M2020, uge 32

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

Siden sidst har jeg:

1.

Købt en ny forlængerledning og givet den en plads indenfor.

Jeg bruger den stort set kun, når jeg slår græs, og derfor har jeg opbevaret den sidste ledning, jeg havde, i mit skur, hvor plæneklipperen også står.

Det, jeg så har lært nu, er, at isoleringen bliver mør, når den er fugtig for længe af gangen, og når den bliver mør, flækker den. Selvom jeg køber den dyre model med jordforbindelse, virker det alligevel unødvendigt idiotisk at slå en våd græsplæne en blotlagt, elektrisk leder, så den gamle røg ud, og den nye bor nu trygt og sikkert på en lun hylde i bryggerset. 

2.

Været meget konsekvent med at købe ind efter, at vi ferien igennem har været afsted hele dagen og er kommet sent hjem.

Jeg har før begået den fejl, at lade optimismen skrive indkøbssedlen, men når vi vælter ind ad døren efter en lang dag på stranden og i Legoland, og alle er varme, trætte og færdige, kommer salatingredienserne i skuffen til at lide en stille, umærkelig død, og de ferske kød hober sig op i fryseren. 

Jeg satte derfor i år ambitionsniveauet *markant* ned, og har ikke været bange for at servere hverken pastapots eller madder. For sat overfor friskhakket salat og hjemmelavede frikadeller, er pastapots jo ikke ved at blæse nogen bagover med fibre og vitaminer – men de slår stadig regulær junk food og en nummer 17 med ekstra hvidløg med længder. Også økonomisk. 

Så i år har det været 1000% velovervejet den håndfuld gange, vi har konverteret til take away, og når vi har gjort, har jeg været fri for at stresse over et køleskab fyldt med ingredienser til retter, jeg ikke når at lave. 

3.

Købt en ny skoletaske til Anton, som ikke er en ægte skoletaske, men bare en helt almindelig rygsæk. 

Da han startede i skole fik han en Legoskoletaske, og roses den, der roses bør: Kvaliteten ER god. Men den er ved at ligne noget, en håndfuld håbefulde AMU-chauffører har bakket hen over adskillige gange, og faktisk havde jeg derfor tænkt, at det var i år, han skulle have en ny. 

Men hold nu KÆFT, skoletasker er dyre!

Efter megen roden rundt på nettet, kunne jeg se, at de fleste taskeforhandlere inddeler taskerne i ‘0. – 3. klasse’, og ‘4. – 6. klasse’. Og eftersom Anton skal starte i 3. klasse, blev jeg sådan lidt ‘Ej. Det er sgu også træls at købe et kæmpe skur til ham nu, hvis ikke det er nødvendigt’ – og der er under INGEN omstændigheder råd til at købe ny både i år og til næste år. 

Jeg er med på, at vi skal passe på vores børns rygge, og at den taske, de skal bruge hver dag, selvfølgelig skal være mere end bare to nylonsnore og en vinylpose. Men vi bor 900 meter fra skolen, så et er ikke fordi Anton kommer til at traske rundt med sin på ryggen i timevis, og det er stadig ret begrænset, hvad han har med frem og tilbage af bøger.

Derfor endte jeg med at købe en rygsæk fra Quicksilver, som fint kan bruges som skoletaske, og finder vi ud af til næste år, at han er nødt til at have En Ægte Skoletaske et nummer større, er det her en fin rygsæk, som både han og jeg kan bruge, når vi bare skal ned at handle eller på tur.

Published by

11 Replies to “M2020, uge 32

 1. Jeg ved ikke hvordan Esbjerg gør, men jeg tænker der er en sandsynlighed for at Anton (hvis han ikke allerede har) en cromebook el.lign. måske i år eller næste år, som erstatter en del bøger og derved bliver tasken ikke helt vildt tung.

  1. De kører ikke med devices endnu, men sidste år havde de en kasse i klassen, som bøgerne blev lagt i hver dag, inden de gik hjem. Jeg forestiller mig, at de kører videre med et system, der minder om det, det kommende år, fordi de skal have mange af de samme lærere igen, så det er virkelig begrænset, hvad de slæber frem og tilbage:)

 2. Og hvad har de reelt i de tasker? Min søn er lige gået ud af 9., og tasken er primært brugt til at transportere madpakken i. Bøger har de ikke haft i mange år, og iPad og selv penalhus har ligget nede i skolen, såååå….. Så meget tror jeg ikke ryggen kan tage skade ift at bruge alm. rygsæk, afhængigt af størrelsen på madpakken, selvfølgelig 😉

  1. Præcis. Og idet jeg stadig henter ham hver eneste dag, så kan jeg jo hjælpe med at bære, hvis de pludselig får udleveret samtlige bind af Det Lille Hus På Prærien:)

 3. Hej. Tak for din blog! Jeg blev simpelthen nysgerrig. Hvad er pastapots? Google forvirrer mig, jeg ville tro det var de der knorr nogle men Google siger hjemmelavet .. Hvis det er det sidste, så er du altså (lidt for :D) sej og jeg er misundelig. God aften!

  1. Vi laver somme tider one pot pasta, men ikke engang det, har jeg svunget mig op til i ferien, så det er simpelthen, som du antog, de übernemme fra Knorr, der er tale om:)

 4. Jeg antog det var “onepot pasta” retter hun omtalte.

  Altså når man koger pasta sammen med grøntsager, sovs og evt kød.
  Altså en pastaret lavet i en enkelt gryde.

  Hos os er det en god tøm-køleskabet ret

  1. Det er en skøn ret, og godt til at få ryddet hylderne – men lige her er det faktisk snydeversionen fra Knorr, der er tale om:)

 5. Jeg er flere gange i træk sluppet af sted med at købe på jeva.dks shop, hvor de sælger deres udgåede modeller. De skifter en gang imellem, men ikke så tit, men du er jo sej til at holde øje med ting løbende. Nu har jeg store unger, der begge har IT-rygsække med mange rum og stærke lynlåse til 199,- – ikke alt er lige så billigt, men man kan gøre et kup.

  https://jeva.dk/shop-kategorier/tilbud-paa-skoletasker-rygsaekke-og-penalhuse/rygsaekke-tilbud/ og https://jeva.dk/shop-kategorier/tilbud-paa-skoletasker-rygsaekke-og-penalhuse/tilbud-paa-skoletasker/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.