M2023, uge 17

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og mental-minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

__________

Inden vi hopper til ugens punkter, vil jeg bare sige, at jeg simpelthen har været så rørt over, hvordan I tog imod det seneste indlæg.

Tak for at dele jeres indignation, jeres vantro og jeres forfærdelige historier.

Jeres reaktioner og ord fik mig til at indse noget, som jeg aldrig har tænkt over før, nemlig i hvor høj grad det her handler om gaslighting; at man oveni at stå med de konkrete udfordringer også bruger uhørt mange kræfter på at blive i tvivl om, om det vitterligt *ER* mig, der kræver for meget/er uheldig/opfører mig urimeligt. For det er sådan, man bliver mødt i systemet Hver. Eneste. Gang, og eftersom man er sin egen eneste allierede, så æder det fundamentet, når man hele tiden bliver fortalt, at det man oplever, ikke er rigtigt.

Når nogen konstant sår tvivl til kompasset, så bliver man til sidst i tvivl om retningen, og det æder sjælen op.

Tak for at hjælpe mig med at rekalibrere apparatet; det var langt mere tiltrængt, end jeg selv havde opdaget.

__________

I den forgangne uge:

1.

Har jeg kørt projekt Brug Alt I Køleskabet. 

Og altså. Det er jo ikke fordi, jeg etablerer et regime, hvor jeg skal have håret raget af og smøres ind i aske, hvis jeg fraviger, men det kan for mig bare somme tider være nemmere at huske at få noget gjort, når jeg har gjort det til en slags projekt. 

Jeg smed de fleste grøntsager fra skuffen i ovnen sammen med masser af krydderier, balsamico og honning, og blendede dem med et par dåser hakket tomat og lidt pikantost til en cremet tomatsuppe. 

Nogle syltede agurker, et skalotteløg, et par skefulde mayo, lidt revet cheddar og en smule amerikansk diner-sennep blev sammen med lidt hakket oksekød forvandlet til big-mac-fyld i empanadas (som jeg virkelig, virkelig kan anbefale at lave af grov tærtedej, penslet med æg).

En kvart blok parmesan mødte sin skæbne i en pladefuld knækbrød, og der var spejlæg med rødbeder til frokost den ene dag, og gulerodsstave og knækbrød med hummus den anden. 

Og endelig fik jeg lavet en bootleg-version af brændende kærlighed med søde kartofler, rødløg og chorizo. 

Nu er der så god plads i køleskabet, at vi i en snæver vending kunne overnatte derinde, og madbudgettet har været helt uhørt lavt. Win-win. 

2.

Har jeg sat en lille kasse ud i bilen, hvori jeg har smidt de gamle regnslag, vi de sidste år har fået raget til os i diverse forlystelsesparker, trælse stofnet, og de beskidte plastikposer, vi får samlet sammen (f.eks. dem, jeg har haft mudrede støvler med hjem fra SFO’en i).

De er rare at have og bruge som underlag, når man f.eks. er på planteskole og skal have potteplanter med jord i bilen, eller når vi har været på stranden/ved søen/i skoven og har våde, snavsede sko.

For plastik nej tak. Men når vi så alligevel får det inden for dørene, så føles det trods alt rart at bruge det så meget og så længe som muligt.

3.

Har jeg tænkt, at jeg lige ville give en tilbagemelding ift. hvordan det fungerer med deledata på min telefon og børnenes iPads. 

Og det er muligt, at I alle sammen har kendt til det altid, men jeg havde ikke hørt om det før, og for os har det vist sig at være langt, langt billigere, end hvis der skal tilkøbes internet til begge iPads. 

Det fungerer STRÅLENDE.

Jeg har et mobilabonnement med 80 GB, som jeg giver 149 kr. for pr. måned. Hertil kommer 2 datadelingskort, som koster 2 x 30 kr. pr. måned. Det betyder, at vi for 210 kr. pr. måned har al det data, vi skal bruge, og børnene kan kommer på nettet på deres iPads, uanset om vi er sammen eller hver for sig. 

