M2022, uge 36

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge:

1.

Har jeg snappet et par forskellige instanser/butikker i haserne.

Første offer var lægemiddelstyrelsen/egen læge. 

Tilbage i april fik vi for første gang Melatonin på recept til Anton – hvilket viste sig at koste ca. 5 gange så meget, som når man køber det på nettet, og det er “desværre ikke tilskudsberettiget.” Jeg spurgte på apoteket, om man så bare betaler ved kasse 1 og lever med det, men ekspedienten kunne oplyse, at man kan søge refusion hos lægemiddelstyrelsen, uden dog at kunne svare på, hvem ‘man’ i dette tilfælde er. 

Jeg skrev til egen læge, som svarede, at det normalt er den psykiater, der har udskrevet, der skal søge, men at hun ville gøre det for mig. Jeg ventede. Og ventede. Og solen stod op og gik ned og stod op igen, og foråret blev til sommer, som begyndte at gå på hæld, uden at jeg hørte mere. 

Jeg prikkede derfor i forrige uge egen læge på skulderen igen, og ved et *utroligt* tilfælde havde hun netop fået svar dagen før..

Svaret bestod i et afslag, fordi ‘følgende spørgsmål ikke er besvaret’ og herunder en myriade af spørgsmål, der alle sammen *er* besvarede på børnepsyk. 

Jeg ringede til børnepsyk., som ikke kunne hjælpe, fordi ‘han er afsluttet her’. Så blev jeg sgu lidt træt og gammel og spurgte i telefonen, hvad hun og de syntes, at jeg skulle gøre. De ville undersøge det.

Og denne gang holdt de ord. Sgu. Så efter et par timer ringede hun retur med beskeden om, at psykiateren ville søge for mig, og et par dage senere landede der et brev i min postkasse om, at jeg kunne henvende mig på det apotek, jeg havde købt Melatoninen på, og få 173,10 kr. retur. 

Timelønnen i det her projekt er jo nærmest kinesisk, men jeg bliver bare så afsindig træt af de her sorte huller i systemet, at det bliver en besættelse for mig at gå linen ud. 

2.

Og fordi jeg nu var i dét hjørne, besluttede jeg mig for at tjekke, om de erstatningsvarer, jeg har takket nej til ved afhentning hos Bilka To Go faktisk blev fratrukket min faktura.

Og jeg ved det godt: Man bør tjekke sine bon’er, sådan helt generelt, men jeg får det bare ikke altid gjort. Måske fordi jeg kommer udenom det sædvanlige bøvl med forkerte priser, når jeg bruger to go, fordi jeg ikke, som det kan ske i butikken, kan komme til at tage en forkert vare, der ikke er med i tilbuddet. 

Men to gange på en uge var jeg trukket for varer, jeg havde sagt nej til, kunne jeg se, hvilket jo ikke er i orden.

Jeg har brugt længere tid på det, end jeg egentlig gider, men igen: Når først jeg ser mig gal på noget, så har jeg svært ved at slippe det. Derfor har jeg nu fået mine 108,75 kr. retur, og jeg har sendt et forslag til BTG om at indføre et system, så man, *inden* man henter varerne, kan vinge af, hvad man ikke ønsker af erstatningsvarer.

(Til de garvede Bilka to go’ere: Jeg ved godt, at man under de enkelte varer kan notere, at man ikke ønsker dem erstattet, og det har jeg gjort ved de faste varer, jeg køber. Det, jeg her bøvler med, er, når en enkeltvare, jeg kun køber engang imellem, er udsolgt og erstatningen er helt håbløs).

3.

Har jeg ringet til det teleselskab, hvor jeg har abonnement til børnenes mobiltelefoner og spurgt, om de har et abonnement til de GPS-ure, jeg skrev om i sidste uge. For når man køber det ur, vi har valgt, så kommer det med abonnement, man kan aktivere med det samme, men det er DYRT. 69/79 kr. pr. måned, afhængigt af, om man vælger et halvt eller et helt år.

Jeg har for længst lært, at hvis man vil undersøge muligheden for at spare på noget, så skal man kontakte dem, der har noget at vinde ved at kunne sælge et alternativ, for de ved præcis, hvor og hvordan de kan få foden indenfor. 

