M2022, uge 4

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge:

1.

Har jeg ryddet op i mine øreringe. 

Når man er sådan én, der elsker store tørklæder, sker det desværre ofte, at man kommer hjem med én ørering, fordi tørklædet har skubbet så meget til den anden, at den er faldet ud. 

Jeg har et par gange prøvet at smide den tilbageværende, ensomme ørering ud – for så et par uger senere at finde makkeren i en sko, i bilen eller en sømmen af det skyldige tørklæde. Derfor er jeg begyndt at gemme dem lidt, for alle tilfældes skyld.

Men efter flere måneder er det nok ikke sandsynligt at de frafaldne vender hjem, og jeg har derfor erkendt mit nederlag og smidt dem ud. 

Ved samme lejlighed har jeg sat to par designerøreringe til salg på Marketplace; de er uendeligt fine, men jeg får ondt i ørerne af at have dem på. Om nogen vil købe dem, vil vise sig, Ellers ryger de til genbrug. 

2.

Har jeg tømt min grøntsagsskuffe.

Vores lille covid-intermezzo smadrede alle rutiner og (mad)planer, og jeg har for længst glemt, hvad jeg oprindeligt købte ind til. 

Det blev til et par liter ingefærte med mynte og citron, samt en slags tapenade af bagte peberfrugter, løg, hvidløg og chili, som jeg blendede med ristede mandler, brød, olie og lidt sherryeddike. Det blev GODT!

3.

Har vi fået spist op i sjatterne af morgenmadsprodukter.

Børnene har samme forhold til mad, som jeg har til musiknumre: De forelsker sig i noget bestemt, kan KUN spise den ene ting i flere uger – hvorefter de pludselig taber interesseret for det, og nærmest skærer ansigt, når jeg sætter det på bordet. 

Jeg er voldsomt anti-pligt-spisning, og derfor kører vi meget lidt tvang på det område herhjemme. Men de sidste to uger har jeg været kendt som Jernnæven, og jeg har ikke givet mig så meget som en millimenter: Nul nykøb, før bøtterne er tomme. Og her er det jo, at man pludselig begynder at føle, at Nordkorea måske har fat i noget af det rigtige, for nu er der spist op, og vi er klar til nye ernæringsmæssige morgeneventyr.

Published by

21 Replies to “M2022, uge 4

  1. Jeg tror, det er forskelligt, om genbrugsbutikkerne tager imod dem, når de mangler deres makker? Men jeg skal nok huske at spørge en ekstra gang:)

 1. Den der peberfrugt-ting lyder også helt urimeligt god.

  Og så et lille tip: i går opdagede jeg at vi er lykkedes med at bruge al vores tahin, uden at købe nyt. Dumt når man er ved at lave hummus. Men der var både sesamfrø og -olie i skabet så det dryssede jeg i, med løs hånd. Og kørte så det hele lidt ekstra på foodprocessoren. Og den metode tror jeg bare bliver default fra nu.

  1. Det vil jeg prøve næste gang; det lyder som noget, der kunne gøre noget godt for konsistensen også?

 2. Apropos morgenmad og et tip til at undgå madspild i lillebitte-skala: jeg gemmer de sidste støvede/maste rester cornflakes fra bunden af pakken og samler sammen fra 3-4 pakkercornflakes, og bruger dem så til at lave panerede kyllingestykker, som en slags nuggets med ægte kylling! 😉

  1. Det er smart, Lone!
   Så har man også en slags tæller for hvornår det er tid til nuggets/fried chicken.

  2. Jeg ELSKER de der små-ting, fordi de for mig er beviset på, hvor integreret tankengangen om at undgå spild er blevet. Tak for en god ide.

 3. Hvis man kan overkomme det ocd-mæssigt og har flere huller i ørene, så er det faktisk ret moderne med forskellige slags øreringe sat sammen. Jeg har også mistet pga. halstørklæder og er begyndt at bruge dem sammen med de øreringe, jeg har fået i gave – og som kun sælges i ét stk. (Stine A og Jane König – jeg kigger på jer)

 4. Et tip til at få øreringene til at blive siddende: Brug små gummidutter. Man kan ikke se eller mærke dem, og de koster nærmest ingenting. En hurtig google på ‘øreringe dutter’ giver masser af forslag. Tror ikke jeg har mistet en eneste siden, jeg konsekvent begyndte at bruge dutterne.

  1. Jeg har faktisk til et par af mine øreringe, men det er som om, de er for små, så jeg er lige ved at bøje stilken, når jeg trækker dem på. Jeg har aldrig tænkt på, at man kunne få dem i andre versioner – det skal jeg klart have tjekket. Tak❤️

 5. Nå, men jeg tjekker bare lige ind for at sige, at jeg helt enig i, at den de fastelavnsboller du linkede til ER verdens bedste. Ikke at der ikke kom en smule fyld på pladen, men det var altså ikke opskriftens skyld. Så vældig mange tak! Også fra mine kolleger, som blev udsat for dem

  1. Det er jeg godt nok glad for at høre, Hanne. Tak for tilbagemeldingen.

   Jeg har tænkt mig at teste lidt forskelligt fyld den næste måneds tid – bare for lige at stressteste sammensvejsningen😊

   1. Hele hemmeligheden ligger – som altid i æltningen og udrulningen. Min var helt perfekt klistret.
    Tænker marcipan, remonce eller frugtkompot også kunne gå. Eller kartoffelmos og bacontern 🤣

  2. De er også testet med stor succes her. Jeg tilsatte lidt kardemomme til dejen, og brugte en helt normal hindbærmarmelade og en tyk vanillecreme. Det blev i med undtagelse af et par stykker, som vist bare var rullet lidt for tyndt ud. Det er første gang i mange år jeg har bagt fastelavnsboller, tak for tippet.

   1. Jeg har helt VILD optur over, at det her er lykkedes for så mange af os – det er sgu da news you can use, så:-D

 6. Linda, hvor jeg elsker dine indlæg og kommentarsporet. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har tabt en ørering, spiser aldrig cornflakes og kunne ikke drømme om at bage (eller spise) fastelavnsboller. Alligevel har jeg hygget mig gevaldigt og følt mig beriget med ny viden ved at læse med, stort karma-kram herfra 🥰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.