M2018, uge 18

(Se forklaring på M2018-konceptet her)

I den forgangne uge har jeg:

1)
Prøvet at fryse en rest sprød, knust bacon og taget den op igen. Det fungerer 100%, og er stadig sprødt, når man tør det op. (Jeg kan forstå, at det med at have bacon i overskud er nogenlunde ligeså uhørt som at have diamanter til at ligge og flyde rundt omkring i huset. Lang historie kort har jeg engang fået omgangssyge lige efter at have spist røgede ben, og mit forhold til røget mad er aldrig kommet sig helt ovenpå dén oplevelse.)

2)
Øvet mig i at fryse overskydende mad i portioner til én dag og ikke to, som jeg ellers plejer at gøre. Jeg ved helt ærligt ikke, hvor jeg har samlet den vane op henne, for jeg har altid, både før og efter børn, haft et meget elastisk forhold til min madplan, hvilket betyder, at aftaler, sygdom osv. ofte forplumrer mine intentioner om at spise det samme to på hinanden følgende dage. Fryser jeg til to dage, ender jeg derfor ofte med at stå en portion i overskud. Da den jo har været frosset ned én gang, smider jeg den ikke i fryseren igen, og så står den dér og stirrer bebrejdende på mig.

3)
Fundet og prøvet 3 produkter i Lidl, som er både billige og overraskende gode, nemlig deres rosiner (9 kroner/250 gram), deres mascara (20 kroner), og deres neglelak (15 kroner). Rosinerne er bløde og ikke-sukrede, mascaraen bliver, hvor den skal og er nem at tage af, og neglelakken holder 4-5 dage uden at skalle. Ift. hvad jeg lige kan læse mig frem til, ser kemien i produkterne også fornuftigt ud.

Benyt endelig lejligheden til at dele, hvis du har gode erfaringer med produkter fra discountkæderne.

Published by

19 Replies to “M2018, uge 18

 1. Så vidt jeg husker, skulke Aldis ok billige solcreme være kåret som en af de bedste. Vi har ikke lige en Aldi i let nærhed, og hvis man først begynder at bruge benzin på at køre efter det, så ryger pointen vist – derfor er det heller ikke personlig erfaring 🙂

 2. Remas solcreme (Suncircle) er billig, drøj, nem at smøre ud og ifølge Kemiluppen a-okay både ift. sundhed og miljø 🙂

  Denne anbefaling er lidt sværere, da folks kaffepræferencer er meget forskellige. Men vi er begyndt at drikke Coops egen ‘365’ økologiske kaffe i hverdagen, og den smager fint og er både økologisk og billig. Og så folder vi os lidt mere ud med hele bønner og luksuskaffe i weekender 😉

 3. Fakta har tit rigtig god italiensk is, billigt. De har også sjove øl, hvis man er til den slags.
  Aldi er tit bedst i test i Tænk.

 4. Lidls egne økologiske specialøl er super gode. Læs evt. Om dem på Gstromand :). Deres solcreme på spray er fantastisk, den forstøver nærmest, så man skal ikke smøre den ud – meget populært hos solcremeshadere.
  Lidls grønne makeupfjerner er også god og kommer i en praktisk dims. Nå, lidl, where is my money?!

 5. Ansigtsrens fra Minirisk (i Fakta) er super til al makeup og mild ved huden, synes jeg. Og billig.

 6. Den økologiske flydende håndsæbe fra REMA1000 er virkelig god og ikke udtørrende. Jeg har brugt den hele vinteren og ikke haft de sædvanlige sandpapirsknoer.

