M2018, uge 42

(Læs forklaring på M2018-konceptet her)

I den forgangne uge har jeg:

1)
Lavet et “Søges” opslag på Marketplace på FB, hvori jeg efterlyste bObles. (De der skum-legetøjsdimser, som er svinedyre). Jeg har besluttet, at Frida skal have en lille redskabsbane i julegave, og jeg ligger derfor på lur på diverse sites efter gode tilbud. Men det er der selvfølgelig også mange andre der gør, og derfor gav jeg den her model et skud, fordi jeg tænkte, at der måske sad nogen derude, som i en afkrog af hjernen havde besluttet, at de ville have deres sat til salg, men endnu ikke fået det gjort. De par gange jeg har gjort det tidligere, har det været min oplevelse, at man ofte får en bedre pris, fordi folk har udsigt til at slippe for bøvlet med at lægge annoncer op og besvare henvendelser fra 100 mennesker, der spørger til stand, mål, farver, religion og stjernetegn. Og ganske rigtigt: Jeg fik en krokodille til hende, små to hundrede kroner billigere, end mange af dem, der ellers er lagt op, er sat til.

Som bonus har mange af mine venner også set, at jeg er på udkig, så forleden fik jeg en sms fra en veninde, der var på loppemarked, som havde fundet Kyllingen til sølle 50 kr. Haps.

(Og som bonus-bonus ved jeg, at jeg kan sælge det hele igen i løbet af det næste år, uden at tabe penge på det, hvis det viser sig, at Frida synes, det er dødssygt.)

2)
Været på forkant med de med- og sammenbragte snacks og drikkevarer, da min veninde og jeg var på tur med børnene i torsdags. Jeg har haft den på listen før, men det er sådan en, jeg hurtigt glemmer, fordi jeg først kommer i tanke om, at det er en god ide at koordinere, 20 minutter inden vi skal afsted. Men her huskede jeg fra morgenstunden at skrive, hvad jeg medbragte, så vi ikke kørte dobbelt af noget, og intet af andet.

3)
Undladt af handle “op” til ferien. Den her er en slags klog-af-skade fra andre ferier, hvor jeg har forsøgt at indkøbe alt det, jeg overhovedet kunne, på forhånd. Normalt handler jeg ca. 2 gange om ugen; det fungerer perfekt, fordi jeg kan købe brød og grønt, så det er friskt, og jeg ikke er nødt til at fylde hele køleskabet med mælk, og dermed skal lege mad-tetris, når resterne fra aftensmaden, og kæmpemadkasserne skal have et sted at stå. Men jeg er ved at have lært, at selvom jeg helst handler uden børn (fordi stress og skal-vi-ikke-have-en-melon/kanelgifler/en-enhjørning-mor), så fungerer det bedre at småhandle, når det er nødvendigt, når vi holder ferie. Vi kører et ret fleksibelt skema, både med aftaler og måltider i vores ferier, og jeg mister overblikket over mit køleskab, hvis det er for proppet, med unødig madspild til følge. Og vi har ALTID mere i skabe/fryser/køleskab, end jeg tror, så i denne ferie har det kun været nødvendigt med en enkelt ekskursion til dagligvareland. (#PraisedBe)

4)
Har jeg fået en – i al beskedenhed – genial ide til Antons fødselsdag for klassen, som han heldigvis også synes, er det mest fantastiske forslag, han nogensinde har hørt: Vi laver køkkenet om til en pølsevogn, hvor man på skilte (som vi printer) kan vælge, om man vil have en hotdog, en fransk hotdog eller en rød m/brød. (Vi bor så langt ude vestpå, at der ikke er religiøse hensyn at tage ift. svinekød). Der er minimalt med forberedelse, det hele kan laves on-the-spot, så man ikke står med tusind rester, som har været varmet, og som derfor skal spises i løbet af de næste 48 timer, og økonomisk ligger det i den meget hensynsfulde ende. Win-win-win.

Published by

24 Replies to “M2018, uge 42

 1. Vi bor så langt ud på landet at jeg heller ikke havde regnet med at svinekød var et issue – jeg har nu lært at visse kristne sektioner heller ikke spiser svinekød/kommer til fødselsdag lørdag #NordjyskeBibelBælte
  Men det fortæller de fleste heldigvis på forhånd – fantastisk idé med pølsevogn, den er noteret ned til senere brug!

  1. Det lyder som adventisterne! Mange af mine barndomsvenner er adventister, så mine forældre blev skarpe til at finde på svinekøds-fri retter. Det sværeste er gelatinefri slik, det var udvalget ret lille i de sene 90ere! Vi fik som regel kyllingepølser i hotdogs, de fungerer ret godt.
   Linda, vildt god ide med hotdogs-stationer! Et af mine bedste fødselsdagsminder var en børnefødselsdag med byg-selv-baguetter. Det føltes meget sofistikeret og dekadent, den gang for tyve år siden 🙂

   1. @Marie: Din kommentar fik mig til at tænke på den børnefødselsdag, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med 80’er-fænomenet Landgangsbrød. Det kunne altså også noget!

    1. Åh ja dem husker jeg også – lidt et spøjst fænomen men tror de fungerede godt med børnefantasi.

