M2020, uge 17

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Sat Fridas cykel til salg – og solgt den. Hun kunne i princippet køre på den et par måneder endnu, men for ikke at nå til det punkt, hvor den pludselig er for lille, og man derfor ender med at skulle panikshoppe en ny, satte jeg den til salg nu, så vi kunne bruge pengene fra dén som tilskud til den nye. 

Den nåede at være til salg 12 timer; så var den væk, og i morgen skal vi til Vejle og kigge på en ny.

Det slog mig, da jeg sad og browsede brugte cykler, hvor stor en gave internettet er ift. at købe second hand. For da jeg var barn var det SÅ træls at skulle have en brugt cykel, fordi man ikke rigtigt kunne se noget på det mikroskopiske billede, der var trykt ved siden af salgsannoncen i avisen. Og man blev næsten ALTID skuffet, når man så den i virkeligheden, fordi det er umuligt at se noget på et billede på størrelse med et frimærke. 

Men i dag, hvor vi kan søge utrolig specifikt på alle køb&salg-siderne, og blæse billederne op i fuld størrelse, er det mit indtryk, at børnene egentlig ikke tænker specielt over, at cyklerne er brugte. 

2.

Endelig fundet en løsning på #AspargessuppeGate

Og det her er på papiret virkelig, VIRKELIG i småtingsafdelingen, men det har været træls igennem en længere periode (mine Her-går-det-godt-homies, where you at?), og derfor er jeg uhørt begejstret. 

For.

Mine børn vil gerne have aspargessuppe.

Men de kan ikke lide asparges.

Hvilket besværliggør tingene en del.

Faktisk handler det nok om, at de accepterer suppen for at få adgang til kødbollerne, men uanset hvad, så er jeg farlig træt af, at aftensmaden skal udvikle sig til en form for afsky-befængt fiskekonkurrrence. Og fordi jeg typisk spiser noget andet end suppe, ender jeg altid med at smide en halv grydefuld ud, når jeg har kørt Mou-suppe til dem, og det gør ondt i mit madspilds-gen.

Men så kom jeg til at tænke på, at man jo sådan set kan få suppe fra Knorr, der *ikke* er frosset, og hvor portionen er mindre. Jeg testede det i denne uge; købte en pose, hældte indholdet op i min mest stor-hullede si, og lod den stå 10 minutter. Og Lord behold: Alle asparges blev fanget i sien, børnene kunne spise uden at gag’e, og gryden var næsten tom, da vi rejste os fra bordet. One small step for man.

3.

Truffet en beslutning om, hvordan jeg køber tøj, når nu jeg hverken har højde eller facon til at shoppe genbrug eller vælge frit mellem diverse bæredygtige mærker. For det synes jeg faktisk er utrolig frustrerende, 

Jeg tror, at de stykker tøj, jeg har købt til mig selv, siden jeg fik Frida, kan tælles på et par hænder. Af flere grunde. Dels pga. penge, dels pga. tid (jeg har altid skulle sætte lang tid af til at finde og prøve, fordi jeg åbentbart har verdens mest u-stangvarede krop), og endelig også fordi jeg har haft det svært med, at jeg har taget på. Men jeg er. så. træt af bare at være nødt til at tage, hvad jeg lige kan finde, og så bare købe 3 af den. Jeg savner at have det godt med mig selv i det, jeg har på, og at give den gas med øreringe, neglelak osv. som er det, jeg får lyst til, når jeg føler mig godt tilpas. 

Ved et tilfælde faldt jeg over mærket My Little Curvy Love, som Benedikte Utzon står bag. Jeg har kigget på det LÆNGE, for der er virkelig meget fint. Men det er også dyrt. I hvert fald når det er min økonomi, man står med. 

Men jeg er også bare ved at løbe tør for ideer til, hvad jeg skal stille op, fordi jeg ikke gider have mere tøj, der gør mig deprimeret, eller som kun kan holde 10 minutter, før det bliver slidt og skævt og skal skiftes ud. 

