ELLER: Vi kunne alle sammen bare flytte sammen! Yei!

Da jeg valgte at få Anton alene, havde jeg på forhånd gjort mig mange tanker om, at det ville nulstille livet, som jeg kendte det. At der ville være markant mindre mig, og en del mere os. Jeg havde på forhånd gjort op med mig selv, at selvom jeg, der hvor jeg stod, holdt umådelig meget af mit liv, så havde jeg ikke lyst til at se tilbage som 50-årig og opdage, at passivitet havde betydet, at jeg havde valgt brunch, nattesøvn og træning i stedet for børn.

At man så på ingen måde kan forberede sig på, hvad det vil
sige at få dem, de små krapyl, er en helt anden historie.

Men en af de ting, jeg ikke havde tænkt på inden, jeg fik
ham, var hvor stor betydning det ville få for mine venskaber at få et barn selv. Det kan virke indlysende, når man skriver det, men når man er alenemor, skal han passes HVER gang, jeg skal noget. Både når vi taler om de rent praktiske ting som lægebesøg og frisøraftaler (farvel voksbehandling og massage), men også i forhold til sociale arrangementer som fødselsdage, bryllupper og julefrokoster. Og der er nok her, vilkårene ved at være selvvalgt alenemor adskiller sig fra i hvert fald nogle af de delemødre, jeg kender, hvor det ikke er mit indtryk, at man tænker på sit barn som ”passet”, når han er hos sin far.

Jeg kommer omkring en del af det praktiske ved at bruge feriedage hist og pist, hvor jeg stamper alt, hvad jeg kan slippe afsted med af tandlægetjek og indkøb af vintertøj sammen mellem kl. 8.30 og 14, og afvikler, mens Anton er i vuggestue. Men jeg synes virkelig, at det er svært med de sociale aftaler – for der er mange af dem. Og dem, der holder festen, synes selvfølgelig altid, at netop deres arrangement er det vigtigste – hvilket betyder, at jeg nu, omkring 700 dage efter, at Anton kom til verden, har haft ”jeg er skuffet over, at du vælger mig fra” samtalen flere gange, end jeg har lyst til at tænke på.

Og det stinker, synes jeg. For jeg vil jo helst, at de alle sammen kan mærke, hvor vigtige, de er for mig, og hvor meget, jeg sætter pris på at have dem i mit liv. Men samtidig er og bliver Anton den, som solen står op og går ned for i mit univers, og derfor er det simpelthen ikke en mulighed, at han skal hentes og passes af mormor og morfar og moster og onkel og forskellige barnepiger, både når jeg skal til møde, når jeg har weekendvagt og skal arbejde, og de 3 lørdage i måneden, hvor der er fest og glade dage forskellige steder i Danmark.

Something’s gotta give.

Men hvordan vælger man mellem sine venner? Og hvordan tager man højde for, at der pludselig kommer en invitation, som man ikke KAN sige nej til, hvis man allerede har været af sted 4 gange over de sidste 5 uger?

Jeg kunne godt vælge kun at deltage i de ting, mine tætteste venner holder. Så smuldrer mine relationer til gode bekendte og kolleger. Jeg kunne også prioritere alt, hvad der ligger i Århus; kender jo alligevel ikke mine nye fitnesskolleger, eller de andre tyttebøvsers forældre. Det får jeg bare heller ikke ret meget nyt netværk af. Flere gange hører jeg også, at jeg ”jo bare kan tage Anton med”. Til det er der kun at sige, at det eneste, der kommer ud af det er, at Anton og jeg tuder om kap, når vi kører hjem; ham af frustration over, hvorfor fanden man ikke bare kan få lov at afmontere fladskærme og pille ved vaser/kaffekander/brændeovne i fred, når nu de voksne alligevel bare sidder og snakker, og mig af lige dele frustration over, at jeg ikke får ¾ af samtalen med, fordi jeg er vogter af både mine venners hjem og Antons liv og førlighed, og dårlig samvittighed over, at jeg derfor bliver sur på ham, når det nu er mig, der slæber ham med til noget, der så indlysende er uegnet for mindre børn.

Og som sætter mine behov over hans.

Argh!

Nogle kampe kan man bare ikke vinde.

