M2022, uge 30

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge:

1.

Har jeg prøvet at købe 25 stof-rondeller for at se, om de opfører sig anderledes end de strikkede, jeg har.

Jeg har nævnt de strikkede rondeller før, og de har nu holdt fanen højt i 25 måneder, hvilket betyder, at jeg har skånet miljøet for 45 pakker almindelige vatrondeller.

Så langt, så godt. 

Men i takt med, at de bliver slidte af brug og vask, suger bomuldsgarnet bedre og bedre – og det betyder, at jeg bruger mere og mere af de forskellige renseprodukter, jeg anvender dem til. Jeg har aldrig fået det til at fungere med eyemakeup-remover i væskeform, men har været nødt til at bruge dem, der har konsistens som lotion, og det er der for så vidt ikke noget galt i.

Problemet er, at hvor du ikke kan sparke dig frem for de helt flydende makeupfjernere, når du er ude at handle, så er der væsentligt længere mellem de butikker, der har et lotion-alternativ på hylden. Og jeg vil gerne væk fra at have produkter, hvor jeg KUN kan bruge det, en bestemt kæde forhandler, for det giver ekstra kørsel, samt begrænsede muligheder for at købe på tilbud – og så giver det ofte anledning til impulskøb, for ‘nu hvor jeg alligevel er her..’

Men nu har jeg i en håndarbejdsgruppe købt 25 stofrondeller for at teste, om de er bedre. Jeg bad om nogle, der bare var syet af rester, så nu er mit aftenafrensningsritual diffet op med camouflage, pelikaner og noget, jeg tror er Marvel-helte.

2.

Har jeg opdaget, hvor godt HELT almindelige tebreve i koldt vand eller dansk vand er. Og her føler jeg mig faktisk lidt som en idiot, for jeg er én af dem, der er hoppet i fælden og har købt særlige tebreve til koldt vand.

Big mistake. Big. Huge. 

De almindelige er MEGET bedre. De afgiver væsentligt mindre farve og aroma end de Ganske Særlige (jeg gider ikke, når det smager af saftevand), og til min store overraskelse kan man pludselig smage mange af de ingredienser, pakkerne hævder, at teerne indeholder, men som – i hvert fald i min mund – forsvinder ved 90 grader.

Jeg har indtil videre kun set opskrifter på iste, der angav, at teen skulle laves fra bunden og herfra køles af, hvilket jeg ikke har tålmodighed til, og derfor aldrig har gjort. Men det her? Dét er godt – og så får jeg drukket noget af al den gode te, der ellers bare står i skabet her i sommermånederne og taber smag. 

3.

Har jeg købt en pakke bleposer i Rema (5 kr. for 3 ruller à 15 stk.)

Når vi er på tur, har jeg altid en pose med til affald, og fordi både poser og ruller her er helt små, passer de PERFEKT i tasken, og man spilder ikke en almindelig affaldspose på et æbleskrog, en halvtom juicebrik og indpakningen fra en kiks.

PS: Til de nye, der kigger indenfor: Hvis man gerne vil prikkes på skulderen, når der er nye indlæg på bloggen, kan man like bloggens fb-side. Her poster jeg et heads up, når der er nyt, og det er det eneste, siden bruges til.

Published by

26 Replies to “M2022, uge 30

 1. Bleposerne fra Rema er også ganske glimrende som hundeposer.

  Alm. hundeposer i samme størrelse koster en del mere og de billigste hundeposer er typisk i en størrelse, der er trælse at have med i lommen.

 2. Jeg er kommet omkring ‘vatrondellen’, der suger renseprodukt ved først at gøre den våd med vand og så vride den hårdt. Jeg bruger i øvrigt de der genanvendelige bomuldsrondeller man kan få i Rema, som både jeg og teenageren er ok tilfredse med. Eneste anke er dog, at man skal have en del, da vi ikke så tit vasker hvidt, på så højre grader, at de bliver bakteriefri.

  1. Jeg synes bare, at det udvander produktet, så man nærmest skal gnide øjet om i den bagerste del af kraniet? Men det skal retfærdigvis siges, at jeg faktisk kun har prøvet det med traditionelle vatrondeller – jeg giver det lige et skud med dem af stof og strik. Tak.