Derfor er jeg efter mange, lange overvejelser endt på, at den måde, jeg kan være mest bæredygtig omkring tøj til mig selv, er at bygge en garderobe op fra bunden, med tøj af ordentlig kvalitet, som jeg stadig kan bruge i takt med, at jeg (forhåbentlig) taber mig. Prisen betyder, at jeg kan tilføje 3-4 nye items (#fashionblogger) i løbet af et år, og på den måde ender jeg forhåbentlig med at stå med en langtidsholdbar garderobe, som gør mig glad i løbet af et par år eller tre.

Jeg får ikke en krone for at skrive det her, men det har været den *bedste* oplevelse at finde det her mærke. Dels er tøjet SÅ. LÆKKERT, og så elsker jeg, at det er designet til at sidde ordentligt, og ikke bare er en t-shirt, man har ganget op i størrelse. Der falder pænt, så man ikke bare ligner en papkasse på ben, fordi nogle idiotiske typer har lavet tøjet bredere men ikke længere, og der er tænkt over detaljer, som gør, at tøjet også sidder pænt på mennesker, der ikke er en størrelse 36. Benedikte/Liv fungerer selv som model for tøjet på både hjemmesiden og insta. Hun er 1.76 høj, og er 100% ærlig omkring egne mål, så man faktisk har en realistisk chance for at bedømme, om tøjet også vil sidde pænt på én selv. Jeg har skrevet et par gange med spørgsmål, og hver gang svarer hun selv, meget deltaljeret og præcist, og hver gang tilføjer hun, at jeg bare skal skrive igen, hvis det er noget specifikt, jeg er på udkig efter eller har brug for hjælp til. 

Som sagt: Jeg får ingenting for at skrive om det her, og hun aner ikke, hvem jeg er, men jeg ville virkelig, virkelig ønske, at nogen havde fortalt mig om det her mærke noget før, så tippet er hermed givet videre.

Published by

30 Replies to “M2020, uge 17

 1. Nu har jeg ikke fulgt med i aspargessuppe gate – men jeg kan, som dine børn heller ikke lide asparges, men godt suppen. Så derfor stavblender jeg inden der kommer kødboller i.

  1. Jeg har altid tænkt, at aspargesene (et ord, der ser UTROLIG mærkeligt ud i flertal!?) ville tråde, men der er flere på fb, der siger, at det ikke er tilfældet. Tak for tippet.

 2. Lykkedes det mon også at finde brugt efterløber? Jeg er spændt på at høre, om det fungerer for jer ..?

  My Curvy Little Love har jeg hørt/set flere tale varmt om – dejligt når nogen gør sig umage med deres produkter (uanset varekategori).

  Din reference er fanget 🙂 Et citat, jeg også selv var lidt lun på, indtil jeg tilfældigt så denne artikel:
  https://ekstrabladet.dk/112/datter-de-pjatter-med-mordet-paa-min-far/5335789

  Selvom ingen har patent på ordene (og selvom artiklen er fra EB), ramte datterens udtalelser alligevel noget – så jeg nu forsøger at tage mig selv i det, når citatet presser sig på (i mere eller mindre velvalgte situationer).

  I øvrigt er jeg helt på Team Ungerne her; aspargessuppe er lækkert, når bare der ikke er asparges i 🙂

  Kh Anne F.

  1. Tak for info, Anne. Det er noteret:)

   Jeg har ikke fundet en efterløber endnu. Dem, jeg har spurgt på, har ikke svaret, og dem, jeg har set her i byen er med udvendige gear, og det vil jeg ikke have. Jeg har lagt en agent ind på både DBA og FB, men jeg spekulerer på, om der mon er nogen, der lægger dem op under et andet navn? Jeg har f.eks. aldrig vidst, at det hed en efterløber, så måske er der andre, der heller ikke lige er klar over det?

