Hvem skulle nu have troet det?

I mit gamle fitnesscenter i Århus var der flere af de kendte ansigter – både medlemmer og instruktører – der flyttede fra byen i løbet af de 10 år, jeg arbejdede der. I helt gamle dage, hvor ’ude af øje – ude af sind’ var en gangbar talemåde, ville det have betydet, at de relativt hurtigt ville være forsvundet ned i glemslens sorte hul.

Det var før FB.

Så igennem årene har jeg mange gange set, hvordan der på væggene rundt omkring blev lagt op til glædelige gensyn, når De Frafaldne besøgte Århus, og stak hovedet ind forbi centret; medlemmerne for at deltage på gamle yndlingshold, og instruktørerne for at gæsteoptræde.

Efter et halvt år i Esbjerg er jeg nødt til at sige, at jeg ikke forstår, hvordan de gør.

Jeg er selvfølgelig også sådan en, der nødvendigvis må lukke dørene HELT bag mig, for at være i stand til at bevæge mig fremad; i hvert fald når jeg skal give slip på noget, som jeg allerhelst ville holde fast i. Jeg kan ikke være venner med mine ekskærester, og når jeg er på slankekur, føles det mere som tortur end nydelse at åbne en pose Matadormix for at tage et enkelt stykke.

Hvis jeg skal holde ud at bo her, er jeg nødt til at gå all in og fokusere 100 % på at være til stede, lige her, i mit nye liv. Hvis jeg snørede skoene og hoppede tilbage til fortiden – også selvom det bare var for en time – ville hvert eneste sekund for mig være en påmindelse om, hvad jeg ikke længere er en del af, og det kan jeg ikke.

Ikke endnu, i hvert fald.

Men i går, da jeg stod i kø i Føtex, var der pludselig en, der sagde: ”Tillykke med fødselsdagen”, og da jeg vendte mig om, stod der en af mine nye fitnesskunder og smilede til mig. Og lige der, fik jeg fornemmelsen af, at det her måske godt kan ende med at blive hjem alligevel.

Published by

4 Replies to “Hvem skulle nu have troet det?

  1. Det er dejligt at høre, at der også kommer gode ting med din flytning. 🙂

    Og tillykke! Håber du havde en dejlig dag. 😀

  2. Orj, tillykke! Og ja, jeg har det på samme måde – primært med ekskærester.. I hvert fald et godt stykke tid efter bruddet.. Og så kan man så småt snakke sammen hvis det er, men det er aldrig blevet de vilde venskaber..
    Godt så, jeg væver vist lidt.. Pointe: Jeg tror det kræver lidt tid, og at du ikke nødvendigvis vil få den der vilde gensynsglæde, men dét blot netop fordi du er videre med så meget andet (dit liv)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.