M2019, uge 43

(M2019-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Genopvarmet en stak vafler, jeg havde sat på en tallerken og i køleskabet og derefter glemt alt om. De var stive som pap, og var egentlig på vej ud. Men så kom jeg til at tænke over, at man måtte kunne gøre det samme med dem, som man gør med tørt brød, så jeg vred et stykke bagepapir under vandhanen, og pakkede dem ind i det. De fik små 10 minutter i ovnen ved 150 grader, blev bløde og lækre som pandekager, og børnene spiste rub og stub.

2.

Købt fyrfadslys med 3 forskellige brændetider, så jeg nu har med hhv. 4, 6 og 8 timer. Den her er i småtingsafdelingen, men jeg synes egentlig stadig, at princippet holder. For nogle dage er vi sent hjemme, nogle dage er det gråt fra kl. 15 osv. På den her måde kan jeg hver gang “bruge lyset op” i stedet for at slukke det om aftenen, mens det stadig brænder, og dagen efter konstatere, at der er så lidt stearin tilbage, at det er nemmere bare at kassere det og tage et nyt med det samme.

3.

Lavet morgenmadstapas på en helt almindelig onsdag. Den her er på, fordi det stadig overrasker mig, hvor meget slave af vane, jeg er. For jeg laver jævnligt ‘reste-tapas’ til aftensmad af alle småresterne fra fryseren, som hver især ikke engang er nok til at udgøre frokost, men som serveret på en bakke samtidig føles en smule eksotisk. Men jeg har ikke en *eneste* gang skænket en tanke, at man kunne gøre det til morgenmad. Det er selvfølgelig heller ikke så tit, vi har *så* mange rester af den her type, men i onsdags havde vi, og børnene besvimede nærmest af begejstring, da der kom en bakke over med en lille skål yoghurt, en bolle med smør, en rest risengrød, en smule æblegrød og en lille portion øllebrød med flødeskum. 

4.

Steppet mit halloween-game op og forsøgt at gøre det bare en smule bæredygtigt. Det her er ét af de punkter, jeg altid har en lille smule lyst til ikke at skrive på, for lad os være ærlige: Ingen har BRUG for halloween-ting, vel? Det, der altid ender med at gøre, at jeg alligevel sætter det på, er, at jeg synes, det kan være med til at udfordre enten-eller tankegangen. At det måske kan inspirere til, at man husker, at der altid er knapper at skrue på; også i de situationer, der ikke som udgangspunkt lægger op til det.

(Inden jeg udløser spændingen er jeg dog nødt til lige at have luft: For kan vi få bremset den trend, hvor butikkerne pakker tingene væk, *inden* højtiden overhovedet er gået i gang? For min skyld må de gerne stille græskar og nisser frem i starten af oktober, men jeg bliver sgu nærmest depressiv, når alle halloweenting er pakket væk EN UGE før, det egentlig går ned, og man ikke længere kan gå en tur i midtbyen d. 24. december, fordi man bliver suicidal over, at de allerede dér er ved at afmontere julen. Hvis det skal være på dén måde, kan vi sgu da ligeså godt købe kister i stedet for senge?)

Nå, men altså. Tilbage til min indkøbskurv. Jeg sørgede for at købe pynt, der kan pakkes ned og væk og genbruges i mange år frem. Jeg tjekkede alle brugttøjsportaler for udklædning, men måtte konstatere, at folk ville have det samme for et sæt brugt tøj, som jeg kunne købe det til fra nyt. Nej tak. Jeg købte ansigtsmaling af ordentlig kvalitet, som kan bruges sammen med den almindelige ansigtsmaling, vi leger med flere gange i måneden, i stedet for at blive nærig og købe fedtfarver, der tegner ad helvede til, altid bliver gnedet ud og lukker porerne. Og endelig forærede jeg børnehaven den guirlande, jeg havde købt til køkkenvinduet, der viste sig at være 6 meter lang, og som vi derfor aldrig får brugt.

Published by

17 Replies to “M2019, uge 43

 1. Nu spørger jeg lige dumt, men hvad er god halloweenpynt? Jeg vil gerne være sådan en mor, der pynter op til forskellige højtider inkl. Halloween, men jeg kan sgu ikke finde ud af det. Hvad gør du, hvad er din favoritpynt?

