M2018, uge 49

(Læs forklaringen på M2018-konceptet her)

I den forgangne uge har jeg:

1)

Betalt årets sidste afdrag på mine lån, og dermed i 2018 i alt afdraget 72.000 kr. Er både sygt stolt og en smule udmattet ved tanken om, at det stadig ikke er slut.

2)

Været nødt til at købe nye støvler til Frida, selvom jeg har købt to par tilsyneladende pæne og meget lidt brugte second-hand af slagsen for ganske nyligt, og jeg har derfor besluttet, at vi fremover køber fodtøj fra nyt. Vi har én gang været heldige at købe et par ‘brugt-under-5-gange’-Ecco sko til Frida til 1/5 af ny-prisen, og dem har vi været glade for. Alt, hvad vi ellers har købt, har vi været nødt til at kassere efter et par ugers brug, fordi det går i stykker eller suger væske (formentlig pga. forkert opbevaring og manglende imprægnering) og købe nye i stedet, og så går ideen jo lidt tabt.

3)

Returneret sidste års lyskæder til huset og fået 450 kr. retur. (Den skulle faktisk have været på sidste uge, men jeg glemte den). I starten af november var jeg diverse kasser igennem, fordi jeg bestemt mente, at jeg havde gemt sidste års lyskæder, men jeg kunne ikke finde dem, og endte med at beslutte, at jeg måtte huske forkert. Fast forward til 4 uger senere, hvor jeg for længst har købt og opsat nye, og åbner min julekasse – og de gamle ligger øverst og gør sig til. Det havde de nu ikke behøvet, for da jeg satte dem i stikket, var flere af pærerne gået, og da jeg i sin tid havde været forudseende nok til at gemme både æsker og bon sammen med kæderne, var der sådan set ikke noget til hinder for at returnere dem. Alligevel følte jeg det i første omgang lidt usselt, for jeg har ikke lyst til at være fattig på den nærige måde, og hvor meget kan man forvente af et sæt lyskæder fra Harald Nyborg? Men min veninde skrev “What would Karsten Ree do?” som svar på mit spørgsmål om, om det var for dårlig stil, og jeg endte med at køre ud med dem – og egentlig også med at nå frem til, at det faktisk var ok. De har reelt været oppe 3 uger, er tørret af og pakket ned, og har været opbevaret ved stuetemperatur – og det er udendørskæder. Det skal de kunne holde til.

4)

Sendt en mail til Bilkas kundeservice. I starten af november fik jeg et værdibevis derude, som ville give mig 100 kr. i rabat, hvis jeg i løbet af resten af november handlede for over 500 kr. Det gjorde jeg fredag (d.30.11), hvor det inde i mit hoved allerede var december, og værdibeviset derfor ikke længere kunne bruges, så jeg havde det ikke med. Jeg har skrevet til kundeservice og spurgt, om der er noget at gøre, og er helt afklaret med, at svaret med 98% sandsynlighed er nej. Og det er fuldstændigt i orden, for det er mig, der er en klovn. Men nu ved jeg, at jeg har gjort hvad jeg kunne, og så er det meget nemmere at slippe den, synes jeg. 

5)

Køb et gavekort biografen i julegave til én, som forhåbentlig ikke læser med her, men som starter med ‘f’ og slutter på ‘ar’. Jeg har set mig sur på de gaveæsker, man kan købe, fordi jeg synes, det er *super* irriterende, at de koster 300 kr. og kommer med tvangsindlagte popcorn og sodavand, som min far hellere vil brække begge håndled end at tvinges til at indtage. 

Selvom de har gemt muligheden godt, fandt jeg det sted på nettet, hvor man selv kan bestemme beløbet, så nu har jeg lavet et gavekort, der passer til to billetter, og så er der stadig penge i budgettet til at give ham 2 x tapas fra yndlingsstedet.

Published by

19 Replies to “M2018, uge 49

 1. Du er fod sej – afvikle så meget gæld synes jeg er for vildt.
  Held og lykke med det sidste.
  God december
  En trofast læser af din blog

 2. Så godt gået! Og tro mig, det bliver nemmere og nemmere. Når de første gældsposter er betalt af, så er der jo flere penge til resten og når alt gæld er væk, så bliver det rigtigt sjovt 🙂

  1. Jeg kan ikke vente!! Og begge mine lån har næsten samme løbetid, så det bliver virkelig et stort øjeblik, når sidste afdrag sendes afsted. Så drikker vi altså champagne:)

 3. Det er dælme flot, at du har afdraget så meget med én indkomst i løbet af et år! Klap dig selv på skulderen!

 4. Jeg havde gjort det samme med lyskæderne. For mig handler det ikke om nærighed, men om at holde producenterne fast på at producere varer i ordentlig kvalitet. Og så er jeg ligeglad med, om det er fra Tiger eller Magasin.
  Tak for en skøn og inspirerende blog!

