Another day in paradise

Vi kører med relativ lang forskydningstid her på matriklen i disse dage. Derfor er det først i dag, 2 dage efter dommen, at jeg begynder at mene noget om, at Anni skal 2 år i fængsel. Eller rettere: At mene noget om, hvad jeg mener om, at hun skal ind og sidde. For da jeg læste at der var faldet dom, var min første tanke: ”Aj, det er sgu da næsten synd. De har lige fået en baby og alt muligt.”

Hvilket vel egentlig bare beviser, hvorfor der er en rigtig god ide at være en hel masse i fjernsynet, for uden nogensinde at have set et helt afsnit af Anni og Erik, har jeg alligevel udstyret hende med både personlighed, følelser og en hel masse andet, der gør, at jeg har medlidenhed med hende over den hårde dom.

Hvis jeg havde læst om en 40-årig mand, der havde fået 2 år for rufferi, skatteunddragelse og rockersupport, ville jeg have set en overvægtig, svedende polak i netundertrøje med høje tindinger og tarvelig, personlig hygiejne for mig, og jeg ville have syntes, at han var sluppet alt, alt for billigt for at have kidnappet og trafikeret (jamen, hvad siger vi på dansk??) alle de stakkels kvinder hertil fra Tallinn og Accra.

Det svin.

Christ mand. Jeg er ved at blive blød. Det næste bliver vel, at jeg udvikler sympati for Amalie.

Published by

10 Replies to “Another day in paradise

 1. hmm … tror dine hormoner har sat sig på hjernen! Anni er da SÅ skyldig og der er absolut ingen grund til at have ondt af hende. Hun har tjent millioner på rufferi, og det er altså tindrende ulovligt, ergo må hun tage sin straf. Så kan hun tille med bævende læber og tårer i øjnene alt det hun vil – det rokker ikke ved fakta: rufferi er modbydeligt og ulovligt.

 2. Ej Amalie…så holder jeg sgu op med at læse herinde!

  Arh…kan nok ikke holde mig væk. Men jeg forstår hvad du mener. Det er nemt at komme til at føle empati, når man ved det mindste….men ja, Pernille har jo ret.

 3. …Det er derfor, at det heldigvis er objektive, professionelle dommere, som afsiger dommen;-)
  Jeg læste på dr.dk, at vi danskere generelt set ønsker hårdere straffe, men hvis vi selv skulle dømme, ville vi give en langt mildere dom end domstolene i dag gør.

 4. I den slags tilfælde kan man næsten kun være glad for, at det er dommere, som trods alt er uddannet til at være objektive – så objektiv som man kan være – og ikke almindelige mennesker der skal dømme.

  Det er jo handlingen, der er central. Kynismen og pengeliderligheden. Og derfor er dommen da helt fair

 5. Alle: – hvilket lige præcis er min pointe: Konen er skyldig som ind i helvede, og selvfølgelig skal hun have sin straf. Men derfor kan man jo godt lige bruge et øjeblik på at dvæle ved sin egen reaktion og sine fordommes mærkværdige, ulogiske krumspring. Det kunne jo være, at man blev lidt klogere, og huskede mekanismen næste gang, man havde en automatreaktion….

 6. Synes, hun er klam, grådig, hjernedød og rædsom. Synes, det er skidesynd, hendes datter skal ha' hende til mor. Synes, det er fryd, hun får sin straf. Har ingen medlidenhed what so ever og håber bare, ham fjolset formår at passe ordentligt på deres barn, mens hun rusker.

  Og så kalder vi det 'handler'. Nu du spørger.

  – Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.