Da de var mindre, hoppede de bare på min telefon, hvis de f.eks. havde iPad’en med i bilen, og gerne ville spille eller se en film. Men i takt med, at de bliver større, bruger de også iPad’en i situationer, hvor jeg ikke er med. De spiller med vennerne, de bruger den på skolen, og de kører langt med andre end mig. Her er det meget, meget smart, at de bare har net, uden at der skal graves wifikoder frem eller parres med venners forældres telefoner. 

De 80 GB er længe rigeligt til os alle 3. Jeg var lige inde og tjekke, og i denne måned har vi stadig 18 GB tilbage.

Ift. sommerferie kan løsningen også bruges i udlandet, hvis det er nødvendigt. Her skal man så bare være obs på det konkrete forbrug, fordi man ofte har færre udenlandske end danske GB i sit abonnement. (På mit hedder det 20 GB).

Published by

14 Replies to “M2023, uge 17

 1. Jeg er vild med dine M20XX indlæg. De inspirerer mig så fint til at gøre noget tilsvarende i mit eget liv, og jeg glæder mig hver uge til at høre, hvad du nu har fundet på, som vi andre også kan få gavn af. Tak.

  1. Det er jeg simpelthen så glad for at høre, Rikke. Det giver lyst til at blive ved <3

 2. Me too…selvom det så pludselig virker helt forkert at skrive sådan…vil bare sige, at mig også….enig altså…

  1. Haha – jeg sagde næsten ordret det samme på job i går. Den frase er død ift. bare at erklære sig enig <3

 3. Gisp hvor er det smart med regnslag og stofnet i bilen – det vil jeg også til.
  Jeg er kæmpefan af de her uge indlæg, vi implementerer altid mindst en af dine punkter i hverdagen.

  1. Det er jeg meget beæret over! Det er faktisk også rart at have noget, der i en snæver vending kan bruges, hvis man pludselig står med noget, der er utæt, emballage på noget, man ikke gider have ud i bilen, brister osv. Det er en fin måde at få vredet den sidste rest af anvendelighed ud af dem på.

 4. Elsker mandag, hvor man kan få dit nyeste opslag 🙂 tak for det.
  Jeg har også djurs sommerland regnslag liggende i bilen, og de er nemlig perfekte til at stille beskidte ting på.

  1. Hvor er jeg glad for at høre det, Rikke. Det er en fornøjelse at sende ord ud, når de bliver taget sådan imod.

 5. I fht data i udlandet så har vi flere gange simpelthen købt et abonnement i det land vi nu er i. Det var en udfordring i Italien i sommer, fordi pay as you go ikke er en mulighed (antimafia tiltag?) og man derfor skulle tegne et regulært abonnement, indtale en video på italiensk og alt muligt andet i landet hvor engelsk er en fornærmelse, men det lykkedes. Også at få det opsagt igen. Med fem personer, der alle bruger data slipper vores danske discount dataabonnementer for hurtigt op. Samme har vi gjort i Frankrig og USA.

   1. Det er overhovedet ikke mig, men min mand. Samme med alle former for abonnementer, bankforretninger, forsikringer osv osv. Jeg får akut indsættende hypertension hver gang jeg skal forholde mig til budget, forsikringsselskaber, banken, internetudbyderen, teleselskabet, så jeg er meget taknemmelig over at kunne udlicitere det til ham og på den måde lever vi i 1950’erne herhjemme. Altså bortset fra at vi begge to går på arbejde, holder børnene i live og deles om husarbejdet. Og der er æk nogen, der får en nystrøget avis og et par lunede hjemmesko når de kommer hjem fra arbejde.

    1. Det kunne man ellers hurtigt vænne sig til, det med aviserne og hjemmeskoene, tror du ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.