M2022, uge 41/Spørgerunde

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge:

1.

Fik jeg mandag den VILDESTE lyst til en sandwich med roastbeef, og tirsdag var der så meget efterår i luften, at det eneste, jeg drømte om, var en pumpkin spice latte fra Starbucks. 

Siden jeg begyndte at skrive de her indlæg, har jeg arbejdet mig mere og mere hen imod at lave tingene fra bunden selv, fordi det f.eks. er væsentligt billigere at bage fra scratch end at købe mel- og kageblandinger.

Og jeg har opskrifter liggende på pumpkin spice sirup, og også en god opskrift på brød, der er skideskønne til sandwiches. Men for sjov prøvede jeg lige at regne ud, hvad det ville løbe op i, hvis jeg indkøbte råvarerne og lavede selv, og jeg måtte nærmest lægge mig selv i aflåst sideleje. JA, det blev dyrt! (Og så har jeg ikke engang lagt strømforbrug til).

Så den nye øvelse, nu hvor inflationen nærmest er tocifret, er for mit vedkommende at købe mig fra mine cravings, for prisen for den ene sandwich og/eller latte kommer aldrig i nærheden af, hvad det vil koste at lave det selv.*

2.

Har min søde mor haft fødselsdag, og efter at have skimmet ønskesedlen, hvor der var ret mange køkkenting på, smed jeg en sms til min søster og spurgte, hvad hun ville give, for så kunne jeg evt. bestille for os begge, så vi kunne splitte portoen. 

Jeg brugte lidt tid på at finde et sted, hvor jeg kunne få de 3 ting, vi endte med at beslutte, hun skulle have, og ud over at spare næsten 400 kr, fordi tingene var på bud, endte vi også med at få gratis fragt, fordi vi kom over 500 kr. Jeg kan godt lide at sidde og snuse rundt efter den slags på nettet, så det var en hyggelig måde at spare penge på.

(OG jeg tjekkede returpolitiken, inden jeg bestilte, for vi husker, at når vi shopper gaver på nettet, så er vi lige rare nok til at købe et sted, hvor det også er nemt at returnere, hvis der er brug for dét. Ellers er man tarvelig).

3.

Har jeg snublet rundt i varme og forbrug, fordi jeg – indrømmet – har haft for travlt til at kunne sætte mig ned og tænkte tingene ordentligt igennem. 

I sidste uge skrev jeg nemlig, at jeg havde skåret 20% af vores el-forbrug og i den forbindelse nævnte jeg varme. En hurtig læser skrev pænt og høfligt og spurgte, hvordan varme hang sammen med el, og så blev der helt stille og tomt i mit hoved – for det gør det jo ikke. 

Jeg brugte en time på at stenbuks-hade min fodfejl, jeg rettede indlægget til – og så vågnede jeg om natten og kom i tanke om, hvorfor jeg havde skrevet det. For vi har nemlig et par el-radiatorer, som vi har været nødt til at sætte op, fordi gulvvarme og isolering i boligforeningsbudgetter ikke er værdige modstandere for vestenvinden. Derfor er der rum i vores hus, som vi simpelthen ikke kan varme ordentligt op med gulvarmen alene, og DERFOR havde jeg slået det sammen. Og det er egentlig meget fortjent, at jeg spænder ben for mig selv, når jeg ikke har været tydeligere omkring det. 

Så for god ordens skyld: Dit varmeforbrug, hvis du har fjernvarme, har intet at gøre med dit elforbrug. Undskyld, hvis det skabte forvirring (for andre end mig selv). 

4.

Har jeg fået et par mails bagom bloggen, der har fået mig til at tænke på, at det måske ville give mening at byde op til en omgang Ask Me Anything? Det lader til, at jeg over de sidste måneder har fået en stak nye læsere med ombord, og jeg har ret svært ved at vurdere, hvad man har brug for af stikord, når man bare hopper på et tog, der har tøffet afsted i over 15 år. (..!)

Det er ikke fordi, jeg tror, at der er nogen af jer, der ligger vågne om natten og spekulerer på mig og mit liv, men måske er der ting, jeg har lovet at følge op på, som jeg sidenhen har glemt, måske er der noget ift. diagnoser eller arbejde, man har spørgsmål til, eller måske er der noget, man længe har undret sig over. 

– eller måske er man bare glad og tilfreds med at stikke hovedet ind forbi, læse, hvad der ligger, og så smutte ud i eget liv igen. 

Men har du noget, så fyr løs; også hvis det er noget, du er lidt nervøs ved at spørge om. Jeg tager sikkerhedsskoene på, så de ømme tæer er godt beskyttet, så du må også gerne spørge om noget, du fornemmer, at vi måske ikke helt deler holdning til.

Kommer der et enkelt spørgsmål tager vi den i kommentarfeltet. Kommer der flere eller nogle, der kræver lidt mere plads at svare på, forvandler jeg det til et efterårsferie-indlæg. 

Ordet er frit, hvis man vil have det.

Uanset hvad: God weekend.