Published by

19 Replies to “ELLER: Vi kunne alle sammen bare flytte sammen! Yei!

 1. Kan du ikke slå dig sammen med en anden alenemor og så kan I passe hinandens børn når der kommer de her ting man ikke kan sig nej til? Hvis det er en med barn på samme alder er Anton jo sikkert glad for løsningen og du kan hygge dig fordi du ved at han er i godt selskab 🙂 Så skal I bare aftale lidt regler for, hvor ofte, hvor lang tid osv.

 2. Selv om jeg har fået børn med en mand som jeg boede og stadig bor sammen med, så synes jeg nu alligevel ikke, at det du skriver er så fremmed for mig. Jeg ville da heller ikke ha' at mine børn skulle passes af alle mulige andre på alle mulige tidspunkter, bare fordi jeg/vi lige skulle ditten, datten, dutten. Og jeg husker også en del år, hvor samtaler var 2/3 dele og der bare ikke var lige så meget tryk på som før. Det hjalp nu gevaldigt, da andre også begyndte at få børn og vi bare lod hinandens unger pille løs i hinandens hjem.

  Det hjælper dig ikke nu og her – det jeg skriver – men bare for at sige, hurra for dit valg og hurra, fordi du står ved det.

 3. Kære Linda,

  Det bliver bedre… Det bliver lettere at have ham med når han bliver lidt større.
  Sådan har det i hvert fald været for mig – og jeg var også alene med min dreng da han var på Antons alder.
  Nu er han 5, og er god til at finde på lege, kan lege selv og kan også underholdes med telefon eller Nintendo. Jeg var den første i venneflokken der fik et barn, og det har betydet at han ofte har været det eneste barn.
  Og ja, der er nogle år med afbrudte samtaler og arrangementer, hvor man ikke kan huske andet end at man løb rundt og sørgede for at hverken barn eller ting gik i stykker.
  Men det bliver lettere 🙂
  Så selvom du måske tager Anton med og kun er der i en time, så har du vist flaget – og måske er det det der tæller?

  Gode tanker til dig!
  /Skolou

 4. Jeg tænker egentlig mest om du virkelig har brug for de mennesker som beklager sig over at du prioriterer dit barn frem for alverdens sociale arrangementer? De sande venner kan godt forstå at Anton er det vigtigste for dig lige nu – og de er der helt sikkert når du igen får mere luft. Og hvis ikke – er det så i virkeligheden ikke ligegyldigt? I min vennekreds er der blevet luget kraftigt ud siden jeg fik børn (i en tidlig alder). Dem der holder ved er der for livet, det ved jeg, for de tog imod mig med åbne arme selvom jeg havde været "fraværende" i flere år. Og de andre? Tja, jeg tænker ikke engang over dem længere, så de betød alligevel ikke det store. Og der kommer heldigvis nye venner til med tiden.

 5. … kan du helt oprigtigt SE dig selv helt, helt afslappet bo sammen med alle i venneflokken? Nej, vel?

  Jeg fravælger allerede en masse, fordi Beans hverdag ikke skal være som mit/vores vedhæng. Og mon ikke det bliver sådan fremover også?

  Til gengæld er det så meget sjovere at være sammen med dem, der forstår og som måske også selv har børn – for der bliver plads og rum til de 2/3 samtaler og korte middagsaftaler når man er på bølgelængde. Jeg synes det lyder som et fint forslag, at man af og til kan dukke op, være til stede en halv eller en hel time og så smutte igen. Før man selv og barnet er for smadrede.

  Vi har aftalt med venner (der også har børn), at mødes ca. en gang om måneden og spise sammen en hverdag. På et børnevenligt tidspunkt. Og så tage hjem, når maden er spist, så alle kan komme i seng til sædvanlig tid.

  Pointen på verdens længste kommentar?

  Man indretter sig. (Vel?)

 6. Jeg synes heldigvis også, det er blevet nemmere. Godt nok er jeg ikke single, men alligevel…Det er nemmere at aflevere et barn, der plager om at komme afsted fra morgenstunden, og hun er blevet langt lettere at tage med.

