M2020, uge 34

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Nærmest fået nye klipklappere efter at have opdaget, at man kan børste dem med en opvaskebørste.

Jeg har 6 par af de billige kopi-Birckenstock fra Bilka, som alle er lavet af ruskind. De er superbehagelige at have på, fordi skindet bliver blødt og tilpasser sig foden, og de skarver ikke, når man får varme sommerfødder. Men ruskind er noget af det mest upraktiske ever, og jeg havde egentlig indstillet samtlige par til Småt Brændbart, når sommeren er ovre.

Men sidste weekend, hvor jeg stod og var på vej ud ad døren til en sommerfest, opdagede jeg, at jeg havde fået en træls plet lige midt på den ene klip. I desperation prøvede jeg at børste det af med den bløde opvaskebørste, jeg bruger til at børste sand af ungernes sko med, når de kommer hjem med hele stranden – og den blev simpelthen så fin. Nu har alle 6 par fået en tur, og dermed gjort sig fortjente til et år mere i aktiv tjeneste.

2.

Nærlæst min betalingsoversigt ift. fripladstilskud og opdaget noget, jeg syntes, så mærkeligt ud.

Jeg ringede til pladsanvisningen, og fik først et standardsvar. Men fordi jeg er blevet så gammel, at det ikke rokker det mindste ved min selvfølelse at stå ved, at der er noget, jeg ikke forstår, spurgte jeg ind og ind og ind – og det viste sig, at det var dem, der havde lavet en fejl, og jeg skal have penge tilbage. Det sker i 1 ud af 1000 tilfælde, men moralen er, at det somme tider er godt at huske, at man gerne må bede om en forklaring, selvom man er voksen og føler, at man *burde* forstå.

3.

Ryddet op i mit skur, hvilket efterhånden ikke tager ret lang tid, og de mange plastikkasser, jeg over årene har købt til opbevaring, er flyttet på loftet. 

Jeg har længe valgt bare at sætte dem ud i skuret, fordi der altid går 24 sekunder, fra jeg har tømt en kasse og udfaset den, til jeg skal bruge den til noget nyt. Men over de sidste år er der blevet mindre og mindre arvetøj at flytte rundt på, der er væsentligt færre mapper med papir pga. både oprydning og digitalisering, og jeg har ikke længere en masser kasser med diverse indhold til ‘måske en dag’. Derfor har jeg efterhånden ret mange tomme kasser, og de tog en del plads op i skuret.

Fordi jeg ikke vil risikere at skille mig af med dem, og så pludselig stå og have brug for dem til ét eller andet, vælger jeg i første omgang at beholde dem. De kan sagtens tåle at stå på loftet (som er stort set tomt), og hvis jeg om et år ikke har haft brug for at hente dem ned igen, ryger de videre ud i verden. Ting skal bruges for at have værdi, men man må også godt somme tider sove på det, så man ikke risikerer at skulle købe den samme ting 3 gange.

Published by

13 Replies to “M2020, uge 34

   1. Men så er det jo kun 3 par? 🙈 6 par er jo 12 stk. enkeltsko, og 3 par er 6 stk. enkeltsko 😅
    Og nu vi lige er ved rettelser 🙈 Det staves “standard” 😅 Standart er “mindre fane der blev brugt ved kavaleriet” (fra Den Danske Ordbog) 🙈

    1. Standard er rettet – tak for den.

     Ift skoene, så har jeg 6 par. Altså, 12 sko. Jeg har købt 3 par, 2 år i træk, for det er det eneste, jeg går i fra april til september, så de bliver slidte. Dem fra forrige år bruger jeg til stranden, når jeg er ude at handle osv. De nye bruger jeg på job.

 1. Jeg har desværre ikke tid til at kommentere, da jeg er på vej ud og børste mine sandaler 😁

 2. På tredje sæson bruger jeg mit ene (!) par ægte birkenstock – både i haven, på stranden og på arbejde – og har ikke været nødt til at børste. Måske er det et sted, hvor et par af bedre kvalitet er billigere end 6 af dårlig?

  1. Jeg ville meget hellere have de originale; der er så mange fine!! Desværre er min fod for bred oppe ved… knoen (..?) – har prøvet samtlige modeller uden held😢 De billige er en smule bredere, og kanten rundt er knap så høj, så det er af nød. Desværre.

   1. Jeg kan ikke passe originale Birkenstock da jeg er for bred midt på foden (ja jeg ved ikke lige hvad det sted hedder på fodfagsprog). Men jeg kan passe dem fra Sketchers! Jeg har kun haft mine siden juli, men umiddelbart holder de rigtig fint selvom jeg har levet i dem i 2-3 måneder. Tror jeg gav 500.

    Jeg skal ikke løfte nogle pegefingre over hvor mange sko man køber, det er ikke mit felt 😄 Men blot et tip hvis du leder efter andet mærke.

    1. Har lige kørt en hurtig googling, og shit, der er mange fede!! De kommer klart på listen til næste år. Tak for tip <3

 3. HVIS du nu ikke ved det, så har Birkenstock også en bred udgave. Har selv brede fødder og høj svang 🙂 Jeg har lige smidt mine Birkenstock ud her efter sommeren, nok et år for sent, for nu var de virkelig ved at falde fra hinanden. Men – jeg har haft dem i 11 år!! Glat læder, ikke ruskind. (Har selvfølgelig også gået i andet, men har brugt dem on/off hver sommer).

  1. Dem må jeg på jagt efter til næste år. For det føles sgu lidt åndssvagt med sko, der ikke kan holde mere end et par sæsoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.