, at vi alle sammen får lidt mere incitament til at kigge vores forbrug efter i sømmene. Men som dig tænker jeg også, at der er et nedre forbrug, man ikke kommer under, medmindre man vil spise maden rå og i stearinlysets skær:)

 7. Efter min elregning var doblet i november og december har jeg downloadet Seas Nve appen – og det er nu min yndlingsapp! Jeg kan se kommende døgns priser – OG sammenligne mit forbrug med tidligere. Så nu er der gået SÅ meget sport i at spare på det! Så jeg kan blive helt rasende på mig selv, hvis jeg om morgenen ser, at jeg ikke har fået slukket tv’et på kontakten om aftenen… Men jeg slukker alt, der bare står og hiver lidt strøm, og det har virkelig gjort en forskel – sammenlagt med at jeg udskyder at vaske til de favorable tidspunkter – og så må vasketøjskurven være lidt fyldt indtil da. Og hvis den ikke er langt nok nede, så udskyder jeg (selvfølgelig nemmere at gøre, når man ikke har børn).

  1. Der GÅR nemlig sport i det! Da jeg fik regnet på, hvad vi talte om i kroner og ører, var jeg nær besvimet. Det er virkelig sjældent, at man selv har mulighed for at gøre SÅ stor en økonomisk forskel ved bare at tænke sig lidt om.

   1. Enig! Vi har ikke rigtigt samme økonomiske motivationsfaktor eftersom vi bor til leje og huslejen er inkl. forbrug af både vand, varme og el, men den miljømæssige motivationsfaktor er nu heller ikke at kimse af. På den måde er det jo lidt fedt at vi pludselig er flere, der får øjnene op for det reelle elforbrug, for helt ærligt så er det ikke noget jeg har tænkt videre over før priserne skød i vejret.

 8. Tak til din kammerat og dig! Jeg har lige nu skiftet fra et mindre lokalt selskab med fast pris (her har jeg vasket tøj om natten til ingen nytte!) til Norlys Flex.

 9. Jeg var glad bruger af Barry, hvor man kan nørde helt ud ift sit time-for-time elforbrug. Desværre blev den fleksible elpris alt for høj med alle stigningerne. En billigere løsning er Elforbundet.dk – hvordan måler det op mod Norlys?

  Det er flabet af elselskabet bare automatisk at sætte kunderne til en halvdyr løsning, men selvom der er frit valg på alle hylder, er det jo desværre de færreste danskerne der har interesseret sig for elpriserne frem til nu.

  1. Jeg synes, det bliver utrolig svært at sammenligne priser med andre selskaber, når jeg ikke ved, hvordan min regning ser ud med variabel pris. For der er f.eks. forskel på bindingsperioder, abonnement og de mange små beløb, prisen er sammensat af. Derfor er det her faktisk første led i min plan om at blive klogere på min elregning, for min tanke er, at når jeg får den første regning, der bygger på den variable pris, så har jeg fra samme selskab både en regning med faste priser og variable priser. Så synes jeg, det bliver nemmere at måle op mod andre selskabers tilbud. Jeg hentede fra et, der hed ‘Den glade eltavle’ – de kørte fast pris, men til 94 øre pr- kWh. Det er jo i hvert fald også billigt. Men problemet for mig er, at mange af selskaberne gerne vil tale tilbud over telefon, og det er beløbet simpelthen sammensat af for mange små-beløb til, at jeg kan holde styr på.

   Uanset hvad, så kommer jeg – hvis jeg skifter – til at gå med et selskab, der har en app, fordi det er så meget nemmere at tjekke op på i hverdagen.

 10. Nordpool har også en god app. Den viser prisen i mWh, så man må ikke få et chok når man ser priser over 1000kr (eller 2000kr som det var på visse tidspunkter i december gys). Nordpool er den europæiske “el-børs” eller hvad pokker det nu hedder

  1. Jeg skal også bede om, at Norlys får lavet en app asap. Det er bare 100 gange nemmere at tjekke sådan én, end det er at klikke ind på en hjemmeside.

 11. Tak for endnu et elektrisk los bagi 🙂 Vi har elbil, og på trods af det har vi ikke sat os ind i vores elregning før nu. Nu har jeg brugt et par timer på det, og skal ringe til Norlys som det ALLERFØRSTE i morgen, for vi har fastprisaftale – og det er no-go med en elbil der oplades om natten, så pt. oplader vi om natten til ingen verdens nytte. Skræmmende altså!

  1. Men så er det godt, at du får rykket på det nu <3

   Jeg har meldt mig ind i den fb-gruppe, som Pernille anbefaler lidt længere oppe. Den er jeg allerede meget begejstret for. Måske det var noget for dig også?

 12. Har man el-bil kan man ofte optimere lader (og bil), hvis man indstiller ‘afgangstidspunkt’ i bilen. Så sørger laderen for, at bilen er fuldt lader f.eks 7.30.
  Så lades om natten, fremfor fra det øjeblik, du kommer hjem fra arbejde og sætter laderen til. Og elpriserne er absolut på sit højeste.
  Afhængig af model kan man justere starttidspunkt specifikt til ugedage, hvis man virkelig vil nørde.

