M2022, uge 3

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge:

1.

Har vi fået Covid. Frida testede positiv mandag, jeg testede positiv torsdag, så nu venter vi bare på Anton. 

Jeg havde fødselsdag i onsdags, og derfor skulle jeg have haft gæster i morgen, lørdag. Jeg havde allerede købt delvist ind, og i stedet for at gemme Hansen isen og de gode saltmandler til engang i marts, hvor vi – har vi efterhånden lært – ikke aner, hvad der kommer til at ske, har vi levet som isolerede grever og baroner.

Lagkagen onsdag blev modificeret til et 3-mands-set-up ved at skære bundene til efter en lille kagetallerken, og jeg lavede creme af et halvt brev pulver i stedet for et helt. Om det halve brev kan holde, nu hvor det er åbnet, må komme an på en prøve, men hvis det kan, har vi, så vi kan bage en omgang fastelavsboller.

2.

Har jeg pludselig opdaget en vane, jeg ikke har været opmærksom på, at jeg har. 

For når jeg laver mad, der egner sig til at lave i store portioner, plejer jeg at lave dobbelt op og smide det i fryseren, fordi vi så har nem mad til de aftener, vi spiser sammen med nogle af vores venner.

Men – og et er jo en trist konstatering – vi har ikke sam-spist med nogen i næsten 2 år. Ikke på den spontane madklubs-måde i hvert fald. Det kommer vi til igen (ikke?), men til den tid kan vi så begynde at fylde fryseren med store portioner igen. Lige nu giver full blown lasagner og hele bøtter med Tikki Masala bare virkelig meget mad, der enten skal afsættes eller ryger i skralderen, fordi vi ikke kan nå at gnave os igennem det.

3.

Har jeg ved et tilfælde snakket Bilka To Go med to forskellige veninder, og i den forbindelse vil jeg bare lige videregive lidt info, som jeg kan høre, man måske ikke lige fanger, hvis man ikke normalt handler i Bilka (hej fra provinsmor).

*I de store byer har Bilka flere opsamlingssteder. I Aarhus kan du f.eks. hente både i Tilst og Skejby. 

*Man får også den månedlige øko-rabat som to-go kunde, hvis man bestiller på dagen. Her vil jeg bare lige videregive min erfaring med tilbud af alle slags: Det kan godt betale sig at bestille til afhentning først på dagen, ganske enkelt fordi risikoen for udsolgt (præcis som hvis du handler fysisk) stiger hen over dagen. 

*Endelig kan man tilføje kommentarer til de enkelte varer, hvis man f.eks. gerne vil have sine bananer ekstra modne, gerne vil have særlig lang holdbarhed på en bestemt vare, eller der er noget, de ikke må erstatte til andet. Under alle omstændigheder kan man takke nej til den erstatning, de har valgt, når man henter, hvis man ikke vil have det, de har lagt i posen i stedet.

Jeg har et par gange prøvet at få varer, hvor holdbarheden er udløbet dagen efter, eller hvor de har givet mig en forkert vare. Jeg har, de gange det er sket, skrevet til to-go kundeservice, og hver gang fået pengene retur uden problemer. For lave en full cirkle, havde jeg eksempelvis bestilt en liter chokoladeis og en liter vanilleis i sidste uge, og da jeg hentede varerne, havde jeg fået to liter vanille (og kunne på min kvittering se, at det ikke skyldtes, at der var udsolgt/tale om en erstatning). Jeg skrev til kundeservice, som med det samme tilbageførte 50 kroner, og isen fik jeg lov at beholde.

Published by

36 Replies to “M2022, uge 3

 1. Jeg har alle dage brugt halve breve med cremepulver og gemt resten i hele og halve år. Der har aldrig været noget tegn på, at det kunne blive for gammelt, det jævner fint og smager af creme 😄

 2. Mht opskrift på fastelavnsboller, så prøv evt at se den opskrift som Sofie Schwartz på IG har – den er virkelig nem og de smager godt👏🏻😊

  1. Helene, jeg ved ikke, om det er mig, der er en spade, men jeg kan ikke søge den opskrift frem, ligemeget hvor hidsigt, jeg googler?

