Catch me if you can

Da jeg gik på handelsskolen havde vi et fag, der hed Salg og Service, hvor vi brugte ufatteligt mange timer på at analysere reklamer og forbrugeradfærd, og hvor vi lærte, hvor stor en procentdel af købsbeslutningerne rundt omkring i de danske hjem, der bliver truffet af kvinder. Jeg kan ikke længere huske det præcise tal, men det er højt.

Vi fik at vide, at dette var vigtigt at huske, da det i rigtig mange tilfælde også er kvinderne, der træffer den endelige beslutning om forbrugsgoder, der ellers traditionelt opfattes som maskuline, f.eks. elektronik og biler.

Jeg har de sidste 5 måneder tænkt mere over dette faktum, end jeg ellers
har gjort i mange år, da jeg jo har været i gang med projekt Ny Bil.

Jeg skal ikke på nogen som helst måde lade som om, jeg har forstand på biler. Overhovedet. Til gengæld er jeg en af dem, der burde have ”Hårdt arbejde udraderer til enhver tid talent” tatoveret tværs over ansigtet, for jeg kan simpelthen ikke være i min krop, hvis jeg løser den slags opgaver halvt.

Så. Inden jeg kastede mig ud i det her bilarrangement, plagede jeg livet af dem, jeg kendte, der rent faktisk ved noget om biler, og resultatet af min verbale stalkning, blev til den liste, jeg havde med i tasken, når jeg tog ud til bilforhandlerne. Jeg udvalgte 7 forskellige bilmærker og -modeller – ud fra det saglige kriterium ‘hvad er inden for min økonomiske formåen og ikke alt for grimt’ – som jeg tog ud og prøvekørte, hvorefter jeg med udgangspunkt i min liste bad forhandleren om et tilbud, så alle tilbud indeholdte de samme ekstra features, f.eks. vinterdæk, air con og mulighed for at koble mobilen op på radioen.

Og i hele den her proces, tænkte jeg ca. en million gange på det med, at man aldrig skal undervurdere kvinder som købere, for 4 af de 7 biler valgte jeg fra, fordi sælgerne var nogle spassere. Den ene overvejer jeg stadig, om jeg skal have lavet et polititilhold på. (STOP så med at ringe/maile/sms’e! Damen sagde nej!)

Heldigvis var den rareste og mest tillidsvækkende sælger også ham, der havde den bedste – og billigste – bil. For fanden, hvor er det sjældent, at det hænger sådan sammen. Så efter at have fået så upassende meget rabat, at jeg fik mulighed for at gå en motorstørrelse op, skrev jeg for 7 uger under på slutsedlen for min første nye bil.

I går kl. 13 blev det så ENDELIG jul.

Og et eller andet siger mig, at folkene hos Citroën også har haft Salg og Service…

Published by

12 Replies to “Catch me if you can

  1. Tillykke med din nye bil. Lækkert at sælgeren også var rar. Det gør oplevelsen meget bedre.
    De fleste kvinder er meget snedige om at få gennemtrumfet deres vilje.

  2. Jeg havde også det der salg og service og lige præcis på biler, var koden at reklamere/smoothe når handlen VAR i hus og efter. For en glad bilkøber er en trofast bilkøber = penge i banken fremefter. At jeg så selv er endt som bilsælger hører ikke historien til. Tillykke med den nye bil!

  3. Jeg havde også det der salg og service. Jeg husker at specielt på biler var den gyldne regel at reklamere og smoothe EFTER handlen var indgået. En glad bilkøber er en loyal bilkøber. Han er Smoothe din Citron mand

  4. Tillykke med din nye bil.. Jeg husker også stadig at jeg fik den bedste service hos Ciroën i Esbjerg da jeg købte min første bil hos dem for 5 år siden.. 🙂

  5. LOVE IT!! Jeg kommer aldrig til at få chancen til det der, for jeg er gift med en der ALDRIG ville lade mig komme i nærheden af at bestemme noget ved et bilkøb. Til gengæld hentede jeg den og var dermed den første til at køre den, noget jeg måtte rapportere direkte om via telefon. Du er heldig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.