Fart, frihed og et enkelt spørgsmål

Føj, hvor der har været pres på den sidste uge. Det tolkefirma, jeg er ansat i, har overtaget fjerntolketjenesten (minder lidt om tolkning over Skype), og vi er to tolke, der har fået et par faste vagter hver.

Jeg har fjerntolket siden jeg blev færdiguddannet – hvilket i mandags var 20 år siden… – så selve tolkedelen er jeg ok-fortrolig med. Men teknikken og de programmer, man bruger,  ændrer sig nærmest årligt, og derfor er man lige nødt til at skulle have et brush up på dén del. 

Jeg har fået studie herhjemme, men fordi fjerntolkning blev lagt i et udbud, der var så ringe, at ingen firmaer bød ind, er det her en aftale, der er kommet i stand i 11. time, og ALT er foregået på hælene. Nye computer, der ikke ville sættes op, afhentning af udstyr, der landede, lige som jeg havde fået covid, skærme (til at sætte bag min stol, så alle ikke kan kigge lige ind i 80% af mit hjem) der ikke er kommet, personalemøde, workshop i København og test af udstyr, samtidig med, at de almindelige tolkeopgaver i marken skulle løses.

Jeg har mit andet forkølelsessår på 14 dage.

Hvilket er ekstra fedt, når man skal transmitteres ud i fuld HD til flere hundrede mennesker.

Samtidig spekulerer jeg meget på, hvad afskaffelsen af alle restriktioner kommer til at betyde. Min frygt er, at vi får kunstigt lave tal, fordi folk laver en don’t ask, don’t tell, hvis de mærker lidt kriller i halsen.

Ikke fordi jeg tror, at folk er svin, men fordi alle på arbejdsmarkedet er spændt til bristepunktet efter 3 år med Hej Chef – det er Chris. Jeg tror simpelthen, at folk føler sig så sårbare, at de fravælger testen, og siger til sig selv, at det nok bare er en almindelig forkølelse. For efter at have siddet indenfor så længe, som vi har, er der jo heller ikke rigtigt nogen, der har noget immunforsvar tilbage at prale med, så vi kan formentlig alle sammen glæde os til lidt almindelige halsbetændelser, forkølelser plus det løse. Og skal man ikke bruge et corona-pas, er det svært at se incitamentet til at stå timevis i kø for at lade sig teste, hvis man føler sig presset på jobbet elller ikke har sårbare tæt på. Og fordi jeg kommer så utroligt mange steder, som jeg gør, så kan jeg godt være lidt bekymret for, hvad jeg får med hjem til f.eks. min far, som virkelig, virkelig helst ikke skal smittes.

Så nye arbejdsopgaver og nye betingelser fylder meget i disse uger, og med Antons udredning lige om hjørnet, har der ikke været overskud til at tænke på ret meget andet. 

En enkelt tanke har dog meldt sig, som jeg gerne vil høre jeres mening omkring: 

Jeg har i fredags signet op på Podimo; udelukkende fordi Her Går Det Godt rykkede derover. Jeg synes brugerfladen er træls, og der er noget ved hele formatet, der irriterer mig. Men. Vi har før snakket om, hvad det ville kræve at leve af at blogge/være influencer i Danmark, og jeg bliver ved med at nå frem til, at en løsning i stil med Podimo faktisk ville være det mest optimale. Et forum, hvor folk betaler for at være tilmeldt, og så får adgang til alle de blogs, der nu pludselig ikke skal plugge tæpper, slanke-te og cykelhjelme for at tjene penge. Derfor synes jeg egentlig ikke, at jeg kan tillade mig at være så meget modstander af platformen, som jeg instinktivt er, og under alle omstændigheder ville jeg, podcast-wise, følge Peter og Esben hele vejen, uanset om de valgte Podimo, Sportify, Patreon eller en suspekt russisk platform, der med sikkerhed ville misbruge mine data.

Men nu kommer vi så til mit spørgsmål: For vil I gerne have anbefalinger af de podcast, jeg finder derovre? Jeg er virkelig i tvivl, for på den ene side ville jeg være ked af at skabe et behov ved på den måde at lave skjult reklame.

Omvendt vil jeg jo selv rigtig gerne have anbefalinger til serier på Netflix og HBO, som også er betalingstjenester.

Kunne det være en løsning, at jeg, når/hvis jeg anbefaler, skriver (PODIMO) efter navnet på podcasten, så man på forhånd ved, om man vil læse den?

Lad mig høre, hvad I tænker.

Published by

39 Replies to “Fart, frihed og et enkelt spørgsmål

 1. Jeg fulgte dem som et andet får, og vil derfor gerne have anbefalinger fra den anden side 🙂
  Jeg ser flere steder, hvor der anbefales serier osv, hvor der netop skrives i parentes hvilke streamingtjenester, den pågældende serie, film eller lignende tilbydes på. Så mon ikke en tilsvarende løsning ville være acceptabelt? 🙂

 2. Skriv endelig flere podcast-anbefalinger, er på din anbefaling ved sidste afsnit af ‘Sweet Bobby’, som vitterlig er en vanvittig og tankevækkende historie. Og ja, tilføj gerne et PODIMO, så os uden er advaret, men måske bliver fristet til melde os ind:-) Håber, du får styr på udredning, nye arbejdsopgaver og forkølelsessår!