Defor kontaktede jeg dem, vi har i forvejen – og de kan lave det til 29 kr. i måneden. 

Haps og tak.

Published by

13 Replies to “M2022, uge 36

 1. GPS ure? Har lige scrollet de sidste par uger og kan ikke finde det, men super interesseret om dine erfaringer, kan du pege på indlægget?

   1. Ca. alt 🙂 tænker det supplement til tlf, så abonnement skal også ses i det lys.. Masser af spørgsmål. hvor meget bruger i opkaldsfunktion, hvordan er kvaliteten af jeres ure, er de ok stabile til (børne) sport. Giver det incitament til mere bevægelse eller hvad er børnene særligt glade for at bruge ( kommer jo an på hvilken funktion urene er indkøbt til at have hos jer)

    Mine børn er meget interesserede i at få et men jeg har været lidt tilbageholdende fordi jeg ikke helt forstår why #boomer

    Måske til den 5 årige istedet for en telefon 🤔

    1. Altså, nu er de jo stadig rimelig nye, men jeg vil gerne prøve at svare så godt, jeg kan:)

     Vi har primært anskaffet dem, fordi Anton somme tider bliver væk. Han bliver større og vil gerne færdes selv, men når noget uforudset opstår (f.eks. hvis han møder nogen, han kender, eller hvis der er vejarbejde og han derfor skal en anden vej, end den han plejer at bruge), så er det umuligt at forudsige, hvad han gør. Måske går han hjem, måske går han tilbage til der, hvor han kom fra. Måske går han hen, hvor vi havde mødested, da vi var på stedet sidst. Det har de sidste år betydet, at vi har brugt uforholdsmæssigt lang tid på at lede efter ham og hinanden og det er utrygt. Han har en telefon, men han har ikke meget tøj med lommer, og derfor har han den sjældent med.

     Den lille er en socialpapegøje af rang, og ift. hende er det rart, at jeg kan få fat i hende og spørge, hvor hun er, hvis hende og en legekammerat er igang. Ligeledes er det for mig rigtig rart at kunne ringe og spørge hende, om hun vil med hjem fra SFO’en nu, eller om en time. Det ved jeg, at der er mange holdninger til, men hvis jeg sammenligner med mig selv, så afhænger det jo også af formen på dagen, om jeg har lyst til at hænge ud med mine venner i 2 eller 6 timer, og jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være anderledes for hende.

     Begge mine er meget begejstrede for skridttællerfunktionen, og jeg forestiller mig også, at lommelygtefunktionen bliver noget, de bliver glade for.

     Ift. opkaldskvalitet er den klart dårligere end en mobil, hvilket gør det svært at høre noget, hvis man f.eks. ringer til dem, når de er et sted, hvor der er meget baggrundsstøj.

     Når man er vant til en mobil, er der også nogle irritationsmomenter, f.eks. at de ikke kan skrive til folk, som enten ikke har appen installeret, eller som selv har et ur. Ift. Anton på 11 er det også træls, at han ikke på uret kan slå skole-mode fra; det er kun mig, der kan gøre det på app’en. Det synes jeg er træls, for jeg ville gerne kunne gøre den lydløs i skolen, men hvor det stadig er muligt for ham at ringe til mig, hvis han får brug for det.

     Jeg synes klart, at fordelene opvejer ulemperne. Ikke mindst fordi de har uret på, og man derfor kan få fat i dem, når man har brug for det (hvor jeg oplever, at de lægger mobilen i tasken, og derefter glemmer alt om den). Men jeg tror, at man vil føle større udbytte, hvis man anskaffer det som en slags ‘første mobil’ frem for at købe det, når man har vænnet sig til de funktioner, en ægte mobil har.

     1. Anton kan ringe til dig selvom der er skolemodus på. Så skal han blot foretage et “nødopkald” Det gøres ved at holde slukknappen i siden inde et pat sekunder. Hvor har du fået abonnement til 29 kroner henne? Hos Telmore by any chance?

