M2019, uge 28

(M2019-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg: 

1.

Som nævnt i sidste indlæg været på ferie i et lånehus i Aarhus. Der var jo alle muligheder for at lave mad, men for at sige det som det er: Jeg gad simpelthen ikke. Så i stedet for at ende med en masse impulsiv take-away, planlagde jeg efter det. Jeg bagte to pizzaer i forrige uge, frøs den ene, og tog den op, den morgen vi kørte til Aarhus; så der var nem aftensmad på ankomst-dagen.

Da jeg købte ind i Bilka to go, smed jeg et par frosne færdigretter af dem, børnene kan lide, i kurven, så der var noget at hive ud til dem, som kunne efterlades, hvis vi ikke nåede at spise det, og dagen efter vi kom derop, var jeg forbi mit yndlingssted efter haydari og wraps. Jeg havde bestilt rigeligt med grøntsager, samt lidt færdigstegt kylling og en pose peanuts hos Bilka, så jeg i løbet af ugen kunne mixe og matche på kryds og tværs, og den sidste dag, smed jeg alle resterne sammen til en god og fyldig salat.

Fordi jeg således ikke dagligt endte med panikløsninger, var der plads i budgettet til en gang kvalitetssushi og til at spise aftensmad i Djurs Sommerland, den dag, vi var derude, helt uden dårlig samvittighed.

2.

Tjekket netbank hver aften, mens vi var deroppe. Når alle ydre parametre ændres, og vi laver noget helt andet, end vi plejer, synes jeg godt, det kan være svært at være helt knivskarp på, hvad jeg bruger af penge. Ved at klikke forbi netbank hver aften, var jeg hele tiden sikker på, hvor meget vi havde brugt, og det dæmmede op for ‘skidt, pyt, vi har jo ferie’-refleksen. 

3.

Foræret en kurv til de søde mennesker, hvis hus vi lånte. Kurven har jeg gået og fyldt i over de sidste par måneder, og det betød, at jeg faktisk ikke følte, at vi gav noget for at låne huset, selvom det på alle måder var en luksuskurv, der ventede på mine venner, da de kom hjem. 

4.

Set mig så sur på min kondenstørretumbler, at jeg raseri-googlede, om man da for helvede ikke kunne få den til at tørre mere effektivt, hvis man skiftede en dims eller skruede på noget.

Det viser sig, at der sidder et hemmeligt filter i bunden af maskinen, som jeg ikke har stiftet bekendtskab med på noget tidspunkt i løbet af de snart 3 år, vi har boet her. Hvordan er jeg den voksne i det her hus?

5.

Besluttet at sælge min havelounge sofa. Den er meget lav, og jeg er meget høj, og derfor får jeg den ikke rigtig brugt #KnæIKinderne. Hynderne fylder hele mit skur, og skal tages ind om vinteren, og egentlig vil jeg hellere have en stol og et bord under halvtaget, hvor sofaen står, så jeg kan sidde derude med en kop kaffe, når det regner lige så stille. 

Tanken har strejfet mig før, uden at jeg har gjort noget ved det, men i dag kom jeg til at tænke på, at jeg faktisk ikke gider flytte rundt på de hynder en hel vinter mere, og samtidig risikere, at sofaen går i stykker, og dermed bare skal smides ud til foråret. Jeg lagde den på facebook til en fjerdedel af nyprisen kl. 12. Kl. 13 havde jeg 37 (!) i kø, og klokken 14 var den hentet, sammen med hyndeboksen i skuret, og jeg har allerede været ude at sidde i min nye krog med en kop te og nydt fornemmelsen af plads.

Published by

37 Replies to “M2019, uge 28

 1. Et andet tip til kondenstørreren. Den skal bruge kold luft til at køle dampen ned så den bliver til vand. Efter at vi begyndte at åbne vinduet ved hver tørring kører den meget bedre.

  1. Jo:) Og vandet skulle være eminent til at skylle hår osv i, fordi der ikke er kalk i det. (Jeg har glemt hvorfor). (Værge søges).

   1. Mmmnnn. Det skulle også være pissegodt til strygejern osv fordi der ikke er kalk i (og det er fordi kalk udfælder ved opvarmning, hvilket man også kan se på indersiden af en stålgryde eller en vandkoger). Vi bor i Gentofte, hvor der er meget hårdt vand. Og det er muligt, at der er mindre kalk i vandet fra tørretumbleren, men vandet i vores kondenstørrer er fyldt med fnuller, som så stopper mit strygejern i stedet for kalk, så det kan være at jeg skal på jagt efter et tredje filter ud over de to jeg i forvejen tømmer. Hvorfor fuck kan sådan en tingest ikke nøjes med ét friggin filter!?!

    1. Når vi bliver præsidenter, bliver der folk ansat til at udtænke bedre løsninger til den slags!

     1. Ja, fx folk der faktisk selv vasker og tørrer deres tøj. For det virker ikke som om den der har udviklet vores tørretumbler nogensinde selv har brugt en. Til gengæld kan den gå på wifi, så man via en app kan starte den. Hvornår man nogensinde har haft brug for at kunne starte en tørretumbler når man ikke lige står ved siden af den og har fyldt den med vådt tøj fatter jeg ikke!