  1. Den er helt vanvittig!

   Jeg smider dem på – så har I også et vandhul, hvis I får tørlagt de andre:)

 3. Jeg siger ja tak til anbefalinger på Podimo 👍🏼 Og god ide at lige notere det bagefter.

  Ps fra en fellow forkølelsessårstype, så kan jeg varmt anbefale Longo vital. Den røde. Jeg ved ikke om den virker på bagkant, men jeg tager gerne et tilskud en uge eller 14 før, jeg ved, der kommer en stresset periode, hvor jeg bliver lidt underdrejet.

  1. Super tip – det vil jeg prøve. For efter en lang pause fra de små sataner er det, som om de pludselig har fået øje på mig igen.

 4. Sitter med Signe Lindkvist og Iben Hjejle. Hyggelig, tager både aktuelle og skæve emner op.

  Historiepodcasten med Katrine og Marie, henholdsvis historiker og arkæolog. Meget humoristisk og spændende.

  Mads og A-holdet giver vist sig selv.

 5. Ja tak til anbefalinger.
  Jeg fulgte selvfølgelig også med over.
  Betaling for diverse streaming, inkl. podcasts, er kommet for at blive. Ally er en ny spiller på markedet, og på et eller andet tidspunkt, begynder folk også at anbefale derfra.
  God ide med PODIMO benævnelsen. Det er jo bare ligesom når andre anbefaler noget på HBO eller Netflix. Så ved man, hvor man skal lede og om det er en anbefaling man gider læse.

 6. Jeg har været på Podimo længe, så har efterhånden vænnet mig til den. Derfor nyder jeg bare at HGDG nu ligger i samme feed og ikke i en anden tjeneste. Derfor Ja tak til anbefalinger 🙂

 7. Ja tak til anbefalinger ❤️
  Og som flere andre skriver, er det jo det samme mange andre gør, når de anbefaler serier på andre streamingtjenester.

  Tænker vi bare skal vænne os til, at lyd ligesom tv er noget som vi skal betale for. Men sjovt så meget protest der er ift at betale for lyd fra mange som sikker gladeligt har Viaplay eller andet betalingstv

  Tænkte for øvrigt instinktivt på dig da de offentliggjorde at de rykkede til Podimo. Og troede faktisk lige til at starte med at det var en joke, da de tidligere har slået sig op på ikke at være bag betalingsmur, men har fuld respekt for deres valg – for selvfølgelig skal de aflønnes for deres arbejde.

  1. Det tror jeg nemlig, at du har fuldstændig ret i. Vi er vante til, at det hele er gratis tilgængeligt, når vi snakker podcasts, og derfor stritter vi imod, når det begynder at koste.

   Jeg har Patreon på et par amerikanske podcasts, jeg følger, og egentlig havde jeg håbet, at det var den vej, de ville gå, hvis de skulle tjene på det. Men nu er det, som det er, og jeg har tænkt mig at vride den platform for alt, hvad den har af podcasts:-D

 8. Hmm har det lidt blandet, men ja hvis du skriver det.
  Mht covid: jeg er virkelig også nervøs for at restriktioner om mundbind og test er væk. Nogle folk er i forvejen ret ligeglade og nu kan de så handle med covid i udbrud uden mundbind – hej smittestigning (og ja det gør folk, min underbo valfartede i Føtex flere gange daglig mens han var smittet – selvom vi tilbød at handle og han er ikke den eneste. Og nu ville han så gøre det uden mundbind 🤯). Gider bare ikke smittes fordi folk går ud blandt andre smittet.

  1. Jeg er mest bekymret for overblikket; at en ny mutation når at få for godt fat, inden vi opdager det, fordi der går lidt sjusk og hverdag i (manglen på) at lade sig teste. Hvordan pokker vil man monitorere?? Det forstår jeg ikke.

   1. Spildevandsprøver, har jeg lært i nyhederne i dag … Det gjorde de vist også under seneste periode uden krav om coronapas

 9. Vi har overhovedet ikke samme smag i podcasts (jeg tør slet ikke høre krimi 😱😅) så det er ikke for min skyld du skal anbefale. Men det er en fin løsning at skrive bagved at det koster, så kan man jo selv vælge om man gider smide penge efter det 🙂

 10. Må anbefale decubal lips & dry spots balm til forkølelsessår. Den virker både forebyggende, men skulle der komme en lille satan alligevel, så bliver det aldrig til desideret sår, som jo gør SÅ stjerneondt og dræner

  1. Fedt! Jeg har lige tjekket op på den, og den kan faktisk måske også hjælpe med nogle små, irriterende tørre pletter, jeg får, når det er så koldt. Tak for heads up.