   1. Jeg vidste slet ikke, de kunne fås med gear ..? Jeg tror ikke, det er nogen særlig fordel.
    Hvad plejer du at kalde dem (hvis ikke efterløber)?

    1. Kan sagtens se, hvad du mener, Marie, og Frida ville helt sikkert være meget optaget af det. Men for mig er problemet, at udvendige gear kræver mere vedligehold; jeg har simpelthen ikke tiden. Så jeg vil gerne have med indvendige gear:)

     Og jeg har aldrig i mit liv haft brug for at tænke over, hvad sådan en bandit hedder, så jeg måtte bruge 10 minutter på Google, med ubehjælpsomme forsøg á la: “barn cykel stang forældre” og “cykel påspændt”…

     Hjernemæssigt var vi virkelig her på Dark Side Of The Moon:-D

     1. Jeg tror, I bliver gladere for en helt uden gear (tror også, det er det, Marie mener). Spectra (som vi også selv har haft) er uden gear – og helt genialt god 🙂

      Ha ha, kender det der med at google i random vildskab 😀

   2. Vi har købt to efterløbere på dba, en spectra (kan se en på dba nu, men vist nok på Sjælland) og en trek med gear. De er gode begge to, men det er rarest at have et barn bagpå, der ikke er optaget af gearskifte. Det kan virkelig anbefales, for man kan komme på virkelig lange ture med sådan en.
    Det hedder efterløber, men søg også på medløber.

     1. En sød dame i Kolding har lige lagt én ud til afhentning, så jeg har netop skrevet til hende, og krydser fingre!

 3. Benedikte Utzons tøj er vanvittig god kvalitet. Har en kjole der er 4 år gammel og jeg har vold-vasket og tumblet den og den er stadig ligeså pæn. Så er prisen pludselig ok. Du skal tage at følge hende på Facebook, der kører hun til kampagne på noget af tøjet eller starter tidligt udsalg.
  Knus B😘

  1. Fedt at høre, B! For det er jo netop det, jeg håber er tilfældet <3

   Jeg følger hende nu på så mange sociale medier, at jeg læner mig op ad et tilhold:-D

   Håber, I står endnu, og at alle mand er sunde og raske:-*

 4. Hvor bliver jeg glad helt ned i maven af at læse, at der nu er tid og overskud til at du kan prioritere dig selv.

 5. Bare et tip – der findes lidt tøj fra My Little… på trendsales, så hvis du har noget du er glad for, kan det være det kan fås i næste sæsons mønster eller lign til en reduceret pris. Fedt du har fundet noget du er glad for – God kvalitet og pasform betyder i sidste ende at tøjet målt i antal gange det er brugt, bliver meget billigt!

  1. Hundrede procent! Jeg har lagt agenter ind på de platforme, der tilbyder det, og også fundet en second hand gruppe på fb. For det ville da være fedt at kunne tilføje en del eller to, som ellers ville være udenfor budget.

 6. Måske du skal kigge på det med capsule wardrobe hvis du skal til at bygge garderoben op? (Øhm..det lyder som om jeg ved noget som helst om mode det gør jeg ikke men efter jeg havde Marie kondoet mit klædeskab -og ikke kom længere i den oprydningsprocess kiggede jeg på det). Så vidt jeg har forstået er taktikken nemlig her at have færre gode stykker tøj der sidder godt og som man så kan bruge på kryds og tværs. Ideen er også at man har en basis garderobe og er meget obs på at de ting man køber skal passe ind her. Det var bare en tanke. Jeg tror umiddelbart (og dem jeg har set) fungerer bedst med dem der har en ret minimalistisk stil eller en mere klassisk. På den måde passer farverne lettere sammen. Jeg kan godt lide farver og det er bare ikke alle der går lige godt sammen. Men jeg synes tankegangen er fin og jeg prøver at være meget bevidst om hvad jeg rent faktisk har brug for og hvad der kan gøre jeg kan bruge det jeg har på en ny måde. At sommerkjolerne kan bruges længere med en kort cardigan der også går godt til en del bukser, at jeg godt kan have min glimmer kjole fra nytår på med en strikketrøje over på en alm. Hverdag osv. Og at jeg IKKE behøver mere end 1 sort cardigan eller mange jeans men kan nøjes med lidt i god kvalitet der så kan passe med mange ting. Ideen bag det er også at man så kan tilføje enkelte modeelementer hvis man har lyst uden at skifte hele garderoben hver sæson..men altså det kan jeg heller ikke finde ud af og jeg er bare virkelig last mover så jeg synes først det nye er pænt når det er på vej ud 😉
  Men måske det var lige dig. Jeg kender overhovedet ikke din tøjstil og din tilgang men nu er tanken sendt videre.

