Mens vi venter, part 1:

Den første uge på barsel er gået, og der er ikke optræk til noget som helst endnu. Det passer mig fint; jeg har brugt tiden på at få de sidste lavpraktiske ting i orden, og hvis der er frit valg på øverste hylde, ville jeg elske at få en uge, hvor der var tid til en lille lur midt på dagen, og til ellers bare at lave ingenting. Da jeg ventede Anton, ville jeg gerne have brugt min graviditetsorlov på at gå alene i biografen midt på dagen, fordi det for mig stod og står som den ultimativt dekadente ødslen med tid, men i Esbjerg er vi på havet i dagstimerne, og biografen er derfor lukket. Denne gang vil jeg derfor stille mig tilfreds, hvis jeg bare en enkelt gang når at spise frokost alene på en cafe i selskab med en bog.

Lone Rider Linda, kalder de mig.

Miniferien, vi har haft de sidste 4 dage, har været en gave at få med. Anton og jeg har bagt giftkage, været i svømmehallen (tak, kære trofaste, arbejdsomme, slidstærke badedragtssømme), været i biografen og se Albert, spillet fodbold (= jeg står øverst på kælkebakken og sparker bolden ad helvede til, hvorefter barnet jerner efter den, og dribler den begejstret tilbage til mig) og skudt med bue og pil til den helt store guldmedalje. Jeg opererer ud fra teorien om, at det nok bliver meget nemmere for ham at dele mig, hvis jeg drukner ham i opmærksomhed *lige* op til fødslen. Jeg er ind imellem den største idiot, jeg kender.

Ellers er min hjerne gået igang med at gøre det, den gør, når jeg står overfor noget, der er for stort at tage ind: Den finder små, overskuelige projekter, den kan fokusere på. Lige nu er der to hobbysysler, der optager mig meget. Det ene er min spilleliste til fødslen. Da jeg fødte Anton, husker jeg det som rart, da jordemoderen lige nåede at smide en cd på et sted undervejs, og derfor er det noget af det, jeg denne gang gerne vil have med. Da jeg ikke har så meget føling med, hvad der rører sig i den alternative musikverden, spurgte jeg på fb, hvad folk kunne anbefale, og jeg må efterfølgende bare konstatere, at det godt nok er meget forskelligt, hvad der virker beroligende på os. F.eks. giver de tibetanske syngeskåle, der har bragt zen og ro til en stor del af min kvindelige omgangskreds under deres fødsler, mig en akut lyst til at tæve nogen – helst munke – med noget hårdt og sømbeslået. Efter lang tids ragen rundt i ukendte afkroge af Sportify og iTunes, er jeg derfor endt med en playliste, der primært består af Pink Floyd, Mikael Simpson og remakes af gamle Billie Holiday-sange; det ved man da, hvad er.

Den anden ting, jeg går sygeligt meget op i lige nu, er min barselsgave til mig selv. Jeg har besluttet, at jeg må få en saftpresser/slow juicer. Og det har vist sig at være et fint projekt at fokusere på, for det er fuldstændig umuligt at blive klog på, hvad man skal vælge. Minder mig lidt om dengang, jeg havde besluttet at starte med at løbe: Køber man det dyre udtræk fra starten, med indbygget risiko for at have for 5000 kr. ubrugt selvhad til at ligge på hylden og håne, eller går man efter den økonomisk lidt mere spiselige model, der kan betyde, at man aldrig kommer ordenligt igang med projektet, fordi blodige vabler og bukser, der høkker ned, kan pine lysten til både at leve og at løbe ud af enhver? Indtil videre er mine penge på en slowjuicer, men det ender nok med, at Simon på 21 i Elgiganten kommer til at træffe valget for mig. (Skulle nogen af jer i øvrigt have gode/dårlige erfaringer på området, er I mere end velkomne til at smide en kommentar omkring det. På forhånd tak.)

I morgen er det mandag, og det vildeste, der skal ske er, at jeg skal ud og købe nye gummistøvler til Anton.

Jeg tror lige, jeg kan holde til det.

