Selvmedicinering ftw

Er det kun mig, der har det som om, efteråret er en mur af beton, man brager ind i med 200 km i timen? Jeg er så g-e-n-n-e-m-træt, at det føles som om hele min krop er fyldt med flydende beton. Seriøst. Lige nu sidder jeg og kan næsten tude over at jeg skal ud og tømme opvaskemaskinen – ooooorker det ikke, mand. Og det er ikke den slags træthed, der kan soves væk. Det er sådan en underlig ‘mine-knogler-har-80-års-jubilæum’s træthed.

Det hjælper så heller ikke, at jeg er syg hele tiden. Kan I huske de mennesker, der sidste år beroligede mig med, at den første vinter, man har barn i institution, er den værste? De løj. Jeg fanger ALT, hvad Anton slæber med hjem, og kan således prale af at have ondt i halsen for 4. gang denne sæson. Jeg spritter hænder 53 gange i timen, og min lyst til at entrere vuggestuen med albuen som døråbner, iført sterile engangsklæder og mundbind, vokser for hver eneste dag.

Jeg er ellers en dygtig pige. Jeg spiser mine grøntsager, passer min træning og min seng, har tøj nok på, og går ikke ud med vådt hår. (Eller gælder det ikke mere?) Og stadig føler jeg mig som den omvandrende musikvideo til Bøllebobsangen, som jeg har opgivet at komme i tanke om navnet på, men hvor omkvædet går: ”Jeg er træææt. Så grusomt trææææt. Jeg er færdig, jeg har ikke flere kræfter.”

For god ordens skyld skal jeg lige gøre opmærksom på, at det ikke er fordi, jeg ligger i ske med en depression. Der er masser af ting, jeg glæder mig til, f.eks. Antons fødselsdag og julen, som begge dele bliver skidehyggelige i år, fordi han er stor nok til at begynde at forstå, hvad det drejer sig om, og jeg glæder mig sådan til at forkæle ham skamløst. Jeg er bare. så. træt.

Så.. hvad? Vitaminpiller? Flere aktiviteter og mindre tid i hovedet på mig selv?

Dunno. Men tror lige, at jeg starter lige med at prøve at lægge et glas gløgg på det, se et afsnit af Forbrydelsen og skride i seng.

Published by

14 Replies to “Selvmedicinering ftw

 1. Jeg genkender virkelig oplevelsen. Desværre bliver jeg virkelig tarvelig over for ungerne, når jeg har det sådan – især efter aftensmaden, hvor de får det sidste energi-boost, mens jeg ser på dyngerne af beskidte tallerkener, gryder og pander, der skal skylles og stables i maskinen og føler mig omtrent som karkluden ved vasken. Ferie kan virkelig ikke anbefales. For 14 dage siden var jeg på Rhodos i knapt 30 grader varme med familien og bare tanken om det, får mørket og blæsten uden for til at føles direkte skræmmende.

  Jeg har selv-ordineret fiskeolie med ekstra D-vitaminer til mig og ungerne. JEg har fundet noget, som er tilsat citronsmag og som ikke giver eftersmag. Ungerne er vilde med det..! (say what?!) Og lægen har direkte sagt til mig, at jeg skal tage D-vitamin hver vinter, efer jeg havde D-vitamin mangel for et par vintre siden.

  Jeg synes egentlig, at det hjælper en del. Både på ungernes snot og hoste, der nu er på retur, og mins træthed. Jeg sidder foreksempel stadig op i sofaen frem for at være faldet i søvn i dens røde favntag!

  Måske skulle du svinge forbi lægen og ofre et par dråber af det røde guld til en test af D-vitamin mangel..

  Sender desværre ikke noget frisk energi, da jeg egoistisk holder på alt, hvad jeg kan selv. Men pøj pøj!

 2. Jern er et mirakelmiddel! Hvis man altså mangler det. Sidste efterår fik jeg konstateret meget lav blodprocent pga. jernmangel, men da jeg først begyndte at spise jern, blev jeg hurtigt frisk som en havørn. Det var helt vildt.
  Så mit råd ville være at få dit jernniveau tjekket.

 3. Jeg tror også, at jern kan hjælpe dig. Matas har en flydende en som virker hurtigt. Det har hjulpet flere fra min mødregruppe, som også led af en sådan træthed, som ikke alene kunne henføres til manglende søvn og som ikke blev bedre af mere søvn.

 4. Krauterblut er sådan en jern-eleksir, der koster kassen, men virker. Matas og helsepushere har den på hylderne. Den smager helt ok, i hvert fald ikke nær så stygt, som den ser ud til at gøre. Fås vist også som tabletter.

 5. Jeg er MINDST lige så træt og synes også jeg gør 'alt det rigtige'… Behøver faktisk ikke spise mad (eeeej, men det gør jeg jo alligevel!) fordi jeg spiser HELE fucking alfabetet i kosttilskud. Og lige lidt hjælper det. Hvad gør man så???
  Og hvorfor kender jeg bare mange kvinder som os, der har det sådan?? What to do?

 6. Nå men det er glög du mangler. Ikke noget med jern og vitaminer – det får du rigeligt af. Ja og så selvfølgeig en aften med "hvis bare alle var som os snak" ved køkkenbordet! Savner dig!

 7. Ja, man går lidt i hi. Men jeg tror ikke, der er andet at gøre end at stå det igennem og så sætte barren efter det – dvs opprioritere tv og sofa og nedprioritere vasketøj, overblik og opvask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.