  1. Det er faktisk lidt det, jeg går efter. På mange måder har det egentlig været ret brugbart med en “faste-periode”, fordi der er nogle ting, jeg har fundet ud af, som jeg ikke ville have opdaget, hvis jeg bare kunne have shoppet i øst og vest. F.eks. har jeg fundet ud af, at jeg har brug for noget, der kan bruges, når det skal være pænt. Ikke fest, men bare, du ved, jobsamtaler, kirketolkninger osv. Derfor har jeg investeret i en kjole, der kan bruges til netop det, men fordi jeg også har fundet ud af, hvor forskellige lejligheder, jeg mangler tøjet til, er jeg meget bevidst gået efter en kjole, der kan styles både op og ned, fordi den så bliver meget mere brugbar.

   Men det, jeg satser på at bruge til hverdag, vil jeg netop gerne have, at jeg kan mixe på kryds og tværs, fordi jeg efterhånden har opdaget i alle mulige andre sammenhænge, at det bare er meget mere optimalt, at man ikke har én lille dims til hvert eneste specifikke behov, man måtte have, men at man f.eks. godt kan bruge balsam som både hårkur og shaving gel, og opvaskesæbe i stedet for 3 forskellige rengøringsprodukter.

   Så egentlig tror jeg, at timingen er tæt på perfekt, for var jeg startet med at opbygge en ny garderobe for et par år siden, så tror jeg måske, at jeg bare var kommet til at gøre, som jeg plejer, fordi det er det, der sidder på rygmarven.

    1. Haha – godt du spørger!:)

     Det er, når vi tolker gudstjenester, konfirmation, dåb, bryllup og begravelser:)

     1. But of course! Jeg tøvede virkelig med at spørge, fordi Vestjylland og nogen er jo meget seriøse omkring bibelstudierne og sår’n …

 7. Nogen burde altså virkelig ansætte dig til at skrive. Jeg nåede lige at tænke “ej, men Linda skal da se om hun kan lide My Little Curvy Love” og så kom afsnittet med din løsning…
  Så elegant altså.

 8. Stiller mig lige aller-bagerst i køen af damer, som forstår sig på mode, tøj og stil. Har en helt normal føtex figur, og er rystende ligeglad med mærker og kvalitet. Men har brugt det meste af mit liv på at købe og fortryde tøj, som jeg ikke får brugt. Og køber ofte præcis de samme ting (“uuh, en hvid skjorte – de er så smarte og chikke og kan bruges til alt”!!) (Velkommen i Lone´s garderobeskab, hvor du aldrig kommer ud igen” – sagde de andre 9 skjorter).
  Men har fundet en “regel”, som bare virker helt enormt godt for min dejligt begrænsede fatteevne udi tøjkøb:
  Jeg må kun købe et stykke tøj, hvis jeg ikke allerede har det i forvejen!!! Altså gerne en pæn kjole til sæsonens (2) fester, men ikke 3 stk.
  Og ikke, hvis jeg allerede har en, som ikke for mange har set mig i endnu. Ikke flere hvide skjorter (som jeg aldrig tager på alligevel, fordi rødvin.)
  Og ikke flere sko, hvis ikke der er et par, som skal ud.
  Det funker totalt for mig, og nu bruger jeg kun sur-barn energi på, at jeg ikke må købe noget fristende. Ikke på, at jeg HAR købt det, og fortryder det.
  Min garderobe er dermed meget mindre. Men i det mindste bruger jeg de ting, som jeg har.