 5. Ville skrive nærmest det samme som Johanne; at returnere defekte varer er (næsten) den eneste måde vi kan opponere mod brug-og-smid-væk. Jeg har selv reklameret over sønnikes sandaler og datterens flyverdragt i år, begge dele var gået op i limningen (bogstaveligt talt). Og i begge tilfælde var butikkerne helt enige med mig i, at det var for ringe.

  1. Johanne/Charlotte:

   I har fuldstændig ret. Det er en rigtig god pointe.

   (Og selv tak, Johanne. Det er skønt, at du følger med:))

 6. Jeg svarer lige lidt forsinket på sidste uges evaluering af M2018-indlæggene. Jeg var en af de få/eneste der i starten af året kun klappede moderat begejstret over disse indlæg, da du spurgte hvad vi syntes. Fordi jeg syntes alle dine andre indlæg om hverdag og livsfilosofi var meget bedre skrevet og mere interessante. Her ved årets afslutning vil jeg sige, at det har været spændende at følge udviklingen og kontinuiteten i dine indlæg. Jeg er imponeret over hvordan du har kunnet finde nye ting hver uge, for det er lidt kedeligt hvis det bare bliver en opremsning af at have spist rester og taget cyklen hver uge. Og så er jeg vild med din blanding af enkelhed og økonomi og klarsyn i livet, som du meget fint har fået frem.
  Ift fremtidige indlæg, synes jeg du skal tage din egen medicin med “lidt, men godt” og kun skrive om det når du har noget på hjerte. Måske hver måned, måske hver uge. Og så kunne jeg som flere andre godt tænke mig at læse din Best of, som måske også kunne være skelet for de andre indlæg. Best of krydret med nye erfaringer, indenfor specifikke områder, fx fryseren, restaurantbesøg, gaver, gæld, arveting, hvor betyder kvalitet mest, og alle de andre områder du har været omkring.
  Når alt dette er sagt, og med applaus for m2018-indlæggene (og det inspirerende og engagerede kommentarfelt), så er det stadig de andre indlæg jeg bedst kan lide at læse. Fordi du skriver fantastisk om livet, både i det store og i de små rester bagerst i fryseren 😊

  1. Kære Lone.

   Tak for din feed back. Det glæder mig, at du har fået lidt ud af indlæggene, selvom det måske ikke i første omgang var det, du havde forventet, og selvom du stadig foretrækker de “almindelige” indlæg:)

   Men faktisk vil jeg sige, at det også er kommet dem, der ikke læser M2018-indlæggene til gode, at jeg har skrevet dem, fordi det har givet et helt andet flow; jeg tror ganske enkelt, at jeg har produceret flere indlæg, også af de almindelige, fordi jeg oftere er ved tasterne. M2018-indlæggene har også givet en helt anden kontakt til jer derude; der er mange, der kommenterer langt mere flittigt, og det er simpelthen så rart, fordi det pludselig er meget nemmere at mærke, at I er derude:)

   Jeg er i fuld gang med en opsamling på året, som jeg tænker kommer som årets sidste M2018-indlæg (Ja, vi kører lige en slags TV2-skabelon:))

   God aften til dig.

   Kh

   Linda

 7. Wauw, at du kan afdrage så meget om året! Det giver inspiration til at få hakket noget af gælden 🙂

 8. Det er fantastisk flot, at du har kunnet høvle 72000 af din gæld på bare et år. Den eneste gang, jeg har præsteret noget lignende, var det ikke ud af min løbende indtægt, men en kombination af en erstatning og noget aftrædelsesgodtgørelse, som jeg valgte at smide i huset, da man jo ikke får renter nu om dage.

  1. Det er virkelig også det eneste rigtige, for den mikro-procent, man kan få for at have penge i banken, er jo ingenting holdt op imod de horrible satser, man betaler for at låne.

   Og tak skal du have!

 9. Jeg har brugt fyrre minutter på at finde gavebilletter til bio. Har du please et link, til der hvor du shoppede dine?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.