 13. Hej Anette,

  Jeg har også kunde hos Barry indtil de nu lukker 🙁
  Har du tjekket https://watts.dk

  Det er lidt samme ide om Barry – App, time afregning osv.

  Appen fra Watts kan bruges af alle men priserne du ser gælder så kun hvis du er kunde der.
  Men forbrug af Kwh er korrekt.

  Vh. Lasse

 14. Melder lige ind med et Panini-tip her mellem al el-snakken: Smør ydersiden med mayo: Tilføjer syre og salt sammen med fedt, og ægget i mayoen giver en sprød(ere) overflade 🙂

  1. Dejligt! Jeg var helt ked af det på paninifolkets vegne, så det er godt med lidt support her😄

   Laver du dem i bagepapirslommer ift rengøring?

 15. Jeg skiftede for ganske kor tynd siden fra variabel til fastpris el hos seas-nve og nu er jeg seriøst i tvivl om det har så god en ide som jeg tænkte på det tidspunkt. Synes virkelig det kan være svært at gætte på om fast vs variabel er billigst i det lange løb – og som der bliver nævnt er der jo så også stor forskel på selskaber. Well, jeg er bundet de næste 5 mdr så kan nok ligeså godt vente med at bekymre mig om det til den tid, kan ikke ændre på det nu.

  Og nu vi er ved det: de samme overvejelser som for el gælder helt for dem af os der har naturgas – det er værd at holde øje med gassen også og undersøge om fast eller variabel er mest fordelagtigt. Jeg halverede min rå gaspris lige nu ved at gå fra variabel til fast – og så giver det selvfølgelig størst besparelse om vinteren og givetvis sætter jeg penge til igen til sommer hvor priserne typisk falder, men så usikkert som det virker lige nu passer det mig godt at vide at min pris i hvert fald ikke kan stige….

  1. Tak for heads up på naturgas. Jeg er godt stødt på det flere steder, hvor jeg har været inde og læse om el, men fordi jeg ikke selv har naturgas, bliver det for abstrakt for mig, så godt, du lige byder ind.

   Ift. el tænker jeg, at jeg, hvis jeg var dig, måske ville kigge lidt på, om det giver mening med SÅ lang en bindingsperiode? Jeg kan skifte fra måned til måned. Det giver lidt bedre mulighed for at udnytte de lave priser ved variabel og skifte, hvis det bliver helt tosset højt.

 16. Tak for tippet om el-priser. Det ser ud til at jeg med mit forbrug og el-selskab kan spare 180 pr. måned ved flex-el, så jeg har skiftet.

 17. Whaaat – maa jeg lige hoere naermere mht den der kommentar om bagepapirslommer om en panini. Er det noget man kan goere for at lette paa rengoeringen (som er det punkt der goer at vi ikke bruger vores panini jern saa meget som vi ellers ville, den er bare saa besvaerlig at goere ren)?? Braender papiret ikke?

  Vores yndlingsopskrift er noget saa kedeligt som skinke, cheddar og tomat, panini broedet smurt med smoer udenpaa.

  1. Ift. bagepapir: bruger det kun i ovn da vi ikke har (og ikke umiddelbart har brug for) panninigrill. Men i ovn kan bagepapir snildt klare højeste temperatur (ca. 275° C). Det bliver hurtigere mørkt der hvor der ikke er madvarer henover. Og mit bud er, at det fungerer på samme måde i en toaster/grill.

  2. Yes – hvis man lige vipper et stykke bagepapir omkring, sparer man rengøringen. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke har regnet på miljøbelastningen på vand/vask kontra bagepapir, men har man apparatet stående og det gør forskellen på, om man bruger det eller ej, så ville jeg klart gå for den.

   Tak for opskrift, som ikke er kedelig men bare en klassiker:)

 18. Byder lige ind på panini debatter med lidt forskellige ideer, som mit panini-jern må lægge stegeflade til: Croissant med god skinke og ost. Den bliver sådan helt flad og sprød og virkelig lækker. Baguette kan også bruges i en snæver vending. Og baguette med brie og friske skiver tomat (og evt et par blade basilikum) fungerer også virkelig godt, når det lige bliver panineret.
  Har en plan om at afprøve den her kombination: Skiver af surdejsbrød smurt med en sennep/mayo blanding på indersiden og med halverede stegte chipolata pølser i, evt med noget syrligt garniture, fx skiver af cornichoner. Og den her: Surdejsbrød smurt med stracchino eller tallegio ost og med god prosciutto og lidt frisk basilikum.
  Jeg eeeelsker panini, det giver virkelig baghjul til leverpostejsmadder…

  1. Jeg var ved at være nervøs for, om mit opskrifts-indlæg skulle bestå af to opskrifter, så godt, du kommer på banen, Marie – tak!:)

 19. You had me at hello!😊 Har længe overvejet at skifte til Elforbundet, som jeg har fået anbefalet, men ikke lige fået det gjort. Nu har jeg så fået kigget nærmere på fast og flex og det tegner samme billede,som hos dig. Men efter at have installeret Watts-appen, så ser det ud til at her og nu prisen alligevel er dyrere end hvad der står ved både flex og fast. Så nu er jeg forvirret!
  Derudover hvis der er nogen, der har regnet det ud og kan forklare mig det: i Watts-appen kan jeg se mit forbrug ned på timebasis, og umiddelbart tror jeg at den sammenligner mit forbrug med samme dato sidste år. I dagtimerne ligger mit forbrug ofte lavere, mens det om natten ligger højere end sidste år, til trods for at vi burde have færre stand-by-apparater mm. Hvad kan det være og hvordan kan man dykke endnu længere ned i hvad der er hvad?!

