Midsommermærket

Jeg elsker stemningen op til ferier. Jeg har tænkt det hver eneste morgen i denne uge, når jeg har afleveret. Det hele knitrer og bobler, alt er lidt løst i sammenføjningerne og det er, som om vi allerede har sluppet hverdagen.

Madpakkemæssigt set læner vi os op ad en indberetning, jeg er hele tiden lidt bagud med vasketøjet, og aftensmaden er også virkelig so-and-so, fordi.. jamen, Sankt Hans og alt det der. Det kan jo næsten ikke betale sig at starte. På noget, egentlig.

De små hverdagskameler bliver nemmere at sluge, for lige om lidt, unger, og ferieplanerne ligger i gryden og bobler. 

Hedebølgen kommer og går, vi har købt en kæmpepool og jeg græder lidt, hver gang jeg læser noget om landsholdet.

På en mærkelig måde hænger det hele sammen.

I aften skal vi have sat ild til noget sammen med familien, og når vi kommer hjem, og ungerne sover, tror jeg, at jeg skal ud i haven at sidde med et glas champagne og fundere lidt over hekserelaterede emner, mens de små lamper lyser og sommeren og og selskaberne summer i det fjerne.

Om lidt er det ferie og med det kommer andre udfordringer og benspænd, men for nu er det nær ved og næsten, og alting føles både gyldent og potent.

Published by

5 Replies to “Midsommermærket

  1. Det er præcis det der, de lyse nætter gør.
    Hvor er vi heldige at leve på en breddegrad, hvor året går sin gang og lader os plukke jordbær og løbe ture langt over sengetid, fordi det er midsommer, og hylden dufter i stuen ind.
    Og hvor vi holder blå time og mørkning og kan gå i hi, når nordenstormen hyler om hushjørnerne.
    Ah, midsommer rimer på ungdom og længsel, gør det ikke?

    1. Det gør det virkelig. Sanserne er i spil på en helt anden måde, og alle linealer og målebånd er dispenserede. Det er en magisk tid.

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.