 7. Jeg synes det er en rigtig fin ide østfronten kommer med. At mødes nu og da til en middag med venner og deres børn er en god måde at være sammen på – både som familie og venner, men også i forhold til børnepasning. Vi har selv overvejet at flytte i kollektiv, hvor børn kan lege sammen, mens voksne kan snakke, og være kedelige:-) På den måde føler jeg også min sociale behov ville kunne blive opfyldt/imødekommet. Pt. nøjes min mand og jeg med en barnepige, hvilket faktisk fungere ganske godt. Men er helt enig i alle de valg man må træffe medfører en kompliceret og irriterende prioritering i forhold til familie og børnepasning!

 8. [b][url=http://www.onlinesaleswebsite.com/]louis vuitton official website[/url][/b] I nearly always permit folks know I have puppies. This also has commenced conversations with strangers. We often obtain from people we know and when we find some thing in popular with anyone, we think that we know them.. He manufactured yet another smile, but this time it was a bit brighter. I swear I witnessed only a trace of hope spring into his eyes. I walked him all the way house that working day.

  [b][url=http://www.uggsoutletnow.com/]uggs outlet[/url][/b] Focus on with the specific tailor the modifications you want to create. Conversely, it is possible to make changes on your very own with out altering the framework by itself. The ideal issue you can do should be to supply specifics and adornment that happen to be in to your present traits.

  [b][url=http://www.uggsoutletnow.com/]uggs outlet[/url][/b] Right away following all, Belt can be a distinct needed method accessory for fellas aside from watches. Aspects ought to ordinarily be initial thing you could must target on, it doesnot matter which kind of goods you could be acquiring. Males's belts, leather-based is just with regard to the frequent material.

  [b][url=http://www.uggsoutletnow.com/]uggs outlet[/url][/b] Taxis are exceptional. At this time becoming a taxi driver suggests currently remaining an artist. In days and nights gone by you obtained to master your area so nicely that you could visit any place at any time. Test the lining for robust seams, especially in the pockets where you can get plenty of use and tear. Motorcycle jackets ought to have vents, a padded kidney panel, and difficult leather. All important for safe and comfortable riding..

  [b][url=http://www.uggsclearancebusiness.com/]www.uggsclearancebusiness.com[/url][/b] On line stores get overstocked bags and bags which have been rejected for exports and showroom sale as a result of tiny and invisible faults inside the bag. Until you appear for problems which has a microscope, you're unlikely to find them. It is these bags, which are of no use to your brand name which have been accessible for incredibly inexpensive rates.

 9. [url=http://www.iystwowgold.com]wow gold[/url], I adore all of these games gold, i just now experienced my private Four pairs of games gold, These are most reliable. Apple few these Mediocre lambs though 🙁
  All these games gold are costly, nonetheless they are so durable! I dressed in my own with the perfect,precipitation,filth,along with direct sun light. They can have done fade considerably, they are holding up effectively due to the fact September as i gotten them all. I recommend the crooks to an individual who requires a reliable plus good [url=http://www.iystwowgold.com]wow gold[/url]!
  i bought these [url=http://www.gw2golds.de]gw2 gold[/url] as an reward, these games gold are wonderful so trend, good, and really fashionable. i now made a decision which would be my second a person i cant wait around.
  I favor the way to times [url=http://www.d3kiss.com/]diablo 3 gold[/url] all the way down and even make [url=http://www.iystwowgold.com]wow gold[/url] " up "!
  Irrrm a sucker for [url=http://www.guildwars2gold.com.au]guild wars 2 gold[/url] soo significantly! I received my first two to look at ended up being Eight upon The yuletide season! I want [url=http://www.iystwowgold.com#wowgold]wow gold[/url] soooo undesirable and also my mother suggested "No maybe Father christmas receives these.Half inch I gained these individuals. I've truly typically the large chesnut games gold. As well they will keep your feet sooooooooooooooooooooooooooo vogue!
  I actually bring mainly big brands similar to [url=http://www.d3boy.com/#d3gold]d3 gold[/url]. The main reason I select to bring these products is because really are these sort of great quality! They were worth it resulting from just how very quality they can be!
  Supposque complet ¨¦tait continuellement semblablement a la existence serait davantage fondamental, tout levant impeccable, games gold original