  1. Det er så fedt, når man finder et system, der virker. Og når man endelig indrømmer over for sig selv (og husker det!!) hvad det er, man altid falder for, men aldrig rigtig kommer til at bruge. Jeg har skrevet ‘oprydning’ på min to-do for de næste par uger, så jeg tænker også, at der er et par nye erkendelser på hylderne i skabet til mig…

  2. Jeg har virkeligt også en del kjoler i skabet, men faktum er at jeg ikke går i kjoler. Jo, når jeg skal være fin til en begivenhed (men hvem skal dét for tiden??)
   Og så tager jeg alligevel den behagelige på (som også lige kan ammes i, hvis det sku være), og hvor jeg ikke bliver alt for ærgerlig, når der kommer pletter på (fordi børn).
   Og så hænger resten af kjolerne dér i skabet og venter på at de små børn bliver store og jeg skal til en masse voksenfester…
   (hvad mener I med at “til den tid kan du alligevel ikke passe dem?” – Hej morkrop! Hej chokolade!)

   1. Jeg er gået igang med at rydde op, og i morgen står den på tøjskab i soveværelset. Jeg tror, at jeg er klar til at skille mig af med netop den type kjoler, du beskriver her. For dem har jeg også en håndfuld hængende af.

   2. Kristine.
    Jeg læste lige : som også kan ammes i, hvis det nu skulle være og så spruttede jeg af grin så koldskål røg op i næsen på mig.
    Jeg havde ikke læst at du har små børn, så det lød lige som om det var en service du udbyder til fester…
    😂😂😂😂
    Undskyld, jeg kommer for lidt ud🙈

 9. Ej hvor er du sød. 1000 tak. Det er jo en lidt skrøbelig rejse jeg er ude på med My little curvy love. Startede lidt som en protest, da jeg selv fik nøjagtig sammen følelse som dig. Det kan da ikke være rigtigt at selvom jeg er en str. 44/46 skal jeg så blot skal tage en sæk over hovedet, eller købe noget møg, jeg på ingen måde følte mig lækker i. Det må da være alles ret at føle sig moderne, lækre, sexede og med stil, selvom man ikke er en str. 36. Jeg var jo heldigt stillet for kunne jo altid lave lidt i kollektionerne jeg selv kunne passe. Men en dag blev det nok for mig. Er det modebilledet af manglende diversitet, det jeg ville give videre til min pige på 13 år. Var det det jeg ville stå for som designer? Nej og med den følelse besluttede jeg mig for, at melde mig ud af den fine klub i mode branchen og skabe noget hvor jeg kunne gøre en forskel og være med til, at give mange kvinder et alternativ til dårlige kvaliter, grimme snit og pasformer der mere er uformelige i formen. En ensom rejse og kamp, men nok den vigtigste for mig som designer. Så da Sarah Skarum fra politiken, sendte mig linket blev jeg bare så glad. Kendte dig jo ikke og svare jo alle så godt jeg kan. Så er bare super glad for din oplevelse. Lige derfor jeg gjorde det. Og lige den følelse du beskriver, der gør at jeg bliver ved, selvom det også er svært og kræver at jeg arbejder 24/7, men gør det gerne, hvis jeg kan gøre en forskel for nogen.
  Og 1000 tak for at du vil dele din oplevelse med andre.

  Af hjertet tak

  Kh. Liv

  1. Hvor er jeg glad for, at min begejstring fandt vej til dig – det virker meget selvsmagende at sende et link med ‘prøv at se, hvad jeg har skrevet om dig’, men du fortjener roser, skulderklap og et knus, hvis du ikke passer på.. <3

   TAK for – i ordenes bogstaveligste forstand – at gøre en forskel.

   Kh

   Linda

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.