 7. Ca. en gang om måneden kører jeg en tur i Aldi for at tanke op på:
  Juice (de har megagod ufiltreret, ikke-fra-koncentrat æblejuice til ca. 8-9 kr for en liter)
  Bleer (men I er vist forbi den tid? Kan ikke lige huske hvor gammel Frida er.)
  Kaffe (deres instant “gold” ligger til 23 kr for 100 g, og deres kaffepuder til senseo kan jeg ikke huske prisen på, men jeg mener at det bliver ca. 50-75 øre pr. kop – jeg er den eneste kaffedrikker i huset, så laver det nærmest altid kop-vis)
  Opvasketabs (kan ikke huske prisen, men de vandt testen i Tænk)

  Generelt oplever jeg, at både Aldi og Lidl er lidt på vej ud af deres kedelige renommé. De får flere og flere varer som vinder tests bla. i Tænk. Aldi vandt i år på prisen for de billigste økologiske varer.

 8. Hvis man har børn i den alder, så er Rema1000s bleer virkelig, virkelig gode.

 9. Lidls ansigtscreme – den med Q10 , der koster 30 kr, blev testet sammen med en masse dyre mærker i Tænk, og blev kåret som den der bedst fik rynker reduceret. Den er endvidere drøj og nem at påsmøre 🙂
  Den findes både i dag- og natcreme. Så jeg har skippet de dyre mærker, og sparer en masse.

 10. Jeg bruger Tusindfryd ansigtsvask som makeupfjerner. Den er virkelig god og mild – og bedre end mærke-makeupfjernere, som også kun indeholder halvt så meget til samme pris. Neutrals ansigtscreme er også god – specielt om vinteren, da den er lidt fed i det uden at være fedtet.
  Derudover køber jeg altid supermarkedets egen pålægschokolade. Når det er mørk chokolade er der ingen forskel – om det er det samme med den lyse, må jeg være svar skyldig.
  Og med almindelig universalrengøringsmiddel, så er der nøjagtig det samme i den til en 10’er end Ajax, der koster 3-4 gange så meget. Og så er almindelig, billig husholdningseddike godt til afkalkning. Afkalker alt med det – undtagen kaffemaskinen 😉

 11. Lidl saltede cashewnødder er mine yndlings på markedet, og de er billigere end konkurrenternes

 12. Nettos Øgo ketchup og remoulade er super gode!!
  I det hele taget syne jeg Øgo-serien er virkelig god og dækker nærmest alt.

 13. A bit late to the party, but nonetheless: Jeg er ikke betalt af Lidl, men er glad for mange af deres produkter: Flydende tøjvask og skyllemiddel uden parfume, hytteost (lækker konsistens, små beholdere) flåede tomater & tun på dåse (god smag og ring til at åbne dåsen med), ufiltreret æblemost (ikke af koncentrat), smørbar smør (bliver ikke blød 5 sekunder efter at have forladt køleskabet, som mange af de andre discountmærker gør), græsk yoghurt 10 % (blød konsistens og god smag), den grønne tandpasta (mild og behagelig smag), deodorant roll-on uden parfume (billig, virker), Ecuador chokolade 70 % (anden billig(-ish) chokolade smager fælt, når først man har smagt denne).

  1. Ej, KÆMPE score! Så fedt at få anbefalet konkrete produkter, og lige præcis dem, du nævner, er ting og sager jeg ofte køber.

   Når man anbefaler discount, får det tit et strejf af “det her produkt kan man godt leve med, hvis man er skidefattig”, men jeg sad faktisk og tænkte på, at jeg i indlægget burde have skrevet, at jeg finder flere og flere produkter, som er gode på den måde, at jeg stadig ville vælge dem, hvis jeg stod med valget mellem dem og det, jeg plejede at købe. Det elsker jeg.

 14. Jeg købte Lidls mascara, men jeg synes, den gør mig til en panda! Var det mon den vandfaste , du har købt?

  1. Det ved jeg faktisk ikke – sådan en sort flakon med pink skrift fra deres sommer-make-up kollektion?

   1. Så er det ikke samme model, jeg anskaffede. Den er i sort emballage med sølvskrift, og den er ikke så god. Desværre.

    Til gengæld har de meget andet godt i Lidl 😊

    1. Øv – men tak for heads up på dén der. Jeg får de VILDESTE panda-øjne, hvis mascaraen har de tendenser, så jeg sætter den på no-no-listen med det samme:)

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.