 10. ZedDyr [url=http://onnrainnmcm.com/#23439]MCM バッグ[/url] XxqWce http://onnrainnmcm.com/ EguTxe [url=http://mcmsenmon.com/#82900]MCM 店舗[/url] YhwMyx http://mcmsenmon.com/ HpuRdr [url=http://ninnkimcm.com/#37871]MCM 通販[/url] DfcPgr http://ninnkimcm.com/ NfmLlj [url=http://kaidokumcm.com/#44549]MCM 通販[/url] RvdKky http://kaidokumcm.com/ VctMba [url=http://manzokumcm.com/#43600]MCM 店舗[/url] SglJgi http://manzokumcm.com/ EijBnl http://chloenihon.com/ QpuQie [url=http://chloenihon.com/]クロエ キーケース[/url] DncV http://toumikousin.com/ HwnJZ [url=http://toumikousin.com/]TUMI 店舗[/url] RxcOmE http://toumikakaku.com/ UmsApKZ [url=http://toumikakaku.com/]TUMI 財布[/url] NmtGhj [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url] SgmDeb [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 長財布[/url]

 11. WmrMnt [url=http://onnrainnmcm.com/#93683]MCM キーケース[/url] PrfJaz http://onnrainnmcm.com/ NnbOuw [url=http://mcmsenmon.com/#81585]MCM キーケース[/url] CutJit http://mcmsenmon.com/ BadXgy [url=http://ninnkimcm.com/#72576]MCM 通販[/url] CnxZnj http://ninnkimcm.com/ JwdWlp [url=http://kaidokumcm.com/#52448]MCM キーケース[/url] PeuHiu http://kaidokumcm.com/ BzoLss [url=http://manzokumcm.com/#16146]MCM 長財布[/url] DrdFjn http://manzokumcm.com/ FlhGjp http://chloenihon.com/ MhiNsy [url=http://chloenihon.com/]シーバイクロエ[/url] FygI http://toumikousin.com/ JwxHH [url=http://toumikousin.com/]TUMI 26108[/url] WdmWoI http://toumikakaku.com/ IvwMbJW [url=http://toumikakaku.com/]TUMI 26114[/url] TsaXxe [url=http://mcmhannbai.com/]MCM ショルダー[/url] KlzMki [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 店舗[/url]

 12. [p]He received his education in the nearby city of Danielsonville . viewing Avatar is like becoming over a roller Pandora Charms UK coaster, from your initial [url=http://www.tiffanyuk4sale.co.uk]tiffany sale[/url] body to your inspiring end . Coming over for pendants, Staying blond and look at yellow for a bunch or perhaps an exact concentrate on, similar to displaying all of them . Kowalski mentioned it not just to remind me of Tiffany's enduring image, but to make a point about sustainability . It can be considerably more [url=http://www.tiffanyjewelleryok.co.uk]tiffany jewellery[/url] reasonable on most affiliates on the working category to increase great rings bits recommended to their selection by obtaining replicas associated with Tiffany rings . Tiffany jewelry sale , With sterling silver jewelry you can easily say that you are entertaining and cool whilst then again furthermore, it says sophisticated, [url=http://www.tiffanyoutletinuk.co.uk]cheap tiffany jewellery[/url] sophisticated and decent . Most are generally also tiny youngster should be sole their particular judgment on the bracelets on product sales, provides the joy to be able to use . You can feast astigmatism on exquisite ones.[/p][p]Think about how your readers are probably going to read the final eBook (most print PDF eBooks ?the idea of the paperless world is myth!) . If you do a Google [url=http://www.allkindstiffanysale.co.uk]tiffany store[/url] lookup for Tiffany charms, you will get over 7 million hits . Reduce – choose one [url=http://www.tiffanyuk4sale.co.uk]tiffany earings[/url] real unique item to become the focal point of the outfit . She thinks that nature is beauty . Tiffany隆炉s design emphasis on excellence, it [url=http://www.tiffanyuk4sale.co.uk]tiffany uk[/url] can freely get inspiration from the natural world and left tedious and delicate artificial, just simple and clear, and each masterpiece reflect the people of the United States is born with candor, optimism, and Zhaxian wit . As we all know, tiffany is a well-known jewelry brand [url=http://www.tiffanyoutletinuk.co.uk]tiffany sale uk
  [/url] all over the world . I隆炉ve lost count of the number of times I have been infuriated by the number of eBooks [url=http://www.allkindstiffanysale.co.uk]tiffany jewellery sale[/url] that don隆炉t have page numbers . , these captivating items are quite popular additionally they have an important booing advertise among many people.[/p]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.