   1. Jeg bruger kokosolie – der er oftest er i fast form, så der er udvanding ikke er problem, men kan godt se at det kunne være det ift tyndere renseprodukter. Håber dog at rondelmaterialet kan gøre en forskel for dig 😊

  2. Ved ikke om det er en brugbart råd, for de vat rondeller, ikke skal ligge alt for længe. Men hvad med som oldemor gjorde ved de små falkoner/ lyse duge og ligende. Der blev brugt hele tiden.
   Vand og blå biotek i en lille kasserolle/gryde og i når der koger og lad det koge i 3- 5 min. Imens der bliver rørt rund med en træ grydeske (og ja det skal være træ) og skubbet rundt og klemt på. Sluk og lad det stå på blusset, og når det er håndvarm. Hånden ned og klemme dem sammen, skrubbe dem imod hinanden. Og skyld den i 2 -3 gange ren vand. Første hold vand med sæbe er så god til og gøre rent i, når det er håndvarm. køkkenvask, fliser,
   armatur, urtepotter, hvis som her gulv skal vaskes to gang, så til gulvvask, trappetrin og lige skrubbe den med gulv skrubben, fælgevask

   1. Det var da et SKØNT tip – tak for det! For jeg har nemlig også somme tider problemer med at få mine vasket varmt nok, men har aldrig tænkt på, at man kunne gøre det ‘manuelt’ – tak!

 3. Tak! Der svarede du lige på det spørgsmål, som jeg stod tilbage med efter at have læst indlægget. 🙂 Det bliver sværere og sværere at finde hundeposer i de lokale supermarkeder, så det er godt at høre, at der er et fornuftigt alternativ.

  1. Jeg har to varianter fra Østerlandsk Thehus, som jeg fandt på bud i Matas. De er ualmindelig skønne i koldt vand.

    1. Jeg har eksperimenteret lidt, både med at lade brevet være i flasken hele dagen og med at hive det op. Jeg kan bedst lide, når de får lov at trække ca. 10 minutter; så synes jeg smagen folder sig fint ud. (Og jeg bliver hysterisk af raseri, når et vådt tebrev kælent rører min overlæbe, når jeg drikker, så det skal O-P, har jeg lært.)

     Jeg bruger 1 brev til 1 liter vand.

 4. Jeg bruger udelukkende vatrondeller til at fjerne neglelak, og der bruger jeg altså engangs; det er meget sjældent. Til makeupfjernelse bruger jeg Kiehl calendula ansigtsvask; det fjerner ALT og min mascara er fra Kanebo, som er vandopløselig ved 38 grader. Og jeg er en meget svedig type med et meget svedende job om sommeren (kirurg) og Kanebo holder hvad det lover. Det shit bliver på vipperne til man selv vil have det af. Uden varrondeller og kun med en enkelt dråbe ansigtsvask til det sidste. Jeg har brugt det i årevis og tåler det på trods af en meget besværlig atopisk hud, som ellers slår ud på hvad som helst.

  I fht iste, så har jeg i årevis bare brugt min almindelige løse te, som jeg hælder i et tefilter, kommer i en flaske, tilsætter sødemiddel og koldt vand. Det står så i køleskabet i ca et døgn og så er det all good. Jeg er selv især begejstret for div rooibos teer som iste, men mine børn er vilde med sort kvæde(is)te. Så nemt og det bliver helt klart i farven. Det ligner uheldigt meget en urinprøve, men lige dén association er nok en erhversskade! 😜

  1. Uh – sødemiddel! Det havde jeg faktisk ikke tænkt på, at man kunne tilsætte. Der er plads til masser af eksperimenter her, kan jeg mærke.

   Og tak for tip om mascara. Den vil jeg tjekke, når den nuværende løber tør.

   PS: I øvrigt helt urimeligt badass at kunne slynge ‘jeg er kirurg’ ud.

  2. +1 på tippet om 38+ mascaraer fra en anden Astrid. De vasker af i bruseren og lægger sig aldrig under øjnene og er nemme at rense af. Mange mærker har dem. Jeg bruger en fra sensai som er ret dyr. Jeg vil ikke anbefale den fra clinique selv om prisen er bedre. Hvis du googler 38+ mascara får du helt sikkert bedre guides

 5. @Astrid S: Tror, det er den samme serie, vi bruger; Kanebo Sensai. Har ikke brugt andet siden jeg fik dem anbefalet for flere år siden.

  Og ja, det er badass at kunne slynge ud, at man er kirurg, men IRL er det sgu mere hårdt arbejde og lange vagter end badass. Men der er VARMT på en operationsstue, især når man er en enormt svedende type. 🥵

 6. Jeg vil også gerne anbefale mireness 24h. Den er virkelig god! Har aldrig klatter af mascara nogen steder og den er SÅ nem at fjerne! Den er miljøvenlig og uden parfume, parabener og andet skidt. Og jeg synes ikke, den er dyr alt taget i betragtning, men det er jo altid subjektivt. Men kan se den er på tilbud nu på jala-helsekost.dk.

  1. Det er helt sikkert noteret. Det er sjældent, at folk er så enige om noget, så det vil jeg klart tjekke ud. Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.