  1. Hvis du netop er skiftet til Watts, sammenligner den med et estimat, og altså ikke et konkret tal, fordi den ikke har adgang til gamle data fra alle selskaber. Derfor tror jeg ikke, du skal lægge for meget i dét.

   Ift. timeprisen så er den højere, når du ser på den samlede pris, fordi denne indeholder både den rene elpris, transport, moms og afgifter, hvilket er det samme for alle selskaber. Det eneste, du som forbruger har mulighed for at skrue på, er den rene elpris, og derfor er det ofte denne, man kan læse om og sammenligne. Giver det mening?

   1. Det giver mening, tak for svar.
    Dog ser det ud til at watts godt kan hente data fra mit selskab et par år tilbage, så forstår ikke helt hvorfor mit forbrug er større om natten end tidligere…

 20. Kunne man måske få en anbefaling af hvilken paninigrill man skal købe? Lige nu laver jeg toast i ovn og i forhold til elpriser, meget apropros, er det jo noget smartere med en paninigrill. Ved ikke om den vil fungere i en grill, men min favorit er noget a la croque moisure.
  Brød, en osteblanding lavet ef revet ost, er par spsk creme fraiche, en tsk sennep og lidt salt. Og så skiver af tomat og avokado.
  Og hvis man er helt vild med at vaske op: et spejlæg på toppen.

  1. Modtaget – og ja. Selvfølgelig. Det kunne jeg starte opskrifts-indlægget med; det ville give god mening:)

 21. Fantastisk inspirerende post og læsere! Jeg har lige bedt min mand om password til vores el-konto hos OK – til stor overraskelse for ham (og mig selv). Jeg har også hentet Watts-app’en. Økonomi, el, forsikringer, pension og andre “voksenting” har altid virker uoverskueligt for mig at sætte mig ind i. Men nu starter jeg fra en ende af med elforbruget, både af hensyn til miljø og økonomi. Tusind tak for motivation, Linda og I andre 👍

  1. Hvis du nu skulle få lyst til at fortsætte med vand eller varme og han ikke lige er i nærheden, kan du sikkert finde login på betalingsposten i netbank.

  2. Du er mere end velkommen – og jeg kender det. Jeg ville heller ikke have kunne overskue at sætte mig ind i det her, hvis ikke min kammerat havde hjulpet mig igang. Nogle ture kræver bare lige, at andre peger vejen ud, ikke? <3

 22. Tak for el-tippet! Jeg har faktisk gået rundt og troet, at jeg sparede penge ved at vaske tøj udenfor “myldretiden”, fordi jeg ikke lige havde luret det med, at man var nødt til at skifte el-aftale.

  Det har jeg nu gjort pr. i dag, og Norlys-damen sagde: “Vi lader det gælde fra dags dato, for så kan du få gavn af, at strømmen kun koster 70 øre lige nu!” Det var da en glimrende idé – og nu kommer jeg til at nørde for vildt ift., hvornår på døgnet jeg vasker op og vasker tøj (endelig kan det betale sig at være b-menneske!) 🙂

  1. Ej, hvor fedt! Hvor var det sødt af hende <3

   Jeg har gjort det til en vane lige at tjekke morgendagens priser, inden jeg går i seng. Så ved jeg, når jeg står op, hvornår jeg skal lade alle apparater, og hvornår jeg lige skal styre mig lidt:)

 23. Elsker at der bliver nørdet om el. Jeg bor i Norge og har skiftet til noget som hedder Tibber, for heroppe er priserne også helt i taget! Tibber har en dims man kobler til sin måler og så kan man ellers løbe rundt og tænde og slukke for alle tingene og se hvor meget lige den der læselampe trækker. Det er sjovt – og virkelig motiverende for teenagerne når man viser dem hvad de lige har brugt ved at være under bruseren. (For de står der altså lææææænge!!)

  1. Det har jeg faktisk også tænkt på kunne være sjovt. For det ville egentlig være rart konkret at kunne se, hvor man kunne gøre den største forskel ved at ændre vaner. Go Tibber!

 24. Off topic: jeg kan aldrig regne ud, hvilke af dine indlæg der bare sætter kommentarsporet on fire 😂😂😂 (men hvor ER det dejligt, ikke længere at føle sig som den eneste i verden der tjekker apps og sætter timeren til 02:45)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.