Published by

16 Replies to “M2022, uge 41/Spørgerunde

 1. Jeg er nysgerrig på, om du vil dele nogle af de mest sjove og vanvittige oplevelser du har haft som tolk? Du nævnte at der var engang du havde nægtet at tolke det, der blev sagt – og så blev jeg nysgerrig 🙂

 2. Dater du? Kan sagtens forstå, hvis den her del af dit liv ikke rammer bloggen, så fuld forståelse, hvis du ikke har lyst til at besvare spørgsmålet ❤️

 3. Jeg har to nysgerrige spørgsmål:

  Jeg er en trofast læser, men meget ustabil kommentator. Hvordan er det for dig med hhv dem, der kommenterer ret ofte, de helt løse forbipasserende, og alle os der er sporadiske eller meget sjældne i kommentarfeltet? Hvis det var en fællestråd på Messenger, ville jeg have smidt mig selv ud 😉

  Derudover: jeg synes du er både diskret og altid holder bolden på egen bane, men alligevel tænker jeg når du skriver om fx konflikter/mindre med mennesker i dit netværk, osv,, så tænker jeg at jeg aldrig ville skrive om det, fordi jeg er for konfliktsky. Men jeg sætter pris på det her, fordi tonen er ordentlig og det er genkendeligt for mange, jeg snapper bare efter vejret over dit vovemod!

 4. På et tidspunkt fortalte du om udfordringer med børnenes spisevaner. Har du lyst til st følge lidt op på det?

 5. Spørgsmål:
  1. Du skrev engang at du savnede Aarhus – hvordan er dit forhold til Esbjerg i dag?

  Har du en drøm om at skrive flere bøger? Jeg kunne godt lide “Vi er bare selv”.

 6. Jeg vil virkelig gerne vide, hvad det var du nægtede at oversætte – hvis det kun er sket en gang på 21 år må det være ret markant? Jeg er totalt nysgerrig 🙂

 7. Et hurtigt sparetip herfra i tillæg til et tidligere indlæg.
  Mit internet gik ned forleden og jeg var derfor for en sjælden gangs skyld inde på udbyderens side og kunne se, at de nu udbød hurtigere internet til 20 kr mindre/måneden på min adresse. Et hurtigt opkald og nu er mit internet hurtigere og ca 10% billigere. Småpenge, jeg ved det, men mange bække små..
  Så jeg ringede til min udbyder af mobilabonnement. Det gør jeg faktisk regelmæssigt og efterhånden er det en munter affære, fordi de er meget flinke, men når de ser min regning, forklarer de, at man altså ikke kan få det billigere. Så griner vi lidt ad det, de forsøger mersalg uden held og jeg beder om at få Netflix oveni mit abonnement med tjenester og vi griner lidt mere. Sidstnævnte vil koste mig mere end 200 kr oveni, så det er en dårlig deal.
  Jeg betaler pt 109 kr/mdr for et abonnement til 199 (tjenesterne kommer separat oveni). Det kan meget mere end mit behov, men de to nedgraderinger er desværre under. Jeg prøver igen om et halvt år 😆

  Jeg er også nysgerrig på delen med dating? Mest det praktiske i det og tanker omkring det. Jeg er selv skilt med 7-7 aftale og det der med at se en ny er jo helt håbløst ift før børn. Jeg har set interessante mænd på Tinder, men opgivet på forhånd, da de havde 7-7 aftale modsat af mig.
  Og du har jo naturligvis børnene hele tiden.

  1. Det kunne jeg virkelig også godt tænke mig at vide😊 Jeg giver næsten op på forhånd, hvis jeg bare skal forstå mit mobilabonnement🙈

 8. Jeg læste et sted den gode begrundelse for hvorfor du ikke skriver hvor serier du anbefaler, sendes. Men kender du appen PlayPilot? He kan du slå serien op og se hvor den pt sendes.

 9. Har du nogensinde haft en kæreste du havde lyst til at få børn med? Efter en weekend med begge voksne bræksyge og to pylrede børn der kravler på væggene er jeg fuld af intens beundring og imponerethed over alle alene forældre 🤯

 10. Jeg har ofte tænkt på dette, og hvis det er for personligt, så springer du selvfølgelig bare over. Jeg kan huske du skrev meget om din veninde Lene, som desværre gik bort alt for tidligt. Har du fundet en 9lads til sorgen over tabet af hende? Har du stadig kontakt til hendes familie? Jeg mistede selv en veninde, og tænker ofte på
  hende og savner stadig det der skulle have været ❤️Men med årene har jeg fundet en plads til sorgen.

 11. Jeg vil bare sige, at det glæder jeg til at læse 🙂 – og at jeg også forsøgte at gætte, hvad der mon var blevet sagt den ene tolkegang

 12. Jeg kan huske du skrev om Lene da hun døde. Jeg mistede min søster sidste år og sorgen er stadig tung, samtidig med at min egen dødsangst er eksploderet. Det er svært at finde ud af at skulle leve videre uden hende. Jeg ville være taknemmelig hvis du ville skrive lidt om hvordan du har “taget Lene med dig” videre i dit liv, og hvordan du håndterer dødsangst (hvis det er noget du har været ramt af).

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.