 3. God bedring! Så i et tidligere indlæg at du snakkede podcasts, så her kommer lige lidt anbefalinger (håber det er ok med engelske):

  Sentimental Garbage sæson 8: Snak om og analyse af store kulturelle fænomener fra 90erne, 00erne og i dag (cirka). Især vild med afsnittet om RuPauls Drag Race og det om Titanic.

  Sentimental & The City: Virkelig hyggelig, varm og morsom analyse af Sex & The City, sæson for sæson. Jeg har aldrig set serien men jeg åd podcasten råt.

  Sweet Bobby: Virkelig god docu om catfishing

  The Missing: Om stadig uopklarede forsvindinger. Virkelig flot og nænsomt produceret i samarbejde med en velgørenhed, der søger at opklare sagerne. Kræver gode nerver…

  1. SUPER fedt – tak! En anden anbefalede Sweet Bobby, som jeg blev færdig med i går, og som jeg skriver et par ord om i den kommende uges indlæg. Den var virkelig god!

   Jeg får lyst til at spørge, om du har hørt Hunting Warhead? Det er stadig til dato den absolut bedste podcast, jeg nogensinde har hørt.

 4. Mht det creme der har jeg også med succes gemt en halv pose uden problemer. Jeg siger bare, at med Amos pulver til fødselsdagsboller og så sådan en gang creme og så lidt smuldret pålægschokolade/hakket chokolade/hvad I nu ruller med af den slags har I virkeligt nemme gammeldags fastelavnsboller, der smager fuldstændig som de skal og er så nemme, at man faktisk godt gider med børn 😉 om ikke andet kan de gratte dem, de selv skal spise ind i glasur.

  Rigtig god bedring til hele banden og god fornøjelse (held og lykke? Hvad siger man egentlig?) med isolationen. Må ungerne være søde og eventuelle drinks efter puttetid perfekte i styrke og smag.

  1. Jeg bestilte en trøste-gin til mig selv. Den er 5 minutter i Kaare Sand, men altså. Jeg tror, de fleste, der har været der, forstår, hvorfor det virkede nødvendigt.

 5. God bedring og held og lykke! Vi har også lige været gennem en tretrinsraket af smitte, så har været spærret i tre uger og selv været dårlig og med syge børn (syg mor er det værste job!). Smitteopsporing fortalte (som opmuntring?!) om en familie, der havde været i isolation i fem uger!!
  Jeg er stadig skidt her på min dag 13, og slidt og deprimeret og helt gået i stå. Men jeg har lært at sætte pris på min frihed! Bare det selv at kunne tage ud at handle, wauw! Tænker på alle de ældre og handicappede, der er afhængige af hjælp – det er dejligt med hjælp, men frihed er det bedste!
  Håber I kommer let igennem og er ude igen inden næste M2022-indlæg.

  1. Jeg er godt nok også ved at være tynd i kanten. For mig er indespæringen og tabet af selvhjulpenhed også klart det værste. Frida har været symptomfri, Anton er stadig negativ, mens jeg har haft ondt i ører, tænder og alle muskler, og også bøvlet med snot og hoste. Jeg synes, at de 7 døgn har været tæt-på-uendelige, og jeg kan næsten ikke vente, til vi må komme ud igen tirsdag. Hvis Anton laver en postiv test i morgen, mandag, kan du finde mig i fosterstilling ude under min trampolin.

 6. God bedring.
  Jeg må ikke bage fastelavnsboller før vi har spist dem i fryseren, fra sidste år. I det hele taget kører vi ryd ud på hylderne (Hvem i denne husholdning tror at vi bruger kokosmælk og tørrede kikærter?)

  1. Begge de opskrifter lyder så lækre, at jeg næsten ville ønske, at nogen ville glemme linser, kikærter og kokosmælk i mit skab!