  1. Jeg har købt skelethænder, som jeg har klæbet op forskellige steder, så det ser ud som om, der er en zombien på vej op. Jeg har købt lanterner med flagermus, der kan foldes sammen, som hænger i det ene vindue. Jeg har købt diverse edderkopper, som jeg med elefantsnot har klæbet op på billeder og lamper. Jeg fandt nogle genbrugelige klistermærker til døren (vi har sådan et ret stort glasparti i døren), og endelig har jeg købt en græskarlyskæde, der kan hænge som guirlande i køkkenvinduet, og den giver simpelthen sådan et fint lys:)

   1. Jeg læste det som du havde købt en shetlænder, lige vildt nok nåede jeg at tænke, indtil jeg så du havde skrevet skelethænder🤣🤣
    Tror jeg skal have lidt mere kaffe😝

 2. Her har vi simpelthen ikke halloween pynt udover græskar og så det ungerne har lavet (perle flagermus,vampyr -rullinger f.eks ).den yngste synes det er for uhyggeligt og her skal være rart for alle hjemme. Så må vi se når de er lidt større. I år er den ældste inviteret til halloween fest inkl.rasling på vejen og derfor har vi også skulle skaffe halloween slik og det var i dag svært at finde noget halloween-noget fordi det som du skriver er pakket væk til fordel for juleting – what. Det er først torsdag det foregår. Nå men tilgengæld var det slik vi fandt så på tilbud. Lige her synes jeg det skal være pakket ind enkeltvis selvom det bæredygtige i det er svært at se. Det er en hygiejne ting.hvor er det fint at lyskilden gik til børnehaven.

  1. SÅ enig i det med, at det skal være pakket ind enkeltvis. Stort, STORT nej tak til kurve med uindpakket slik, som alle børn har rodet i…

   Mine har heller ikke været på før sidste år. Til gengæld er de HELT på, begge to, i år, så jeg havde pyntet op en aften, da de sov, så der var flagermus og edderkopper, da de stod op næste morgen, og de ELSKER det.

   1. Jeg så i en madgruppe på facebook én som stolt fremviste de uhyggelige småkager som hun og ungerne have bagt til at dele ud af til Halloween, og selvom de var fine (det var de!) så synes jeg godt nok det er en meget dårlig idé. Jeg er muligvis hysterisk – men jeg ville have svært ved, at mine unger kom hjem med hjemmebag fra en ukendt giver, og ja – hvor mange har egentlig rørt ved de kager først.

 3. Min far lavede altid “isvafler” til os, altså vafler frosset. Jeg husker dem som noget af det allerbedste.

 4. Kunne man fra regeringens side få fastlagt hvilken dag der kan rasles til Halloween? Der var børn igang i vores kvarter allerede i weekenden. Og der er altså grænser for hvor mange dage jeg kan og vil have den store slikskål klar (selvfølgelig med alt pakket enkeltvis 😉). Eller kan man indføre en halloween-anvisningsregel som en hjælp til børnene? Man kan angive at der er åbent for rasling ved at stille græskar ved døren. Så slipper vi, der fx prøver at få en syg baby til at sove, for at få dørklokken trykket i bund på verdens mest ubelejlige tidspunkt. Og børnene slipper for at ringe på hos dem, som ikke er på Halloweenbølgen endnu. Det kunne måske spare dem for en træls oplevelse eller to.
  Glæder mig i øvrigt til at den syge baby bliver stor nok til Halloween gys. Jeg bliver helt sikkert en af dem der går all in til den tid!

  1. Her på vejen er det faktisk meldt ud (godt nok i Facebook gruppen for ejerforeningen men dog meldt ud) at det er den 31. Derudover opfordres der til at dem der ønsker besøg pynter op og tænder lys udenfor. Dem der ikke ønsker besøg opfordres til ikke at have lys og græskar ude denne dag. Og det opfordres forældrene selvfølgelig til at sikre at børnene følger. Derudover er aftalen at der ikke ringede på efter kl 9. Jeg synes det er en fin måde at gøre det på. Vi deltager i år men har også børn der skal tidligere i seng end kl 9 og jo ikke kan sove hvis der ringes på hele tiden. Derfor tænker jeg vi har lys og pynt indtil sengetid her hvor langt de fleste også vil have været forbi

  2. Hos os er det også kun d 31. Når vi løber tør for slik sætter vi et skilt på døren om at der ikke er mere og at de må komme igen næste år og slukker græskarlamperne.

  3. Jeg har – inspireret af jeres kommentarer – lavet et opslag i den lokale fb-gruppe, hvor jeg spørger til holdningen omkring Halloween. Jeg har skrevet, at reglerne for mine børn er 1. kun d. 31.10. 2. kun de huse, hvor der er græskar/pynt udenfor 3. kun til kl. 21 og 4. man skal være klædt ud. (Og så sluttede jeg opslaget med at opfordre til, at det ikke blev en diskussion om, om man er pro eller con halloween, fordi.. jamen, haters og internet, ikke?)

   Det gav meget positiv respons, og der var flere, der gav udtryk for, at “det med pynt er en god ide”. Jeg tror, der er mange bedsteforældre-typer, der måske ikke lige tænker over det?

 5. Her er Halloween også kun d. 31. og kun i de huse, der har lys udenfor. Det er ikke rigtigt meldt ud noget sted, mere sådan en mund-til-mund (øre?) overlevering. Jeg troede helt naivt, at det bare var “reglerne”?
  Er helt ligeglad med, om ungerne får cupcakes, uindpakket slik, hjemmelavede kager eller cellofanindpakkede herligheder. Living on the edge, ha ha.

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.