Geographic Plastic Surgery

Hvis forældre idag får et døvt barn, får de tilbudt, at barnet kan få indopereret et Cochlear Implant. CI er en form for avanceret høreapperat, der blandt andet består af 22 bittesmå elektroder, som placeres i sneglen. Elektroderne omsætter frekvenser fra tale og lyd til elektriske impulser, som hørenerven opfanger. På den måde skaber man en form for kunstig hørelse.

Grunden til denne lille, faglige indledning er, at jeg bønfalder eventuelle kittelklædte læsere om at begynde at forske i, om man kan gøre det samme med en GPS. Det er sket igen.

Skulle tolke i Randers idag. Havde fuldstændig styr på togtid. Sporændring? No problem. Ind i tog. Afsted. Hinnerup – tjek, Hadsten – tjek, Langå – plejer den at være der? (Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg er decideret geografisk analfabet. Jeg kommer somme tider til at sige ‘derned’, når jeg har været i Randers. Jeg kigger på tider og ikke destinationer, når jeg skal finde ud af, hvilket tog jeg skal med.) Langå… Jo, synes jeg har hørt det før, har jeg ikke? Aj, ved du hvad? Tjekker sgu lige skiltet for en sikkerheds skyld.

FÅÅÅÅÅÅKKKKK!! AF!AF!AF!AF!AF!!

Ok, ro på nu. Der er god tid. Spørger lige en medarbejder. Hvilket bringer mig til mit næste spørgsmål: Hvis jeg absolut skal blive ved med at fare vild på det danske spornet, kan jeg så ikke godt få lov at stige forkert af på civiliserede steder? Med kaffeautomat, varme eller i det mindste bare personale? Efter 10 minutters intensiv jagt på skilte og køreplaner viste det sig, at jeg skulle vente en hel time på næste afgang.

Bed i det sure æble og ringede først og udstillede min ubegribelige dumhed for arbejdsgiver, og derefter til Langå Taxa. Som havde lukket. Ringede til Randers Taxa. De ville komme med det samme. Efter en halv time i permafrost, fik jeg nærmest glædestårer i øjnene, da taxa materialiserede sig.

Kan I huske mit indlæg om taxareformen? Om hvordan jeg altid trækker de underlige?

Hvis der sidder enkelte læsere derude og spekulerer på, hvad 1989 gjorde af restpartiet af den type selvbruner, man blev orange af, kan de nu betragte mysteriet som værende opklaret: Det er opkøbt af randersiansk taxachauffør. Steg ind i vogn til de sprøde toner af Cliff Richard, og opgav adresse. Det var det eneste, jeg sagde. Håbede til det sidste, at man godt kunne være gulerod med dårlig musiksmag og samtidig tavst anlagt, men nej. Han synes, at det måtte være dejligt at skulle møde så sent i skole sådan en onsdag. Vejstrækningen Langå/Randers fik mange hårde ord med på vejen. Alt for mange fuldt optrukne striber – hvilket er helt, helt unødvendigt, hvis bare man kører lidt raskt til. Han led så frygteligt at astma, staklen. Og var kommet hjemmefra uden sin ‘spaj’. Efter enetale i 20 minutter, kigger han på mig og siger (jeg sværger: Det er ikke noget jeg finder på): “Hvorfor stjal du egentlig ikke bare en cykel?” Sig det så: Hvad er det ved mig, der får folk til at foreslå den slags? Hva? For det er ikke første gang, det sker. Har været på date med en fyr, der pludselig udbrød: “Skal vi ikke stjæle en bil?!” Flygtede ud af taxa, mens jaffaappelsin gik i selvsving ved tanken om mig, politi og fængsel.

Jeg ved ikke, om mit liv ville have været lettere, hvis jeg var blevet screenet som spæd og de udover gulsot og kolik havde fundet bermudatrekant i min hjernes geograficenter. Men jeg vil gerne tilbyde videnskaben at lægge krop til, hvis de får lyst til at undersøge muligheden for direkte forbindelse mellem hjerne og satellit.

Published by

5 Replies to “Geographic Plastic Surgery

 1. Hold nu KÆFT, hvor er det sjovt skrevet. Du skriver fantastisk, Baronesse.

  Utrolig lettelse at vide, at jeg ikke er den eneste med krøllet stifindergen.
  Sidder pt i København. I Sydhavnen. Og har absolut ikke skyggen af anelse om, hvor søerne er, eller om der er langt til Frederiksberg.

 2. Stod engang af toget på en station, prajede en taxa og belavede mig på at komme for sent til møde. 15 meter efter betalte jeg, steg ud og var fremme.

 3. Kan man bestille Abildgren lommetørklæder med balsam til at tage de trillende tårer? Endnu et klask på lår indlæg – tak!

 4. Hvis du nu var blevet siddende i toget…..bare en station mere. Som jeg husker de kongelige danske statsbaners jernbanenet så hedder stationen EFTER Langå nemlig Randers. Men kære søster – jeg har en plan der kan hjælpe dig….

 5. If you suffer from hair loss, hair implants may be one way to help you.
  [url=http://www.hair-restoration-surgery.com/]hair surgery[/url]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.