 7. I skal også have god bedring herfra.
  Store portioner frosne retter kan sagtens deles. Varm det hele op og spis, hvad I har brug for. Resten kan fryses igen i en eller flere portioner. Hvis maden har været ordentligt varmet op, er der ikke noget mikrobiologisk problem. Retterne kan have brug for et ekstra skud krydderi, og de skal helst fryses hurtigst muligt. Lasagne kan nemt blive lidt tør. I så fald varmer jeg den med lidt vand i bunden og dækket af et låg eller folie. Velbekomme 🙂

  1. Det er modtaget – tak.

   Jeg vil bare lige dele, at jeg ofte bruger opvredet bagepapir, når skal genopvarme ting i ovnen (eller stege kylling derinde). Helt lavpraktisk hiver jeg et stort stykke bagepapir af rullen, krøller det sammen, skyller det under vandhanen og klemmer ca. 1/2 af vandet ud. Så pakker jeg det om fadet og smider det i ovnen. Vandet fordamper, men bliver ved maden, og forhindrer pasta, frikadeller og kylling i at tørre ud.

 8. Rigtig, rigtig god bedring til jer!!! Da jeg læste de to første sætninger fløj det gennem mit hovede at jeg håbede I bare spiste maden alligevel! Man kan sgu ligeså godt få det bedste ud af det og alt det jazz. Håber I slipper mildt og at vi alle snart kan begynde at fryse store portioner igen.

  1. Tusind tak, Kirstine – jeg har været den eneste, der har haft symptomer. Jeg har til gengæld haft ondt i ører og tænder, som jeg ikke har haft, siden jeg var barn.

   Lige om lidt, ikke? Der er det forår, og genopstart af madklubber, fælles udflugter og store fødselsdage <3

 9. Det har jeg ikke, men nu er den lagt i køen! Den lyder virkelig spændende. Forresten, kom lige i tanke om I’m Not a Monster som er den bedste pod, jeg har hørt i de sidste par år. Det er en dokumentarserie om en amerikansk kvinde, der med mand og børn slutter sig til ISIS, og den er så uhyggelig og så nænsomt lavet. Det er sådan eb, der har vundet priser, og det kan godt høres. Håber at I har det godt og at det I er friske på trods af corona.

 10. Her på matriklen er vi i gang med tredje runde isolation, denne gang er det alle mand undtagen mig, der er smittet – dvs det barn, som var skyld i isolationen i december (kraftedeme!) er smittet igen. Jeg er så fucking træt af det her. Det har været den længste vinter nogensinde. Jeg har reddet mig en stressudløst depression og alt det her rod hjælper IKKE.

  Vi har også aflyst alkoholpolitik aht de voksnes velbefindende. No regrets!

  1. Jeg fik sgu næsten blodsmag i munden af din kommentar, Astrid. TREDJE RUNDE!!?! Det må du ikke sige til mig, mand.

   Jeg ville suge alkoholen ud af deodoranterne.

   1. Jeps. Jeg er nogenlunde på niveau til at suge alkohol ud af deodoranterne. Nu er alle børnene raske igen og min mand har primært manflu. Jeg er pissetræt af hele situationen. Virkelig, virkelig træt af alting.

 11. Bilka-To-Go – hold da magle jeg tænker de mister mange penge dagligt. Du har nemlig ret, man skriver om fejl og mangler og pengene bliver straks returneret “no questions asked” – Fedt!

  Men men, tror jeg desværre det hænder 1 ud af 10 ordre fra min side hvor jeg ikke sender en “klage” over fejl og mangler. Den bedste til dags dato er min bestilling på bl.a. 8 x glutenfri rasp, det er udsolgt (fair nok) og erstattet af 8 pakke glutenfri pasta?

  Elsker på den ene side at det er så enkelt og nemt at få sine penge retur – alligevel bliver jeg frustreret over deres “maskinsvar”.

  Det jeg vil sige er at konceptet er fedt – og har mange gode features som du så korrekt nævner, men hold nu op der er plads til forbedring for Bilka Esbjerg 🙂

  1. Helt 100. Der er masser af områder, der kan forbedres. Men jeg synes også, at der er sket mange forbedringer, siden de startede. Og så er jeg bare, sådan helt generelt, vild med, at man kan tage sine varer med hjem, når det passer, så man ikke skal have et bestemt tidspunkt hængende over hovedet og stresse <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.