M2020, uge 40

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Holdt sjatfest på badeværelset, hvilket er knapt så rock n’ roll, som det lyder.

Jeg ønsker mig ofte parfume, creme osv. i jule- og fødselsdagsgave, fordi det er ting, jeg ved, jeg kan bruge, som jeg bliver glad for, og som er nemme for giveren at købe.

Men som de fleste andre har jeg i perioder nogle favoritter, som jeg bruger flittigt, mens artsfællerne rykker længere og længere ind i skabet.

Så for at få brugt alle resterne, inden de nye, spændende produkter kommer til, er der rokeret lidt om på hylderne, så de næsten-tomme parfumer og cremer nu står først for, og udelukkende er dem, jeg bruger, indtil de er tømt. 

2.

Er jeg begyndt at varme mad fra fryseren op på panden. Det her er én af dem, hvor jeg ikke kan finde ud af, om jeg er genial eller ualmindelig langsom. Men når jeg har hevet en sjat afrikansk kylling eller kødsauce ud af fryseren, så har jeg indtil nu varmet det i enten microovn, ovn eller i en gryde. Desværre synes jeg ofte, at det bliver tørt og kedeligt, når jeg varmer det på den måde, fordi det i midten tager længere tid at varme op end det i kanten. Desuden tager det 100 år om at blive ordentligt varmt.

I mandags kom jeg pludselig til at tænke på, at det måske var hurtigere og mere effektivt at varme maden op på en pande, og den teori kan hermed bekræftes. Den større overflade giver et fladere lag, som derfor langt hurtigere bliver varmt, og som ekstra fordel fordamper den væde, der altid opstår, når mad har været en tur i fryseren. 

3.

Har jeg gjort, hvad jeg kunne for at være sikker på, at det giver mening at hive de indefrosne feriemidler ud. Jeg har læst, hvad jeg kunne finde på nettet, og spurgt på fb, fordi min vennegruppe der består af mennesker, der for en stor dels vedkommende lever liv, der ligner mit.

Min første indskydelse var, at de selvfølgelig skulle hæves, men denne indlægsrække illustrerer jo fint, at jeg ikke er noget matematisk eller økonomisk geni.

Nu har jeg gjort, hvad jeg kunne for at sikre mig, at der ikke er et catch i det her, der kommer og tager en luns af min røv et sted ude i fremtiden, og pengene er bestilt.

De kommer i første omgang til at stå på min opsparingskonto (hvor vindheksene indtil nu har blæst ensomt gennem kolonnerne), men kommer jeg igennem efteråret med arbejde og indkomst i behold, kommer der til at gå lidt mere ind på opsparingen, og så er planen, at en del af dem skal bruges til den forhave, jeg har drømt om, siden vi flyttede herud.

Men for nu skal de bare være den økonomiske buffer, jeg hele foråret har stresset over ikke at have, og den bliver virkelig rar at få.

Published by

10 Replies to “M2020, uge 40

 1. Velkommen til fortiden – altså ift at varme frostretter på panden. #førmikroovn – det er nogen gange bare så meget bedre en mikroen

 2. Tak for fantastiske tips om Dollie Partons America mv. Her er et retur: Gidselforhandleren på Dr.dk. Manden, der fik Daniel Rye hjem.

 3. Ad 2. Måske en lille smule langsom, Linda. Men det er så første gang, jeg har oplevet det. Og jeg har fulgt med i mange år 😀. Flødestuvninger bliver dog lidt sære af at komme på panden.

  1. Hahaha – jamen, der er bare øjeblikke, hvor man ikke kan finde ud af, om man skal prale eller gemme sig:-D

 4. Hej Linda

  Regner med du selv har tænkt på det her
  Men spøger dig alligevel

  Feriepenge ved godt det vil være så dejligt roligt og have dem som dejlig opsparings konto og du har virkelig fortjent det

  Men har du regnet på hvis de blev betalt af på lånet

  Hvor hurtig du så er færdig med det
  Hvor meget du spare på rente penge

  Er det det værd og gør det så “guleroden” kommer så tæt på at du nå den

  Også først starte start opsparing der

  Og nu føler jeg mig dum jeg pipper om det

  Hilsner

  1. Du skal på ingen måde føle dig dum, for det er en rigtig fin overvejelse.

   Jeg har vejet for og imod, for det ville unægteligt være rart at slippe for renterne. Men en opsparing kommer til at give lidt ro, fordi det ikke pludselig vælter alting, hvis vaskemaskinen ryger, eller jeg får en tandbyld. Betaler jeg gælden ned, vil jeg stadig have gæld tilbage, og kommer der pludselig en ekstra udgift, eller en ny nedlukning, så skal jeg tilbage til banken med hatten i hånden, og det vil jeg bare virkelig gerne være fri for.

   Så jeg forstår 100% hvad du mener – tak for omtanken.

   Kh

   Linda

 5. Hej Linda!
  Ang. feriepengene. Jeg forstår så udmærket det med bufferen – men hvilke andre tanker har du gjort dig?
  Jeg er selv meget i tvivl. Mange steder skrives der at hvis man ikke har noget konkret at bruge dem til, så kan man ligeså godt lade dem stå.
  Jeg tænker også på at det kunne være fint med lidt ekstra i pension, når man når dertil, da jeg har været på 2 barsler med barselsdagpenge, så det er 2 år uden pensionsindbetalinger.
  Derudover er jeg på halv tid og ikke ret højt lønnet (og med lavest mulige pensionsindbetalingsordning), så der kommer ikke så meget i pensionskassen om året.
  På den anden side er der nok næsten 30 år inden jeg skal på pension, og der kan jo vitterligt nå at ske meget inden da.
  Mvh, Kirstine

  1. Min primære tanke har været, at jeg, hvis jeg igen bliver hjemsendt, formentlig bliver nødt til enten at sætte min gældsafvikling på pause eller låne. Begge dele involverer renter og koster mig dermed penge. Jeg har lagt mit forbrug så meget om, at når jeg er færdig med at betale af på mine lån, så kommer jeg til at spare op, og planen er også at øge pensionsindbetalingen en smule.

   Jeg tror, at det, der for mig var den største mentale hurdle, var at det føltes “snyd” eller … uforsvarligt at hive noget, der er sat til side til noget fornuftigt ud til noget sjovt. Men for mig er nytteværdien bare størst lige nu, og der er stadig år forude, hvor jeg kan nå at kompensere😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.