  2. @Stine: Vi er simpelthen i den særlige situation, at Anton går i en klasse, hvor der ikke er nogen, der har allergi eller kost-restriktioner i nogen retninger. Det tror jeg er noget med at nyde, så længe det varer:-D

   1. @Linda, fantastisk 🙂
    Jeg synes ikke det generelt er et kæmpe problem med kost restriktioner -jeg havde bare ikke overvejet at der var andre end muslimer der ikke spiste svinekød..
    Jeg har selv et allergibarn (der nu næsten er vokset fra det) -men aldrig forventet at det var andres problem, så jeg har ofte stået og sørget for diverse fødevarer dagen inden en børnefødselsdag. Men jeg er blevet så rørt hver gang der er en forældre der har gidet tage hensyn til det, så mit barn ikke behøvede at skille sig ud -så stor tak til alle forældre der også tænker på de andres børn 🙂

 2. Ikke så relevant for dig, men måske andre der vil låne pølsevognside. Man kan købe kyllingepølse (halal) i langt de fleste supermarkeder.

  1. Dem har jeg brugt, når jeg har bagt pølsehorn til ture i Fridas børnehave, hvor der er et par stykker, der ikke spiser svinekød. Det er lidt sværere med børnehaven, synes jeg, fordi grupperne er mere flydende, og små rykker op, dagplejebørn kommer til osv. Derfor har jeg egentlig bare brugt kyllingepølser for en sikkerheds skyld:)

 3. Jeg fandt eddermugme Bobles i perfekt stand på vores lokale genbrugsplads på Amager i dag. En meget stor flad fisk. Men da vi er ved at være på den anden side af Bobles tumlebane, lod jeg den ligge til næste heldige. Til gengæld fik jeg en ekstra selepude til bilen, som lignede at den var ny. Elsker sgu de der genbrugsrum!

  1. Det er virkelig godt, at du fik “flad” med, for ellers havde jeg ikke kunne sove af misundelse; det er nemlig den store fisk, jeg mangler til Frida, for at banen er komplet:-D

   Det lyder som et fantastisk koncept med det genbrugsrum <3

 4. Et hurtigt input til Bobles, som vi har haft lidt forskelligt af til vores søn på Fridas alder: Hvis du kan få fat på den store fisk, kan jeg klart anbefale den. Den er super i motorikbaner, men også som skammel eller bord. Det er klart den, han har brugt mest, så vi ønskede os endnu en, da lillesøster skulle døbes. De er supergode. 🙂

  1. Du læser mine tanker <3 Jeg har købt krokodillen og kyllingen, samt et svømmebælte, som jeg piller bæltet ud af, og bare bruger fiskene som ‘trædesten’. Jeg har budt på 6 regulære trædesten, og så mangler jeg den store fisk til samlingen. Så kan jeg forhåbentlig få mine borde og min puf igen…

 5. Hvilket barn ville ikke elske at have en “pølsevogn” til sin fødselsdag? Intet mindre end genialt, hvis du spørger mig. Skulle der være en enkelt vegetarianer, kan h/n jo bare få en kradser. Så er det klaret! 🙂

  1. Vi har heldigvis haft besøg af hele banden før, og det er lidt som at have besøg af en sværm af kødædende græshopper. JØSSES, de børn kan spise!!

 6. Vi kører samme koncept bare med iskiosk. 3 slags is, ‘bæger eller vaffel’ og diverse toppings. Ungerne elsker det, og vi slipper at diske op med en eller anden fancy kage. (Her i Norge får man forøvrig pølser til enhver anledning: børnefødselsdag, idrætsarrangementer, younameit. Så jeg er ret træt af pølser efterhånden, og prøver desperat at overbevise vores unger om at vi IKKE skal have pølser til deres fødselsdage. Virker ikke. )

   1. Her i byen er der tradition for, at børnene får en lille pose med slik, når de er til fødselsdag, men fordi det er helt utrolig forskelligt, hvad de kan lide, kører vi denne gang med en “chips-buffet’ i stedet (jeg føler trang til at sige, at der altså også er grønt og sår’n). Det var en kollega, der introducerede mig for begrebet, som går ud på, at ungerne får en lille skål/kop hver, og så får lov at kaste sig over 4-5 store skåle med chips. Det skulle efter sigende være den sikre vej til helgenkåring.

 7. Vi lavede pandekagebod til fødselsdag. De blev selvfølgelig lagt sammen i noget kaffefilter, så det føltes som at bestilles crepes. Og det duede endda for klassens muslimske pige 😉

  1. Hvor er det en fin ide <3 Det ville Anton godt nok også elske, men jeg er hysterisk dårlig til at lave de tynde pandekager, så det er vist bedst, at han ikke får nys om den mulighed:-D

    1. Det er de amerikanske, som jeg virkelig acer. Sidste gang jeg prøvede at lave de klassiske tynde, ødelagde jeg panden…

 8. Min søster brugte følgende idé til børnefødselsdage: Hvert barn lavede sin egen minilagkage. Købebunde stukket ud med glas i passende størrelse, creme/frugt/marmelade/flødeskum/glasur osv. efter eget valg. Alle får lige det, de kan lide, så man slipper for ‘rester’:-)

  1. Det lavede jeg faktisk til Fridas fødselsdag i juni, og det fungerede desværre slet ikke. Måske var de lige et nummer for små, for hvor jeg havde forestillet mig, at de ville elske, at de selv kunne sjaske rundt med flødeskum og toppings, så plankede de bare frugten og chokoladeknapperne, og lod resten stå. Jeg var SÅ ærgerlig over det, for jeg syntes virkelig, at ideen var god <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.