     2. Ah, ja! Perfekt. Tak <3

      Nej, det er ved dem, der hedder Greentel, vi har ab. på både telefoner og ure. Jeg har YouSee på alt, hvad vi ellers har, men Greentel kunne gøre det billigere, og egentlig kan jeg meget godt lide, at børnenes afregnes seperat, fordi det får mig til, måned for måned, at forholde mig til, om de stadig har det rigtige produkt. Det synes jeg giver mening, fordi deres behov ændrer sig markant mere, end mit gør.

 2. Jeg elsker at læse din ugentlig opgørelse over livets – meget ofte desværre – modgang. Du er en kilde til inspiration at man simpelthen ikke skal finde sig i noget p…
  Jeg er også ligesom dig en arrig terrier der kan bide sig fast, selvom alle andre omkring mig råber: brug dog pyt-knappen. Men nogen gange er det bare nok! Specielt hvis det omhandler dem vi har kære.
  Du er så ualmindelig sej!

 3. Bilka skal endelig give mig forkerte erstatningsvarer, for jeg har fået pengene retur hver gang jeg har henvendt mig til kundeservice. Og det er hver evig eneste gang, for min Bilka leverer aldrig præcis det, jeg har bestilt.

  1. Ret skal også være ret: Jeg har aldrig oplevet, at de har stillet sig på bagbenene. Det, der her var problemet var, at ingen helt vidste, hvor problemet var opstået, og det tog noget tid at få fundet frem til fejlene. Så ift. til enkelte servicemedarbejder har jeg også kun ros <3

 4. Må jeg spørge, hvilke spørgsmål det var de ikke mente var besvarede, i forhold til refusion af udgiften til Melatonin?
  Min søn er nemlig også udredt på Psyk (afsluttet), diagnosticeret med autisme, ocd og angst og få udskrevet Melatonin hos egen læge. Det føles som en kæmpe udgift! Så jeg er meget interesseret i evt at kunne få refunderet dette, men vores læge er ikke voldsomt samarbejdsvilling, så jeg vil lige høre om det bare er spild af tid af mig at prøve…

  1. De havde sendt en liste med spørgsmål retur til egen læge; alt sammen spørgsmål, som vi havde besvaret enten gennem udfyldelse af søvnskemaet (som vi skulle udfylde for at få melatonin) eller via diagnosen (atypisk søvnforstyrrelse).

   Jeg synes, du skal skrive til egen læge og bede ham søge. Hvis det er ham, der udskriver, er det ham, der skal søge – der er ikke noget at rafle om. Stritter han imod, beder du om aktindsigt, for der er ingen undskyldning; han kan bare vedhæfte den del af journalen, der ligger til grund for, at din søn overhovedet kan få melatonin.

   Når alt det er sagt, så vil jeg bare nævne, at jeg bestiller fra Holland. Når tilskuddet herhjemme er fratrukket, betaler jeg (for dem på recept) 90 kr. for 30 stk. 3 mg’s tabletter. Når jeg bestiller ved Swanson Europe, kan jeg få 120 stk. 10 mg. for næsten det samme. Det er et holdningsspørgsmål, om man vil bestille fra udlandet, så jeg advokerer ikke for hverken det ene eller det andet. Jeg lægger bare oplysningen her; så kan du gøre med den, hvad du finder bedst. <3

   1. Jeg indskyder lige en bemærkning: Det er ulovligt at få sendt melatonin fra et land uden for EU/EØS.
    Jeg købte i en lang periode fra USA, blev nakket i tolden, og fik et advarselbrev fra lægemiddelstyrelsen.
    Så så længe det er afsendt fra EU, er der ingen kø på isen.

    1. Yes – true. Jeg tror egentlig kun, at jeg har oplevet, at det regulerer sig selv? Når jeg har forsøgt at bestille fra USA (fordi jeg bestiller fra et firma, der har både en europæisk og en amerikansk side, og jeg somme tider, når det går lidt hurtigt, ryger ind på den forkerte), så kan jeg ikke få lov at tjekke ud ved kassen, så jeg havde faktisk troet, at de bare havde lagt en generel spærring ind. Men godt du siger det – det ville være en træls fælde at gå i <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.