 11. Altså, jeg er helst fri for podcast-anbefalinger der koster penge, men det er jo så selvfølgelig fordi jeg alligevel ikke har råd til at lytte til dem 🙂
  måske kunne du skrive FØRST hvilken lytterflade den udbydes på, så er jeg og de andre som ikke kan lytte med, fri for at bruge mere tid på den. Det er altid så irriterende at læse en fed anmeldelse, for så til allersidst i nederste, skjulte venstre hjørne at finde ud af at den er fra feks. OBH 🙃

  1. Hej Stine😃

   Jeg tror, du har læst hen over en linje, for det er lige præcis det, jeg forslår😊

 12. Jeg elsker Podimo, og de er ret hurtige med nye lydbøger. Hvis ikke den allerede er på din liste, så vil jeg varmt anbefale “Kvinde kend din historie”.

 13. Klø på!
  Vi anbefaler hvertfald selv alt hvad vi kan lide – usponsoreret – inde ved os, og uundgåeligt koster noget af det penge eller entré, selvom vi ofte har meget budgetvenlige og gratis ideer til fx oplevelser/bøger der kan læses og lyttes via biblo, ude at hænge, eller biograf film der vil kunne lejes kort efter for det halve💕 Men noget koster jo altså bare, og du er superbetænksom i den retning, og det er også virkelh sejt.
  Vi gør os dog umage med at pointere at der er en pris, og at det ikké er reklame, men slet og ret en anbefaling. Den vej, plejer vi heldigvis at høste ros for og er sikker på folk kan værdsætte det, også selvom de prioriterer (nødsaget eller ej) deres penge til andre ting☺️. Nogle bliver sikkert også inspireret og får lyst til at se nærmere på det, efter dine anmeldelser, og så ender de jo med at støtte nogle dygtige mennesker.

  God dag❣️

  A

  1. Gode pointer – jeg fornemmer også i kommentarfeltet her, at de fleste er positivt stemte.

   God dag til dig og jer også <3

 14. Jeg vil gerne komme med en anbefaling (og samtidig vil jeg gerne høre om jeg er den eneste under 60 år som lytter til den podcast). 4. Division på P1. De snakker gang på gang om at deres kernelyttere er kvinder 60+. Jeg er kvinde 30+ og den er en af mine favorit-“nyheds”-podcasts.

  1. Den ser STRÅLENDE ud – jeg kaster mig fluks over den. Så er vi i hvert fald to, der trækker gennemsnitsalderen lidt ned:)

 15. Jeg har haft Podimo abonnement i et år, og havde pga økonomiske årsager beslutter at stoppe det. Fik det bare gjort for sent – typisk. Jeg tænker jeg så må lytte til alt jeg kan, for at få noget for pengene. Så kom endelig med anbefalinger 😊
  Jeg har tit tænkt med dine tidligere anbefalinger at det var på Spotify, som jeg ikke har abonnement på… Men måske det har været gratis podcast du har anbefalet? Sikke en jungle for en midaldrende kvinde.
  Jeg vil sige, som en anden skrev, Podimo har super mange gode helt nye bøger man kan lytte til. Kan varmt anbefale Hvide blomster af Sissel Jo Gazan og Syng levende og døde, syng af Jesmyn Ward. Fantastisk bog.
  Podcasten Hvad gør vi nu, med parterapeuten Jette Simon er så fin, også selvom man ikke umiddelbart er interesseret i parterapi. Men hvis man bare synes det er skønt at lytte til en dygtig terapeut der virkelig formår at se og forstå se mennesker hun sidder over for.

  1. Alt, hvad jeg indtil nu har anbefalet, ligger gratis på Apples podcasttjeneste. Mange af dem er at finde på flere af de gratis platforme, så der er masser at kaste sig over:)

    1. Nejnej! For nu kommer der jo en masse NYE anbefalinger, så du kan vride det HELE ud af dit abonnement:-D

 16. Jeg synes i hvert fald at både Adam Holm og hans skiftende medværter, samt de gæster de har med, gør mig klogere på kunst, kultur, politik og hvad de ellers har med.. og ofte på en sjov måde.

 17. Hvis man er til TV-serien Klovn, er ‘Klovn Podcast’ med Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely imo VIRKELIG sjov. Jeg har flere gange taget mig selv i at grine højt som en anden lunitic på cyklen, mens jeg hørte den.

 18. Hvis man strikker, er “Mens vi strikker” en dejlig podcastserie med Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg. De strikkerm drikker, spiller hjemmelavde jingler og taler om alt mellem himmel og jord og har gæster. Og alt kredser om strikning. Og det er godt. “Kvinde kend din historie” er også en virkelig god og vigtig podcast.

  1. Det lyder virkelig hyggeligt. Jeg strikker ikke (pt), men den skal stadig have et skud. Jeg synes ofte, at podcasts bliver sat i båse, der er for smalle og små. Segmentmæssigt er jeg jo f.eks. helt uden for nummer ift. Her Går Det Godt. Så stort set alt, hvad I anbefaler får et lyt, og så sorterer jeg derfra. Tak for det.

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.