     2. @Astrid: Er det ikke lidt det samme som at sige ‘Hej. Vores tørretumler er brandfarlig, så det er bedst, hvis du starter den, så du kommer hjem, inden den sætter ild til dit hus?”

 2. Haridari fra Klostergrønt er min favorit! Det er vist en Århus-ting, for alle mine udenbys veninder elsker at få det her 😊

  1. Præcis! Og det skal være den MED feta. Har du smagt den nye fetamos han har; den med rødløg? Shit, den er god!

   1. Nej, med yoghurt! 😂 ja, har smagt den med rødløg, og synes den er et godt alternativ til peberrod, men ellers lidt for løgstærk til mig.
    Men jeg er nu om muligt endnu større fan af dig, kære Linda, med dette fun fact om haridari – det er de små ting, der karakteriserer et menneske! 😂

    1. Haha – jeg er ALTID i Klostergrønt, når jeg er i Aarhus. Og hvordan er lillebror, der var på størrelse med Anton, da jeg boede der, pludselig blevet en voksen mand med skæg og hvad har vi??!

 3. Åh, hvor jeg kender det hemmelige filter!’ Jeg opdagede det først da maskinen gik i stykker (heldigvis mens der stadig var garanti). Der står endda inde i det skide filter (så man kan se det, når man HAR fundet det), at det skal tømmes efter hver 5. tørring 🙄. #detskersåikke

 4. Nu får jeg kondensnoia – der er fnugfilteret og så filteret ved selve kondensatorenheden ( med mere fnug) – er der flere???

  1. Altså, min har – viser det sig – en låge i bunden, der ser ud, som om, den sidder fast, men som ikke gør. Når man åbner den, sidder der et stort filter; det er placeret nogenlunde under det fnugfilter, der er i selve maskinen. Men googl for en sikkerhed skyld. Det er en videnskab:-/

 5. Jeg er fluks på vej ud for at lede efter det hemmelige filter på min fu…..dårlige kondens tørretumbler! 🙂

  1. Hvis ikke min tørrer tøjet så hårdt, at det nærmest er forvandlet til diamanter, når jeg hiver det ud af maskinen næste gang, så sætter jeg ild til den!

 6. Åh hvor jeg elsker kommentarfeltet på netop DIN blog Linda 🙂 Din blog er den eneste, hvor kommentarfeltet er lige så vigtigt ayt æse, som selve indslaget.
  Denne gang super nyttig viden om tørretumbler 🙂 🙂

  1. Kan især godt lide kommentaren til kommentarfeltets tribe “når vi bliver præsidenter” 😍
   Og det er den eneste blog hvor man ikke bare læser kommentarfeltet, men også vender tilbage for at se om der er kommet flere kommentarer!

  2. SÅ enig! Der er uendelige mængder af info at hente, og folk er bare så søde og ordentlige <3<3<3

 7. Nu ved jeg jo ikke hvorfor I mener at jeres tørretumblere er så dårlige. Men – i den boligforening jeg bor i, har de netop anskaffet sig sådan et par basser, i en semi- industri udgave. Der gør de opmærksom på, at der er en smule restfugt i tøjet efter tørring, som forsvinder efter kort tid. Det føles (ret) fugtigt når jeg tager tøjet ud af maskinen, så jeg breder det ud på vores seng, og i løbet af et par minutter er det fint.
  Men der er (tilsyneladende) også kun ét filter som skal renses, så det kan være at der er en helt anden slags maskine…

  1. Det er god info! Og faktisk minder det mig om, at jeg syntes, at tøj, der var klamt, da jeg tog det ud, pludselig var tørt, sidste gang jeg var igang, og telefonen ringede midt i det hele. Det er da helt sikkert derfor. Tak for hjælpen:)

 8. Enig vedr. kommentarfeltet – I freaking fucking love it!! Jeg vender også tilbage mange gange for at læse tilføjelser! Jeg bliver simpelthen så klog af dette kommentarfelt – måske det bedste litteratur jeg læser i løbet af denne ferie!!……storbyferie med to børn under 7 år – siger du at en ironman er hård at lave?? Hmmffppp, siger jeg bare! Vi kravler i seng hver aften kl. 21, fuldstændig kvæstede og på grådens rand af træthed!
  Nå, det var et sidespring fra tørretumblere! God vind med alle de filtre der:)

  1. @Stine: Jeg sender opmuntrende hep! Storbyferie er herligt – men virkelig også en arbejdssejr:) God ferie til jer:)

  1. Næh, men så kan det jo heller ikke indeholde så meget vand mere og tørrer derfor ENDNU hurtigere. Ikk?

  2. @Anette: Haha – nej, det skulle man ikke synes, vel!? Men det vilde er, at efter jeg fandt det hemmelige filter og tømte det, så skal jeg støvsuge mindre, fordi der ikke er så meget restfnuller på mit sengetøj og mine håndklæder, som kommer til at drøne rundt på gulvene. Man lærer så længe man lever, ikke?

 9. Må jeg ikke spørge, hvor man køber rigtig god sushi i Aarhus? Vi har to dage deroppe i en Airbnb 🙂 Skøn sommer til dig og dit pragtfulde kommentarfelt 🤩

  1. Jo da:) Jeg plejer at købe ved Sota sushi, når jeg er deroppe, men har også kun haft gode erfaringer med Sinu Sushi og Karma Sushi i Vestergade:) Rigtig god tur til jer:-*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.