Og så kunne vi jo alle sammen holde en KÆMPE fest til næste år?

Nytår igen [indsæt sædvanlig smøre om tiden, og hvor hurtigt den går]. Jeg har for længst opgivet at blive et bedre menneske overnight, så mine nytårsforsætter har de sidste mange år været relativt beskedne; de to, der lige falder mig ind er hhv. det år, hvor jeg svor at jeg det kommende år ville bruge mere tandtråd og det år, hvor jeg besluttede, at jeg de næste 365 dage ville arbejde ihærdigt på at gå noget mere med diadem.

I år har jeg kun et: Jeg VIL lære at lave frikadeller. Det kan ikke PASSE, at jeg kan blive ved med at fucke det op, og altid ender med en pande fuld af små, svedne kanonkugler, der er rå indeni. Det bliver noget med en weekendbootcamp, tror jeg, hvor jeg på forhånd har tjekket, at emhætten duer, og hvor telefonnummeret til den nærmeste pizzasnask er lagt frem, inden jeg starter. Jeg skal nok få ram på de små sataner.

Men der er noget, jeg godt kunne tænke mig at få i 2013, og som jeg faktisk havde tænkt, at jeg ville spørge jer, om I ville hjælpe mig med. Jeg vil så utrolig gerne have noget mere netværk hernede. Jeg elsker Århus-klanen og er på røven over, hvor tit de egentlig gider køre herned #love, men jeg mangler nogle flere venner og bekendte at fylde i hverdagen. Jeg har formået at samle mig en lille håndfuld af kloge, lækre personligheder, men det ville ikke gøre noget, hvis der var lidt flere af dem.

Jeg er grådig på den måde.

Jeg mangler nogen at drikke kaffe med om eftermiddagen, eller som kigger forbi efter puttetid. Mange af mine jævnaldrene hernede er uTROlig satte, hvilket betyder, at de har, hvad de skal bruge af netværk, og derfor ikke sådan rigtig er på udkig efter nye attachments. Og jeg er sgu lidt ideforladt ift. hvor jeg skal møde dem henne, dem, der ligner mig. De usatte.

Og det er så her, I kommer ind i billedet. For I er omkring 2000, der kigger ind forbi bloggen med jævne mellemrum. Og I MÅ kende nogen. En gammel studiekammerat, udflyttede storebrødre eller –søstre, ekskærester (som ikke er psykopater) (eller… måske bare ikke for meget psykopater) eller wallah, min fætter.

Kom så. Hit med dem. Jeg ved, I har dem.

Jeg er for det meste sød nok, jeg ved lidt om alting, og har altid både kaffe og rødvin i huset. Jeg snakker for meget, og jeg er en bestemmerøv, men jeg er også sådan en, man kan bede om at holde kæft, uden jeg bliver sur. Jeg er ikke kræsen med, om jeres ofre har børn eller ej, de må selv om, om de træner, og jeg kan også acceptere, hvis de drikker te. (Tss, som om). Det eneste, jeg ikke kan holde ud er, hvis de er fuldstændig initiativforladte, eller altid snakker om deres vigtige arbejde i lokalpolitik.

Hvis I får mig sat op med dem, kunne vi jo drikke kaffe alle sammen? Jeg bager en kage? *lokkelokke*

Det kunne sgu da være hyggeligt.

Sååå… Sender I lige en bette mail? Så bliver jeg glad.

Godt nytår derude.

Published by

24 Replies to “Og så kunne vi jo alle sammen holde en KÆMPE fest til næste år?

 1. Du er det skønneste menneske på skrift, og jeg er så ærgerlig over, at jeg bor i Odense og ikke lige kan drøne til kaffe hos dig. Jeg håber, at du skal bage en stor kage, for det må da vælte frem med potentielle venner.

 2. Ja – lige mine ord! Men djursland ligger jo desværre heller ikke lige i nærheden. Dine nye venner bliver heldige:o)

 3. Jeg kommer, ligesom dig, oprindeligt fra Esbjerg og kender virkelig mange søde mennesker dernede endnu. Men problemet er nok (som du også beskriver), at de alle har en fast, gammel bekendtsskabskreds. Jeg lover dog at lægge hovedet i blød. Ellers kigger jeg gerne selv forbi, når jeg ind i mellem er i Esbjerg for at besøge min familie (det næste år vil det formentlig blive lidt oftere, da jeg går på barsel om lidt).

