M2021, uge 9

(M2021-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Ryddet op i Fridas sommertøj, mens hun ikke var hjemme. 

Jeg har de sidste par uger holdt lidt øje med, hvad hun har taget på af tøj, og da jeg kunne se et bestemt par bukser og en trøje, der var ved at være for små, tog jeg dem fra, da jeg havde vasket dem. På den måde havde jeg livvidde og længde at måle op imod, og det er, synes jeg, 10.000 gange nemmere end at vurdere på øjemål eller køre prøveseancer med barn, der har seperationsangst på alt med enhjørning og palietter. Nu, hvor jeg netop har flyttet rundt, har jeg 100% styr på, hvor alle kasser med sommertøj og arvetøj er, og derfor var det oplagt at få ryddet op i det nu.

Da jeg nu alligevel var i gang, tog jeg kasserne med overtøj. Vi har et par stykker i omgangskredsen, som er søde til at sende ting vores vej, og det betyder, at der somme tider er overlap, så vi pludselig har 3-4 jakker i samme størrelse. Jeg tog de pæneste af dem fra, og sendte resten, sammen med poserne med sommertøj, til Røde Kors. 

2.

Er jeg gået igang med at rydde op i fryseren. Jeg er, som vi har talt om før, utrolig god til at bruge den, når jeg har noget i overskud, men det er ikke altid, jeg er så god til at gå i den, når jeg har tid til at lave mad fra bunden.

De sidste par dage har jeg fået rester af onepot-pasta i tomatsuppe. Jeg er, hvis jeg selv skal sige det, ret effen til at holde hus med min grøntsagsskuffe, men somme tider har jeg alligevel en håndfuld grøntsager, der er blevet lidt matte i sokkerne. Dem hakker jeg, svitser og hælder en dåse hakkede tomater ved, spæder op med lidt bouillon, og smider suppen i fryseren. Jeg tror aldrig, jeg har spist den, som den er, men den er ualmindelig god at bruge sammen med de små rester, der ikke helt kan udgøre et måltid i sig selv. Burritofyld, pastaretter, kødboller, stegte ris osv kan alt sammen, uden problemer, hældes i, og det smager fantastisk.

(Man kan selvfølgelig gøre det samme med færdige supper, for en liter tomat- eller græskarsuppe fylder ikke meget i skabet, men er god at have som “opsamler”).

Jeg har skrevet 7 retter på min to-do, som alle sammen indeholder noget fra fryseren, så jeg over de næste par uger husker at sætte retterne på madplanen. 

3.

Solgt 4 puslespil i den lokale puslespilsgruppe – og undladt at købe nye. 

Jeg havde en del af mine puslespil i skabet i det gamle soveværelse, og de er jo så blevet hjemløse nu. Pt. står de på bordet i bryggerset og irriterer mit øje hver *eneste* gang, jeg går forbi. De nye skal lægges og sælges, og der skal ryddes lidt op i dem, jeg egentlig havde besluttet at beholde. Herefter må jeg finde en løsning til opbevaring, som er bedre end den nuværende. 

4.

Købt et net rødløg, og da jeg ville lægge løgene på plads, viste det sig, at halvdelen af dem var bløde. Lægger man dem ned i krukken til de andre, rådner det hele på rekordtid, så i stedet gjorde jeg kort proces og syltede dem. Det tog 8 minutter, og der blev et glas til både mig og min søde genbo.

Published by

4 Replies to “M2021, uge 9

  1. Genialt med restesuppe, der kan bruges til alt muligt – det tager jeg til mig! Jeg har indført en fast dag på madplanen, hvor vi får mad fra køleskab/fryser – altså hvor jeg kun bruger ting vi har. Eller den der rest boller i karry, der ikke i sig selv er nok, men sammen med et stykke tærte, en pastasalat og et hvidløgsflute er et underligt, men helt måltid. Det kan jeg mærke på madkontoen og på at jeg ikke ender med at smide ting ud…

    1. Jeg er stor tilhænger af restetapas. Ofte synes børnene faktisk, at det næsten er federe end “rigtig” aftensmad, fordi man kan nipse lidt af alt muligt forskelligt. Sammen med tricket om at vente en dag med at købe ind, når man ellers synes, det er nødvendigt, er det virkelig en effektiv måde at spare penge på, og at sikre, at man ikke kun gemmer men også får spist de ting, der gemmer sig bagerst i skabe og kasser.

  2. Hvad kan du sælge puslespillene for? Vi har ikke en puslespilsgruppe i mit hood, men jeg har stakkevis af virkelig fine puslespil. Jeg plejer at forære dem væk, men det er jo en lidt dårlig forretning – for mig – i det lange corona-løb.

    1. Din kommentar var gået i spamfiltret, Mette – jeg ved ikke hvorfor, men jeg beklager det sene svar.

      Jeg sælger mine for omkring 70 kr., hvilket er billigere end de fleste andre i de puslespilsgrupper, jeg er med i. Men jeg gider simpelthen ikke at have dem til at ligge og glo, når jeg er færdig med dem, så jeg lægger dem op, hver gang jeg har lavet 4 (det passer med, at de så alle sammen bliver vist i opslaget på fb) til 1 for 70, 4 for 250 kr. Jeg tilbyder at sende, hvis folk spørger, og sender så med DAO – det koster omkring 40 kr, som jeg så lægger oveni prisen:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.