M2018, uge 32

(Serviceinfo: Serielisten under ‘Anbefalinger’ er opdateret med ‘Ozark’ og ‘Marcella’)

(Se forklaring på M2018-konceptet her)

I den forgangne uge har jeg:

1)
Evalueret på et eksperiment, jeg har kørt de sidste 4 uger, hvor jeg har brugt min helt almindelige nivea bodylotion som ansigtscreme. Jeg har ikke kunne mærke forskel overhovedet. Eftersom literprisen på ansigtscreme er 10-15 gange højere end den gennemsnitlige på bodylotion, kommer jeg vist bare til at køre den model fremover.

2)
Smidt et decilitermål i mine morgenmadsprodukter som op-øser-ske. Jeg er træt af, at mit mangel på øjemål betyder, at jeg stort set hver morgen smider et par skefulde morgenmad ud fra os hver. Appetit varierer selvfølgelig, men jeg syntes, det var forsøget værd, og det fungerer perfekt. (Jeg ved godt, at nogle af jer derude gemmer morgenmadsrester, og ikke et ondt ord om det. Jeg er bare lidt ekstra hys med bakterier, for det eneste, der er mere træls end at være syg og skulle tage sig af andre, er at være syg og skulle tage sig af andre, der også er syge)

3)
Oplevet noget, jeg sætter på her, som kommer til at grænse til reklame. Jeg skriver det alligevel, fordi de mennesker, der stod for det, ikke har den fjerneste idé om, hvad ‘blogsbjerg’ er, og derfor med 400% garanti ikke har gjort det i håb om omtale.

Jeg har en bil, hvor der fra fabrikken er konstateret en fejl på motoren, så den bruger langt mere olie, end den bør. Det gælder en stribe af biler fra lige præcis dén produktion, og de har alle været kaldt ind gennem Det Centrale Motorregister og fået skiftet en hætte, som skulle afhjælpe problemet. Det gør det bare ikke sådan rigtigt. I hvert fald fylder jeg langt, LANGT mere olie på min bil, end alle, jeg nogensinde har mødt, og de gange, jeg har skiftet mekaniker, har de være decideret vantro. Det giver ikke megen mening at tjekke oliepinden for mig, for min bil mangler stort set altid olie, men når det er ved at være kritisk, får jeg en advarsel i instrumentbrættet, som jeg har mekanikerens ord for, at jeg kan køre ca. 100 km med, uden at ødelægge noget.

I torsdags var jeg kun lige kørt på motorvejen, da advarslen poppede op. Den var ualmindelig vedholdende, og eftersom jeg skulle tolke i Fredericia, turde jeg ikke køre hjem uden at fylde olie på. Heldigvis lå der et værksted lige bagved det sted, jeg tolkede. De fyldte over 2 liter olie på, og jeg gik ind for at afregne.

“Får du normalt lavet service hos os?”

“Nej. Jeg er ikke her fra byen, men jeg tør ikke køre hjem, uden at fylde olie på.”

“Nej selvfølgelig. Nå, men ved du hvad, vi siger sgu bare, at det er på huset.”

“Øhm.. hvad?”

“Ja, altså, det havde været gratis for dig, hvis du fik lavet service her, så jeg synes bare, vi lader som om, du er kunde hos os.”

Han så til sidst helt beklemt ud over min overstrømmende tak, så til min egen ros, vil jeg bare sige, at jeg undlod at kramme ham. Men det er altså olie for ca. 300 kroner, og jeg sætter derfor dette punkt på ugens liste, fordi jeg tænker, at det er ret brugbar info, hvis der er andre derude, der har biler, der sluger meget olie.

Hos Skorstensgaard er det åbentbart gratis at få fyldt på mellem sine servicetjek.

Published by

6 Replies to “M2018, uge 32

 1. Tak for ugens M tips – jeg vil lige nævne 2, som har hjulpet hos os.
  1. Vi skærer creme/lotion tuber/dunke over med en brødkniv hvor vi ikke kan få det sidste ud. Det er p….irriterende at smide 1 dl lotion ud fordi konstruktionen i pumpen ikke får det sidste med (taler lige til jer Ænglamark!) og man kan sætte delene sammen ved at klemme een af åbningerne sammen så det kan være hætte på hindanden og så tørrer det ikke ud.
  2. Vi har nogle kæmpe middagstallerkner, hvor røven af en ko kan ligge på, med tilbehør – men det kan ingen spise op. Så de en nu sat væk. Man kan gøre en del ved overfyldte tallerkner, hvor noget af maden bliver smidt ud til sidst, fordi man ikke kan spise op – det gælder både for børn og voksne. Gå en tallerkenstørrelse ned. Alle skal selvfølgelig blive mætte, men så må man gerne tage flere gange. Samme gælder den ske man sætter i ris/pasta/sauce/dressing – mennesker er nogle vanedyr, det tage 3 skefulde sauce på kartoflerne uanset størrelse på serveringsskeen … det har virket hos os.

  1. Det er nogle rigtig gode input – tak for det!

   Jeg har faktisk købt sådan en helt lille dejskraber (fra Tubberware, mener jeg), som jeg bl.a. bruger til tuber og genstridige plastikemballage; hvor ER det irriterende, at de ikke gør mere for at minimere spild.

   Din ide med tallerkenerne er skidegod; om morgenen får jeg nok ikke glæde af den, fordi vi spiser 3 forskellige ting, og jeg tilbereder maden i tallerkenerne, men om aftenen, hvor der kan fyldes op fra gryder og pander, og jeg ikke skal løbe for det hver gang, vil jeg helt sikkert prøve det.

   Kh

   Linda

 2. Sikke en fin service vedr. bilen.
  Vi køber altid vores olie på nettet på billigbilpleje.dk
  Brug lidt energi på at finde den olie du skal bruge. Det er super vigtigt at det er den rigtige. Læg så nogle liter i bagagerummet, så du altid har til opfyldning.
  Og hør gerne værkstedet om du selv må levere olien til næste service. Der plejer også at være en god besparelse.
  Håber du er frisk på selv at stå for olien, for det er både meget billigere og ganske nemt.
  Og tak for en fin blog.

  1. Hej Line.

   Tusind tak for dine fif. Jeg plejer faktisk selv at fylde olie på, men har fundet mig en lille lokal mekaniker, som fylder på til en særlig god pris, og hvor jeg kan køre ca. 1000 km på den olie, jeg køber selv og fylder på, så kan jeg køre ca. 1600 km på den olie, han fylder på. Også selvom den, jeg køber selv, burde være skræddersyet til min bil. Derfor er jeg gået over til, at jeg udelukkende får fyldt på hos ham – men din kommentar minder mig om, at jeg skal have købt en reservebeholder, så jeg kan have lidt olie med i bilen, som jeg havde, inden jeg var så heldig at finde ham <3

 3. Det er måske en god ide at tjekke ingredienser på din bodylotion. Ofte indeholder bodylotion en masse silikone og varianter af petrolatum (dvs. vaseline), der ikke rigtigt gør noget for huden. Derimod er glycerin og aloe vera ingredienser, der er gode for huden både på kroppen og i ansigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.