 4. Kære Linda.
  Jeg har pudset en af mine rigtig gode veninder på din blog, og jeg ved, at hun læser engang imellem. Hun flyttede til Esbjerg sidste år og mangler også lidt netværk. Hun er den bedste og sjoveste at drikke både kaffe og rødvin med, og hvis du ikke har hørt fra hende, så giv mig et skriv.
  Jeg kommer gerne og drikker rødvin, når jeg tager over og besøger hende.
  Rigtig godt nytår (fra mig, der sætter fuld turbo på både nytår og forsætter)
  Helle

 5. Jeg indrømmer hermed at jeg er en narhat når det kommer til frikadeller. Af samme grund har jeg givet op. Jeg får ikke kanonkugler ud af det, jeg kan til gengæld producere "smulder". Hvorfor kan de elendige kødkager ikke holde sammen?

  Måske man burde tage en bootcamp i stedet.
  Glæder mig til at få en update når frikadelleweekenden er overstået.

 6. Ville ønske du var lige i nærheden 🙂 for dit selskab er dejligt – desværre kender jeg ikke andre esbjergensere, som ER i Esbjerg end dig :-/ sorry men er sikker på, at der dukker nogle heldige mennesker op og synes din post er sej!
  Knus til dig og bette A

 7. De frikadeller, der, ikke? De skal laves sådan her: 500 gram kalv og flæsk kommes i en skål. Drys groft salt over. Et stort løg pulveriseres i hakker/med stavblender og kommes i farsen plus et løg, et æg, en håndfuld rasp, et presset fed hvidløg, et kværn peber og en deciliter vand (måske lidt mindre). Så er det bare at gå løs og ælte med to gange klør fem. På køl med svinet i mindst en time, og når du så skal stege dem, trykker du dem ret flade – det forhindrer dem i at få sushi-konsistens i midten, at de ikke er så tykke. Steg dem i flydende becel, aldrig i smør, det branker, og husk, at der ikke skal være fuldt blus, men sådan 3/4. Min mor lærte mig at lave frikadeller, og det fejler ALDRIG:) Held og lykke med nytårsforsættet, Linda!

 8. Tja det er ikke let at etablere et nyt netværk og slet ikke nye venskaber, når man flytter væk.
  Kender det.
  Jeg flyttede også langt væk for 12 år siden, og synes stadig at det er svært. Ærgerligt at der er så langt fra Haderslev til Esbjerg (og at du fnyser over the), for jeg har fulgt din blog i et par år nu, og tænker, at du sgu nok en meget interessant person 🙂

  Frikadeller – nej det var heller ikke mit speciale. Men nu laver jeg frikadeller, som bliver roste.
  Man tager 500g kalv/flæsk og iblander sådan en fin lille hvid pose, som vist hedder Frika-let (start med den med dansk smag). Det røres sammen og så frem med stegepanden.
  Det kan alle finde ud af.
  Hvis du vil avancere dem lidt så kom lidt hakket løg i

  God fornøjelse

 9. Kan ikke hjælpe med netværk i Esbjerg, men kan give en klassisk frikadelle-opskrift. Var også mange år om at finde ud af at fremstille dem på spiselig vis.
  Du tager 500 g kalv/flæsk eller rent svin, tilsæt hvedemel, der svarer til en fjerdedel af kødet (hap en fjerdedel af og læg det oven på resten, og fyld hullet ud med mel). Tilsæt salt, peber, 1 æg, revet løg (eller løgpulver) og mælk. Mælk på slump – jo fastere dejen er, jo længere skal kanonkuglerne have. Og som der allerede er skrevet: Pas på med for meget varme.Jeg steger dem også på de smalle sider (i flydende margarine).
  Men jeg kan også tilslutte mig Berits forslag med Frikalet – det er nemt og funker.
  Held og lykke med både deller og netværk – er sikker på, begge dele lykkedes.

 10. Frikadeller? Easy-peasy – bare følg min nemme opskrift her trin for trin. Tricket er at stege dem gyldne på panden – og så bage dem færdige i ovnen. Så undgår man de brænder til slagger på ydersiden 😉

  Pøj pøj med projektet. Jeg hepper på dig!

 11. Kære Linda,
  Jeg faldt over dit indlæg (og din fremragende blog) via et Facebook-link. Kan så godt genkende din situation og er ked af, at Esbjerg ikke ligger lidt tættere på Tønder!
  Held og lykke med projektet!

 12. åhhh kender alt få godt problemstillingen som tilflytter til Bornholm og boet du tætter på kom jeg gerne forbi. Sætter lige din efterlysning på SEM da der er en del seje Kvinder fra dit område der.

 13. I er simpelthen de mest hjælpsomme læsere i hele blogland!!

  Af hjertet tak for hjælp til både netværk og frikadeller. Hvis ikke begge dele bliver bedre nu, er det min egen skyld.

 14. Altså, jeg skylder stadig en is i en Motörhead T-shirt (det er umuligt, at formulere rigtigt), men til gengæld bor jeg også i 8000. Og det er uden for sæson…

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.