Published by

12 Replies to “Mens vi venter, part 1:

 1. Jeg har en sana slow juicer – den er F A N T A S T I S K. Kan lave sorbet, nøddesmør og mælk, babymad og selv juice.. Den kan klart anbefales.

 2. Din beskrivelse af slowjuicer-som-løbeudstyr er skræmmende korrekt for min oplevelse. Købte i vild optimisme en slowjuicer i efteråret og brugte den måske 10 gange. Efter jeg kunne konstatere, at den var RØV til at juice æbler (som – let's face it – er den vigtigste frugt at juice!) blev jeg sur og boycuttede maskinen. Nu er den blevet pakket i skabet, og får ikke lov at komme ud, før jeg har luret, hvordan man juicer æbler uden at det ender med mos der komplet stopper maskinen.

 3. Bukser der høkker ned? Altså, – hvad f….. betyder det? At man taber dem?

  Her i Nordjylland giver vi vores bukser "et bræt" – eller vi "brætter dem op". Jeg har ladet mig fortælle – af nogen fra Vejle-kanten, at I andre folder dem. Det giver heller ingen mening ;o)

 4. Jeg fik en Wilfa Juicemaster i julegave. Jeg forvandlede i de efterfølgende måneder alt pres-bart til juice.
  Wilfa laver rigtig god juice som ikke skiller, hvilket jeg har ladet mig fortælle at en saftcentrifuge får skidtet til.
  Jeg er dog gået ned på juiceproduktionen her på det sidste. Wilfa består af alt for mange løsdele der skal skilles ad og vaskes hver for sig. De fleste har jeg haft i opvaskemaskinen, selvom det åbenbart er forbudt.
  Men på trods af det og selvom at den fylder en hel skuffe når den er pakket sammen, elsker jeg den stadig. Det er den ultimative luksus at hælde en halv liter ren hjemmebrygget velvære direkte ned i dunken. Go for it!

 5. Den skal for guds skyld være nem at rengøre, for det kan dræbe enhver lyst til juice at vide, at man skal bruge 10 min på at rengøre maskine for at få 2 dl. rødbedejuice.

  Jeg har en centrifuge fra magimix, som jeg er rigtig glad for og som ikke skummer så meget som de billigere maskiner. Ulempen er at pulpen opsamles i selve centrifugen, så der er en begræning på hvor maget man kan juice uden at skulle skille den ad og tømme den (jeg laver tit en flaske til køeskabet, mens jeg alligevel er i gang). Til gengæld er der kun tre dele og alt kan komme i opvaskemaskinen.

  Men skulle jeg købe en nu, ville jeg nok vælge en slowjuicer, hvis jeg kunne finde en, der var lige så nem at gøre ren.

 6. Jeg har en Samson 6 in 1 slow juicer, som jeg fik i gave. Har derfor ikke researchet overhovedet, men jeg er overmåde tilfreds med den her: http://www.amazon.co.uk/Samson-Juicer-GB-9002-Black/dp/B0002VQXGC

  Den kan juice alt muligt, og den kan gøres rent på den tid der går, fra man er færdig med at lave sin juice og baby begynder at klage sig lidt fra sin skråstol, og til baby bliver så utilfreds, at han skal tages op. Hvilket vil sige virkelig hurtigt! Men så er man også all set til at sidde med baby på skødet og nyde sin juice.

  Må jeg i øvrigt lige indskyde her, at jeg simpelthen synes, du er så cool til det med børn… Jeg er selv selvvalgt enlig mor til en lille dreng på et halvt år og faldt i sin tid over bloggen her, da jeg ledte efter personlige beretninger om, hvordan et dagligliv kunne se ud med den model. Du fik ikke skræmt mig væk fra mit foretagende dengang, og jeg læser med spænding og beundring videre og håber, du får tid til at dele dine tanker også efter nr. to. For tænk nu, hvis jeg også tør det..?!

  Alt det bedste og gode tanker. 🙂

 7. Jeg fik en juicemaskine i barselsgave- og er virkelig glad for den. Det er en Philips HR 1871.Ikke særligt dyr men effektiv og nem at skille ad og vaske.

 8. Tag på den cafe og læs din bog mens du kan!

  I min anden graviditet kom jeg i biffen alene (med 4 pensionistpar) og så Stille Hjerte, og det var Fantastisk!

  Do it. Afsted!

  Og jeg har en lortejuicer jeg ikke kan huske navnet på fordi den står i skabet og skammer sig. Den lavede det til grød. Mit råd: brug hellere en bondegård på en juicer du bliver glad for.

  Og fødehep! Du er så god at følge 🙂

 9. Vi har lige fået en slowjucier fra High On Life som vi fik anbefalet af nogen der ved langt mere end jeg selv gider læse mig til.
  Slowjuiceren skulle også bevare vitaminer og andre gode ting væsentligt bedre end saftpresser/centrifuge.
  Jeg glæder mig i hvert fald til at prøve den 🙂

 10. Hurom slow juicer er virkelig skøn og kan holde til hvad som helst tyder det indtil videre på. Og så har den været på tilbud i Maga i en længere periode.

  Mvh
  Louise

 11. Eva: Har lige googlet den. Der ser godt nok også skøn ud!

  Skille: Åh, det er LIGE præcis den slags scenarier, der er min frygt! Af samme grund værger jeg mig lidt ved at bestille min kommende juicer i udlandet; vil gerne kunne gå ned med den, hvis man får problemer af den slags der.

  Mette: Ja, lige præcis – du ved, at man tager dem på, og 10 minutter efter kan man mærke, at de forsøger at lave Håndværkeren på én. Jeg har læst med en pige, der kom nordenfjords fra, så jeg studser ikke engang over det mere, når jeg hører om folk, der brætter deres bukser op:)

  Camilla: Ok, det er faktisk rigtig god reklame for konceptet juicemaskiner, det der: At man ikke fortryder, at man har købt en, selvom man ikke lige bruger den hver dag.

  Helene: Præcis! Det er faktisk også næsten den vigtigste egenskab for mig, at den er nem at rengøre. Om pulpen er knastør, eller om man sætter en cl eller to til pr. produktion, kommer faktisk på 2. pladsen for mig. Eller, 3. pladsen, egentlig. På 2. pladsen ligger det med, om man skal hakke alting til frugtsalat, inden man smider det i. Jeg elsker rødbeder, og det giver sådan et værre svineri, hvis man skal pulverisere dem, inden de ryger i.

  Ano: Den ser virkelig fed ud, men jeg kan ikke finde den herhjemme? Jeg er desværre en af dem, som teknikken hader, så lang (og dyr) historie har lært mig, at alt, hvad man skal have i en stikkontakt, skal købes et sted, hvor jeg kan gå ned med det igen, uden alt for meget besvær, hvis det spasser ud.

  Jeg blev simpelthen så glad for den sidste del af din kommentar. Det betyder så meget, at det kan bruges til noget, hvad jeg sidder og hælder i tastaturet, og det øger lysten til at skrive om både det nemme og det svære, så mange tak for den.

  CMSP: Jeg kan se, at hvis man går efter en juicer i stedet for en slowjuicer, så er det også den, alle er enige om, er den bedste. Men det er stadig rart at få lidt forbrugerinfo fra nogen, som man ikke har mistænkt for at være købt til at skrive rosende om produktet:)

  Sofie: Har næsten lyst til at råbe: “Amen!”:-D Jeg fulgte dit råd og tog på cafe igår. Og det var SKØØØNT!

  Lille T: Jeg glæder mig til at høre langtidsanmeldelsen. Og til at smage, hvad du kan trylle frem med den:)

  Louise: Det lader til at være den ene af to favoritter. Der er mange, der roser både den og Kuvings højt. Oplever du det som et problem, at du skal skære frugt og grønt i mindre stykker, inden du smider det i?

 12. Jeg genhørte Eva Cassidy på en bryllupsvideo den anden dag – hun er total afslapning for mig.. Den stemme der!
  [btw, forholdsvist avancerede "Beivs, at du ikke er en robot"-test! :D]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.